Цената на американския петрол ”проби” дъното от 28 долара

Американският суров петрол достигна днес ново най-ниско ниво за последните 12 години, падайки под прага от 28 долара.

Обратно в новината

Коментари - Цената на американския петрол ”проби” дъното от 28 долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин го докарал да пълни бюджета и краде от пенсиите руснаците чрез пенсионните фондове. А приближените му олигарси си издействаха закона Ротенберг/по името на олигарх джудо партньор на гнома/, според който загубите от санкциите в чужбина да се плащат руския бюджет, който както ства ясно се пълни от пенсиите на руснаците. Бандата на джуджето ще граби докато не вземе и последната рубла на последния пенсионер.

!!!!!

Бедний, бедний Путя, що ти трябваше на баир лозе? Са ще духаш супата, заедно с цяла Русия.

Лукойл е чисто руска компания! Какви американци сънуваш? Руснаците ни дерат кожите чрез нашия Нефтохим който им подарихме !

БРЦК

Имаш гугъл. Лукойл се листва на борсата.

Уж американците недоволни от ниските цени на петрола, а само рублата се срива ежедневно!?

БРЦК

Реално рублата е супер подценена. Петрола и газта са само 10% от руското БВП. Това няма да продължава дълго щото освен негативи , има и позитиви. Руските продукти са супер конкуретни заради ниската рубла. А Путин може да си продава ресурсите и оръжието в рубли. Познай как ще се отрази на курса на рублата !

Реално - 40% от БВП на Русия е от износ на суровини , реално - обезценката на рублата продължава плавно от окупацията на Крим до сега , реално - ако имаха високотехнологичен износ нямаше да затъват в рецесия и съкращения във всички сфери и всички приказки и закани на рускопоклонниците в България звучат нелепо и смешно на фона на реалноста !

1000% е ясно, че има картел, че ни обират яко и привидно нашите и чуждите. Ако обаче българина не беше такава робска душица и само за месец кажеше е няма да купувам гориво докато не видя реална актуализация на цените и реални постъпления от данъци и акцизи от чифутските бензиностанции и предприятията за преработка на петрол, и ако те не го направят да направим едно леко или тежко погромче на лукоил и всички други кожодери то да видим кои кого ще муфти. Ама засега няма. те ни муфтата ние гладни ама си караме колите и плащаме дебело а цените на петрола падат ли падат.

БРЦК

Не е възможно да не се купува гориво за 1 месец. Просто няма как. НО , може да не се купува от 1 верига - примерно ШЕЛ. Като за 1 месец никой не зареди на ШЕЛ знаете ли какво ще стане с 1000те им бензиностанции ? А с цените ?

По добре на Лукойл:)))

Цената на петрола вече никога няма да мине над 45 долара. НИКОГА! Оказа се че петрол има много, безброй неразработени находища чакат, а електромобилите са готови за пазара. Просто цивилизованите държави като САЩ, ЕС, Китай, Япония не искат да плащат на мързеливи араби, руснаци и венецуелци баснословни цени

Само глупака казва никога!1998 9$ барела,разправяха,че повече няма да се дигне над 25$!

Той може да се е сринал петрола, ама Путин му трябват кинти за Донбас, КримНаш и Сирия, така че не очаквайте да ви свали цените на горивата от Лукойл! Ако може ще ви дои и двойно, не се притеснявайте, братушка е!

БРЦК

Дреме му на Путин за малка БГ с 5 литра консумация на година. А добрите ни 'приятели' от САЩ и Германия що не вземат да ни продават 'евтин' бензин? ЕКО ,ОМВ , ШЕЛ да не са руски ? Лукойл не е руски - американци държат контролния пакет!

Какви американци бе клоун насран? Това че евентуално някаква офшорка е намесена някъде не значи абсолютно нищо. Лукойл е путлерски на 100%.

По случай новината,започнаха двуседмични празненства от производителите на шистов и битумен петрол,както и на платформите в Северно море!

Руската печатница за деньги стопи лагерите, хартията и тя свършва...накъде върви светът, боже, божеее?

Повече от 10 години Лукойл не плаща никакви данъци в България! Повече от 10 г отчита само загуба!!! С брат ми искаме да го купим за 1 лв. и да ги спасим от загубите, ама не ни дават. ЗАЩО?

