Петкова отговори на БСП: Колегите социалисти имат къса памет

Всеки гражданин, който има сигнали за нарушения на енергийната борса, да сезират съответните органи, призова министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Теменужка Петкова, тя изкара енергетиката от блатото, а Ковачки изкупи всички съсипани и изцедени от комунягите предприятия, направи инвестиции и сега хората вземат заплати и всичко работи. За пример Топлофикация София остана държавна и натрупа 600 млн. лв загуби

Ковачки е един от малкото приватизатори, които не нарязаха получените без пари предприятия на скрап, както направиха мнозина. Всички предприятия, които взе работят и хората вземат заплати. Ковачки си има партия Лидер! Стига сте бръщолевили измислици, относно борсата, Белене и т.н.

А бе коя беше тая Гинка от ЧЕЗ, че ми е къса паметта ... На кого беше приятелка ...

Каква борса какви пет лева бе? На това борса ли му казваш?

Абе теменужке вмирисана как не ви омръзна все БСП и предишните да са ви виновни????? Май май вие там по гербераски као ментора си имате много къса избирателна памет надявайки се че думите ви са мухлясали някъде и няма как да излезнат на яве...

Нагло е лице което не прави разлика между волт и ват видно от й преди да говори и дава съвети за енергетика

Забрави ли как през 2012 обесняваше че аец белене е вреден за бг но сега е първа писта да се строи ако не беше спрян през 2012 сега един блок щеше да работи, къса памет е типична болест и за боковия матрял

Ковачки очевидно е кадър на БКП и не ми е ясно срещу кого подскачат онези прошляци? а това, че Теменужка се заигра и се прави на матрьошка няма никакво съмнение. Белене е неоправдано рисков проект, който ни излезе един милиард и участието на онези, които на спукаха шошоните с този милиард е напълно недопустимо.

много си ми смешен! Та в тон със статията да ти припомня че когато Бойко Борисов беше кмет на София, бе даден на Ковачки един парцел от декар и половина на безценица! Та се оказа че дори че не е оригиналния подпис на Борисов! Но Борисов знаеше за продажбата, което какво идва да ти каже бе душа??? В Министерството на Енергетиката дори не смеят да кажат името на Ковачки щото е наш чиляк! Я виж горят отпадъци в ТЕЦовете му и от правителството на Борисов се правят на ни чули ни видяли! Иначе кадрите на БКП вече са пенсионери, сега са кадри на САЩ!

Колкото и да се оправдава, няма да се спаси от възмездие. Това, което вършат в момента герб се нарича национално предателство и ще си платят.

Охранената Теменужка също има къса памет. Едно говореше преди години а след няколко посещения в Москва, обърна плочата. И все в ущърб за България. Ех, как ще и отива карираното костюмче, когато стане тук като в Румъния. Ще стане, щото прекалиха безобразно и вече карат през просото.

и ти си чадо комунистическо , а сега сите станахте капиталисти , ама сте прости и ще унищожите и малкото останали вече като бройка българи .

прасето се е барнало с очила,като Деса острието

Требват й финанси на Върхушката за да оцелее,затова ...АЕЦ,Магистрали,Къщи,Площадки,Ремонти,Саниране

паспорти на всичко !

БСП, лично Румен Овчаров, продадоха енергетиката на Ковачки. Сега дрискат.. Безумна наглост!!

Нагли са подскачащите идиоти от ГЕРБ и СДС! Точно твоите хора!

Поне не отричаш фактите за Ковачки.

Защо? Всичко е ясно! АЕЦ"Белене" беше спряна от Бойко Борисов и ГЕРБ по американско настояване! Тук мърдане няма, моме! Къса памет, дълга памет, няма! Има факти и те са ясни!

едните говрят за скъп ток, а тя за къса памет. абе извадете цените на всички балкански страни и да гледаме...кво се праите сички на луди!

Добре бе команяги, еми си разделяте пазара, ем си повишавъте цените да ви е пълен джоба, ем искъте и от нас емигрантите да скубете . Който си е там на територията, ем си краде, ем си начислева сам скъп ток, ем сам си го плаща, каква ментална болеЗ ви тресе, вас команягите, какви вируси ви балбукът по черепите на земноводни?

