Повдигнаха обвинение на Петър Димитров заради АЕЦ ”Белене”

Бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета на Тройната коалиция Петър Димитров вече е обвиняем за неизгодна сделка по проекта за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Повдигнаха обвинение на Петър Димитров заради АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съд и прокуратура да осъдят тези изедници мреъсни!! Да чнат разследване и срещу тия червени фирмички, които за последните 14 години сключват договори и посредничат за гешефтите при одновяването на договорите с Майкрософт за нуждите на държавната администрация!! Там сумите на договорите са ОГРОМНИ-по около 85 млн. лв на всеки 4 години!! В Румъния осъдиха политици и бизнесмени за комисионни "под масата" за 16 млн. евро само за период от 4 години!! В България ще излязафрапиращи числаи от всичко се облагодтелства една 100 годишна червена, свинска партия и върхушка и нейните любими чеда!!! СЪД и ЗАТВОР за тези червено-руски уроди!!

Да, всички ДРУГАРИ КОМУНИСТИ, начело с Р.ОВЧ., които в продължение на години ИЗТОЧВАХА КОЗЛОДУЙ за сметка на народа с неизгодни сделки, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО ЯВНО В ИЗГОДА НА МОСКВА, трябва незабавно да влязат ЗА МНОГО ГОДИНИ В ЗАТВОРА!!! За съжаление това едва ли ще стане, защото България все още се управлява от комунисти и болшевишки подлоги!!!

Тези, които предложиха Закона за ликвидоционните съвети и тези които га гласуваха, веднага Народен съд. Всички американски агенти начело с ЖЖ, ИК,ФД и пр. на съд за проваляне на енергийните проекти...

ГЕРБ се чуди как да прехвърли вината върху БСП, а там всичко е законно. ГЕРБ едностранно спря договорите за Белене.Факт. Ще осъдят Димитров за безстопанственост когато цъфнат налъмите. Осъден по този член няма нито един

zosha_@

тъжноо..ако не и мрачно. прокуратурата се задейства след указания от правителството.. за каква правова държава говорим..за фалшива. в случая, няма значение дали петър димитров е направил или не това за което му е повдигнато обвинение. апропо, защо точно сега му се повдига това обвинение.. става въпрос за начина на действие на прокуратурата. живо повторение на случая костинброд - и там прокуратурата беше убедена (при други управляващи) и повдигна обвинение..но толкова. жалка работа..

Дир-ът защо ми изтрихте репликата? Какво обидно написах? Тиквата не прави ли предизборен Пи Ар и се чуди как да си гарантира електорат и да се бетонира още някоя и друга година? Не надмина ли и учителя си? А, че П.Димитров се прави на, или е глупак, на всички е ясно!

Бивш преподавател и партиен секретар във Висш институт за народно стопансто в/ВИНС/ - Варна по соц.време.Случайни хора няма в БСП-то.Ако питаш негови колеги от института мнооооого "хубави" работи ще кажат за него.

Що тъка бе ? как още по тв не са се появили отворковците инджев , минджев , оня илиян василев които имат универсално обяснение за всичко случващо се по света и у нас ПУТИН , ПУТИН и пак ПУТИН .

Че ти каво искаш от един чехски евреин, какъвто е Инджев. Освен това той е завършил журналистика в СССР, Москва. Евреи, какво да казвам повече.

Ами да побързат да ни залеят със словестните си буламачи , че само фашкият посраник е източник на мъдрост у нас и никой друг. Да ни представят случващото се сега като нечуван и невиждан успех на бокоІІбългароубиец.

КОЙТО ДАДЕ КОСТОВ НА СЪД ЧЕ РАЗПРОДАДЕ ВСИЧКИ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ ЗА ПО ЕДИН ЛЕВ НА НЕГОВИ ХОРА - РАЗРУШИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО - НЯМА ГРАД В КОЙТО МНОГО СГРАДИ ХУБАВИ ПОСТРОЙКИ ОТ ЗАВОДИ ДА СЕ РУШАТ И ВСИЧКО Е ПО ВИНА НА КОСТОВ И СДС СЕГА СА МНОГО СЕДЕСЕТА НО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ИИИИИ НАРОДА ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ КОЯТО НАПРАВИ ТОВА

Добро начало

А защо не осъдят Костов за Балкан, Кремищовци, Челопеч - никаква печалба за държавата. Само за него. От Кремиковци, подарен на индиеца за 1 долар, онзи спечели милиони.