СПЕШНО ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПРЕКРАТИ ДОГОВОРЪТ С РУСНАЦИТЕ ОТ ЛУКОЙЛ И ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ТАКЪВ С МАРЕШКИ !!!! ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ЛЕКАРСТВАТА В НЕГОВИТЕ АПТЕКИ СА НАЙ - ЕВТИНИ !!!!

че в БГ имаме най-дебелата производствена цена и най-ниския акциз и ДДС - смятайте къде отиват парите

Ограбват народа, тъй както и турчин не го е грабил!

Да живее Лукойл !!! Благодарим за ниската цена на горивата ! Поздравяваме ви ние българските овце! Където стъпи руснак ,трева не расте !!!

БРЦК

Основния пакет акции на Лукойл ги държат американци. Така ,че не са руснаци , а американци виновниците ! Нали така ?

държат ама не основният пакет а 17% от капитала.

Сега се пазарува петрол за края на февруари, началото на март!Плащаш сега, получаваш след около месеци малко! Стига се правихте на разбирачи, а изчакайте до края на февруари, да видите, че цените ще паднат още! Акциза е на тон гориво и е постоянна величина! ДДС е 20 процента върху готовия продукт! Акциза и ДДС са за нас българите, а дали ги краде някой или раздава за пенсии, всеки според акъла си може да прецени!

БРЦК

А 50ст печалба на литър за бензиностанцията? Има картел при бензиностанциите. Марешки как може да продава за 1.5лв на литър във Варна ?

Защото там живеят много руснаци .

И това не е лъжа!

Спомням си Сърбите как се оправиха с динара. Казаха от еди кога си един динар е толкова.Който не иска да не търгува с нас.Сега Руснаците да не го направят и те този номер.

кво от това?

по-рано като се дигнеше на световния пазар - реагираха до 2 часа на всички бензиностанции - сега падна с 10$ за седмица и никой не реагира дори с 1 стотинка

БРЦК

Бензиностанциите работят с по 50стотинки надценка на литър. Тука държавата и лукойл нямат нищо общо. В задачата се пита има ли хора в бг които да спрат да купуват гориво от ОМВ примерно за да може или да фалират или да намалят цените!

Във Варна цените на OMV са почти като на Марешки , защо да не купувам от тях ?

ПРИ 130$ - 2.50 ЛВ ПРИ 25$ - 2.00 ЛВ ГЕРБ - СЛУГИТЕ НА РУСИЯ !!!

Прав си за цената. Тя се определя от такси и акцизи които са твърди за тон например. И който и да е на власт няма значение, всички дерат народа.Цената на бензина е малка част от сумарната цена.Преди време падаше в цял свят бензина при нас не защото ние сме биле друг регион и бил закупен с еди какви си цени.А цената на горивата бърка в джоба на всеки обикновен българин.

Да сте видели цената на хляба да е паднала на тока на парното. Няма но като вземе да се качва тогава барабар Петко с Мъжете.Тока и сега щели да го вдигат.Защо?

Питай Мика Зайкова за това.

Като посочиш коя година е бил 130$ ще ти повярвам.

Сметката е по-друга. Пак грубо сметнато, но по-точно. Цената на суровината е около 40% от цената на бензина. Значи при цена 2.50, цената на суровината е била 1 лв. Значи, без пари да го дават петрола, на бензиностанциите ще се плаща по 1.50 лв. за литър. Цената на петрола е около 5 пъти по малка, значи цената на суровинате сега е около 20 ст. -> цена на бензина 1.70. Във Варна някои бензиностанции го продават за толкова :) Обаче картелите не позволяват това да стане навсякъде. Отделно ток, хляб, таксита и всички други, които реват, когато цената на петрола расте, сега са се заврели в миши дупки и са си запушили ушите и очите.

