8000 души ще са първите, за които пада таванът за пенсията

Не повече от 8000 души ще се възползват от отпадането на максималния размер на новоотпуснатите пенсии.

Обратно в новината

Коментари - 8000 души ще са първите, за които пада таванът за пенсията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

iham

Голям проблем е за пенсионерите. Но те поне си имат пенсии- малки, големи, ама като се събудят, под възглавницата има някой лев. Проблема на младите хора е доста по голям, те просто са обречени да не могат да се пенсионират. Защо ли? Ами защото не им се осигурява работа за да се осигуряват. Те кретат някак си с пенсиите на родителите си. Замисляли сте се по този въпрос?

Боцко, Пъдвителството, дупедатчетата, хубаво е паднал тавана за вашите, ама защо не се дигне пода нали сме европейци или само вие сте еврогейци?!

Все още има хора и с пенсии , от 165 лева

Да , ама те пък живеят много по-дълго !

Щом вдигат тавана на пенсиите , ОЧАКВАЙТЕ НОВО ПОСКЪПВАНЕ НА ЖИВОТА !

Съвет към тези, който не са се пенсионирали още. И да се осигурявате и да не се осигурявате държавата ще ви окраде, накрая. Справка - ние ударените от тавана! Така, че правете си сметката с осигуровките!

С какво пенсионерите от 2016-2017-2018 са по-лоши ит пенсионерите, на 2019? Зашо за едните таван а за другите не? Защо на работещите инженери, техници и всякакви други изпълнителски кадри, които работят и след като се пенсионират им удържат по 100-200 лв от пенсията заради тавана а отгоре на това им удържат и осигурителните вноски?

Защото тези от 2019 няма да могат да достигнат тавана. Макар че те още не го знаят и се надяват.

"Те",които определят пенсиите, не разчитат на пенсията си! Имат достатъчно възможности да натрупат състояние докато са на власт!? Всичките.....

Идва пролет и "зеленото" вече расте, затова ни моткат с ГОУЕМИТЕ НОВИ ПЕНСИИ. А ние с гайдите, покрай Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. ще чакаме коефициента 1,169, да расте с 0,038 ... 1,500 през 2027-ма година, за да ни РАЗМРАЗЯТ пенсиите. Яжте лапад и коприва, благославяйте Будата, тримата глупаци и джендърите.

се завъртите около паркингите на НСО, Правителството и Парламента, и през ум не може да ви мине мисълта, че има такива пенсии!Та само едим мигач струва толкова!

До кога,държавата ще плаща на някои категории осигуровките,като държавни служители и др.Кокви са тези 24 заплати при пенсиониране в МВР И Др?

Добър въпрос!

Държавата трябва да ги плаща,но не ги плаща в пълен размер!!Затова и пари за пенсии няма,защото няма и пари за осигуровки!После ми излизат с номера,че един работещ издържал нам-си колко пенсионера!Да,ама освен пенсионерите ,издържа и държавните служители и ц.и.га-ните.

бягайте и не се обръщайте. Вие,поне,имате време.

Невя,на инфо,мация - за 2018 година необходимите стаж и въз,аст са - за жените 61г 2 месеца години и осигу,ите.ен стаж 35години и 6 месецал, както и за мъжете - 64г. и 1м. и т.н.

Обикновен фашизъм! Било е вече по нашите земи. НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ?

ПРОБЛЕМЪТ НЕ ИДВА ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ, А ОТ НАГЛОТО И КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ.СЕГА КАТО ВИ ГО НАБУТАТ И С ТОКА-ЧЕСТИТО ДА ВИ Е!СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ИЗБЕРЕТЕ ПАК ТЕЗИ МАФИОТИ!

Точно казано...всички гласуваха за тия идиоти а сега реват...

Точно казано...всички гласуваха за тия идиоти а сега реват...

А на нас, пенсионерите с по 41 години трудов стаж и пенсии от по 230 лева... нема ли да падне тавана (поне върху нас, ако друга възможност нема)?

Лошо е да ти падне тавана, така че мислете какво си пожелавате!

