Минималната втора пенсия ще е 48 лева

Минималната сума за втора пенсия на осигуряващите се в Универсални пенсионни фондове ще е поне 48 лева.

Обратно в новината

Коментари - Минималната втора пенсия ще е 48 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така го заявявате това 48 лв... поне, все едно ще е 4800 лв поне...

Това са страшно много пари, да се чуди човек за какво ли не да ги харчи. А ние с единствена пенсия от НОИ да му мислим.

сигурно вече някой го е написал , но при тази доходност е по - добре човек да спестява или да си инвестира спестяванията в нещо различно от този пенсионен фонд.....

AUUUUU,KAKVA GROZOTIJA-TJA LI DAVA HLJABA NA BALGARINA? BOZE,OPAZI

Ейхаа, цели 48 БГ ЛЕВА, напараво не е за вярване!!!!!

Това е обикновена лъжа. Дори и да е истина, цитираната сума е смешно да бъде наричана "пенсия". По скоро ще е 0, защото хора кто горната ще окрадът фондовете.

Сметката в пенсионно дружество е като сметка в банка - колкото вкараш, толкова и ще изкараш + определена доходност. Не можеш да се сърдиш на някой друг, ако не си заделял достатъчно "бели пари за черни дни".

Как ли заделя бели пари семейство с две деца и среден доход 800- 1000 на работещ - тези пари са достатъчни за най- елементарни разходи , трябва да си магьосник за да заделиш 20-30лв. на месец!?

това за България или за Занзибар?

Частните пенсионни фондове /ЧПФ/ не са създадени да решават проблемите на "задължените" участници в тях. Не може с вноска 5% от 700-800лв.да очакваш, че ще получиш пенсия 300-400лв.ЧПФ са създадени да облагодетелстват прослойката "крадци на обществени ресурси" които с натрупаният капитал с отложено ползване /в момента 13 милиарда/ да играят на финансовите пазари и ако може да откраднат поне половината........"Съдията попитал обвиняемият, как може да убиеш бабичката само за 20лв.?......Г-н съдия, а 10-15 бабички по 20лв. са си пари!"

Имам въпрос: Какво се случва с натрупаните суми когато човек осигурявал се във фондовете почине преди да е навършил пенсионна възраст? Парите връщат ли се на наследниците?

В един момент споменаха, че има опция да си изтеглиш натрупаната сума наведнъж. Ако е вярно, веднага си взимам, това което са ми удържали, и повече няма да си тровя нервите. Егати и мизерната система.

48 лева! Ба сии круизите с тях. Направо си е "бей гиби".

Че каква е разликата между 30 и 48 лв?

Тази ухилената, все едно ще дава по 480лв. Това е пълна подигравка.

Осигурените лица в УПФ имат право да прехвърлят натрупаните си суми по лични партиди от Частния фонд в НОИ до 5 години преди навършване на възрастта им по чл. 68, ал. 1 /до придобиването им право на пенсия/. За родените жени през 1960, 1961 г и първата половина от 1962 г. срокът изтича на 30.12.2018 в 12.00 ч. Препхвърлянето става с едно заявление, което отнема 3 минути. Същото се подава в Националната агенция по приходите по местоживеене на лицето. По-младите хора могат веднага да направят това. Който иска може /ако има възможност да си внася по 5 а защо не и 10% влог в някоя банка за старини/.

Егати държавата , егати подигравката !

Като се пенсионирам, с тези 48 лв ще си плащам тока, телефона, водата, данъците и горивото на автомобила, а с останалите 200 лв ще си живея като Крез! Всички останали мои мисли ще ги премълча, защото са нецензурни!