Кажи бе подскачащ полуидиот, ти с какво ще правиш икономика! С американски марици и с фотоволтаици ли?!Кога ще стане? Кой живот?

А преди това кой беше власт от 2007 а ?! Пак вие ?! На кой му е къса паметта ?!

не е обида, че писах и го изтриха, че е станала доста тлъстичка от както е на хранилката

Ако "колегите" Ви от БСП има къса памет, припомнете им я. Ако са били корумпирани - повдигнете обвинения срещу тях. Ако са провалили Геостратегически проект - представете информация на обществото. Вие и Вашата гражданска съвест и морал трябва да бъдат в интерес на българския народ, който е суверен.

Теменужка да си гледа работата!10 години са на власт и нищо не направиха! Петкова да си сложи ръка на сърцето и да каже ,ако един обикновен човек иска да стане търговец на ток и да купува тока от АЕЦ Козлодуй -ще ли го допуснат ?Евтиния ток е за избрани износители -частници, а скъпия- за потребителите! Що така бе Теменужке? Няма нищо против да се накърни интереса на 100 -150 собственици на ВЕИ. Произвеждат - да си го продават където искат на пазарни цени! Не искам да ги "дотирам". Не съм съгласен държавата да поема ангажименти, а контрата да е все в обикновения потребител! Теменужка за народа си ли работи или за мафията?

ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ, ДАНЪЧНИ, МИТНИЦИ, ДАНС, НОИ , КЗК, КЗП и всички онези иснтитуции, време да се направи ревизия на АЕЦ КОЗЛОДУЙ и всички ТЕЦ-ове. Да се направи проверка на всички договори за изкупуване на Ел. енергията. Да се направи и ревизия за Ел. Разпределяне, както и на всички топлофикационни дружества и техните договори за изкупуване на топлинна и ел енергия. От 20 години, Ковачки и компания си плаща на УПРАВНИЦИТЕ за да краде от държавата. Няма никакво съмнение, че всички купувачи на Ел. Енергия са се осрали до ушите, дължат милиони на хазната, а техните бушони се правят на бизнесмени като купуват имоти по морето с цел да изперат паричките от тази дейност. Ще призная че има ТАКАВА ДЪРЖАВА, ако ДАНС и Специализираната прокуратура посети всички фирми купувачи на Ел. Енергия, както и всички офиси в цяла България. За една нощ България може да се изчисти от МАФИЯТА С БЕЛИ ЯКИЧКИ, но ЕДВА ЛИ. Няма как ПРОКУРАТУРАТА да се самосезира, няма как да покаже че има закони в България .... защото просто такива закони няма, а и няма такава държава.

Ковачки е един от малкото приватизатори, които не нарязаха получените без пари предприятия на скрап.

От Ковачки и Доган зависи енергийната система на България. Падне ли и косъм от главите им, България остава на тъмно.

дано не оплешивеят, щото спукана ни е работата...

Ше го преживеем еле ако живеем в чужбина, то по-добре да мрът и двамъта.

Преди години руснаците предлагаха да построят АЕЦ Белене за 6 милиарда, което бе своеобразен подарък. Сега ще построим Белене за 20 милиарда по пазарни цени и тези пари ще бъдат платени от потребителите чрез сметките за енергия. В тези 20 милиарда не влизат разходите за електропреносна мрежа и за язовир Яденица.

това е една радостна вест. отдавна се каня да пробвам на фотосинтеза.

Питай Бойко Борисов защо е така!

Тъп, по-тъп, най-тъп, теменужка (Имаше един бивш премиер, който си я миришеше в къщи). А защо забрави великото постижение на пазарната икономика - дивотията "задължение на обществото". Демек, теменужките пълниха гушите на американските Марици, а ние плащаме с месечните си сметки добавката. Каква борса, какъв "либерален" пазар? Та нали изнасяме ел. енергия на загуба, нещо да ни обясни тази калинка заспала?

