Личните пари за втора пенсия ще постъпват в обща сметка?

МФ предлага закриване на индивидуалните партиди след пенсиониране, като средствата няма да се наследяват и титулярите няма да се разпореждат с тях.

Обратно в новината

Коментари - Личните пари за втора пенсия ще постъпват в обща сметка? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки финансов министър от гроб трябва да гепне нещо ДЯНКОВ опразни здравната каса тоя пък пенсионните фондове

Ако не изметем боклюците от герб и деформаторите скоро време и една пенсия няма да има.Излъгах се та внесох 7000 лев доброволна вноска за пенсия в ДСК.След година и нещо ме посъветваха да си изтегля парите .Върнаха ми 6100 лева другото било такси било точките намалявали и ред други глупости.Пладнешки грабеж а аз вярвах в пенсионната реформа широко рекламирана преди година.

Този какъв е бре хора? Не чета новини, не купувам вестници, защото спестявам/ в офшорки/! Всяка стотинка ми е ценна. Моля Ви помогнете ми! Аз знам това, което знам, а то беше, че пари няма, но ще има едни стълбове, едни колони, едни мертеци, едни устои и трегери на "Новата ни пенсионна реформа"- по възможност от 1 до 16 ,но минимално 3 броя подпиращи неща. А, ако си внасям чинно, то пенсията ми ще бъде по-голяма от заплатите на Обама, Путин и Горанов взети заедно?Изглежда ми, че не е вярно....Май няма да има подплънки? Аз кво да правя сега? Да тегля всичко и да се изнасям или само да спра да внасям? HELP, please!

Мръсници, долни, ако посегнете и на тези пари ще висите по дърветата като суджуци около Коледа.

Ама продължавайте да се радвате как Бойко всеки ден, всеки час открива градинки и ремонтирани ЖП гари. Точно с това нон-стоп хвалене как СТРОЯЛ тъпче главите на стадото и им взема парите. А едно време се смеели на индианците, че продавали кожи и други такива неща срещу оцветени стъкълца.

Вие господине глупав ли сте или просто не разбирате какво ви се казва и се чудите кой да обвините? Аз наистина се опитвам да ви обясня какво се е случило с парите ви а вие сте все недоволен което може би е и вярно. Първо не може да получавате пари от УПФ, такива пари от тези фондове реално не се изплащат. Точка по този въпрос. Второ и както изглежда това е вашият случай Вие е възможно да получавате пари само от ППФ ако изобщо имате такава възможност. Тези партиди са за сметка на вашият работодател, не са ви вземани от заплатата и за тях няма какво да се тръшкате - единствената опция е вашият работодател да не ги е вкарвал но пак влизам в някакви уточнения който не са ми работа. По закон тези пари се превеждат в НОИ преди да ви се направи обща сметка за вашата пенсия. Та сега, от всичко казано до тук какъв точно е вашият проблем? Че парите от фонда ви липсват? Ми естествено, няма какво да правят там, те са в НОИ. Ако имате проблем с НОИ какво се тюфкате и вайкате във всяка новина за частните пенсионни компании, кажете според вас какво не е свършил фонда от това което е било негово задължение? От всичко казано до тук аз не виждам нещо от което трябва да сте недоволен, точно обратното, вашата партида в ЧПФ такава каквато е била и с толкова пари колкото сте заработили е отишла там където трябва - закона е такъв от 199Х-та година, ако това не ви харесва се жалвайте другаде, в тази тема не става дума за това и предложението което се прави по никакъв начин няма да направи корекция в тази посока.

Защо изобщо да плащам за втора пенсия, щом няма да имам право да разполагам със собствените си пари, и близките не я наследяват? Искат да я вкарат в кюпа, за да има за социални плащания на армия неграмотни и безработни! И този на снимката с короната на главата е безчувствен като скала и циничен до безобразие! Приемат ли това предложение значи узаконяват откровена кражба на труд и пари на шепата хора, които все още се борят за оцеляване по честен начин. Не пипайте парите на хората, които са отделяли от мизерните си заплати, безсрамници такива!

