БСК настоя за по-високи заплати за чиновниците, за да си плащат осигуровките

Българската стопанска камара (БСК) настоява да се увеличат заплатите на всички държавни служители, те сами да си плащат осигуровките и да се направи ревизия на ранното пенсиониране и на отпускането на инвалидни пенсии.

Обратно в новината

Коментари - БСК настоя за по-високи заплати за чиновниците, за да си плащат осигуровките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин Данев, много правилно подхващате темата за "инвалидизираните".Само аз знам за две /2/жени ,за които съм писала в интернет до НЗОК да бъдат реинвалидизирани.Няма реакция!И двете "нетрудоспособни" работят. 1.Надежда Диманова род.17.11.1947г. с решение от 2004г за диабет.2.Антоанета също пенсионер работи като детегледачка в 69ясла.

А БЕ ДАНЕВ СКРИЙ СЕ В МИЩА ДУПКА И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ, ЧЕ СМЪРДИШ ОТ ВСЯКЪДЕ НА АВАНТИ И ДАЛАВЕРА . АКО ТЕ РАЗРОВЯТ ТЕБЕ СВЯТ ЩЕ ТИ СЕ ИЗВИЕ . МОЖЕ БИ КАРБОВСКИ ДА НАПРАВИ ЕДНО РАЗСЛЕДВАЩО ПРЕДАВАНЕ ЗА ТВОЯ ПРОСПЕРИТЕТ И БЛАГОПОЛУЧИЕ А МОЖЕ, И ПРЕДАВАНЕТО ХРЪТКИТЕ ДА СЕ ЗАЕМЕ !

Някой замисли ли се, че идеята да се вдигнат заплатите с 12%, но да се плащат по-високи осигуровки в МВР, има по-дълбок смисъл от това да се плаща повече на полицаите? Общо взето целта е да се види явно колко струва един полицай с ранното си пенсиониране и другите облаги. Съкращенията може да ги направи правителството, а общо взето май целта е да се покаже, че бюджетът на МВР трябва да е не 1 милиард, а 1.5 милиарда поне годишно, и вече при липсата на пари в хазната и недоволство защо толкова скача да се стигне до съкращаване на бройки с обществен натиск, защото желание за реформа в управляващи досега е нямало. Просто сега пари се плащат от други фондове, които се покриват в общия кюп, а не лъсва, че са във ФРЗ на МВР. Иначе не 12% трябва да се вдигнат брутните заплати, а вноските трябва да са близо 4-5 пъти над тези на другите пенсионери, за да има справедливост- 4-5 пъти повече време получаване на пенсия и 2 пъти по-малък стаж трябва да означават поне 7-8 пъти по-високи вноски, за да не крадеш от останалите.

От утре ИХ България вдига заплатите и намаля възрастта за пенсиониране на служителите си, може би. Агроменидж може би също. А може би и Сигма.

а БСК предложи ли увеличение на заплатите на служителите в частния сектор, които практически с данъци плащат заплатите на некадърните служители в държавните очреждения?

БЕЗ ТАКИВА ! ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ, БЕЗ ДА СЕ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ - КАКТО СИ ГИ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОСТОСМЪРТНИ ХОРА С МНОГО ПО-НИСКИ ЗАПЛАТИ ОТ ТЕХНИТЕ.

Я този го проверете в колко фирми има участие , и как така с тази заплата .Я да си докаже и той от къде това имане при тази заплата . Крадеца вика ,дръжте крадеца. Мошеник и той от класа . Цял живот се скатава и ,така направи състояние .Ама какво състояние . Я НАП го проверете .

Тая дъртата мумия защо не се скрие някъде ! Що пари открадна и той и синчето му !

Всички "антифашисти" до 1989 година станаха "инвалиди". Щото те с главата не са добре.

Антифашист на държавна издръжка щото мисли останалите за глупаци.

