Пентагонът: Китай ще има 1500 ядрени бойни глави до 2035 г.

На конгреса на Китайската комунистическа партия през октомври президентът Си Цзинпин намекна, че Пекин ще засили капацитета си за стратегическо възпиране

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът: Китай ще има 1500 ядрени бойни глави до 2035 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на китайците!

и в задника ли ще си ги завират всичките тия бойни глави, идиотите недоклатени

И тези ядрени бойни глави, с които Китай разполага в момента ще са достатъчни да превърнат САЩ в разтопено радиоактивно стъкло.

Pravilno. Da ima balance.

ще те разочаровам но на практика дори да метнат едновремено всичките 1500 броя в един град - да речем Ню Йорк там няма да има разтопено стъкло Може да гледаш в ТУБАТА кадри от полигона където Русия хвърля ЦАР БОМБА. Има масивни поражения в радиус 100 метра които действително са разтопени скали- но до там

Да те чукат 1 000 000 китайци ,

Много хубаво ! А САЩ дано имат 0 ! Долни убийци .

Само САЩ може да има ЯДРЕНИ БОЙНИ глави...

след като, ЯВНО само това може да запази една държава от агресор като САЩ или Русия...

Хахахах, с многомилионните протести от последната седмица против тоталния контрол покрай ковид да видим колко дълго ще има "китайска държава"

...Е , дали тогава РФ ще съществува

Таке ще се опазят от демокрацията.

Не само ще имат, ами и ще са чисто нови, смарт, и ултра модерни, както всичко китайско през последните 20 години... А руснаците и американците държат по хангарите разни ръждаци от 60те.... Дето може да гръмнат при изстрелването на собствена територия хихих

не е само 100 не само руските имат този проблем (свръхулучването) на километри няма да е стъкло, но ще има сенки от хора. и последно това е оръжие на сдържането. когато един световен жандарм доказано има повече конвенционално оръжие от всички останали (доказаха го даже в Руско-УСР конфликт) то трябва да има именно такова сдържане.. САЩ в момента се притесняват, че изведнъж самолетоносачите им, самолетчетата, флотовете стават лееееко obsolete. а с глупаовото заиграване с банковата система, доларът е само временно в пик.

Досега е 5000 години... Чакай да видиш, де... Ганьо

Американците и ЕС отдавна кръв серат от Русия и Северна Корея, а сега и това :) Така им се пада. Навремето те глобиха и разхвърляха на карти България! Ще се пържат в ада, няма къде да се дянат!

опитват се. само дето китайците могат и да не забравят, кой плащаше на лабораториите, откъдето тръгнаха говната. и освен това, не вярвам на CNN. имат навика да преувеличават, още от преди Ирак.

Ти правиш ли разлика между НРБ и България?

не ми цъкайте минус за споменаването на Русия. щото вижте ни цяла Източна европа - подлоги на САЩ. ако не беше Путин, и Русия щяха да са така - подлоги на НАТО срещу Китай. Удобен начин да се сбият с тази единствена оцеляла до момента Империя, ама да не е с тяхно участие в демиджа.

какво НРБ бе киртак.

това е оръжие на сдържането. когато един световен жандарм доказано има повече конвенционално оръжие от всички останали (доказаха го даже в Руско-УСР конфликт) то трябва да има именно такова сдържане.. САЩ в момента се притесняват, че изведнъж самолетоносачите им, самолетчетата, флотовете стават лееееко obsolete. а с глупаовото заиграване с банковата система, доларът е само временно в пик. Иначе, в един мирен свят без подобен самоназначил се гаулайтер, Китай печелеше икономическата война.

Даааааааааа ... Всъщност - ядрените бойни глави са ;Убави , нооооооо ... единствено и само тогава , когато са Хамерикански !

Пак ти казвам - това дето го е написал че всичко щяло да стане на стъкло не е вярно. Основният поразяващ фактор е УДАРНАТА ВЪЛНА. Стъкло може да има в ЕПИЦЕНТЪРА и то ако взривът е ниско долу до земята и размера му ще е до 100 метра. Само че тогава рязко ще намали силата на УДАРНАТА ВЪЛНА Затова и я взривяват високо- но тогава СТЪКЛО - НЯМА Та приказките за стъклото ги забравете

Понятно е тъжното откровение на Пентагона: Китай ще има 1500 ядрени бойни глави до 2035 г., особено след като сега има 3 000 ядрени бойни глави!

Скоро и Иран ще има. Все приятели на "демократичната общност". Ма толкова чак "демокрация" може би им идва в повече.

Кат наще полицаи са само едни статистици.

Американците ли ?

..... да се "побара"......

Повече ме безпокоято хилядите ядрени бойни глави, които НАТО държи в Европа и даже ще ги обновява с по-модерни догодина!

ИП МАН служи в ядрените войски на Китай ,няма ляб в бойните изкуства нещооо.....

Ми ще има, като помни отношенията си със западните страни, които по едно време им обявиха война щото китайците не им искали опиума, ще има. За да се защитава от колониалната политика на Англия, САЩ и пуделите им.

най-сетне ще се откажаете от споменаването на ПеНтАгОна като някакъв суверенен субект??? Абе майка ви проста журналистическа, това е просто огромна, скапана и вмирисана на пикоч СГРАДА бре!!! Спрете се, в нашия край на света това име няма никаква тежест!!!