Хубаво де, петрола пада с пъти, а цента на бензина - с по няколко стотинки. Как става тая работа? Като вдигнат с 10 долара петрола, бензина внеднага ще го дръпнат с 0,50 лв нагоре, нали? Ама ние сме идиотите, че търпим

Хм интересно,от 2003г живея в Англия тогава дизела беше 0,65 сега е 99,9 е говоря с факти.Сигурен съм че ако запитам някой от горе ще има отговор защо е така но някакси разбираме не само тука а и в целият свят че нещата не се подобряват на обикновеният човек а напротив живота му става все по скъп,

петрола падна 5 долара бензина падна с 2 стотинки, това означава че като се дигне с 50 долара бензина ще се дигне с 20 стотинки, но дали ще е така .... кой ли ще ми каже ???

деер

Ами нещата са много лесни за смятане - цената пада на 10 долара - руснаците са на картофи и хайвер, а цяла Европа ще се чуди как да си върже социалната политика. Никой няма да търпи дълъг период от време да плаща 805 от цената на горивото на собствената си държава, за да храни разни безработни. Конкуренцията ще стане жестока, защото транспортът става "безплатен" и водовъртежът ще готин за държавите свикнали да комисионерстват.

Те, много неща "удариха" и "пробиха" дъното напоследък, но както винаги, така и в този случай - нещастието на едни, прави щастието на други... Само едно обаче е сигурно - на борсата, независимо била тя стокова или фондова ВИНАГИ има спекулации и ВИНАГИ някой дърпа конците... Там просто е от значение, КОЛКО си голям, като играч, защото всъщност става въпрос за една ИГРА в особено големи размери и с особено големи залози. Нека поне, не живеем в заблуда. Няма нищо "случайно", особено когато става въпрос за "човешка намеса"!

Аз съм Българин но смятам че всички в Европейския съюз трябва да погледнат реално на нещата. Сащ натиска Европейския съюз да налага санкции срещу Русия те от своя стана също налагат санкции. От които страдат и едните и другите. Двама се карат третия печели така ли е?

Тоя с минусите да не си чифут?

Много отдавна чета как се пише че Русия ще фалира и тн. Това мен не ме засяга но искам някой да обясни и да даде факти колко печелят Руснаците от петрола каква част от бюджета им е това перо. Да се докаже че това не е пропаганда срещу Русия. И целта Българите да намразят Руснаците.

70% от бюджета са от газ и петрол! Официално обявено от Путин!

Благодаря за информацията!

има данни в статистиката -2012г.-54% от бюджета е от таксите за износ на петрол, 2015г.-42% .Това е за приходите в бюджета,,а иначе цялата структура на БВП на Русия доходите от добив на всички изкопаеми /нефг,газ,руди ,въглища- всички заедон като добивен/ сектор формират 11% от БВП.

А за какво българите да обичат Русия! Нали тя ликвидира Освободителката ни Царска Русия! Разстреля и Царя и семейството му заедно с невръстните деца! А ние трябва да обичаме убийците на нашата Освободителка? Каква наглост, наглост на Н-та сепен!

А дядото на Путин също е убивал нашите освободители! Иначе как ще се издигне до готвач на Ленин и Сталин!

Нали не смяташ че правителството ни е освободило. Както са казали поетите свободата е дошла на щиковете на обикновенните войници.Народа а не правителството.

Петрола вече е 27 долара барел. Горивата по бензиностанциите вече не са 2 лева, а гонят 1.50!! Пропан - бутан под 80 ст!!! Оправете си опорните точки Мурзилки:)))

Народа е казал: който гроб копае пада в него.С тия цени на нефта страните който разчитат само на него да му мислят. Ако Русия въведе плащане с Евро, Американците не ги виждам. Китай Индия и др също искат да се махне петродолара.Тогава да се види кой ще я закърши.Русия не е същата както при Елцин например.Много Западни и международни финансисти казват че $ не струва и хартията на която е напечатан.

Руснаците нямат ли си собствена валута? Нали вие руснаците мразите нас от ЕС? Защо не си ползвате рублата?

Защо си мислиш че съм Руснак, или човек не може да разсъждава различно от дадено или наложено мнение.Питай Американците защо искат всички продажби да са с $. Китай искаха да са с тяхна валута но кой размаха пръст Русия ли?