Щото 50 % от нас няма въобще да стигнат възрастта, за да се пенсионрат и тези пари ще потънат в кацата, а децата и близките ни ще наследят просто един гол х..

чий питам аз една и съща новина се мъдри тук отдясно два пъти ? Ще натоварите много г'усин министъра - ще трябва да поеме едни и същи псувни два пъти !

Аз съм на 61 и не се осигурявам в частен фонд. Може би затова не разбирам каква ще бъде разликата тогава, ако частните фондове минат в общ пул. Може ли да ми обяснят.

на министърчето няма равна. Само търси как да си завре и другата ръка в ЧАСТНИЯ ни джоб. Само не се знае какво ще напипа.

И сега какво? Не успяха да вкарат партидите в НОИ, затова измилиха нова тъпотия. Е, границии няма това крадена. Да излизаме пак и да ги сваляме с камъни, докато не са опоскали и последния кокал.

В обща сметка, разбирай обща каца.

Това е чиста кражба на лични средства!При това положение аз не желая да внасям пари за втора пенсия , защото ги крадете!

пари за пенсии няма да има за сегашните работещи, ако има ще са далеч по мизерни от сегашните, единствения ни изход е терминал 1 или 2

Уж сме изявена нация, а все олигофрени заемат министерски кресла! Толкова ли няма един нормален човек, който да не се грижи за "Европейските очаквани от РБългария", а за самата РБългария и нейния народ?!!!

ВСИЧКИ ПАРИ ТРЯБВА ДА ПРИСТИГАТ В СМЕТКАТА НА ГЕРБ ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ МЕЖДУ НУЖДАЕЩИТЕ СЕ БАНДИТИ

Какъв тогава беше смисълът от тези индивидуални партиди? Само да се прехвърлят едни пари насам- натам ли? И е абсолютно нередно втората пенсия да не може да се наследява, това е най-гадната част на новото решение, според мен.

смисълът беше и е в това че се осигуриха заплати на доста икономисти в измислени застрахователни организации - но те не се включват засега в общите правила за начина по който се определя размера на пенсията- затова и сегашния и следващия финансов министър могат да си позволяват да променят правилата за парите. ОСНОВНАТА ВИНА НОСЯТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗАКОНИ НЕОБВЪРЗАНИ РАЗУМНО И ПОЗВОЛЯВАЩИ БЕЗБРОЙ ВРАТИЧКИ - ТО СА СИ ЧИСТО И ПРОСТО ДУПКИ ЗА ИЗТИЧАНЕ НА СРЕДСТВА.

НЕ ДАВАМ И 1 стотинка за втора пенсия, много ви здраве мръсни мощенници , докарахте народа до просешка тояга . Вие ще си платите рано или късно за всичко ! Дано по -скоро !!

Не даваш, ако не се осигуряваш! При другия случай - ти ги вземат и никой не се интересува от мнението ти

НЕ СЕ ОСИГУРЯВАМ И НЯМАМ И НАМЕРЕНИЕ..С 200лв пенсия или без нея ми е все тая , защо да давам на мошенници ?

Абе тия "демократични" деформатори само кражби са им в главата! Въртят-сучат се на хорските пари налитат! Да ги разпределят в полза на финансовите пирамиди! Евро-атлантически ценности в действие!

Абе, Лайнянов, пу$ко проклета! Нали затова е втори стълб бе, кретен! Като свърши втората пенсия, която е индивидуална, пенсионерът продължава да си получава от ПЪРВИЯ СОЛИДАРЕН СТЪЛБ! И евентуално от ТРЕТИЯ, ако има такъв! Какви са тези МАЛОУМИЯ?!? Кого заблуждаваш? Кого искаш да ОКРАДЕШ, КОПЕЛЕ СВИЩОВСКО ПРОКЛЕТО! Господ да те убие и цялото си семейство, деца и внуци, ако имаш такива.

