Пенсионерите намаляват, пенсиите растат с по 14 лева

Средният брой на пенсионерите за следващите три години се очаква да намалее от 2 164,7 хиляди през 2019 г. до около 2 154,8 хиляди през 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионерите намаляват, пенсиите растат с по 14 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕНОЦИД!!! БЪЛГАРСКИ!!!

престъпен геноцид за БГ пенсионер, оплют, окраден и безпаричен,без права и ...дал Бог живот и здраве, такава пенсионна "система" има само у нас, смешните цифри се предвиждат чак през 2021г., а не се казва какви ще са цените тогава и нали се сещате маковата пенсия колко лв. ще бъде, позорно е да си работил честно и почтено и да си просяк,но вижте циганите - не са работили,роят се като мухи и получават, толкова,колкото не получава работилият, е, излиза, че пенсионерите издържаме и тях, крайно време е да се въведе нова и работеща справедлива пенсионна реформа, а крадците и мързеливците - според изработеното,не може да искаш от държавата и да не си дал нищо

геноцидът на пенсионерите продължава,не с 14 лв,а с 3 лв ги вдигат оялите се престъпни държавници,но техните заплати вдигат 2пъти год. с ъс стотици лв.)окрадоха и пенсионния фонд и само бълват лоши приказки да настрйват народа срещу пенсионера

бе тия монети на кадрото що не приличат на стотинки ? и пръстите с маникюра не подхождат на българска отрудена пенсионерка??

От финансовото министерство са съобщили че догодина ще вдигнат пенсиите на останалите с 15,78 лв. От министерството на здравеопазването и ДЕКВР са ги подкрепили. Според техните планове се предвижда 50% намаление на пенсионерите догодина.

Пенсионерите не намаляват а умират. Повечето от тези хора са работили за да може някои повече от 25 години да крадат и все още да има нещо. За съжаление повечето от тях си отиват в нищета и разочарование. Бог да ги прости!

Давайте и морете пенсионерите и вземайки от мъртвите давайте парите на останалите живи пенсионери, давайте!!! Давайте, но не забравяйте че един ден и вие ще станете пенсионери и ще сте извън властта и тогава други гадове ще правят същото с вас!!!

Абе ,тези пенсионери , нямат ли свършване ? Не разбраха ли , че са в тежест на милата МИ Родина!

Младите или по- възрастните .

Размерът на пенсиите и техният ръст имат смисъл, само АКО СА СЪОБРАЗЕНИ С ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА СРЕДНАТА ПЕНСИЯ. КАЗАНО ПРОСТИЧКО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ТЯ ВИ ПРЕДОСТАВЯ! Платете си ток, вода, парно, телефон и кабелна, и вижте какво остава за храна, дрехи и лекарства. Сега най-вероятно ще бъда тотално освиркан, но твърдя,че ПЕНСИЯТА ПРИ КОМУНИЗМА МАКАР И ПО-МАЛКА, ДАВАШЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЖИВЕЕ, БЕЗ ДА СЕ МИЗЕРСТВА КАКТО СЕГА! Това е така, защото цените на ток, вода, парно и телефон бяха просто символични! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ, ЧЕ РАДИАТОРИ ИМАШЕ И В КОРИДОРИТЕ НА БЛОКОВЕТЕ И НИКОЙ НЕ МУ ИДВАШЕ НА УМ ДА ГИ ИЗКЛЮЧВА! Да не говорим, че разходите за храна и лекарства бяха символични. С ТИЯ УВЕЛИЧЕНИЯ С ПО 14 ЛЕВА ГОДИШНО, И СЛЕД 100 ГОДИНИ ПЕНСИИТЕ У НАС ЩЕ СИ ОСТАНАТ СМЕШНИ!

Де-мо-кра-ци-яяяяяяяяя !

Де-мо-кра-ци-яяяяяяяяя !

Поздрави, неграмотници от ДИР.

Колкото по скоро политиците ни осъзнаят, че неолиберализмз, завещан ни от Симо горския и неговите юпита е пагубен за българия, толкова по добре

Че само 2146 пенсионери ли има в Бг? Каква е тая цифра Две хиляди сто четирдесет и шест хиляди? За пръв път чувам.