И тук не се коментира един много важен въпрос. Непрекъснато се говори и се иска увеличение или отпадане на тавана на отпусканите пенсии. В същото време при наличие на вече пет и повече цифрени заплати почти не се увеличава максималния осигурителен доход за разлика от непрекъснатото увеличение на минималния такъв. Освен това пенсионните фондове все още и вероятно задълго ще се дофинансират от държавния бюджет. Познайте тогава кой пълни пенсионните фондове, кой и за чия сметка ще получава прилични пенсии?

Така е! Никой не коментира, че максималния осигурителен доход е 2600лв. Което значи, че тези с по-големи заплати реално не плащат осигуровки. А ще получат пенсии за това.

За пореден път лъсна грозната истина: ПЕНСИОНЕРИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! Впрочем има новости от решенията на правителството, които още не са публикувани в Държавен вестник, ето ги: 1. За радост на бъдещите пенсионери е решено минималната пенсия да стане 5 000 евро. Нужната възраст за пенсиониране вече е 98 години. 2. На пенсионерите официално е разрешено за минаван на червен светофар. Вярно с оригинала.

Държавните служители в Народното събрание си увеличават непрекъснато заплатите ,макар че са на държавна издръжка- квартира без пари,плаща им се ток,вода,парно,служебен автомобил.А бедния пенсионер чака своята пенсия от 200лева и не може да си обясни как да я разпредели за да му стигне за цял месец, като си плати разходите по жилището,лекарствата.Е Господа как я мислите и ние сме български граждани и ние искаме да живеем нормално,Ние Ви избрахме мислете и за НАС

По-нахално и по-отвратително решение да падне таванът само на новоотпуснатите пенсии трудно може да се измисли! Но Господ вижда всичко.....

Пълна глупост да пада тавана само на новоотпуснатите пенсии.До кога ще делите пенсионерите.Този който е плащал малко осигуровка държавата дава много повече/2 пъти в годината доп.пари/ а този който е плащал няколко стотин лева осигоровки иданъци таван.Това само ГЕРБ може да го измисли. Върнете 2 милиарда лева от пенсии.

Бая тулупи от НС и разни от Д2!!!

А ти защо не работеще, и не плащаше осигуровки?

да умрат от удар или от гъби-ненаситни...мошеници

Младите тъпанари не се осигуряват изобщо,както и бледоликите.Те крадат от мойте пари.Започнал съм трудовия си стаж през 1971 година.Око сложим лихвите върху първата вноска са пенсия досега,после върху втората.Един прост пример за цял живет внасяш осигуровки колкото струва един тристаен апартамент ,който би могъл да го дадеш под наем за 400-500 евро но и ще остане ако имаш наследници.Сега плащаш на държавата пари за един луксозен апартамент и получаваш една мизерна пенсия а не тази която заслужаваш.Държавата те ограбва по всички правила на изкуството.Като умреш на около 65-70 години кяра се увеличава още.Пари в НОИ няма даради парите под масата в пликче и бледоликите.Те нямат нито обществено ,нито здравно осигуряване.Свикнали са да лежат на гърба на останалите и да не работят камо ли да плащат.

Живот и здраве още 4-5 год и съм го изплатил апартамента от това, че взимам "под масата" и не съм на пълна осигуровка. Ще има поне за децата.

давайте на вашите нови измамни пенсионери,а старите неосъвременени да умират най-добре е вашата управленска мисъл...герб

Пенсионерите били много зле - разбира се, че има такива и то много, но да пада таванът на пенсиите при такава мизерия сред основно младите хора - това е гавра. Има пенсионери с пенсии, три пъти по-високи от заплатата на висшисти, имат си осигуровките, а много пъти точно пенсионери заемат и малкото останали мизерни работни места, на които могат да работят млади хора. А младите какво??! Даже пенсия нямат, без абсолютно никакви доходи, без осигуровки, трябва да плащат наеми, да купуват дом, да раждат и гледат деца, за дрехи, за зъбари, за обувки, за какво ли не??! Защото един пенсионер може в най-лошия случай и да кара със скъсани дрехи и обувки, и без зъби, но един млад - няма нито да го вземат на работа, нито да се задържи. Да не продължавам. Срамота!