ееегати каръка съм, моя тати не ми остави никаква електроцентрала. нищо, ще си купя тротинетка.

"...когато говорим за свободен пазар, цената се определя на базата на търсене и предлагане. Именно това стои в основата на либералния пазар..." Та да питам госпожа министърката - На кои точно принципи се опира ценообразуването на продукцията на "американските" централи? На кои точно принципи се определя и цената на разните "цветни" енергии? Или да не питам за това. Защото съм с къса памет или съм и аз прост и не разбирам...

Дългосрочните договори за ВЕИтата ги сключиха комунистите. Договорите с американците - комуниста Костов.

На тая крава да и затворя с удар. И не,не съм от социалистите,просто ПАРТИЯ ГРОБ ЗАГРОБИ И УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОС. И ТАЯ Е КАТО ОНАЯ ДЕБЕЛАТА СВИННКЯ ЛИЛЯНА . САМО СЕ ПИТАМ КЪДЕ СЕ СКРИ МАЛОУМНАТА ГИЧКА ОТ ПАЗАРДЖИК . Е ТАЯ ДЕБИЛНА ОВЦА ДА Я СЛОЖАТ ЗА НАЧАЛНИК НА ТЕМЕНУЖКА ПЕТКАВА.

в енергетиката не може да има свободен пазар. то и никъде няма свободен пазар. само ви лъжат. всичко е регулирано. от големите производители. имате 2 производителя на ток. аец и тецовете. какъв свободен пазар това е за да направят пачка някой хора.

Т. П. "От БСП твърдят, че цените на електрическата енергия у нас са най-скъпите в Европа, обаче те трябва да знаят, че когато говорим за свободен пазар, цената се определя на базата на търсене и предлагане. Именно това стои в основата на либералния пазар и ние създадохме борсата за търговия на електрическа енергия, която да развие пазара на енергия у нас." Да припомня на дългопаметната Кака, че, когато през 2016-а БЕХ /НЕК взе 535 МЛН. ЕВРО заем, за да се разплати с АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ, Каката ни "зарадва", че цената на тока от тях щяла да се намали и СЛЕД 10 ГОДИНИ България щяла да спечели 1 млрд. лв. :))) Взимаш заем и плащаш кеш 535 МЛН. ЕВРО, пък след 10 години ще спелечиш 1 МЛН. ЛВ?!?!?! Герберска логика. А Иван Иванов, КЕВР, поясни: "Разходите на Националната електрическа компания (НЕК) по заема за т.нар. „американски“ централи в Маришкия басейн – AES Гълъбово и КонтурГлобал, ЩЕ БЪДАТ ПРИЗНАТИ ОТ Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). Прогнозата на НЕК, вписана в ценовото заявление за новия ценови период, е разходите само за лихви по този кредит да бъдат в рамките на 68 млн. лева годишно." Преведено за тиквофили - ЗАЕМЪТ за американските централи ВЛИЗА В ЦЕНАТА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯТА. ... Що се отнася до "свободния пазар": „Сутринта като станах и като погледнах енергийното производство и пазара, пак видях, че и днес 2 млн. български лева излизат от България. За изминалата година и половина 13 млн. мегават часа електроенергия са изнесени от България и това нямаше да бъде нищо лошо, ако тази енергия не беше субсидирана с над 1 млрд. лева, които не са влезли в енергетиката. Над 1 млрд. български лева излизат, защото електроенергията, която се произвежда от ВЕИ-тата, тя е субсидирана и тя се субсидира от мен, от вас, от всички, част от бизнеса също плаща със задължения за обществото, както и производителите с 5% те също субсидират ВЕИ. И за да могат те да си получават тези цени и на практика се получава, че ние си изнасяме българските пари извън България и после викаме, че няма пари в енергетиката. Бившият шеф на НЕК обяви още, че му е ОКАЗВАН НАТИСК от търговци и висшестоящи лица, СВЪРЗАН С ПРОДАЖБАТА НА ТОК НА БОРСАТА. От Министерството на енергетиката отказаха коментар на думите на вече освободения изпълнителен директор на Националната електрическа компания."