Елементарно, Уотсън, "Две хиляди сто четирдесет и шест хиляди" е 2 милиона и 146 хиляди.

Не нулата е пред 14, т.е. 0,14 лева на година увеличение.

Едва ли някои ще прочете това,което ще напиша а то е правителството трябва да станете ДДС от тези фирми продали ги на неграмотни и цигани.какво се правят на невинни девици,че уж не знаят.краино време е да изземат тези пари от мафиотите

мале малеее какво ще ги праим толкова много пари

14 лева , а защо не срещам нищо за инфлация

Алоу, Дир-а, пишете освен автор и модератори на темата за да знам на койе дребно злобно същество с партийно поръчение да благодарим за цензурата! И може да с прекръстите заедно с новата визия на "Гласът на вожда!"!

Нормално. Старите умират, нови няма да доживеят. А най-младите хора са на терминал 2. Искам си вноските за пенсия да ми върнете докато съм жива да ги харча.

2008-2010 докато Дянков ни даваше постна пица - Пак при управлението на Борисов ДЗПО фондовете имаха доходност минус 11 %, докато депозитите в банките бяха за едногодишен плюс 8%. Така за 3 години стопиха парите на хората на половина. Но взимаха такса поддръжка всеки месец. Сега окрадоха Универсалните фондове, следвад ДЗПО! И само за справка краденето на пенсионни фондове не се случва за първи път. Заради 3 такива крадения, сегашните пенсионери взимат пенсии от вноските на бъдещите, а за бъдещите един голям среден пръст!

Ще намалявят я,нали това е целта. Старите да измрат ,по-младите да работят докато умрат и всичко ще е точно.

Защо прагът на максималната пенсия не се индексира като всички други - добавката пак ще е най-високата? Депутатите явно оправят предично и само себе си.

Броят на излизащите в пенсия намалява и поради вдигане на възрастта и стажа за пенсиониране. През 2017 г. излезлите в пенсия са намалели с 9 442 души. В края на мин. година пенсионерите са били 2 169 239 души. А работещите - 3.15 млн. души / 51.9% от населението /. Официална безработица - 206.9 хил. души. Проблемът е, че 1.2 млн. пенсионери живуркат с доход под линията на бедност / 321 лв. /. И че НЕРАВЕНСТВОТО между най-богатите и най-бедните у нас СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА: Според Евростат: Към края на 2016 г. най-богатите 20% от населението получават средно 8 пъти повече от най-бедните 20%; Към края на 2015 г- разликата в доходите им е била 7 пъти; През 2012 г. - 6 пъти. Антирекорд след антирекорд...

Напротив, Дире, напълно си е в темата планът Ран-Ът, ...и ако е само конспирация, защо триете поста?!...

Губиш си времето да им обясняваш. И аз щях да го напиша същото, но се сетих, че оная ще го изтрие щото ще вземе да "накърни" името на някой си, който хал-хабер си няма, от съществуването на дира и коментарите в него. Свиркай си.

Намаляват пенсионерите,защото нямат пари и умират от глад,или не доживяват до пенсия.

И тука водим класацията. Но които да са управляващи са щастливи,,няма пенсионер,няма проблем,,За над четиредесет години стаж,с прилична за времето заплата на специалист,получавам под социалният минимум.Щедри управляващи независимо коя партия. На никой му пука ,че сме ,,ЖЕСТОКО ОЩЕТЕНИ,,КОГАТО ПРЕВАТИЗИРАХА ВСИЧКО ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕ В ,,СРЕБЪРНИЯТ ФОНД,,А НЕ СЕГА МЛАДИТЕ ВМЕСТО ДА ПОЛУЧАВАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ С ПО МАЛКО ДАНЪЦИ,а те казват ,че ни издържат.То донякъде е тъка,но винивнуците натрупаха богатства и си живеят комфортно в Драгалевци или в чужбина.Но дано Господ помогне да се на нас бедните българи

Брех, какво голямо увеличение - цели 14 лв. но...до 2021г. Направо ще умра от радост. Боко да не се хили като пача и да разправя че трябвали 415 мил.лв. за тия "големи" бонуси, ами да събира 16-те милиарда ДДС и ще има пари за всичко. Изроди, които господ ще накаже.

