Майка на починало от сепсис бебе обвини ”Пирогов”

9-дневно бебе е починало от сепсис в "Пирогов", като в кръвта му е открита вътреболнична бактерия. От "Медицински одит" обаче не намират нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Майка на починало от сепсис бебе обвини ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм медицинско лице,но зная,че има една психоза от докторките да не си лекуват те децата,а предоставят на свои колеги от други места.Може би и тази лекарка се е предоверила и се хванал на лъжите и дезинформациите,че в София са най-големите"корифей" в медицината и с"уникална" медицинска техника.Може би колегите им в Пловдив,където вероятно е уважавана щяха да се отнесат съвсем отговорно и професионално.За докторята"корифей" в София тази нещастна жена я третират като провинциална лекарка, на мноого по-ниско ниво от тях.Малко е необичайно,но практика е така в лекарския манталитет.Казах ви ,че жена ми е лекарка и е споделяла много такива случай.Всички лекари в"провинцията" са със нива под софийските корифеи в лекарския професионализъм.Не казвам ,че всички лекари в София са такива.Говоря за софийските докторя,правещи се на корифей,а в същност са безхаберни печалбари и се надпреварват кой от кой по-хубави частни клиники да си спретне на гърба на пациентите.Те това е положението в родното здравеопазване.Те не само са безхаберни,но се отнасят безобразно и към свестните си колеги.

Тази пръдла от медицински одит....директно да си подаде оставката...ами твоята работа е да търсиш вина...алаанколу....ебати некадърниците ебати чудото...такова нещо няма никъде по света....куршум за вас...това ще ви оправи всички....

Масово в родилните отделения ,особено след раждане и след операция,там са близките на родилката и понякога не я оставят самата нея да почива.Откъде са дошли тези инфекции и смятате ли,че основно те са причина за смъртността на бебето?От друга страна в миналото,сега и за в бъдеще смъртност е имало и ще има.Този процент едва ли ще е 0,както така се иска на определени хора.

Нивото на вътреболнични инфекции в една болница става неконтролируемо след 20 години. Вие какво искате - с пръдня, боя ли? Старата соц. болница и да няма инфекции?

Пак ли ще ни информираш колко била здравната такса на Тамбукту?

За съжаление все по-често са нещастните случаи в Пирогов. Моя приятелка почина там, от сепсис при уж рутинна манипулация на бъбрека.

Чувала съм много добри отзиви за нея. Прекрасен лекар, който помага на толкова много жени, но за съжаление на нея точно нямаше кой да помогне.Ужасно е, не го заслужава! Съболезнования!

какво сте намислили да "реформирате", че всяка седмица вадите подобни медицински случай от нафталина? Много странно години наред да има журналистичеко затъмнение и изведнъж услужливо ни информирате с всички случаи и то накуп?!

Само който няма опит може да вярва, че имаме работеща здравна система. У нас спешна помощ няма, а плановата помощ е пари(не касае дребни наранявания да ти зашият малка рана). Няма значение дали си осигурен или не си. Ако имаш сериозен проблем със здравето се решава само с пари. Даването на пари започва още от консултацията с някой професор и продължава натам по веригата. Здравна каса, пътеки= та-шак.

СА НЕКАДЪРНИ ДА ОТКРИЯТ СИМПТОМИТЕ НА СЕПСИСА.ДАВАТ НА ПАЦИЕНТИТЕ АЙРЯН И КОКА-КОЛА КАТО ПЪРВА И НЕОТЛОЖНА ИНТЕРВЕНЦИЯ.

Нека някой журналист,който му стиска да каже какво става в тази корумпирана държава?!Има усещане за умишлено принезяване и унищожаване на бг. нацията от политиците.Някой да каже конспирация или истина са тайните масонски кръгове,в които членуват политици,лекари,журналисти,прокурори,съдии?

Кръга се нарича пари и още пари, колкото ни пзволят толкова ще вземем!

Мир на праха на детето и съболезнования на родителите, но случай от месец май да се оповестява през октомври си намирисва на организирана атака срещу "Пирогов" От два месеца непрекъснато се коментира тази болница. Дали в това време в София няма други починали?И си помислете ако вас някой ви плюе непрекъснато,други ви налитат на бой с какво желание ще ходите на работа. Да сте чули в частна болница през ден да се струпват тълпи цигани с искане да линчуват лекари? Защото там се плаща!