Сменяй плочата За Косотов вече се знае истината

Народен съд за тези които унищожиха българските промишленост, селско стопанство и армия. За тези които предадоха България като колония на САЩ. За тези които без референдум набутаха България в Еврейския съюз и еврейското НАТО. За унищожителите на България има само едно наказание. И никой от тези некадърници не каза и дума на грузинския евреин Ердоган за претенциите му към Тракия. Направиха го гърците.

Ако хванат сега всички управлявали през последните 25 г. да отговарят за щетите които са нанесли на държава и народ, бая хора ще трябва да влезнат в затвора и да връщат пари. Ама надали...

Тази кокошка ще отнесе всичко , а петелите пак на свобода и с пари))

Ааа, и кокошката няма да отнесе нищо-само прах в очите за месец,до изборите,после ще го приберат на някое друго,добре платено местенце да си живее

Е и? да има осъден в тая държава за кражба и злоупотреби? ще пошумим малко предизборно, как се борим с държавните престъпници....за които не сме разбрали два мандата на управление и ще го пуснем човека да си върви по живо,по здраво...все пак е на възраст

Това си е пълна цигания .Защото и тези които останаха в тука са цигани или поне от тези които не са славяни

Само близо 10 години е отнело, за да му повдигнат обвинение. Дали има човек, който да вярва все още на тези театри?

Стига са лаяли журналистите за повдигнати обвинения, нека да напишат и колко са осъдени след повдигнати обвинения. Досега всичко е прах в очите на народа.

Лаенето на пачаврите /журналисти /винаги е съпроводено с ГРАНТОВЕ и това шумолене на паричките ги приспива и ги кара да мълчат сякаш , че крият някакво лично венерическо заболяване.

Ще ви кажа нещо еретично: Бойко Борисов се бои от Трайчо Трайков. Днес той изпълни желанието му да освободи трима бивши червени министри от постовете им на ключови държавни позиции в енергетиката. Трайчо Трайков, който не за първи път се шегува с (почти) каменно изражение по адрес на простоватия ни премиер, реагира, че се радва, когато Борисов слуша него, а не Цецка Цачева. Защо премиерът се осмели след две години на власт да отстрани уж големите си политпротивници с дългогодишни управленски позиции от котилото на БСП, лица на московската енергийно-икономическа пета колона у нас Румен Овчаров, Петър Димитров и Асен Гагаузов?

Само че , дали ще го осъдят? Ами няма да го осъдят.Защо ли? Ами задайте си въпроса, Защо като едно нещо се прави по ЕС проект, заплатите на хората които работят по проекта не са средно европейски? Нали гоним ЕС качество? Нали трябва да можем да наемем англичани и германци, ако е необходимо? Явно кметовете на ГЕРБ яко снасят. А проекта се провали след прякото вмешателство, на американски сенатор. Та сега кой е крадеца? А да, помните ли най-добрият хидроинженер. И него го съдеха, ама не го осъдеха.

бокоІІбългароубиец се е Уплел като пиле у кълчища, първо сам призна , че ,, Правим всичко за сащ ,, , после разтрой прости.....те от ,, фаш против България ,, с ,, Говоря си по телефона с Путин ,, ,сега предизборно нов пирует , ще съдя некой си за нещо си.........абе тоя да нема раздвоение на личноста нещо ?

След тази публикация НАП дали ще се самосезира да му направи ревизия като физическо лице, но разбира се не както ревизията на Цв.Цветанов дори ревизорката на Цветанов се изяви в последните дни като дипломатка опитала да отвлече дете на колежка.

Хайде да порасъждаваме заедно. Някой малко по-надолу е написал "Защо чак сега?".Хубав въпрос. Освен това формулировката "за неупражнен достатъчен контрол" е доста хлъзгава;нещо като "несъобразена скорост". Темата за АЕЦ"Белене е разисквана подробно в два предишни Парламента. Съставяни са комисии,които са установили фактите и материалите са предадени на Прокуратурата.От тук нататък думата имат Следствие,Прокуратура,Съд.ПАРЛАМЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪД.Това го казвам по повод на възобновената тема в Парламента. Получава се така,че тия които направиха всичко възможно проектът АЕЦ"Белене" да не се състои /ГЕРБ и Реформаторски блок/сега искат да прехвърлят вината за това на други. Тоест "Крадецът вика: дръжте кратеца". Безочие и наглост.Това виждам. СПОРЕД МЕН ЗА ПРОКУРОР СА ТЪКМО ТИЯ КОИТО ПРОВАЛИХА ТОЗИ ПРОЕКТ. ВЕЧЕ КАЗАХ,ЧЕ ТОВА СА ГЕРБ И РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК!