нашата военна доктрина е иZградена в/у постулата да водим едновременно две войни и да сме в готовност zа трета световна война ! ще раZмажем москалите и пекинските ориZояди по отделно или едновременно ! не ни пука от тях , само вижте москалите вече 9 месеца се Zаплитат в некви украински селца и паланки и това се случва на прага им , т.е. на една рука раzстояние , представете си само как ше ги раZпердушиним zа отрицателно време ! същото важи и zа поднебесните пекински ориZояди , те не стават Zа нищо , страх ги е да нападнат тайван , последната война , която водиха беше преZ 1979 г. с Виетнам и я Zагубиха ! zабележете , и те водиха война с виетнамците на прага си , на границата си , на една рука раZстояние и иZдържаха само нема и 2 месеца военни действия , а ние се бихме във Виетнам над 10 години , на хиляди мили от нас ! не напраZно се иZтеглихме след 20 г от Афганистан , така освободихме военен и финансов ресурс , като оставихме евраzийците да се борят с чаршафосаните агресивни ислямисти ! накрая ще ви кажа под секрет : въzможно е да се договорим с Пекин zа сметка на москалите , zабележете колко са хитри и подли поднебесните ориZояди от 2014 г до ден днешен не са приZнали Крим Zа руски , докато москалите ден преZ ден врякат до небесата Тайван е китайски , Тайван е китайски !?.. схващате ли подхода и действията на поднебесните , т.е. готови са да прецакат москалите в подходящия момент , а той ще настъпи съвсем скоро !

може и да имат, ама защо на снимката е С-75?

А защо когато САЩ има 3500 ядрени бойни глави - това не е проблем. Но ако някой друг има - виж, това вече е проблем.... Макар САЩ да са единствената терористична организация в света, която е използвала ядрено оръжие срещу цивилни. Два пъти.

Икономично възпиране значи в случая достатъчно за да сцепи Краваристан + останалия орапляк от НАТО, който е маргинален. За това китайците ще трябва да поработят доста. Русия+Китай има повече отколкото краварите+НАТО орапляка, като Китай има колкото Франция и Великобритания.

"Тенденцията в Европа е ляволиберални правителства да вкарват мигранти, за да гласуват те за левицата" и у наше село докараша едни цигани за да турят "нашия" кмет и сега там българите са малцинство. почти съм сигурен в това

а Zащо си мислите , че Китай ще напада САЩ ? янките са на хиляди мили , там е пренаселено , няма много полеZни иZкопаеми , САЩ не са вZели и един квадратен инч китайска територия , докато Москалия преz 19 век е анексирала милиони кв.км. иzконна китайска zемя ( в картите на китайските ученбници в днешно време теzи територии са маркирани като чисто китайски земи ) като почнем от Далний Воссток ..само вижте името на Салахалин ( лин поZнато ли ви звучи - манастира Шао Лин ) това си е китайско име и територия , цялото тихоокенско крайбрежие на РФ е било китайско , еZерото байкал и територията около него също е китайска , както и някои централноаZиатски територии са били китайски , само им вижте дръпнатите очета на хората живеещи на териториите иZброени от мен ! т.е. на една рука раzстояние на север от Пекин има неябятни много рядко Zаселени територии , богати на природни ресурси вода , гори , подzемни богатства ! както преди ВСВ СССР и Третия райх първаоначално са били съюZници по неволя с/у Zапада , а после са се хванали Zа гушите , така и сега ще Zавърши уж дружбата по неволя м/у Москва и Пекин ! да не говорим Zа иZмислената и обраzувана от СССР и руснаците държава Монголия , това си е също китайска територия , в Китай има провинция със същото име Вътрешна Монголия !

Вече има оръжие контра на атомното. Пускат ти една черна дупка и гребеш и бълбукаш.

Преди години и в по-благополучни времена Китай имаше амбицията през 2035 да се изравни по този показател с .. Испания! Прекалено смела прогноза се оказа..

Драга, прочети първо някоя историческа книжка. Китай в момента е максимално разширен на север и на запад. Вижте къде е Великата китайска стена. Тя е построена за да защитава китайските държави от набезите на монголите от север. В Манджурия живеят по-скоро наследници на корейските племена. До начало на 20 век Манджурия е в състава на Русия. От 1905 до 1945 год. тя е окупирана от Япония и чак след 1949 год влиза в състава на Китай. Тибет също влиза в състава на Китай след 1949 год., а тибетското правителство в изгнание се намира в Индия. Да не споменаваме уйгурите, а преди 5000 години в тези пустини, тогава прекрасни долини, са живели високи бели хора, от които вероятно произлизат прабългарите в долината на Амурдаря. Така че Китай в момента заема два пъти повече територия от нормалната за китайската народност.

.

nlivahte limiardi v kitaiska eftina rabitna ruka bez da milite umnitzi che pecalbite ne sa samo za vas ,i kradeneto na tehnologi ot tyah ,ama sega revete kato vdovitza za ... hak da vie alchni evriski kravari.

Понамали малко филмите, влияят ти зле.

Не ги разбираш тия работи, види се... По-добре коментитай нещо друго.

Това някакъв неуместен опит за хумор ли е? В статията ясно пише колко ядрени глави има Китай.

Китай нищо не печели никъде. Всичкото им производство е американско. Икономиката им ще рухне в момента в който търговията със САЩ спре.

Бе ти нещо за радиация чул ли си? То тия дето ще станат на разтопено стъкло ще са щастливите.

Бе те точно тия лаборатории доказват че и Китай не е застрахован.

Ти знаеш ли какво е китаец да те командва? Да си чул за умрелите в контейнерите потенциални бежанци?