В БГ мафията на ББ си прави каквото си иска. Тук вноса на практика е забранен, за да внесеш петрол трябва да използваш задължително АКЦИЗЕН СКЛАД, а тези складове ги държи 80% Златев и цената му е такава че обезмисля вноса, така Лукойл е направен монополист и се заобикалят европейските изисквания за конкуренция, не че Брюксел не вижда далаверата, но ББ им е запушил устите със ЕРП-тата, Мариците, Златото в Челопеч и др., така че всички вълци са доволни, а народа ? , народа кой го е.е ?

Цената от около 2 лв. на бензин и дизел в момента е напълно невъзможна, без одобрението на баш тартора в България - Боко. Боко и Златев са първи дружки и всичко е очевадно. Освен това всичките руско зависими цени са убийствени - ток, горива, газ. Но не Боко и Русия са главните виновници. Те винаги са си били тук и всички знаем какви са. 5 млн. българи, които гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, Атака или не гласуват ( което е не по малко идиотско ), са основните и пълни виновници.

А ти като си първа дружка например с директора на завода можеш ли да му кажеш да намали цената примерно на хляба.Ще можеш ама друг път.Тези приказки за приятелство и бизнес ги остави за по простоватите хора във форума.

Ти луд ли си. Аз не съм министър-председател. Ако съм министър-председател съм задължен да хвана и накажа очевиден нарушител като Лукойл. Ще имам всички лостове и права да го направя. Но ако съм Боко и ти гласуваш за мен ще е така.

В най бедната държава в света САЩ в момента,по точно преди 3 часа цената на литър бензин /тукашен А 99/ е 29 стотинки а тук е,,,,,,,,,мани не питай,явно сме много,много,ама много куха и обречена нация,жалко за нас

чакат Русия да фалира вече две години по два пъти на ден ,то пък да му се невиди взе, че фалира петролната индустрия в САЩ с 80 % затворени кладенци две трети фалирали фирми завлекли между 500 и 700 млрд.долара и 300 хиляди безработни които пак ше трябва да сменят дървените бараки в Сев.дакота и Ю.Каролина с полуподвижните си домове-каравани.

Рашката руп-пла и тя вече минава трайно 80 за един пробит Доллар :)))

А у нас в Канада е 14 долара за барел! А в Техас литър бенцин - 10 цента! Мухахахахаха!

ДЕНЯТ ЗАПОЧНА С ДОБРИ НОВИНИ!

В таблиците представени на сайта ан ЕС (виж линка) има 2 неща, които си заслужават цоментар. 1. Цената дадена за България е горе-долу тази, която виждаме по всики бензиностанции с изклщчение на Марешки. За страни като Германия, Австри, Гърция и повечето други нормални демокрации в Европа, разликите в цените на различни бензиностанции, в зависимост най-вече от местоположението на станцията, а не от веригата, цените варират с по около 20, дори 30 цента. Най-скъпо е обикновено на магистралните бензиностанции. Така че, ако сте предвидиливи и наливате предварително, може да се спестят по още поне 10цента/литър от посочените цени в тазблиците. У нас го няма. 2. Прави впечатление, че у нас е една от най-високите цени на горивата преди такси, т.е. Лукойл ни дере повече от всякъде другаде в Европа! ДОКОГА! КОЙ ли определя и цените на горивата в България?

Да, у нас цената идва някъде на 3 или 4 място! Това е заради Лукойл. Едно, че нефта им е нискокачествен, а второто е, че си държат високи цени, като за последно! Да не говорим, че ако се намали акциза, хептен нищо няма да влиза в хазната от тази перачница на пари...

Хаа-ха, ебати лъжите, предлагането никога не е намалявало, големите винаги досега са успявали да организират картел. Но сега е различно, Истината е друга, Това е КРАЯ на ПЕТРОЛНИЯ ВЕК. Ванга казваше "ке спре добива на петрол и Земята ке си отдъхне". Арабите явно много добре знаят какви промени предстоят, какво е новото което идва , затова свалят цената, цената ще падне до 1 долар.

Според Bank of America Merrill Lynch, Рашастан може да върже бюджета при $25 за варел, но само ако рублата стигне 210 за едно зелено. При $10-15, обаче, си траят, щот по данни на Роспотребнадзора през 2015 от пиячка са пукнали 0.5млн. орки- да им не лежат на съвестта, ако им досъсипят настроението. Напразно- и така там 30% от мъжете и 15% от жените мрат от алкохолизъм (според същото ведомство) !