БСП продали реакторите и разрушили площадката. РБ и ГЕРБ виновни. Силен довод. Убедителен.

Как така продали реакторите през 2007 година , а през 2014 година Хилъри забрани строителството на АЕЦ "Белене". Тези фъфляци, управляващи и по времето на визитата на Хилъри и сега, не са ли знаели, че реакторите ги нема? И преди неколко месеца, делегация от България отиде в Иран да им продава реакторите. Кои реактори бе лейко.

Говорим не за купил-продал!Говорим за стратегически проект,който с много усилия е провален.Госпожата със звучната българса фамилия Капон/цялото и име е Мария Капон/правеше какво ли не ,убеждаваше с измислени факти и надути цифри само и само проекта да не се състои. ТА ПИТАМ: ТЯ ОТ КОИ Е?

Лъжлив комунист! Макар ако кажа само комунист, е същото. Цяла Бългрия знае, а той не знаел: "Не знам за какво ме викат, дойдох да участвам в предизборната кампания", каза той на влизане пред журналисти, цитиран от БНР.

Аз със сърцето си чувствам, че това са честни хора. И ми е болно, тежко и унизително, че така ги клеветят.

Няма как действия на хора на БСП и ДПС да са били във вреда на Родината. Знаете, не е възможно. Това са чисти и патриотични личности, с единствен грях - лош късмет. Все по време на техни управления се случват лоши работи, които враговете им умишлено задействат точно в този момент. Сега ви представям следващия чист и неопетнен - о.з Радев!

Общото между тримата отстранени едва вчера е, че имат .... жени рускини!

Бившите комунистчета и дс-та гушнаха кинтите по поръчката; за народа остана сметката, те принципно така си разсъждават. А на тия, дето са разписали втората АЕЦ им трябва пълна конфискация на имуществото на рода до четвърто коляно и доживотен без право на замяна (щото за съжаление смъртна присъда нямаме), да видим дали тогава ще се гаврят с народа си.

Нека плаща ной, роднините му, и всички активисти на това нагло ограбване на българският народ от червената мафия!!!Престъпни и крадливи изроди!

Първо. Този реактор е излязъл от експлоатация, благодарение на разпорежданията на братския ЕС.; Второ. Кога главната мутро тиква ще носи отговорност за натрупаните лихви, които са не в по-малки размери затова че умишлено спря проекта да обслужи интересите на ЕС?

Продали сте чисто нови доставени реактори. ..и питате защо проекта не е станал? Няма такава наглост като социалистическата!

Ако не беше спрян тогава проекта,къде щеше да се продава сега произведената енергия?На колко човека щеше да се плаща за нещо произведено но не реализирано? Мисли малко бе комунист.Заради закърнелите ви мозъци тъпчем на едно място.

Наличните мощносто на АЕЦ работят на 1/3 мощност. И се опитват да изнасят. АЕЦ като бизнес е като вятърните централи преди няколк огодини - има полз аот тях, само ако държавата изкупува на високи цени, но са прекрасна възможност за далавери и партийците се накачулиха веднага да ги правят. Даже непартийци не бяха допуснати от БСП. При ГЕРБ тази далавера беше спряна, защото наглостта на БСП дори и ГЕРБ не може да стигне. Никой не може да ги стигне по наглост комунистите. Понеже са прости. АЕЦ е легенда, създадена от Станишев, за да опита да вкара един милиард в джоба си. Задвижвана е от негови състуденти, които имат връзките си с Русия и ги ползваха, за да източат от Бългаиря милиарда за Станишев, който щеще да ги захрани с парче от баницата. Никой от тях не очакваше, че в политиката ще влезе политик, който няма да си мълчи, каквато е традицията до сега за големите далавери. Но доде Бойко и се оакза, че не е политик като комунистическите, ами патриот и мисли за нацията си по нов, различен начин. И цъфна милиардната далавера като (първо)майска роза... Тка съфна Цигов чарк, така цъфна, но не можа да мине през съда доганова далавера и прочее. Комунистите са доячи на глупаци, бе мили българи. Не че друг не дои, ама поне и съгражда, развива. Но комунистът дои, като разгражда и бяга с издоеното. И днес в едни имоти за милиони из Виена и Женева си живеят комунистически фамилии от ЦК на БКП с парите на трудещите се. А трудещите се блеят срещу всеки, който посяга на доячите им. Простотията е устойчива парадигма за глупака, пасва му по странен начин перфектно!

