Иран възстановява позициите си на европейския петролен пазар

Иран подписа с компании от Италия, Испания и Гърция договори за доставка на петрол.

Обратно в новината

Коментари - Иран възстановява позициите си на европейския петролен пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние както винаги ще изчакаме по-гладните да се наядат с евтин петрол и ще го прекупваме двойно и тройно, за да се оправдаваме за изкуствено поддържаните картелни цени! Странен феномен е това българинът - колкото повече го дерат, толкова повече пуска...

Глупаците в България сте вие рубладжиите!Ние ще намерим начин да изкярим от евтиният Ирански нефт или газ!

След тези думи дорогая освен да ви поздравя "С днем Росси" друго нищо не ми остава:-)).Днес е 12.06 и е празник на вашата Родина. Не е нужно да се наддумваме.Явно иде реч за непреодолима разлика м/у манталитети.:-)))))))))).Щом ви харесва да си слагате килимите по стените и да не ядете краставици и домати защото са произведени във фашистка Европа ,а да си миришете яките на ризите и балтоните-пожауйста:-))

Pesh0

Иван Костов За 120 милиона ли продаде нето хима ???????????????????? За повече от 120 милиона горива ли му имаше в скадовете ???????????? Да погледнем проблема в очите .

И с нас ще подпишат, въпреки руските напъни да не забележим иранските изгодни цени.

Pesh0

Можеше и да подпишат . Ако иван костов , не беше продал нефтохима . Сега за какво ти е петрол ???? Какво ще го правиш ????

според мене много скоро ще се откажем от въглеводородите, като енергиен носител Тяхното използване води до насищане на атмосферата с въглероден двуокис и парников ефект, намаля процентното съдъргание на кислород и климатични промени Въглеводородите като енергиен носител имат значение в определен етап от индустриалното развитие и с навлизане на новите технологии те са в краят на жизненият си път Страни които разчитат на нарастваща тенденция в потреблението на петрол могат да останат разочаровани

Pesh0

Няма да е скоро , за съжаление. Аз поне не го виждам технолагия , която може да ги замени . Батериите , са прекалено скъпа технология , за пренос на енергия . Но знае ли човек , понякога стават чудеса ... може да изникне нещо ново . А и да не забравяме че достъпността не значи евтино .... България си продаде електроцентралите и електропреносната мрежа и технология на 100 години , строена от бащите и дядовците ни , неможем да си я платим . А последните телефони от китай са ни достъпни .

dobrin

е би трябвало да се оцхете и факта че пластмасите се произвездат предимно от петрол...

Pesh0

Благодарение на това че Нефтохима си спря производството на пластмасови гранули се дължи на инономичесмия бум в турция поне 50 %. Турците нямаха технологии за производство на пластмаса , но ние закрихме нашите и те се възползваха от вакума .

това е другия голям проблем- всеки от нас генерира огромна купчина от пласмасови боклуци през живота си- торбички опаковки

Pesh0

Погледнато Реално , САЩ наложи имбарго на ИРАН , защото искаше да спре да продава петрола в долари и беше партньор на Русия . По Късно САЩ , за да накаже Путин , помоли Саудитска Арабия , да продава петрол без пари , като се надяваше , това да доведе до кризата през 1989 и Русия да е на колене . Но се оказа , че първо падна добива на петрол в САЩ , който е изключително скъп . Саудитска Арабия , се възползваха от момента и продължиха да произвеждат , за да убият бизнеса в САЩ . Обама , се осети , че седи на пачи яйца , но нямаше полезен ход , ако отреже Саудитците , няма кой да продава нефт , срещу долари и така цялата система на САЩ щеше да рухне . На Саудитците много не им пука , освен да издебнат момента , кога да се оттърват от милиардите долари и да ги заменят със ... злато евро юани иени или в каквото им е кеф . Техни са , да си ги мислят :)

Pesh0

Така се получава , че Иран продава , евтини горива , вместо скъпите на САЩ .

Pesh0

Чета мнения и се чудя , колко сте плиткомислещи . Да това че Иран продава , може и да се отрази малко на Русия , но Иран и Русия , са съюзници . Иран купува само руски оръжия , технологии и всичко. Иран иска да спре да работи в долари и дали не го прави , незнам. Основния конкурент на иран не е Русия а Саудитска Арабия , която е пръв приятел на САЩ , но напоследък по мое мнение , нещо се недолюбват .

за оръжията ..добре , но какви технологии купува иран от русия? те не пият , не носят ватенки и ушанки, и самовари не им трябват! а това : и всичко какво е ? петрол?? или рускини??

Pesh0

Много малки , незабелиежими технологии , като атомните .

Военното производство също, произвеждат камиони и кораби,може. да има и друго. Водка Флирт и цехове за дрехи вкл ватенки са гордостта на нашата промишленост през последните 25 години,така,че по внимателно със спуснатите фрази,все пак !