Извинявайте, знаете ли каква е тази ИАМО към МЗ. Колко време извършват "проверката" и какви становища пишат. Просто не е за вярване как може да има такава некомпетентна агенция. Бог да прости това детенце. Към майката - продължавайте напред, защото и прокуратурата нищо няма да направи. Моите съболезнования - Добромир - 0886072914

Абе закрийте го най-после това свърталище на безхаберници, мързеливци и некадрници "Пирогов"!

Истината май е,че държавата превърна здравеопазването в България на търговия и сякаш умишлено унизява пациентите с висени на опашки пред кабинетите,липса на направления.Защо депутатите не чакат по опашки и не ходят в общите за всички здравни зааведения?Те различна категория ли са?За тях направления дават ли се...?

"Защо трябва да търсим вина? Всички правила, всички изисквания и добрата медицинска практика е спазена. Как може да кажа аз, че има вина"... Шокиращо е шеф на Медицински одит да даде подобно изявление! Има починало бебе - целият му престой на бял свят е в болници. Все някой има вина. А ако не можете да разберете кой, какъв е смисълът от Медицинския одит? Напоследък всичките ви заключения са, че няма вина....

Който е влизал веднъж в Пирогов няма да стъпи повече. Аз и моите близки сме свидетели на некомпетентност, мръсотия, подигравателно отношение и корумпираност. Вече години по-късно когато се е налагала спешна помощ никога не отиваме там. Трябва на всеки здравно осигурен да е ясно, че има право на избор и болница Пирогов е най-лошият.

Как може доктор да не разпознава признаци за сепсис?! Колко хора вече умряха поради сепсис?!

Ами преброй колко айряна е продал автомата и ще получиш числото ...

РАДВАЙТЕ СЕ И СЕ ВЕСЕЛЕТЕ ЧЕ ГО ИМА ПИРОГОВ.ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ КОГА НЕЩАТА СТАНАТ КАТО В ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА.ЯЖТЕ ПИЙТЕ И СЕ ВЕСЕЛЕТЕ НОВИТЕ ДРЕШКИ НОСЕТЕ АМА И ЗАДЕЛЯИТЕ ПАРИЦИ ЗА ЧЕРНИ ДНИДЕМЕК В ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ФОНДОВЕЕ ЧЕ ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО.

Ще раждам Къде да родя? Някой може ли да ми каже?

В чужбина.

А защо тези тестове от ушите и носа, като не са представителни и нищо не доказват, защо въобще са правени? Защо като е била рискова бременност, и според медицински одит има вероятност бебето да се зарази от майката, защо не са правени адекватни бактериални тестове за да бъде това предотвратено?

По-надолу пише, че е документирано от самия "Майчин дом", че тестовете всъщност са били от кръвни проби. Т.е. тая от Медицински одит лъже.

краино време е да се намеси прокуратурата! аз лично съм имала огромни проблем със столична рзи! корупцята там е безбожна!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

здравеопазването предупреждава : "Посещението за оказване на лекарска помощ в "Пирогов" е опасно за вашето здраве".

журналята да разнищват вече станали рецидив за кратко време във "Пирогов" за смърт на пациенти и бебета поради лекарско безхаберие.А иначе са добри да чоплят гейт-ове за суджуци,кумове,братовчедки,да се обиждат,че били ги заплашвали,да правят цирк с празни столове пред Народното събрание,а да се изправят срещу бялата лекарска мафия не им стиска.За тези неща чорбаджията на медията не дава голяма заплата.

проф. Златица Петрова .... е ...нямам думи, то бива наглост, ама това е върховно... и няма виновни. А кога е имало?

Цялата медицинска пасмина са за боклука не в затвора! Шеф на медицински отдит който трябва да търси вина при нарушениа казва, защо трябва да търсим вина? Радвай се че прокурорите са ни инвалиди , на друго място за това изречение не само уволнение ами и разледване ще има! не тъжна а зловеща картина !

А във Враца какво става? И от там ли ще ги карат в София? И защо на никой от изедниците не му пука? Само глупости за самолети, кумове, суджуци, празни столове.

беше само въпрос на време лекарското безхаберие да удари и по "своите". Дали ще си вземат бележка нашите лекари? Засега изглежда, че не, което нещо не ме учудва.