"Теа пенсионери" направо гробищата в обща яма. Нямат право на нищо!!! Не забравяйте,че и вие ще станете пенсионери !!!

Проблема е че младите са много по-зле и от вас - не говоря за София...

Подкрепям на 100%

по-елементарно разсъждение със сигурност има, но не ми се четат повече глупости. Как ти се струват петцифрени доходи на държавни служители сравнени с 200-300 лева на пенсионерите?

Защо се възмущаваш от пенсионерите, че таванът на личната пенсия трябва да падне.Те не искат нищо повече хората това което са внесли и което държавата е изчислила да получават.Не искат и стотинка повече.

Няма справедливост ! Единственият начин е всек да си има собствена сметка към НОИ и според натрупаното в нея да получава пенсия. НОИ НЕ Е БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ!!!! Оттам да получават пенсии само работилите и плащалите. Всички останали, неработили, неуки, неосигурявалият се, цигани и др. да получават по нещо от бюджета, ако има!

Ами случайно да знаеш че има стотици хиляди паразити на Държавата кърмилка,на които държавата плаща осигуровките.Лапат огромни заплати,имат странични доходи,преивилегии,получават припенсиониране десетки хиляди левове ? Знаеш ли го това ?

А, наясно ли си, че държавата реално не плаща осигуровките на държавните служители, милиционери и военни, или поне не в пълна мярка. По този начин краде парите им/ ни. Затова не премахва тази тяхна "привилегия". А ние се дерем тука напразно.

А, наясно ли си, че държавата реално не плаща осигуровките на държавните служители, милиционери и военни, или поне не в пълна мярка. По този начин краде парите им/ ни. Затова не премахва тази тяхна "привилегия". А ние се дерем тука напразно.

защо тавана да отпадне за новите пенсии нали е солидарна за всички или старите да мрьт те свикнали

Съдии и прокурори,висши полицаи и военни,директори ,министри,депутати и всекаква паразитна сбирщина ще гуши още повече ...Това е.А майка ми с 42 години трудов стаж и тежко професионално заболяване ,работила като вол цял живот си остава с 200 лева.Дано метеорит падне върху тая пропаднала държава и да избие това племе лъжливо ,крадливо продажно и нечестно

За пенсиите-един от осн. показатели е СМОД- средномесечен осигурителен доход, който в момента е 880 лв. Така,че депутатските заплати трябва да са 880 Х 3, а не да умножават накяква измислена средна заплата от 1123 лв Х 3.

Разделяй и владей. България ? А кога на 100 % ще си заплащат осигуровките ?

А тези дето сме се тровили в химическите производства с фенол, бензол и др. и почти 20 г. ни отнемат от това, което ни се полага с какво ще ни обезщетят? Плащали сме най-високите осигуровки! И плащаме със здравето си! За тези години, дето са ни ограничавали тавана ни дължат повече от един скъп апартамент! Кой ще ни обезщети? Или ни чакат вече да намалеем , а то така и се получава за жалост.....

Ама вие живи ли сте--брей брей

С една дума - мизерия! Как се живее с 500 евро пенсия - това са лекарства, ток, отопление, някое подаръче за внучето и т.н. Трябва да се мисли за поне хиляда и двеста евро средна пенсия, за да се живее що-годе нормално и достойно.

Тия от Гърция да не се обаждат. Тях изобщо ни ма интересанша, защото докато лапаха за нас не мислеха

ДАНО като падне тавана ;мазилката с мангизите; да засегне и нас по долните. Мисля, че няма ни убие АМА НА ДАЛИ.

Защо само на 8000 души от 55 000 ще падне тавана на пенсията? Защото толкова наброява пасмината на Боко, която ще се пенсионира след 2019 г.! Въпросът е дали и Боко ще е сред тях?! и ще бъде ли това повод за всенародни тържества?

AbuTalib

ГРЕШНА ПОЛИТИКА. КАТЕГОРИЧНО ГРЕШНА!! Откъде накъде ще разрешават кипрене със стари лаври?