Toва са пълни глупости, че Иран са съюзник на Русия. Иран отряза Русия за повишаване на цените на нефта, въпреки че Русия изрично ги помоли. Иран имаше тесни отношения с Русия досега, просто защото бяха изолирани от останалия свят. Вече не е така.

Pesh0

Е иран не продаваше и цената беше 30 долара . Как можеше иран , да повлияе , да почне да изкупува ли ?

обама вдигна ембаргото наложено на иран , и те веднага го забиха на путин!

A дано. Писна ми руснаците да ни изнудват с техните цени за газ, а и да плащаме най-скъпият газ в Европа. Край.

Прав си по- добре беше когато го даваха гратис на България, но за съжаление това време отмина. Сега ще дойдат европейски цени- приготви кайметата.

когато го даваха гратис , с една заплата се купуваше 150 литра бензин , ако го имаше де!

Пишете глупости колкото искате след 27 години робство на ЕУ, а сега и НАТО. Фактите са, че много рано Русия заяви - макар и да губят икономически заради увеличените доставки на петрол от Иран за тях беше важно да се прекратят санкцийте спрямо Иран и да се спре тяхната а-програма. Това искаше цял свят и руснаците пак помогнаха- едвали западните държави щяха да направят същото. Плюете по Русия защото политиците от Европа не са в състояние да стабилизират положението на нито една от държавите които приеха, но Русия доколкото е възможно бавно стабилизира политическата и икономическата карта на света.Дали ви харесва или не това е факт и руснаците винаги ще се оправят- не ги мислете за идиоти. Пишете колкото минуси ви трябват за да си получите надницата за деня.

безспорно си прав! руският петрол е най петролният петрол по всички земни кълбета ! но явно в испания италия и гърция не са го разбрали това!

А ти не си се замислил върху нито една дума от това което е написано по- горе. Ослепели и оглушели сте от злоба против Русия- не можахте да я натиснете да ви коленичи. Няма да успеете дори и да се мъчете още едно хилядолетие. Който си пази резервите и има търпение той ще спечели тази игра.

"в Европа всеки ден се доставят от 600 000 до 700 000 барела петрол от Иран" Интересно Хуйло де ще си завре сега Роснефть-ския петрол ?! Наверно там, дето и Газпром-ските тръби за Южния и Турския тек ;-))

Нали трябва да заработят, че да си платят за ядрените реактори и горивото за тях на Путин. Цените са в долари, ако си забравил.

БългАриец

Брей, що не са в рубли ;-))

Нали имаше някаква идея преди 2 години(зародена в Кремъл) ,да се игнорира долара и да се премине към рубли, юан ,рупия и африкански ранд?? Ох забравих Иран не е в БРИКС, а и Брикс и банката му вече не съществуват!! Мда...Иран ще продава нефт на Италия в долари, ще купува самолети от Франция с долари, автомобили и заводи от Италия с долари, както и ще плаща на Китай да им строи Ж.П линии с долари, както и ще закупи от Белгия и Германия оборудване за фармацефтични заводи пак с долари.. Къде тук е Русия и рублата??

Независимо от пристрастията ни за САЩ или Русия (които са почти еднакво тъпи )цените по бензиностанциите тръгнаха нагоре .

Че са като 2 капки вода двете държави е видно. Имперски и господарски интереси и отношения към малките народи. Едните пробутват"демокрация" ,а другите "ред, православие и братство":-))) Има само една малка разлика. Народа на една империя работи за 10$ на час и могат да стигнат до съседния град без да си счупят носач или амортисьор на колата, а другите пък се радват ,че са им се отдала възможност да летят до Москва и да посетят мавзолея на Ленин(това на разноски на завода вместо заплата)

Сега ще падне още цената на петрола..ха.ха Русия-капут..ха.ха

Бе тя Русия щеше да се срине за една година след като присъедини Крим, щото икономиката нямало да може да издържи толкова народ, пък мина една година от крайния срок.

Виждаме руския кьорфишек почна да се дупи..ха.ха

Всичките тези доставки на петрол от Иран са яко изплющяване по вратлето на късия император!Сега остава да реализират и газовите проекти насочени към европейският пазар и ще има. ..амааан что мъй думали,а что получилос...?

Нали САЩ казват, че противоракетния щит в Европа бил заради иранските ракети ???? Или Ройтерс, УолстрийтДжърнъл, ББС, Гардиън и всички медии са цитирали грешно американските военни ?

Нали др.В.В.Пу само преди 10 дена на посещение в Гърция говореше за тръби,нефт,газ през Черно море за Гърция и Италия?? Всеки си говори каквото си иска,балъците щом имат желание-вярват.