"Спуснаха" го вече до 27.80$... Да се запасим с търпение и надежда.

...Надолу!...

Като в оная част от "Септември" на Гео Милев...

Може да се приеме за нормално,че спада на цените се дължи на свръхпредлагането и ниското търсене.Може да се приеме за нормално и това ,че членовете на ОПЕК не могат да се споразумеят за намаляване на добива,и друг път се е случвало.Но тези явления,съчетани със санкциите срещу Русия предизвикват съмнение за една фрапантна ненормалност.Основното противоречие с нормалното идва от това,че тричлена отСъвета за сигурност на ООН /САЩ,Англия и Франция/ налагат санкции на друг член на Съвета/Русия/,което е в абсолютно противоречие с Устава на ООН и приетия правилник и при това,без да са попитали даже петия член Китай.Може Русия да е извършила някакви неправилни действия,може да е объркала нещо-за това си има определен ред,Общо Събрание,и даже да се приеме ,пак остава правото на вето.Може да не ни харесва ,но такива са правилата.Това нещо може да се обърне много сериозно срещу тези които налагат санкциите,защото и Русия може да предизвика сега някакво отклонение от правилата -напр.да започне да иска от ЕС да заплаща консумирания газ не в долари или евро ,а в злато.Със сигурност това предложение може да намери подкрепа в Китай,Индия и доста други държави ,които са недоволни от силния долар.Развитието ще видим съвсем скоро!

С очакван,край...

Съчинение на тема "Мокрите сънища на Путлер". :))

Най-хубавото тепърва предстои.

Подсети ме с тоя "Крим"... :) Май вече ще има не "Крымнаш", а "Крымваш"! Ще се чудят как да се откачат от "придобивката", която беше венеца на Жужу ЛилиПутин! Хахаха!

Днес денят започна със сериозен натиск върху цената на петрола Brent. Явно ще се правят опити за пробив на границата от 28 към 27$. Още един удар върху оръжейните и агресивните мераци на Путлеристан!

При 27$ Brent, това означава, че руският Urals ще бъде 27 х 0.89 = 24$! :))))))

Логично след като руския Urals е с високо съдържание на сяра.

Днес изскочи изключително смешната новина, че Императорът на Всея Рашка поканил евреите, които не се чувтсвали хорошо в Европейския съюз, да се преселят в Путения. Естествено заедно с паричките си. Тоя да не е взел на въоръжение Майн Кампф ХА ХА ХА

Панически опити на Жужу Великий Рашистански да "опрай нещата"! Хахахаха!

САЩ имат интерес за по-висока цена на петрола, защото при 100 долара за барел, българина например, трябва да даде 3 пъти повече от американските пари. Което значи 3 пъти по високо търсене на долари! Обаче! Сега сме в икономическа фаза когато много долари ''изгоряха и изчезнаха'' от сривове на борси и икономика. Реално има дефицит на долари, дефицит който американците ще потдържат като вдигнат още лихвата си! Всичко е пазар и се саморегулира, не ги мислете братята американци:))

Себестойност за барел под 10 долара в Мексико!? Как ли са се радвали при цени над 100?

Малко хора забелязват съществените неща. Повечето изпускат парата да оплюват пейзажа.

Както каменната ера свърши, преди да свършат камъните, тъй приключва и нефтената ера- а що нефт остана зян в недрата :-) :-)

само дето 70% петрола отива за производството на пластмаси. По скоро тролскта ера ще свърши и когато ви излязат имената в медиите какво ще правиш не знам.

Забрави за вазелина, правен също от нефт. Как можа!

"Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр опроверга обвиненията към страната си, че манипулира цената на петрола на международните пазари, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус". Цената на петрола се определя от пазара, заяви Ал Джубейр, според когото понижаването на цените на петрола се обясняват със свръхпроизводството му в редица държави и заради недостатъчното му търсене в други." Преди една година, когато петрола беше 150 долара за барел, производството и пазара бяха същите. Цените е доказано, че се манипулират ежедневно от спекуланти и мошеници. Цялата икономика е изродена.