Аз имам рак. До година -две може и да ме няма, а до пенсия имам още десетина години. Не желая да плащам за 2-ра пенсия след като няма да я наследят близките ми. Това предложение е долно и нечовешко, г-н Горанов. Национализация правиха комунистите, вие какъв сте-крадец или комунист?

Комунистите даваха човече , но сега герберите само взимат. Защото ние решихме да живеем по неолибералния модел. Затова не протестирай, а се съгласявай!!!!

Какво даваха - точно те ни взеха здравето премълчавайки за аварията в Чернобил. Сега цялото ми семейство /което присъстваше задължително на манифестацията на 1 ма/ гасне от рак. Отиваме си един по един...

Искаш да кажеш, че комунистите са взели нещо свое и са го дали на друг? Аз мисля, че беше точно обратното. Даже на работещите в чужбина взимаха голяма част от заработеното. Експлоатираха здраво народа, а после му "даваха" някакви трохи от заработеното. Всъщност нито това, нито правещите го са се променили. Само дето сега се наричат бизнесмени.

искам да съм на обща сметка с горанов, а не с некой катунар, ако може де, ако бате реши

о с т а в к а! Тоя да оди да мие чинии там де е завършил на Запад!

Тук да остане да мие, защото там няма да го вземат! МНого чинии е изпотрошил, докато се "образова"! Ти как мислиш? Слуга и лакей лесно ли се става! И за това се иска "талант"!

КРАДЦИ! Нагли ,долни Измекяри!

Г-н Министре,този ход с личните пари в общата сметка съпругата ли Ви го подсказа или сам се сетихте?

личните пари в обща сметка!? не ги губиш , но не се разпореждаш с тях, и не се наследяват? дървено желязо и суха вода?

Спасението е само едно.Да се изпратят в девета глуха на следващите избори.В обратния случай гърбинката на този народ все ще се огъне.

До тогава ще са опоскали всичко.

логично - така най-лесно се присвояват тези пари. Виж в САЩ частните пенсионни фондове нямат нищо общо с държавата и са лични, които роднините наследяват - в крайна сметка са твоите пари. Но в България постоянно се мисли как да се открадне.

Другарю Горанов, абе хайде пак да построим социализъма бе! Твоят шеф има опит богат и в стротелството му и в охраната му!)))))

Този м.а.л.о.у.м.н.и.к си плаче народът да го изгони от министерството на финансите с ритници. Изглежда се опитва да пробута в нов вариант "великата" идея на Дянков да национализира частните пенсионни фондове. Де ги гиди дърво неокастрено по тая нагла тиква! Вместо да създават работни места - чудят се колко кожи да смъкнат от данъкоплатеца. И на осигуровките му за старини искат да посегнат, мерзавците ниедни!

паахахахахаха какъв пул бе смешници. кой е тъп да си дава парите на вас бе?

Там е работата,че няма да чакат някой да си дава парите,а със закон ще премахнат частните пенсионни дружества и парите им,тоест парите ни ще отидат в държавата.

Това ангел небесен ли е с този ореол около тиквата или герберски простак?

Горанов, онова магаре /истинското/, дето се дипломира в Свищов е по-умно от теб!

Много лесно разполагате с чужди пари господа Министри!Просто нямам думи от възмущение-докога ще търпим ???

Да го разбирам ли това с вноските за пенсия че жена ми хем е моя хем е обща.

Жена ти си е твоя, ама парите ви са на Горанов.