КЪДЕТО СЕ ПРОДАВА И НА ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ КУХА ГЛАВО

Ама какво възмездие да очакваме, като всичко в държавата е бившо ДС...

Корпусите и друго периферно оборудване за 1-ви и 2-ри контур на првите 2 реактора ги купихме без пари от чехите за 2 супер-компютъра БГ производство от онова време. Да, не се учудвайте. Тогава НРБ правеше такива компютри за страните от Източния блок. Реакторите, чехите разбира се ги произведоха по руски лиценз. Чехите тогава по СИВ бяха специализирани в тежкото машиностроене, а ние в компютрите. И така стана бартера. Когато купуваш нещо без пари си винаги на сметка!

От сегашните изпилени мозъци колко ли са тези, които могат да го разберат това и да разберат какво означава работеща икономика! Тъпаците с протестите си през 1990 г улесниха некадърниците попаднали във властта да спрат Белене и да продадат мноооого неща! Божков-педераста с 10-те процента продаде 1000 тонния кран и още каквото докопа. Така започна всичко. А тъпаците, които протестираха, когато останаха без работа ревнаха, че са безработни!

Аз лично съм получил България без пари. Един лев не съм платил за нея, а е МОЯ Родина. Ако всяко нещо, което е без пари, можеше "на сметка" да се продаде за жълти сотинки, сега разбирам защо комунистите продадоха България на ДПС за дребни опции, като например да управляват още два мандата. Ясна е логиката на комунистите. Та всички са получили България без да плащат пари за нея! Могат да си я продават на всяка цена, стиа да им носи някакъв приход. Че и с реакторите пак така. А коко са върнати обратно на джоб, това не можем да узнаем. На дипломатите куфарчетата не се проверяват. Само се питам има ли безумец, който да продаде такова нещо на половин цена и целта му да не е корупционна. Не познавам такъв в моя живот.

Не разбрах какво точно си написал, но добре си го написал!

Не бъркай компютър с електронно изчислителна машина!

Правц 16 компютър ли е според теб или не е? Щото и той се правеше в БГ.

И сега какво следва?!

Ако Димитров е виновен за престъпно нехайство и лош контрол през 2007 г., то и Боби е виновен за същото деяние. Лош контрол и престъпно нехайство от 2009- 2016г.

Явно е,че бивши и настоящи са от един отбор.Не може кухавелка,като него да управлява аец -и и след това радиоактивни ала бала и да го търпят.И тази подписка, то си е ачик ачик жокер за прекратяване на делото.

пешкира. Да припомня че АЕЦ Белене е обект на междуправителствено споразумение, подписано от министър председателя на България, а тия тримата бяха натоварени с изпълнението му и сключването на Договор с Атом експортстрой. Отново политиците си измиват ръцете с други и остават непокътнати. Скоро ще трябва да има бесилки и рязане на продажни тикви.

Много тъпаци! Как така всички станахте ядрени физици? Как така всички сте строители от световен мащаб! Тази електроцентрала беше необходима на България! Ще го разберете след още няколко години, когато гърци и турци изгорят дървата от горите на България. И когато ТЕЦ-овете ви излезнат от експлоатация.. А това на каква почва е предвидено да се строи всичко проверено. Интересното е, че сега пак се прокрадват туркофилските настроения за спиране на цели отрасли в България в полза на турската икономика. И това запалените многознайковци ще го разберат. С този начин на мислене скоро няма да излезем от 27 годишната криза...

А блокираха ли му банковите сметки? Запорираха ли имуществото му? Може би са му поискали гаранция от няколко милиона? Цирк за пред наивни български гласоподаватели.