То едни пенсии.Стигат само да се платят сметките.И за нищо повече.Доколкото знам,е така.

А колко са заплатите, бре??! И за какво стигат? Ако имаш изобщо късмета да работиш, и то говоря за висшисти...

Като платим тока,пак заминават заплатите.Цените на тока са непоносими !

Tо пък едни висшисти ...

магистрати и депутати. Най зле работещите,с най високите заплати и пенсии.

ЧЕЗ-далаверата е "ПРОЗРАЧНА", СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!

Че какво ме интересува мен колко е максималния осигурителен доход за "настоящата" година , та аз да получавам 40% като пенсия от него? Когато аз си правех отчисленията за пенсия ги правех по осигурителния доход за годината, когато съм работил! Ако някой ми е изял парите, аз каква вина имам, та сега да ме ограничават в пенсията, която съм си отработил!За сведемие на вероятните плювачи, работих като миньор в забоите!

Ако знаеше как ти се изчислява пенсията, нямаше да се чудиш.

че държавата опря до тези 30 000, които така и няма да дочакат освобождаване на тавана! Ама какво пък, да не са били будали да се осигуряват на макс! Подобен ход на държавата само показва на младите какво НЕ ТРЯБВА да правят-да не се осигуряват чак толкова високо, да карат по-леко и по-ниско, колкото може!

Че кой от тях е плащал осигуровки 950 лева бе? Максималната осигуровка е 700 лева. Откъде накъде ще се плащат пенсии над тези 700 лева? Това е пак далавера на управляващи измамници

Тези осугуровки се плащат в продължение на 40 години, бе сополанко! А песия не се получава повече от 15-20 години при сегашни условия! Личи си, че си младок самогъзник!

Който е плащал - ще получава. Който е крил, ще харчи спестявания, ама да не вие че му е малка пенсията!!!

Максималната осигуровка е 700 лева. Откъде накъде ще се плащат пенсии над тези 700 лева?

с тези глупости!Пожелавам ти да получиш пенсия, равна на осигуровката , която плащаш сега!

"За жените се изискват навършена възраст 61 години и 4 месеца и осигурителен ... а за мъжете - навършена възраст 64 години и 2 месеца и осигурителен ... " Те това е да няма дискриминация...а ако не рипахте против Истанбулската конвенция, всички гендери можехте да се пенсионирате 3 години по-рано :))

Вие, които злорадствате и пишете срещу полицаи, военни, прокурори,съдии и миньори защо не сте станали такива? Защото не ви изнася.Не гледайте в канчетона другия.Честит празник на всички родолюбиви българи!

Е те полицаите, военните прокурорите и съдиите ли са родолюбивите българи? До колкото си спомням избираха ги по партийна принаджелност, и по подчертана некадърност за друго.

чукча - писател! Та и ти. На баща си от торбичките нямаш никакви спомени, ама нейсе!

Защото изборът на професия или неговото призвание няма нищо общо с това, че някой ще краде от осигуровките му.

Ами например, защото са били по-умни от тези, които са станали полицаи, или миньори и са учили сложни науки. Ако нямаше инженери, физици, химици и т.н. още щеше да живееш в пещерата.

Значил имат пари да се вдигнат пенсиите на едни "избрани" пенсионери, взимащи повече от средната работна заплата, но не и за тези, които едвам свързват двата края?

ти идва наум, че тези "избрани" пенсионери са наливали повече пари за осигуряване на пенсията си! И пак са прецакани!Познавам човек, на който пенсията му е изчислена на 1350 лв.Той, обаче чинно си получава 910лв. От 2019 г. ще започне да получава 1040 лв. Но няма да дочака да му освободят тавана на пенсията...То това е и целта на тези отлагания !Тези 55 хиляди да измрат колкото може повече... Който дал...дал...!

А плащал ли е такава осигуровка? Едва ли е плащал повече от 500 лева, а сега бил с изчислена 1з50 лв. Нещо да ти прави впечатление в тези две числа? Пенсия повече от 700 лева не трябва да има, поне докато не се увеличи осигурителния праг.

