МО маха всички пенсионери от администрацията си

Министерството на отбраната ще освободи всички свои чиновници, които са се пенсионирали, получили са социални компенсации, а после са назначени като цивилни.

Обратно в новината

Коментари - МО маха всички пенсионери от администрацията си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше да се приеме общ закон за държавния служител: 2 години преди пенсия никой не може да те уволни, но след това "довиждане" и изпращане, а който още му се работи да ходи в частния бизнес. Всички държавни структури са затлачени от "кадри" на ГЕРБ, БСП, РБ, ДПС, ... и то само на ръководни постове и "клатикурски" длъжности.

има ли действуващи обективни критерии за добросъвестно свършена работа , уплътнено работно време и положителен резултат от извършваната работа? Щом ОБЩЕСТВОТО Е НЕДОВОЛНО - логично е да заключи човек че съществуващите критерии или не са обективни или не се спазват. Като критериите за качеството и количеството на извършваната работа не са на ниво няма значение на колко години е служителят- и млад да избереш - все същото. Ако работата не е по силите на уморените стари пенсии ТЕ САМИ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ. Белята идва от там че НИТО НАЧАЛНИЦИТЕ ИЗИСКВАТ, НИТО ПОДЧИНЕНИТЕ СЕ СТАРАЯТ НА НАРОДА ДА МУ СТАНЕ ПО-ДОБЪР ЖИВОТА.

та се напъна да "чистиш"?! Стана дундурмата в комшулука и ви хвана шубето да не стане нещо подобно и у нас и се "разшетахте" да се подсигурявате, че мож ли има вяра на тия дето са учили и служили преди "демократичния преход"!!! Смешни и жалки сте от всякъде! Че то числеността на тия дето съкращавате надхвърля личния състав на кое и да е сегашно "бойно" поделение, а като изметете цялата чиновническа паплач ще съберете бройка толкова корлкото са в цялата ви мизерна армия, бре шашкъни!

МО "маха" - оттам "махател". Лоши махатели!

тия за пенсионери и адмирали на флоти говорят.Си бе ме,..Де е бойко,..

Ама защо чак сега, защо поне ни го казвате ,за да ни дразните.В частния сектор на вас въобще ясно ли ви е как се изкарват парите и как се плащат осигуровките ? А Вас нали д-вата ви осигурява +15-20 заплати при пенсиониране и не питате как ние. Познавам военни пенсионери, които продължават да "работят ", обедна почивка 1 час + тенис + 1 ден в месеца поход в планината + 2 хил.лв плата. Какво е това безочие в тази държава , думи нямам.

Ама това министерство в България ли е? Докога демагогията, фалша простотията ще властват в нещастната ни страна?

А в "професията" депутат до памперс ли да стоят?

Скоро ще променят Конституцията и става пожизнено и наследствено... :-)

Преди бяха дедовците и бащите, след това се намърдаха синковците и щерките, а сега иде ред на внуците, после на правнуците и така докато имат власт да се уреждат!

Беше...

1600 лв. за нищоправене....Супер!

от 70 години не е имало война - че откъде го натрупаха опита та са чак незаменими ?

абе Hачев, те половината ти военни са пенсионери, ти за администрацията говориш.

не ги мислете !тумбаците са с наи-високите пенсии в страната!

Вие питате: Защо назначиха другаря Ненчо Перчемлиев за министър на МО? Ние отговаряме: Защото той няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.

правилно.като са добри и безценни спецaлисти има чстни фирми нека там да ги заслужат 2-3 хил.лева!Ама от тях и портиери не става защото ги марзи та се носи.може с тоя организаторски умения да създадат конкурентен бизнес и да въздигнат вътрешня продукт а не да смучат кръв от данъкоплатеца кърлежи такива.

Най- после нещо добро. Чудесно, червените бойлери с фуражки, под които трещят залповете на Аврора още не знаят, че сме в НАТО, че Добри Джуров е умрял , но лапат яки плати! Шут по трътлестите гъзове!

...идиот...

Ненчев да обяви в e-bay анонс, че набираме офицерчета, втора употреба и купуваме изтребителчета, втора употреба, по-евтинки. Може и с изтекъл срок на годност.

България е протекторат на Сащ! И само Вицекралят на България, американския посланик, решава, какво ще става в България и какво няма да стане! Какво ще разправя някой си Ненчев и какво няма да разправя. Въпроси има ли?

Hе е протектор а презеватива на американците.до там я докараха правителсвените некадърни мижитурки.

Ами като беше колония на ушанките, можеше ли да го напишеш, бе, бляд московски? Можеше ли да купиш банани на децата си? Кола? Телевизор? Да си хванеш паспорта- и кеф ти Париж-кеф ти Виена? но за такива руски боклуци като тебе маршрутът е един- на п..тката ви майчина комунистическа! Пошел!

глупако тато Tошо раздаде пасортите,не тези мекерета.

Дискусий, извади си банана от задника и си пъхни главата там, за да пиеш кока кола и да гледаш екшън филмовите сериали, които са ти промили мозъка.