77 милиона за опаковане и транспорт от Белене до Русия ? Абе те със злато да са покривали тези части за да ги съхранят пак по евтино щеше да излезе.

Аз пък не знаех, че в беге можеш да поръчваш и да не се задължиш с всички разходи за поръчката. Сега ще пробвам да обядвам в някой ресторант и да не се задължа с всички разходи по обяда. Ако случайно поискат да им платя цялата сметка ще пробвам в прокуратурата.

Дреме му всяко чудо за 3 -дни а в България знаем че виновните не лежат! И имуществото не им се пипа!

Опит на предатела /премиер / за оцеляване. .........Кой е виновен , КОЙ ?.....,, Толерираме американския бизнес , дори когато не е за толериране . ПРИЕМАМЕ ДОГОВОРИ , което дори не ми се четат.Правим всичко , за да толерираме американския бизнес тук ,, .....Не е ли това толериране ЧУДОВИЩНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОННОСТТА ?

"защо чак сега",защото идат избори.После хей живот здравей пак за същите.Оказа се ,че ние разбираме най много от корупция и кражби.Няма значение кой е на власт.С това бг.кривосъдие.

А идеолога на големия член Гоце Първанов кога?

И аз тогава се чудех защо го продават реактора.

Не е продаде !а е подарен за да поръчаме нови за които Русия ни осъди да плащаме?

Още проф. Съльо Сачански, от Геофизичния институт на БАН, по бай тошово време спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, атомна електроцентрала. По времето на социализма, АЕЦ Белене беше Национален Обект. Това значеше тлъсти заплати, ордени, медали и т.н. При партийните ръководители имаше и повишение в партийната ерархия, скъпи командировки, помпозни доклади, телевизионни репортажи, кьор-софри, въобще яко пълнене на гушите. Въпреки всичко това, Политбюро спря този Национален Обект. Проектът е изгоден единствено за лапачите-консултанти по АЕЦ Белене, дето са налапали близо 500 млн. за консултации, а на лице има една покрита със строителни опадъци площадка. ВВЕР-1000, макар и модернизиран и сертифициран си остава един анахронизъм от 70 те години на миналия век . Този тип реактор се спира за да се презареди.Те са остаряли още при създаването си като технология, но не е имало избор за нас. Реакторите по света отдавна са с непрекъснат цикъл на работа. Със същия успех може да закупим и парни локомотиви четвърто поколение.

Според мен доста тъп коментар.Защо ли?Ето защо: 1.Козлодуй и Белене се намират в един район. Колко години трябва да чакаме да го разруши земетресение или да гръмне.Някои чакат.Ще има да чакат! 2.Дядо Тодор бил сатрап,бил неграмотен.Е,да де,ама ви направи централа с шест реактора/от които четири вече затворихте;поради тъпотия/.Неук,ама още тогава е разбрал,че няма вечни неща и един ден трябва да има заместващи мощности на АЕЦ"Козлодуй". Затова е започнал още тогава да гради АЕЦ"Белене". Това,унгарци и турци го правят едва сега. А коментара,че е изграждана за да се пълнят гуши си е чиста тъпотия!

Дето е текло,пак ще тече. С тия пи ар обвинения ,най-много да им плащаме масрафа и обезщетения по измислените дела като ни осъдят в Страсбург. Справка- "делата "на Цветанов.

Защо са продадени работещи реактори, които до ден днешен си работят в Русия, след като са закупени от нас на безценица и монтирани в тяхна АЕЦ ? Ние плащаме тези реактори скъпо , след което не ги искаме и буквално подаряваме ?! Защо тогава се строи тази бездънна яма Белене? За да се краде още ли? България донор на Русия ли е?

ТИ ЧАК СЕГА ЛИ РАЗБРА?ТА ТОЗИ ПРОЕКТ Е ЗА ДА ПЛАЩАМЕ ПЕРМАНЕНТНО РЕПАРАЦИИ НА ОКУПАТОРА НИ!

ДА БЪЛГАРИЯ Е ДОНОР НА РУСИЯ ОЩЕ ОТ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА!)

За 77 172 475 евро. най- леката мярка за не отклонение ? А за 700 лв. арест ! Български " съд " !

Много евтини трикове! Ха на бас,че този господин ще е невинен каквото и да стане.

Както казваше Буров, новото правителство не работи, съди старото.Нищо ново под небето.