При едни 20 долара,за барел, трябва да си щастлив/а! Ако мислиш ,че е лесно можеш да си купиш петрол на борсата и да ''манипулираш'' и ти :)))

Смешник. Лесно е за определени държави, кръгове и хора с ресурси. За такива като теб и мен остава само да си пишем глупави коментари, докато плащаме цени на дребно на нива от 100 долара за барел. И нали знаеш, че и други цени се повишава покрай петрола.

Под другата статия пише, че има нефтени находища в Русия със себестойност 3-4 долара за барел! Това значи, че при еди 15 долара /барел пак ще печелят тройно!!!

Едва ли някой знае каква е истината, но за да го докараш от Сибир до морето си е доста пари.

Ами лъжат и се надяват някой да им повярва та вдигне пак цените! Може и ще стане, но след като Русия стане нормална държава, а не се държи като кварталния разбойник рецедивист!

. . . ако не беше ембаргото в/у техническите средства за добив. Лош късмет ;-)

ти знаеш ли колко евтини са кирките които предлагат китайците ? кво друго им трябва ?

Себестойността няма значение. Всички не само ще издържим, а тези които произвеждаме и изнасяме продукция, се радваме, защото енергията ни е евтина. А Путиномиката се разпада, защото това е паратизираща структура, на която са накачулени, или БЯХА накачулени руснаци нищо не правещи и взимащи големи доходи. А сега падат зад борда тези руснаци, който е взимал 2000 долара, ще трябва да се задоволи с 200 долара, да не говорим за масата хора с кредити, дългосрочни ипотеки за жилища и тн. Какво да кажем за тези, дето си купиха по 10-15 апартамента по нашето море, уж да правят туристически бизнес, без да плащат туристическа такса на нашата държава. Тарикатите путиноиди ПАДАТ

Колеги, другите страни имат какво да предложат, да продадат и ще се оправят някак си. Какво ще правим ние като политиците опоскаха всичко в държавата ? Май остана само Боби да предложим на пазара, белкин някой го хареса и го купи барабар с дълговете ни.

Ти може да си зле, но държавата и други хора не са зле! Никой не ти е обещавал равенство!

Изобщо не съм зле, но недей да твърдиш, че държавата цъфти и връзва, както и народа. Ако си прав младите ще се завърнат да работят у нас. А това не става. По 26 хиляди млади отиват да учат навън и единици се връщат. Това ли ти е добрето ? Виж Ирландия е добре, но къде сме ние ?

Ах, каква тъжна новина :-)

Следя с интерес цената на петрола. И се чудя кога Бойко ще победи Лукойл у нас и неговия монопол с митническите складове. Освен това ми е интересно кога ще се срине Путенската Империя СССР издържа почти 5 год на цена 15 долара за барел. Раша е 1/6-та по икономически показатели от СССР

следиш с интерес единствено центчетата от ул Козяк

проследи как се срива на баба ти курника.

Абе, стига с тези глупости за монопола, БЕ! СЕДЕМ фирми, сред които ОМВ, ШЕЛ България и Ромпетрол имат митнически складове на територията на България. Защо техните цени са същите или по-високи от цените на ЛУКойл? Пишете за картел, а не за монопол!

Само че над 80% от тези митнически складове са собственост точно на Лукойл! И после който не слушка за това на какви цени трябва да продава, ще види склад на куково лято! Ето така стоят нещата с петролената мафия у нас!

Премиер не може да се намесва в ценовата политика на частна фирма.А високите нива на бензина у нас се дължат на ниския коефициент на предлагания руски петрол.Така например от 1000 литра ирански петрол се добиват 920 литра бензинопроизводни. докато от руския те са 680 като с това се избиват ниските равнища.

Кеф! Нафтата пак е поевтиняла тази сутрин - видях една табелка на Шел.