От утре всичко е общо! Жените, децата, парите, колите, имотите, съботите и неделите, та даже и министрите на финансите. И те стават общи. Кой както иска да си ги използува/това ще е по нов Закон/ Жените, децата,имотите, ниви - не барайте, че ще берете ядове с мен /в пряка връзка и около Закона/!!! Но Министрите не са моя грижа. Аз имам други "ценности"- европейски, световни, културни, исторически, морални, които са различни от техните. Все пак не ги линчувайте публично! Ще е голям срам за 14-вековната/ или повече/ ни държава. :)

Национализираха здравните вноски,сега ще национализират и пенсиите и то личните вноски.До кога българи ще търпим да ни мачкат.Не е ли време да поискаме ОСТАВКАТА на това крадливо правителство.

В общата сметка на коя партия?

Докато се усетим, калинките на ББ се превърнаха в кърлежи! От енцефалитните! Дебели, мощно впили се в нас и пълни с нашата кръв и жизнени сокове и които за нищо на света не искат да се пуснат от донорите! Които не само изсмукват, а и заразяват с опасни болести, голямата част от които - смъртоносни! И няма засега лечение от тях!

Една по-здрава тояга по кратуните крадливи ще свърши работа.

АБЕ ТОЯГА НЯМА ДА СВЪРШИ РАБОТА АМА ИМА ДРУГИ АЛТЕРНАТИВИ , НАПРИМЕР ВЪЖЕ

Май ще трябва да ги изриваме всичките на референдума на Слави ?!

Тия министри на финансите освен с кражби, с нещо друго по-полезно могат ли да се занимават ?

ще пада ново крадене на пари....ново изобретение

Горанов да направи механизъм за контролиране на пенсионите дружества. Да им се проследяват репо и др.сделки, чрез които се отклоняват средства под формата на заеми. Това се отнася особенно за фондове, които са свърани лица на значителен брой фирми.

Нито една чужда сила няма да се намеси ако не и бъде предоставена възможност срещу комисионни. Всеки влезнал в управлението си прави сметка как да продаде някое право на жужденци срещу огромни комисионни. Чужденците им ги внасят директно в чужди банки извън страната. Разбира се другарите от "независимото" правосъдие също си получават своя купон за да не доогледат сделките. На следващия ден народа ще чуе сладките приказки колко правителството е загрижено и как мисли по - добри варианти за добъ живот. Народе загубен чети, образовай се и си отваряй очите на 4.

Кой ще плати щетите нанесени от ГЕРБ?

Не разбирам какъв е проблемът.Така или иначе няма да се пенсионираме, ни първа ни втора. Внасяме "за бог да прости".С тези пари поне по едно погребение да ни направят,а то и за него трябва да събираме.

Избирателите позволяват да се гаврят с тях. Да ги насилват физически, психически и финансово.

Тия ненаяли се идиоти се усраха без извинение. Всеки ден нови и нови, и нови увеличения на цени, присвоявания на нашите пари, вдигане на данъци, измисляне на нови такива. Българите в чужбина протестират срещу Изборния кодекс, а ние тука пишем по форумите и като чели всичко ни е наред, та не се вдигнем да ги пометем тия тунеядци. Все чакаме някой друг да ни оправи и се получава. Ето как ни оправиха ГЕРБ - докараха ни до просешка тояга, на последно място по всичко, а по смъртност - на първо. ГЕРБ - гробокопач е...ч на разбойника Боко

до сега ни казваха осигурявай се по възможност на Мод и аз го правих сега пенсията която трябва да получавам е 1098 лв а получавам 910 лв социалния министър ? лъжец

Те нали затова са лични, за да може човек да разполага с тях както намери за добре. Нечувано нахалство!

Какво правиш Горанов?Работиш ли или прилагаш измикярските си експерименти над българите? 16 милиарда + 5 милиарда=21милиарда. Кредитната спирала на България 75% от БВП.Този финансов дебил Горанов е с голяма грижа за собствениците на частните пенсиони фовдове.Може и да поиска,когато някой БГ гражданин почине,спестените му пари да останат в гаранционият фонд на банките.От политическите дебили в Герб и лично от Борисов всичко зло може да се очаква,докато не се ликвидират хората живеещи в мизерия и нищета.