И като пишем каква е ползата бе лумпен!Пишел той, голем праз!

Mижитурките ги е страх от преврат.

време е бирените тумбаци да си идат на село

Борисов, Пеевски и Цацаров трябва да бъдат разследвани и съдени за КТБ. За фалшифициране на документи. За атаката срещу българска банка. За незаконно присвояване на чуждо имущество.

САЩ, Сан Диего. Неизвестни са разстреляли двама полицаи. Единият е издъхнал. Другият е тежко ранен.

Браво.

Главния ненужен паразит реорганизира по малките търтеи и паразити. Проблема не е в пенсионерите, проблема е в съществуването на тези системи - полиция и военни- огромни бюджети за паразитни структури , подчинени на ненавист към хората. Земята е единствената планета във вселената , където хората воюват сами със себе си! Огромните интереси ( виж Йехова) се задоволяват с огромни бюджети!!! Знаете ли, че с парите за паразити като военното, вътрешното министерство и НСО, стандарта на държавата би скочил 3 пъти...Светло бъдеще, булгаристан, Шалом!

Е, да, вече път на младите. Пенсионерите в заслужена почивка.

А старите муцуни, потенциални клиенти на Темида които натискат парцалки в Парламента?

А депутатите кредитни милионери от КТБ?

при сегашните критерии за отчитане на свършената работа и младите ще "възпитат" в същия дух........

Пожарникар със здрав гръб събира материал от магистралата и вае шедьоврите на кичозната българска култура.

След 2004г. целенасочено от армията бяха изгонени "зорно" и "доброзорно" хиляди офицери със звание от лейтенант до млад полковник. Особено усилено това е извършено по време на двете управления на ГЕРБ от Аню Ньойски (Репата) и Перукан веднъж поради простотия, втори път - по заръка на Козяк (трябва след това да се иска от НАТО=САЩ да ни пази+зароби, срещу комисионни разбира се (за n-та ръка "летящи" гробници например). Сега - къде са хората? Ами като няма хора (специалисти) назначавайте си актриси - те ще победят тероризма с ...! Това ако не е национално предателство ...Кога ще ви изправи НАРОДЪТ ни до стената? Скоро...Скоро!!!

Това е най правилното решение ако го вземе министъра. Стига са цоцали от държавата тези гниди. Крайно време е да се махнат работещите военни които вземат и заплата и пенсия и тези пенсионирани военни, които работят като чиновници. Да се даде ход на младите военни кадри и на младите българи, а не да напускат страната си. Ако наистина тези хора са се раздавали на 100 % по времето когато са били на действителна военна служба, те биха се уморили и изхабили и затова е правилно да отидат в обоза, както повеляват и правилата в закона заради които ги пенсионират по рано. Да ходят да се доказват другаде.

Земеделски работник командори в МО. Друг земеделец с 15 декара лозе филтрира досиетата на ДС.

Мдаа...добре звучи, но на практика знаете ли какво ще стане?- половината от тях уж ще ги освободят, но май май ще ги уредят с граждански договори, които на практика са прикрити трудови договори и пак ще си останат на хранилката! Другата половина ще намърдат децата си или на близки хора ще намърдат децата! Как става ли? - с т. нар. псевдоконкурси т.е. подходящите хора предварително се знаят кои са и знаят отговорите на тестовете и какво и как да кажат после на интервюто. Между другото не само в това министерство е така. И д другите министерства е бъкано с МО и МВР пенсионери на държавна служба, а да не говорим за държавните фирми, особено в енергетиката!- УЖАС Е!!!!!

След 1990 година всички които останаха на държавна заплата продължават да работят по правилата при социализма - за тях НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ - остана ни жестокото социалистическо наследство: БЕЗХАБЕРИЕ, БЕЗНАКАЗАНОСТ, ИМИТАЦИЯ НА ДЕЙНОСТ И БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ!!!!!!

Мафиотите Борисов, Цветанов и Цацаров увредиха държавния организъм. В момента държавата не е парламентарна. Не е правова. Като капак се отнемат и човешките права на българите.

има и друго! Уж опозицията, я няма никаква! Значи всички са в сговора!

Когато има диктатор няма опозиция. Има добрички, нежни, гладни влечуги.

има и друго! Уж опозицията, я няма никаква! Значи всички са в сговора!

Време е за смяна на правителството и системата ! Този на снимката да бъде съден за насилствено вкарване на България във война с Русия ! Борисов да бъде разследван след мандата за такива харчения и безполезни покупки , а и за геноцид над Българския народ ! Кой озакони Турската партия на Местан , също да бъде съден !!!!!!!!!

крайно време е смърдящите на плесен дърти бюрократи (комунисти) да си ходят по живо по здраво. не стига че взимат макс пенсии, ами и заплати по 2 бона..., е това вече е прекалено! сума млади хора се чудят как да свържат двата края, а дъртите комунисти само лапат на държавната хранилка, с десетилетия.

От къде го измисли това комунисти бе Кончита?