Да , Саудитска арабия и Русия имат валутни резерви, СА ще издържи 5 години на 20 долара за барел, Русия една и малко! След това тези държави ще могат да се финансират като всички останали! С ДЦК-та пуснати на пазара:))) Богат и да намалят разходите, да вдигнат данъците, варианти много:)))

токова варианти че вече щатите предлагат пари за да се "купува" Американската компания Flint Hills Resources LLC, явяваща се подразделение на индустриалната империя на братята Кох, обяви отрицателна продажна цена на петрола North Dakota Sour, предаде RNS, позовавайки се на американски медии. Американската компания е готова да доплаща по 0,50 цента за купен от нея барел петрол. Преди година цената му беше 13,5 долара, а преди две години 47,6 долара. Петролът North Dakota Sour е нискокачествена марка петрол с високо съдържание на сяра. От 2011 г. в САЩ високосерният петрол е забранен за транспортиране по тръбопроводи и се налага да бъде превозван от железниците, което значително повишава цената му.

Цената на петрола се диктува от търсенето и предлагането. Ако няма кой да купува петрол, цената пада, това нормално;) А това дали САЩ като икономика са зависими от петролния бизнес? Почти не, или поне в пъти по-малко от Русия, СА , Иран и др!

Преди прословутата ставка ДДС си беше пак толкова колкото в момента,при цена 100 долара барел,цената беше 2,60 лв а сега на 30 долара колко трябва да е,тука сме едни невероятно добри овце и нещастни овче при това,снощи по теа ми се похвалиха че в УСА в момента цена на литър бензин е 32 стотинки ХаХаХа,в наи бедната държава в света САЩ цената пада драстичн но в богати тъпи държави като БГ цената на горивата естествено трябва да са около2,00 лв така е,,,,,,,,като сме куха нация,къде са тия от протесна мрежа сега,къде са тия скапаняци където питаха и в тоалетните КОЙ,,,,,,,,, Уви ,,,,,,,,,терминал 2

Шило

Като ставка- да, но като число- не. Като абсолютна стойност само акциза няма промяна.

Ами виж влиянието на доставните цени върху крайните. Стига си издавал колко си неграмотен или всъщност колко си ТРОЛ! При това путиноиден трол.

при нас само цената на простотията пада , и ти го доказваш ! това е тъй щото си я произвеждаме сами ! простотията де ! а друго всичко е внос ! и бензина също е внос.

Ще извиняваш, ама петрола е само внос! А бензина се произвежда в България! По точно в подарената българска рафинерия на руската мафия!

Акциза е на тон и не се влияе от цената на горивата!Той е постоянна величина! ТОВА Е ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ!!!

Стига тролихте, бе! Приходите се определят от акциза и ДДС върху акциза! Ми погледнете таблицата, в края на краищата! От крайна цена на горивото 1 евро, доставната цена е 46%, като в тези 0.46€ влиза и печалбата на производителя, и печалбата на продавача, и разходи по доставак и т.н. Влиянието върху ДДС е никакво! Докато акциза е твърдо установен - 363€ на тон + 20% ДДС върху тях, независимо от доставна и продажна цена! Май някои хора пишат тук само по олимпийски мотиви - важно е участието!

Шило

Уфффф, хайде пак. ДДС се формира върху цялата стойност, която включва покупната цена, разходите, акциза, печалбите. Не е само върху акциз, за да ти е предвидим прихода. По тази причина, при намаляване на един от факторите, крайната стойност е различна. Само акциза е с постояна величина.

Никой не оспорва, че акциза е "твърдо установен"! Но номера с бакалските сметки няма да мине защото фактите сочат друго! Ако според вас цените на горивата у нас са нормални, то отговорете защо след като имаме един от най-ниските акцизи в ЕС, горивата ни са с едни от най-високите цени?!

Дай Боже американците съвсем да забият дъното , че да се оттървем от тях. Защото те изпращат тук турция да ни мачка и да ни снема пръстовите отпечатъци, а после пак те ни вземат всичко. дай Боже да се разпаднат

или водката ти е в повече САЩ няма да се разпадне. Напротив, тези никога не са били по-силни и влиятелни от сега!

ти да не си препивал с водка, че толкова ти държи? Или като някой азиатец, не близваш алкохол? Ебаси скапания живот!

ясно, на тебе и другия "абе ей" много искате да ви снемат пръстовите отпечатъци -и като ви пробутат открадната лична карта - да се намерите на улицата като клошари. Кой мислиш вкарва тези програми - САЩ, или сте престъпници и вече пръстовите ви отпечатъци са смъкнати?