До грапав-много точен и смислен отговор!БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

ГЕНОЦИТ

Защо увеличавате пенсии на бивши ЗКПЧ,работещи в ГКП в БКП и прочеи,които цял живот никаква работа не са вършели,а тези работели по 40-45г-не могат да вземат 300-320лв.СРАМОТА!!!

Защото са все родата не ГРЕБ!

Нали властимащите точно това очакват- всички пенсионери да си отидат колкото е възможно по-скоро и няма да има искащи. Та г-жа Менда Стоянова отдавна се изказа по тези въпроси: -"Всички искат, но кажете откъде да се вземат тези пари..." Ето сега ние отново им казваме-ще ги вземете от там, откъдето вземате непрекъснато да повишавате вашите си заплати, за плащането на луксозните ви автомобили, за командировките ви, за безотчетните ви пари. Ще си замразите заплатите и ще премахнете допълнителните си приходи и тогава ние ще ви разберем. Защото е недопустимо и срамно хора, които са работили съвестно 40-45 години и са изградили не една, а няколко Българии да получават за това подаяния. Да би мълчало, не би чудо видяло.

Защо продължава да расте таванът на пенсиите БЕ??? Защо Увеличете нормалните пенсии на хората, за да тънат в мизерия възрастните хора. А вие увеличавате таванът на тези, дето цял живот са цоцали огромни заплати??????

Тези дето цял живот са "цоцали" големи заплати са внасяли големи вноски за пенсия. Не всички, които получават сносни заплати са крадци и мошеници. Аман от остарели стереотипи. Андрешковците дето са на минимална пенсия като са внасяли мизерни вноски и са си казвали "Аз до пенсия я доживея, я не" сега какво очакват? Иначе съм съгласен, че пенсиите в България са супер мизерни. Проблема обаче е, че политиците ни не правят абсолютно нищо за решаване на демографската катастрофа, която се очертава до няколко години. След като младото население и работещите се топят прогресивно за вдигане на пенсиите пари няма откъде да се извадят.

Няма абсолютно никакъв смисъл и от здравни и от пенсионни осигуровки, защото нито болшинството пенсии стигат за нормално съществуване, нито лечението е безплатно! Всеки да си спестява и за едното и за другото.

То и родителите ми мислеха като теб, но напук на всичко доживяха до пенсия и сега са на минимални такива. Парите дето уж щяха да ги събират за старини се изхарчиха - изядоха и изпиха. Та в момента ми се налага всеки месец да ги дотирам с по около 200 лева, за да не живеят в пълна мизерия.

С две думи колкото пенсионерите клонят към нула,толкова по-нормални пенсии.

Пак много са издръжливи пенсионерите дето са работили по 35-40 години за да им дават трошици:((((Само дето е по лошо че работещите намаляват и няма кой да им осигури на тях тези трошици....

От кога "грапав" е неприемливо име? Явно само в подсъзнанието на неустановения по ориентация модератор е проблем.

Населението застарява, пенсионерите намаляват. БГ патент. Или по-точно ГЕРБ патент.

Ама как ще намаляват, бе! Вижте автобусите са пълни с баби, тръгнали да атакуват промоции в хипермаркетите!

не е от много пари!

За това може да поспорим!

Е как няма да намалеят след тоя ГРОП геноцид!

Значи два милиона пенсионери и три милиона емигранти правят пет милиона. Милион и половина цигани и турци го докарват до шест и половина милиона. Че то май в България са останали по-малко от милион човека в работоспособна възраст, които се възприемат, като българи. От тях към триста хиляди е държавната администрация и политическата класа, към двеста хиляди са полиция и военни и около сто хиляди са безработни. Че четиристотин милиона ли хранят България? Комай, ако не са емигрантите, гастербайтерите и турците трябва да затваряте кепенците на икономиката българска?