Минималната сума за втора пенсия на осигуряващите се в Универсални пенсионни фондове ще е поне 48 лева. МОЙ ПОЗНАТ 10-НА ГОДИНИ РАБОТИ В АНГЛИЯ/ОБЩА/РАБОТА. СЕГА СЕ ПЕНСИОНИРА И ПОЛУЧАВА ПО 600 ЛЕВА ПЕНСИЯ НА МЕСЕЦ,КАТО ВСЯКА СЕДМИЦА ПЕНСИЯТА СЕ ИНДЕКСИРА С 2.5 ПАУНДА/5ЛВ./, ИЛИ ЗА ГОДИНА 240 ЛЕВА. БЪЛГАРСКАТА МУ ПЕНСИЯ ЗА 33 Г. ТРУД Е ОКОЛО 280 ЛЕВА. СЕГА СЛУШАМ ЗА НЕКАКВИ 48 ЛЕВА ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ. ЛИЧНО МЕН МЕ Е СРАМ ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ/ИДИОТИ/, ОТ НАЦИЯТА И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ,ЧЕ В СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПЕНСИИ , ПА МАКАР И ЗА Т.Н.ВТОРА ПЕНСИЯ.

,,...ЕС въведе поредна идиотска регулация, която не само ще натовари малките фирми, ами и ще изнерви максимално гражданите. Вече няма да можете примерно в Топлофикация, да поискате справка по ЕГН. Ще ви откаже служителката, под заплаха от хиляди лева глоба. А то почти всичко се върти около ЕГН-то у нас. Но ще ви откажат, дори да дадете съгласие то да се ползва! Фактически, в тази ситуация, вие дори няма да можете да подадете жалба срещу надписана сметка защото ще скрият сметката, а вие не можете да се идентифицирате по безспорен начин. Всяка фирма пък трябва да назначи чиновник по опазването на личните данни. Една заплата ще отива за откровена глупост. Т.е. ако сте 10 души във фирмата, заплатите ви ще са с 10% по-ниски, за да се плаща на подобен безсмислен чиновник. При по-големите фирми по-малко ще се усети, но при малките ще е абсолютно разкъртващо. Т.е. точно тия дето трябва да подкрепя уж ЕС, тях ти теслари яко В малки фирми работят над 90% от българите, т.е. те ще бъдат засегнати от фактическо намаление на заплатите (или оставане без бъдещо нарастване за няколко години)...,,???

Това, че най-накрая някаква лекла, която по закон не може да ме пита за ЕГН-то ми, ще спре да го прави, е по-скоро стъпка напред! Нали за това си има абонатни номера... Колкото за малките фирми - тях по-добре да ги няма, от тях само се възстановява ДДС /предимно неправомерно/ и не се плащат осигуровки, върху реалните възнаграждения. Заради 1вото на всяка бензиностанция ви питат искате ли фактура, а заради второто пенсиите са ниски. Ако искаме да не сме бангладежко-одобна държава, трябва да се научим да си плащаме данъците - у нас те и без това са смешно ниски, и да спазваме правилата и да изискваме и другите да ги спазват. А не - ами аз ще крада ДДС, през фирмичката, защото и пешо го прави

разбрал още ,че т.нар.частни пенсионни фондове,втория задължителен стълб в пенсионната система, си е чисто пирамидална структура с държавно участие и хранилка за изпадналата от властта партийна върхушка и техни близки.

с инфлацията...а в частните фондове със доходността от действията на фонда. Инфлацията е налице,а доходността я има,я няма...

Най-сетне да се въведе справедливост при пенсионирането - който има 50 години трудов стаж да получава пенсия за 50 години; който има 1 работен ден да получава за 1 ден. От там нататък да се включват социални помощи и т.н. Управляващите веднага да променят условията, че да се знае, че хората ще си получат заработените пенсии, независимо от трудовия стаж - така всички ще виждат смисъла от осигуряване и ще се подобри събирането на осигурителните вноски. В момента не е справедливо да се лишават хора осигурявани 10, 15, 20 години, и то при днешните условия - безработица, работа в чужбина, при която хората са неосигурени и др. подобни случаи. НОИ да изчислява и определя пенсия като % от заработения стаж - например при 20 години осигурителен стаж - 50% от пенсията, която би получил при 40 години осигурителен стаж. По този начин хората ще се стремят да трупат всеки един трудов стаж да им е осигурен - ще бъде един вид спестяване, а не да бъдат изнудвани и държани без пенсия на възраст, когато е почти невъзможно да си намерят работа поради възрастовата дескриминация и също така за някои е вече трудно да работят.