ти не си чувал за комунистическата конспирация, за червената мафия в държавата, за кадрите на "държавна сигурност" в управлението? повечето от тях взимат макс пенсии и заплати.

Добра идея, ама като си помисля, че могат да бъдат сменени от полуграмотни, с два грама мозък, при това промити, като на MILE, ме хваща тих ужас.

тебе явно те е "обхванал ужас" по рождение. но за толкова ти стига полирания мозък.

Престъпника Цветан Цветанов реди изборните резултати.

Антибългарската политическа организация ГЕРБ, в която членува престъпника Цветан Цветанов, узакони втора незаконна терористична ислямска организация в Република България.

А първата я узакони БКП.

Тарикати като Борисов и Плевнелиев напуснаха БКП. И сега се менкат с БСП.

е то! Шуробаджанащината и корупцията са навсякъде, защо МО да прави изключение? За пушкала може пари да няма, но за "нашите хора" винаги ще има! Плащай народе, ти си надеждно охраняван!

по-добре да махнат министъра

гласувай правилно

Селянина с колелото, Перукан земеделски, се сете чак сега!!Ето това показва, какви прости и несъобразителни хора ни управляават, от престъпника безхаберник Борисов, оня мошеник със светналият поглед с ваксините, некадърната социоложка, Кунева -Пръмова и т.н.....

чи то останаха ли читави военни училища? Демокрацията не ги ли затвори?

Военен пенсионер набор 1967 г. пенсионер от 5 години чин полковник ?? служил 18 год. кого стана полковник и къде му е полка ...взел 63 000 лева бонуси и най високата пенсия ! След 6 месеца назначен отново на старият си пост !ЕБАСИ и ШИБАНАТА СИСТЕМА !!

В държавата ни съществуват две паралелни социално икономически системи-пазарна-в частния сектор и социалистическа-в държавния сектор и най-вече в двете министерства на социалните привилегии-МВР и МО. Аз не мога да разбера къде е логиката? Пенсионираш рано чантаджията с максимална пенсия, ръсищ му 20 брутни заплати за "адаптация" в цивилния живот и след това отново го назначаваш на държавната ясла за сметка на данъкоплатеца от частния сектор.

Даже по 24 заплати дават в АЕЦ Козлодуй.

Деформатор-седераст ! На взякъде сеят омраза и противопоставяне между хората.

В АРМИЯТА НИ НЯМА МОТИВАЦИЯ! В НЯКОИ ФОРМИРОВАНИЯ НЕКОМЛЕКТЪТ ВЕЧЕ Е 50 ПРОЦЕНТА! - See more at: link

Голяма далавера да си военен, пък пълно с вакантни места? Много пари, големи пенсии, лежачка по цял ден пък няма кандидати за тоз рай? Май друга е целта на платените малоуниците дето драскат - унижожаване основите на една държава.Образование, здравеопазване... армия и полиция! А недоволните от армейските привилегии, какво чакат , да стават военни!

В АРМИЯТА НИ НЯМА МОТИВАЦИЯ! В НЯКОИ ФОРМИРОВАНИЯ НЕКОМЛЕКТЪТ ВЕЧЕ Е 50 ПРОЦЕНТА! - See more at: link

по-дъртите са русофили, защото помнят каква беше България. Сега младите лумпени се подбират специално с връзки за война с Русия!

и като се има предвид,че т.н. военни не внасят и не са внасяли и един лев в пенсионните системи,а сега са най-големите ползватели.............бягайте.....................

Ще ме уморите! Пускам статията за Ненчев-изкача Persil! А де..!?

Не пенсионерите са проблема. Проблема е, че тези всичките са една гадна долна паплач в министерствата и цоцат яко като кърлежи са се впише, а никаква работа не вършат и заемат бройка. Само съкращения в раздутите щатове на мистерствата. Много експерти много администрация. От толкова "експерти" останахме без армия. Тази бройка от хора трябва да се насочи към поделенията. Експерти или лапащи долни копелета за запълване на щата не са необходими

ТОЗИ ПРЕКСРАСЕН ПРИМЕР, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСЛЕДВАН ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА МИНИСТЕРСТВАТА, АГЕНЦИИТЕ И КОМИСИИТЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КЪДЕТО Е ПЪЛНО С ПЕНСИОНЕРИ.

Е то останаха ли други в този резерват?

Време е да назначат млади неграмотни наркоманчета , като теб!

Абсолютно безобразие е пенсионери от МО с максимална пенсия да продължават да работят по другите Министерства, при наличието на млади компетентни кадри! И същите тези пенсионери не спират да недоволстват?! Явно връзкарството в България няма да спре. Това е една от причините кадърните хора да напускат страната!

Всички уволнени в последствие трябва да ги съдят тези ла*нояди! Като са толкова тъпи да обявят открито "възрастова" дискриминация никаква прошка! Съд докато дишат!

Биха могли да имат претенции за възрастова дискриминация ако са на работа БЕЗ да взимат пенсия.

В случая ла.нояда си ти:) Защото говориш колосални глупости....