Мила ми Калинке. Понеже живея в 2019 г. и си плащам данъците и таксите в настоящата година, и понеже не ме интересува нито 2010 г. или 2014г. или която и да е друга минала година , както и нито никоя предхождаща или бъдеща, бих желал да на насоча Вашето внимание на някои актуални цени. Каква е цената на енергията от АЕЦ ‚ Козкудуй“ към днешна дата и за колко се продава в Гърция, Турция, Македония и от кои фирми. И понеже обичам математиката, не мога да не Ви попитам и какви са предварителните разчетите за строителство на АЕЦ „ Белене“ като съоръжение, разходите за инфраструктура и колко накрая ще трябва да заплати българския народ. Вярвам, че подобни разчети са правени от Вашето министерство, но като данъкоплатец имам пълното право да се запозная с тях.

Каква е цената на енергията от АЕЦ Козлодуй не зная. Цената на АЕЦ Белене ще бъде 20 милиарда евро и то ако строежът започне веднага и не се краде.

с платените ли до сега 6.5 милиарда лева или без тях?

Ако се вземе в предвид оскъпяването по време на строежа, без тях.

V4Vendetta

Очаквам скоро гербаджиите да обявят цена от 60млрд. Евро. Абе тъпанар, къде ги видя 20млрд. евро бе?!? В най-лошия случай ще е около 10млрд. Ама нали герберастите трябва да крадете. За това и постоянно надувате цената!

Няма как навсякъде по света два такива енергоблока да струват 20 милиарда а в България 10 милиарда. Няма икономически предпоставки за това. Освен това трябва да изградим електптеносна инфраструктуура и язовир Яденица.

Теменужката може би те пита, защото иска да ти компенсира предните загуби, нанесени от лошите...

Кире Трафиканто да пусне евтина енергия на борсата от собствените си централи а не да гледа в паничката на другарчето си Ковачки.

"България е изнесла с 42,27% повече електроенергия в периода 01.01.2019 г. - 12.05.2019 г. спрямо 01.01.2018 г. - 12.05.2018 г., показват последните оперативни данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)." ДЕФИЦИТ?

Износът е незначителен и тези 42% увеличение са едно голямо нищо.

Търговците имат изгода да изнасят енергията а не да я дават на червения "бизнес" без пари.

Тази свинкя, не я ли тръшна чумата и нея?

Знаем ви всичките какви сте калинкови...

Всите сте боклук!

Зимата може и да е студена.

Кражбите на социалистите са ужасно престъпление, а на десните и най вече а ГЕРБ са силно положителни за развитието на нашата родина !!!

Теменужкеее, нали вие сте на власт от 10 години, май твоята памет е къса. Ако си заварила 2014 година такъв дълг, то той е от вашите си хора пак, да не говорим, че сега в момента какъв е дълга не казваш. Ех, Калинке!

Дрън-дрън ярина,социалистическа глава спарена.

Държавата да започва да строи АЕЦ Белене със собствени средства. Ако се забави още малко България я чака енергиен колапс. Енергията не само ще е ултра скъпа но и няма да я има.

А имат ли ангажимент да изнасят в чужбина ток на поразия?

Да имат , след като са подписали неизгодни договори със заробваща неустойка при неизпълнение и при това на значително по ниска цена от т.н. пазарна

Неизгодни, но не и за тях. Защото го купуват от АЕЦ "Козлодуй" на още по-ниска цена и след това го изнасят в чужбина. За нас остава скъпия ток от вятър и слънце.

Свито предлагане, високо търсене, висока цена. Важи за всяка една стока.

Изключват се мощности, за да има това свито предлагане. Това става изкуствено, за да се вдигне цената. Това обаче когато го прави държавно предприятие е знак за корупция ! Корупция, която на никой не прави впечатление !

ТЕЦ Марица 2 продаваше под себестойност и натрупа 800 милиона задължения. Това няма как да продължава.

АЕЦ-а работи на 1/3 от мощността си обаче, а дава най-евтината енергия

АЕЦа НЕ МОЖЕ да работи с 1/3 от мощността си.