Глегайте снимката, тя говори всичко за Вас, за нея и за това, което Ви очаква. Намерете си един здрав прът, коъто да стига до дъното на контейнерите за боклук и ... Добър апетит.

Богатите са в затворени комплекси..

И това прекопираха от Америка.

Това е лявата ръка, а защо не кажете госпожо, че от дясната ръка /НОИ/ намалението ще бъде минимум 70 лв. Защо не си признаете най-после, че това задължително осигуряване не е допълнително, а е част от цялото.

частните фондове ще го ..... защото хората сега с тези никакви привилегии от тяхна страна ще си преместят всичко в НОИ, ние ще ви фалираме да знаете!

Капитализъм да даде ДОСТОЙНО!!!Абсурд..48 лева ....СТИГА ВИ ТОЛКОВА......пък реват за ,,престъпният атентат,убил 200 ОТ ЕЛИТА,,,!!!!Е кое е престъпление?

На 100 % си прав, обаче няма как да се откажеш да внасяш това ако си на заплата, защото не зависи от теб. Това е направено в законова форма и наистина е кражба да ти взимат 5% такса за обслужване при условие, че дори и 5% да е печалбата на форда, цялата сума ще се обезцени от инфлацията, която си върви като изгрева на слънцето.

Това е Геноцит!! Маи българите са свикнали да живееят в немотия и лишения!!

Задължителни пенсионни фондове, задължително застраховане, задължително събиране на пари по какви ли не начини и то все във ваша полза и европейски практики. Никой да не се оплаква, това е западната цивилизация!

Антон Тодоров да се поразрови из документите,досиета и т.н. за пенсионната система в България от преди 09.09.1944 г. та до сега,че да се видят супер интересни неща и ще замъглят всички досега показани документи за доносници,ченгета,разруха и т.н.С пенсионната система са обвързани всички български граждани от раждането им та до смъртта.За това ще бъде интересно за всеки български гражданин да научи най-после защо в България пенсиите винаги са ниски,дори и от Македония и Албания.

Рационално го е измислил комуниста И. Костов...-Даниелка и колегите й от фонда да си пълнят якооо гушите ..,за сметка на всички осигуряващи се цял живот по втория -Задължителен стълб...и на края ще получат ..една месечна пенсия ..от 24евро ,която е по-малка от Едночасовата трудова ставка в ЕС ....!?И това ако не пълен ГЕНОЦИД спрямо Народа от българските политици ...-здраве му кажи...!?

кокарджа до кога ще я гледаме и слушаме простотиите и лъжите.

Kalin

При тази сума е по добре човек да пести отколкото да пълни гушата на разни пенсионни фондове.

А защо бюджетните служители не си заплащат на 100 % осигуровките. Ще вземат големи пенсии на гърба на частника ! Защо 100 % първа категория за работещите в силовите структури. чантаджии, паркетаджии, военни даскали в армейските ПУЦ + всички привилегии. Измама и кражба от трудовите хора.

ЛЪЖЕШ ГЛУПАКО....

Търсете Костов да обяснява, щото той го измисли този задължителен втори стълб.Ей тази на снимката я хрантутим -даваме и задължително едни пари, те си генерират разходи -предимно за заплати, на базата на вноските ни (не на печалбата на фондовете) и накрая =няма пари....Взехме ги на отглеждане такива като нея!По зарука на държавата!Нека Мавъра го коментира това нещо!