Великият Драгалъвский Ай Дук и четниците му са над тези неща, т.е.пенсиите не ги вълнуват. Успяха да приберат 300 милиарда долара от разграбването на държавицата ни. Повечето от тях са милионери и парите от пенсионния ни фонт отдавна е в тяхни ръце АНАТЕМА,до девето,долно племе прокълнато и проклето!

Могли са, прибрали са 300 милЯрда. Сега Бат' Бойко замрази пенЦията ми на 2016-та година ... до 2027 г. Как?! Чрез Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г., когато "управляваше" кабинетът ББ 2. Едва при ББ 6, мога да се надявам на "РАЗМРАЗЯВАНЕ". Поради това вече ще гласувам ... само за ГРОБ! /И макар да е "замразена" пенсията ми, аз се моля на Господ българина да си я получавам до 2027-ма година ..., а защо да е и след нея./

СТИГА С ТЕЯ ПЕНСИОНЕРИ!ТЕ НЯМАТ ТОЛКОВА НУЖДА ОТ ПАРИ.ПРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ ДОХОДИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ МЛАДИ И ПО-ВЪЗРАСТНИ ,КОИТО ИМАТ ДЕЦА.МЛАДИТЕ ТЕПЪРВА ИМ ТРЯБВАТ ПАРИ,А НА СЕМЕЙСТВАТА С МАЛКИ ДЕЦА СЪЩО ТРЯБВА ДА ГИ ОТГЛЕДАТ,ИЗУЧАТ.

От днес за утре доходите не могат да се увеличат. Те зависят от цялата икономика на държавата. За кратко време може да се постигне само по-справедливо разпределение на средствата, което е и предпоставка за икономически просперитет и оттам - увеличаване на доходите на всички.

предлагам да ги разстреляме, какво ще кажеш?Ама каквото кажеш, след 35-40 години ще ти го припомня!

А ето това са провокациите на крадците, които искат да крадат и от пенсиите и от парите на майките. И понеже искат да крадат и от двете места настройват едните срещу другите. Няма да мине. Не сме вече толкова глупави. Таван на пенсиите не трябва да има! Пенсиите са изкарани пари , отчислени от заплатите, внесени от хората в държавата.Къде са сега тези пари? Стига кражби! И младите ще остареят и тогава също ще им се живее! Каквото ние си направиме това ще е. Я как живеят пенсионерите в Германия - сами са си го издействали с неотклонна и непримирима борба.

ИЗКАРАЛИ СТЕ СИ ГИ......КАТ РАБОТЕХТЕ ПОЛУЧАВАХТЕ 120ЛВ ЗАПЛАТИ,СЕГА ИСКАТЕ 800ЛВ ПЕНСИИ,,,,КАК ЩЕ СТАНЕ.200-300 ВИ СТИГАТ.

истината е че обикновенният трудов човек не може да вземе пенсия повече от 600 лв /с изключение на летци и миньори/ а останалите които взимат над 600 лв са военни, полицаи, висши чиновници като съдии, прокурори, министри и др.такива а по данни на НОИ има пенсионери с 5-10 хиляди лева пенсии че даже и с повече

Нека всеки си получи заслуженото, не е важно колко е пенсията а колко години я получаваш. Тези които взимат тавана и над него ако са лъгали и шмекерували да не я получават дълго, нека дълго получават големи пенсии моньори, металурзи, ядрени енергетици, но не и депутати, банкери и други несправедливо оценени боклуци!!!

Предлагам за работилите преди 1997 г /или преди 1990 г./: Минималната заплата тогава да се приравни към минималната заплата днес и максималната заплата тогава да се приравни към максималната заплата днес, заплатите между тези две стойности да се преизчислят пропорционално, получените стойности да се използват за пресмятане на изчислителните коефициенти. Така изкуствената уравниловка преди 1990 г. няма да продължава и сега.

Нека е честит големият празник за освобождението на БЪЛГАРИЯ от пет-вековното турско робство. Макар, че всички български политици, управленци, профсъюзни дейци не оцениха и до днес трудът на българите, работили 35-40 години за БЪЛГАРИЯ и не преизчислиха техните пенсии. Пожелаваме им здраве.