Пак смърт ! А те протестират милите. За Сопотенски техния лидер нямам думи ! Засрамете се лекари !

Тъжната история на една майка в България! Още по-тъжното е,че тази майка е наясно с това какво са сторили от безхаберие "своите" уж. Съболезнования за поредния изгубен от простотия детски живот в България!

в ПИРОГОВ НЕПРЕКЪСНАТО УМИРАТ ХОРА УЖ ЗДРАВИ ЗА ИЗПИСВАНЕ И УМИРАТ

Няма как да вземат паричките от касата ако кажат че не е здрав, за това по добре здрав и мътрав и да си преберът парите! всляка болница така работи, това не са болници а предприятия.

Че и в Пловдив ли вече е умряло здравеопазването та е дошла да ражда в София?

ами доста от роднините ми си заминаха в тия болници... нормално е хората да ги е страх да се лекуват в провинцията.... не че в София е много по добре....

СООООООфия баце.... Като имаше казаема един от прованса ми обясняваше как водили роднина при НАЙ-ГОЛЕМИЯ професор в София. Като го питах колко е бил голям тоя професор направо ми се обиди....

казаема=казарма.

Толкова са некадърни и прости и нямат граници на арогатността си по между им а какво остава за обикновените граждани. Коя била тя да определя вината?! Като си никоя се махай от там да ти еба мейката некадърна. Иначе шефовете на финансовите одити пишат актове за начет за които има отделна глава за процедурата по обжалване. Като е никоя да дойдат мангалите на проверка с коловете...

Ужасно е! Съболезнования! Четох отлични мнения на жени за Д-р Леви - всички я описват като много мила, загрижена и компетентна. Точно на такъв човек ли да се случи такова нещастие...Ако наистина в случая има лекари, които не са си свършили работата, нека бъдат съдени, а ако не, то накрая има един дето ще раздаде справедливост за всички. Няма грешка в тоя живот, която да не се плаща.

ДЕТРОЙТА се изходи по въпроса целомъдрено и напоително от типа"ни в клин,ни в ръкав".Сега се опиянява от написаната от него простотия.

Пиши по темата бе спамер ялов!!!

Хайде стига глупости, не било отделяно бебето от родителите си, това не е вярно. Родих в чужбина и мога да кажа,че за престоя си в болниците, защото в крайна сметка бяха две поради усложнения, изпитах доста положителни, но също така и отрицателни емоции. Но в момента в който ми върнаха бебето, негативните бяха забравени. Съжалявам много за жената и нейното бебе, надявам се много скоро да стане пак майка и този път да се прибере със здраво бебе вкъщи.

Тази ИАМО към МЗ трябва незабавно да бъде закрита. Постоянно защитават лекарите. Становището, което получих от тях беше потресаващо. Четях го и не можех да повярвам, че някой е написал подобно нещо.

Хора забележете: набляга се на това че майката имала високо кръвно, а не на това че имало и други деца с тази бактерия! И това че не са били в контакт не означава нищо. Има достатъчно други начини за пренасяне. Жалко, за бебето и за майката!

Прееклампсията , впрочем , не е само повишено кръвно налягане, тя е комплекс от много сериозни симптоми, които пряко застрашават майката и плода.

шири из т.нар.национално здравно заведение "Пирогов",какво да кажем за всички здравни заведения из страната.А иначе цирковете в "Пирогов" от преди няколко дни ги видяхме.Управителят проф.Балтов и заместникът му,също професор с една изкилифирчена фамилия се ритат за власт,пари и слава,а "честните" докторя,донесли толкова болка,скръб и пожизнена мъка на пациентите и близките им,протестират,че все ги биели,не били заплатени и все се оправдават за фаталните си грешки с високопарни безмислици и медицинска терминология.