Да да

Турците са трудолюбив народ, къде ги набута при петата каста индийци?

Де да бяхме 400 милиона работещи. :-)

Такава е недалновидната политика на шопа от Банкя.

ква ли му е пенцията на радев та и него да го ожаля

Радев е тарикат, пенсионира се, взе 20 заплати накуп и после стана президент! Така, като го гледаш - изглежда ли ти на изнемощял, убит от работа човек?

Ако пък сметнеш двадесет заплати на колко пенсийки по 200 лева са равни, лошо ще ти стане! Да е само той, ама не е - бюджета за пенсии го изсмукват милиционери и военни, при положение, че държавата никога не е внасяла и стотинка осигуровки за тях, а сега преразпределя сумите от вноските на всички!

Грешката беше, че през 90-те не се направиха индивидуални партиди, и който каквото си е внесъл - това да получава! Болшинстовот от сегашнините хора на средна възраст не се осигуряват по ред причини и до 10 години ми се струва, че ще настъпи много сериозен проблем с пенсиите ...

тогава пенсионния фонд беше празен защо ли

Защото Костов прехвърли фондовете в бюджета.

По-долу имаше точно такова мнение на човек плащащ си пълни осигуровки,но Дир-а веднага го цензурира, защото вътре пишеше кой е окрал фондовете на сегашните пенсионери!

"Средният брой на пенсионерите за следващите три години се очаква да намалее от 2 164,7 хиляди през 2019 г. до около 2 154,8 хиляди през 2021 г." Браво. Значи мисията се изпълнява успешно. С тези темпове през 2040 г. пенсиоери няма да има и държавата ще реализира огромни икономии. Така де, пенсионерите са бреме. Нали Борисов неотдавна каза, че точно те били "опоскали" държавния бюджет. Е, сега ще са по-малко на брой "опоскващите".

Да да

Определено са бреме. Само абсолютен лицемер може да каже, че не са. Но в случая намалението на пенсионерите е заради увеличаващата се пенсионна възраст. Та пенсионери ще си има винаги. Друг е въпроса дали държавата ще има пари да ги издържа по 30-40 години и най вече тези наглите с тавана от 1040 лева.

А защо са бреме? Когато си плащат за пенсия и се събира фонд и после политиците го окрадат и вържат пенсиите към осигуровките на работещите, то вярно стават бреме. Ама не те са виновни! А крадливите политици!

тези хора са дали 40 години от живота си за тази държава, а накрая на живота им ние гледаме на тях с презрение, като ненужен разход. Е, и нашия ред ще дойде. И ние ще станем "бреме'' и нашите деца и внуци ще гледат на нас като на ненужен товар. Така ли трябва да ги възпитаваме?

Джулия

Не не, не е честно пенсионерите да бъдат третирани като бреме. Това са хора, работили и плащали данъци през целия си активен живот. Те са си заслужили пенсиите. Проблемът е, от една страна, че когато е въведено пенсионното осигуряване в края на 19 - началото на 20 век, продължителността на живота е била доста по-кратка. Никой не е очаквал да изплаща пенсии 20 години например. Другата страна на проблема е, че пенсионните фондове почти навсякъде просто са на изчезване заради огромните дефицити и ниската производителност. Корупцията няма да я подхващам. Та за това правителствата търсят начини да се отърват от пенсионерите.

Дано не доживееш до пенсия и бъдеш съвестен гербаджия да оставиш внесените пари в бюджета на НОИ.Който гроб копае други му сам пада в него.Сигурно и ти си от тези които взимат пари под масата или в пликче и се осигуряваш на минималната заплата.Цял живот пълня бездънната каца на държавата и все няма защото само върхушката се облагодетелства от моите пари а не и аз.

Напоследък опашката при Свети Петър порасна. Мъртъвците се опакват от живота в концлагера.

"Средният брой на пенсионерите за следващите три години се очаква да намалее от 2 164,7 хиляди през 2019 г. до около 2 154,8 хиляди през 2021 г." За радост на НОИ! Ще си разделят повече пари от осигуровки за заплати и бонуси.