В момента АЕЦ-а работи на 2086 МВ, 104% натоварване. Вижда се от сайта на ЕСО в реално време.

Ми то май е по- добре да имаш къса памет отколкото въобще да я нямаш, драга Теме- нушке!

Идва зима и на борсата цените ще ударят небесата. Свиквайте и не ревете.

Какво стана с Гинка ? Кой пое отговорност ? КАкво стана със борсата на ел. енергия ? Кой понесе отговорност ? Има ли някой осъден или въобще разследван ? За една министърка питам ?

Разследван? За какво?

... именно. Всичко ни е наред и магистралите не ги строят две фирми. И всички по-големи обществени поръчки не се печелят от едни 10 фирми в страната. Не разбирам защо се оплакваме. Всичко ни е наред, просперираме ..

Какво общо имат магистралите с цената на електроенергията?

Всичко е свързано - това. Едни хора завладяха държавата.

Защо питаш ? Нещо си паднал от небето ли ?

Не съм паднал от небето. Просто питам.

Е и аз така, за един прЕател питам :)

Ковачки не продава под себестойност. Когато цената е ниска просто спира турбините. Свиквайте.

Същото започна да прави и ТЕЦ Марица 2.

Жеметутке, обясни и за ТЕЦ Варна? Обясни и за ТЕЦ Бобов Дол и планините италиански боклук, които се изгарят там. Обясни дали е вярно, че боклуците под магистрала Струма, са били предназначени за изгаряне в същия този ТЕЦ Бобов Дол? Обясни и за Марица Изток 2, кога ще я фалирате - сега, или след изборите? Обясни защо е допуснато ЕООД с персонал един човек и капитал 2 лв до конкурс за строеж на АЕЦ Белене? Обясни защо продължава БЕХ да затъва, въпреки всичките оздравителни мерки? Обясни защо евтиния ток оот АЕЦ Козлодуй отива за износ, а внасяме скъп, или ползваме скъп от ФЕИ? Обясни какво става с газопровода на Газпром през България, и как ще плащаме компенсация на сърбите, след като сме поели ангажимент да доставяме от 1 януари газ по този газопровод? Какво става със строежа как ще го строят две компании - една според съда и една според твоето правителство?

Язовирите са празни и без тецовете на Ковачки и централата на Доган системата рухва. Резерви няма. Шалтера е в ръцете на Ковачки и на Доган.

Централата на Доган не може да произвежда ток, тя е само студен резерв и то на хартия.

Може, може. Тя е газова и се активира общо взето лесно.

Другарят Ковачки и той май врътнал кранчето към БСП-то и сега го плюят.ДрОгареее,какви са тези другарски ритници и ритане по кокалчетата.Другарят Ковачки е завършил Ленинградският институтза точна механика и оптика,от там му е аспирантурата.Доктор на техническите науки,професор в Международната славянска академия в МАсква.Как може бе другари,такъв изпитан другар на партията и здраво вързан със българо-съветската дружба.Що ви секна кранчето и този другар,бе?

Ако Фолксваген построи завод в България дефицитът ще стане катастрофален. Ще поживеем, ще видим.

tonk11

Стига с този дефицит бе ото. Я дай данни да видим и ние енергетиците? Щото техническите данни са различни.

Данните ги има на сайта на ЕСО. В реално време.

"България е изнесла с 42,27% повече електроенергия в периода 01.01.2019 г. - 12.05.2019 г. спрямо 01.01.2018 г. - 12.05.2018 г., показват последните оперативни данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)." ДЕФИЦИТ?

Зевзек

От миналата седмица има режим на тока.

Дир как сте успявате ли да изтриете недоволството от ГЕРБ? А тази женица ако имахме работеща здравна система щеше да се е възползвала от нея - клептоманията е болестно състояние и трябва да се лекуваш в затворническата болница, а не да е министър, но те от ГЕРБ всички са такива!

Колкото и да се изсилва и репчи тази кавлинка, тя си остава един най-обикновен теменужник!