КОГАТО ГОВОРИТЕ ЗА ПИРОГОВ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ГОВОРИТЕ С ГОСПОД.ИЛИ КАКТО КАЗВАШЕ ЛЮДМИЛА МИСЛЕТЕ ЗА ПИРОГОВ КАТО ЗА ОГЪН. ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА БЕДНИТЕ .КОЙТО Е НЕДОВОЛЕН ИМА ТОКУДА ИМА ХИЛ КЛИНИК И ДРУГИ ЧАСТНИ И СКЪПАРСКИ. АМИ ПРОДАВАЙТЕ ФАСОНИ И СЕ ПРАВЕТЕ НА ВЕЛИКИ ТАМ КАТО МИНЕТЕ ПРЕЗ ЦЕНОРАЗПИСА И КАСАТА.АКО И ТОВА НЕ ВИ НАЧЕШЕ ЕГОТО ИМА И ЧУЖБИНА.ЩОМ СТЕ ВЕЛИКИ ИМА ЕЛИТНИ НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ КЛИНИКИ САМО НОЩУВКАТА Е 100 ЕВРО НА ДЕН.ОПЕРАЦИЙКИТЕ 10 20,50 ХИЛЯДИ ЕВРА ИМА И ПО 100 ХИЛЯДИ ЕВРААМА ЗДРАВНО НЕУСИГУРЕНИ ДА ПЛЮЯТ И ЛАЯТ РЪКАТА ДЕТО ГИ ХРАНИ И СПАСЯВА И ДОКТОРИ ДА ИМ СЛУГУВАТ ЗА ЧЕРНИТЕ ОЧИ СИ Е СВИНЩИНА.

Анджак. И аз се чудя открай време - Пирогов, та Пирогов като някаква светиня, колко били лекарите там добри, колко достойни, отдадени на професията си, и н'ам кви още изсмукани от пръстите глупости, и моят личен фаворит - "има И добри лекари там", сякаш тези имагинерни добри лекари са извинение за масовата некомпетентност, небрежност и корупция, която се шири в тая прехвалена надземна морга.

Aма събота и неделя,и нощем,и в празници висите като сополи в Пирогов! Нали искате безплатно,бе! Ей това ви е безплатното. И тая от май месец сега се усетила да ги съди!

Пирогов не е за бедни, а за спешни случаи. Това, че приемат здравно неусигурени ли а ги води към дъното. Там има прекрасни лекари, но има и такива, при които си в смъртна опасност. В Пирогов също плащаш при операция за някои консумативи и сумите не са никак малки. А, между другото, частните болници също работят със здравната каса. Не пишете глупости!

А тия прехвалени частни болници какво правят като стане напечено?! Товарят пациента и го карат към някоя държавна болница да го спасяват

Тия от Медицински одит даже не си дават труда да се опитват да лъжат така, че да не противоречат на документирани факти. Ей затова вечно "няма нарушения" след поредната смърт в ръцете на нашенските докторчета.

Като се знае колко лекарски небрежности в България има осъдени, и тези ще се измъкнат с безкрайно прехвърляне на топката. Остава единствено саморазправата. А д-р Елена Леви, която е изключително добър АГ лекар от Пловдив, очевидно няма да се саморазправи, а напразно ще разчита на правосъдие. Гнусна държава, гнус и отврат.

до кога ще я държат за шеф на "Медицинския ОДИТ" в МЗ.Да не е на втора заплата в "Пирогов".Колко случая със смърт на пациенти станаха известни на общественоста през последните месеци.А лекарите от "Пирогов" кога ще се научат да разпознават сепсиса.Сигурно ако не беше бебе,щяха да му дадат айрян и кока-кола.Дори и на колегите си морят бебетата. докторята от "Пирогов".

Какво да очакваме за напред?Какво маже да се подобри от днес за утре,като вече няма ДЪРЖАВА?Няма нищо работещо по правила,а така е и в болниците и това е най страшното,защото живота ни зависи от това.За България път напред няма.Има само назад към феодализма с един феодал и приближените му.Жалко.Съболезнования най искренни от мен потърпевша загубела детето си на30г.от некъдърни лекари.

Тези наглетци от Пирогов са за трепане. Уморили са бебето на жената.Тя поне е разбрала как е станало, дано може да го превъзмогне горката. моите съболезнования. Тези мръсници са за трепане, не за съдене

Ооу, ама това е Пирогов,другари,а не правителствена за други "хорица".

В 21-ви век умират хора от обикновени инфекции. Прелестите на безплатната медицина.

Няма такова жиотно като "безплатна медицина", дори на много хора да им се струва, че е така... Една проста справка за бюджета на НЗОК, за сумата на събраните пари от здравни осигуровки ще покаже колко пари официално гълта тази система... Неофициално сумата най-вероятно е двукратно и трикратно по-висока.

Да ги съди до дупка , мръсниците.

Съболезнования! Всички други коментари са излишни.