А стига бе! ЧЕТИРИДЕСЕТ И ОСЕМ ЛЕВА! Вие направо изкъртихте мивките в целия ни блок, барабар с тоалетните чинии! Ми какво ще ги правимтолковамного пари? Ужас!

Който няма натрутвания, за да получава поне 48 лв., ще вземе всичко наведнъж или за кратък срок. Хайде осведомете ни какъв ще е дялът на хората, които нямат за 48 лева ? Първо предположение - моето - 2/3 .

Проблемът с пенсиите е не само в България, а в цяла Европа. Казвам в Европа, защото Европа е едно огромно комунистическо животно - това никой не го казва. Някакви си хора разпределят както им отърва нашите пари, дават си бонуси, печатат праи. Пенсионните системи в Европа са спукани отдавна, пари няма. Днешните работещи ще се пенсионират на 70 години или + даже...Днешните пенсионери да се радват, че взимат даже нещо, защото работещите сега няма да вземем нищо. Това, което се получи е няколко поколения тука родени след 40 година изяждат всичко каквото има - това е положението в Европа.

грях ти на душата! всеки божи ден, по 10 пъти в този форум, директно от топлите страни ви казвам, че ЕС е СССР версия 2. И примери давам, и база за сравнение имам, и какво ли не. за всичко друго си прав!

Преди да заминеш за топлите страни не си ли чул ПАРИ МИ ДАЙ АКЪЛ НЕ ЩА?

Най-добрата инвестиция е вместо да си дава парите на някого с неизвестен изход, да спести за допълнително апартаментче и после да живее от наем. Разчиташ ли друг да ти осигури старините, нямаш шанс. Освен ако си възпитал добри деца, разбира се, те няма да те оставят.

Спрете стова хилене, заминавайте да воювате, почвайте да гоните турците и циганите от България.

КОЙ "щедро" раздава на бедните пенсионери за Коледа и Великден пари от моите начисления за пенсия. Ееех Българио, Българио ....................................

Очаква се наплив от работна ръка от Европа.Ще внасят в този фонд.За да могат да покажат на приятелите си разпечатка със заработената сума.Иначе няма да им повярват че в 21 век , в Европа е възможно да има такива пенсии.

Жалка работа! Нищо хубаво не чака бъдещите пенсионери у нас. Отсега ги подготвят, че ще имат проблем с пенсиите им. Даже и толкова няма да има - частните пенсионни фондове правят необходимото винаги да са "на нула" или със символична печалба, докато истинската печалба от парите ни отива за хонорари, консултации, офиси, автомобили, "семинари" на екзотични места с тропически климат и прочие трудови делници...

ух.. е сега вече съжалявам, че емигрирах. Аз и преди съжалявах, но вече място не мога да си намеря! Съжалявам, че живях (и плащах пенсионни фондове) 15 години в бг. А можеше тези 15 години да си живея нормалния живот, и да имам 3 х повече в личната си пенсионна сметка сега... Ама те - аз стоях, пилях, внасях в бездънната каца... Съжалявам толкова много че емигрирах... толкова късно!

Такава корупция като тук няма и на Филипините

не е логично да се получи само внесената сума като пенсия. Идеята не беше ли да се инвестира,за да се получи печалба и тази печалба да се се разпредели към внесените суми? Все пак ясно е,че има разходи,но издръжката на персонала е само някакъв процент. Не за администрацията на фондовете е печалбата от инвестициите,нали?

Ако сте забелязали и участвате в този "стълб", вие имате дялове, а не сума. Сумата е цената на дяловете към момента. Това е такава мъгла за повечето хора, че винаги ще се чувстват прецакани, което си е и така, но за това ще бъде или е виновен, този който управлява в момента. Самите разбойници вече са с индулгенции вероятно, понеже в такива дружества всичко може да се случи. Ежемесечно там се вливат пари, разходи по изплащане на пенсии, за сега няма, кой може да прецени, живи ли са или на командно дишане?