Държавата е във фалит, много скоро и това ще се разбере. ДОкато всякаква необразована пасмина, която е напраскала по 6-8-10 деца, само получава пари, и не произвежда нищо, нещата няма да се променят. От 3 години не внасям никакви данъци и осигуровки, предпочитам след 20 години, да си купя имот и да го давам под наем, вместо да чакам на държавата, да ми подхвърли някакви мизерни пари. След като останах без работа, заявиха, че нямам право на соц. помощ, защото имам автомобил, но това не пречи цигани които нямат и 8 клас да получават пари всеки месец. От както БЪлгария е член на ЕС, в България има над 70 цигански фондации, които са усвоили над 210 млн. лв, и за всичките пари освен от цигани да ги наричат роми, аз друга промяна не виждам.

А КАКВО ЩЕ КАЖАТ, НИЕ ДА СИ ПРИСПАДАМЕ ЛИ ОСИГУРОВКИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ?

Докога ще издевателстват над нас?На 55г.съм,преди месец ме съкратиха,не съм спирала да работя от датата на защита на дипломата ми работа.Имам 31 г.трудов стаж/10.5 втора категория/от тях 22 г.работа в металургично предприятие,и не че условията са се променили/дори е много по-тежко/но след 01.01.2000г. вече раб.ми място се води 3-та категория-наравно с чиновниците/ ЗАЩО когато вдигаха годините за пенсия на 3-та категория работници не промениха и годините на тези,които се водят 1 и 2-ра???Нали 1-ва се пенсионират 8 години по-рано от 3-та????А 2-ра 5 години по-рано от 3-та??Значи годините за пенсиониране и на полицаи и на военни трябва да се увеличи с 3 години,и това като начало!Защо се бяга от въпроса за промяна на условията за пенсиониране на военни и полицаи,защо с категория са личен състав,секретарки,счетоводители и други служители????

бе мизерници от БКС,само огромната машина от чиновници ли виждате ,че не внася осигуровки!А какво ще кажете за ШАПКИТЕ,които си гризкат чисти не малките заплатки и спят по 24 часа!Пенсионират се по новия шапкарски закон след 25 години СЪН!!!!!Те се ползуват с привилегии дори получават при пенсиониране по 20 брутни паразитни заплатки,а тези ,които им изкарвАт заплатите,РАБОТЯГИТЕ,металурзи,миньори,екстремни и всички РАБОТЯГИ,ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ СЛЕД 25 ГОДИНИ КЪРВАВА РАБОТА!Тяхната първа категорие е по малко първа,защото те не могат да спят... още по 24 часа а спят по 4-5 часа в денонощие!Всички сме равни,но ШАПКИТЕ са по равни!Нали ни управляват шапки!Пожарникарчета и физкултурничета ,с шапки!Мизерия!

kgb777kgb

За много работи си прав , ама айде спрете с тая злоба и почнете да мислите / АКО МОЖЕТЕ / !? Това в системете на МВР и МО е откакто са създадени след освобождението от турско , последните 20 години те управляваха други - какво пак ГЕРБ са ти виновни ???

няма герб, тези онези... . всичкото е едно и също, всички са от едно котило, и прехода беше режисиран от службите, затова и всичко си върви по един и същ начин. Задаш ли си въпроса защо всеки който е на власт обвинява предните, а никой на никого не е потърсил отговорност, помисли за това преди да гласуваш за бате си бойко

Ние пък искаме частните работодатели да вдигнат заплатите та работниците си,за да могат те да си плащат осигуровките не върху минималната заплата,а върху реалната,която получават ,без да им се намалят доходите.Какво ще направиш по въпроса,другарю Данев?

Ако се публикува трудовата биография на този stultus, ще станат ясни периодичните му напъни да се изживява като представител на бизнеса.

Данев - кърлеж подлога на определени интереси и защитник на частния бизнес. Държавните служители са ок, вземете си оправете частните служители да плащат осигуровки на реални заплати не на минимални. Акъл почна и този да дава , пфууу. Вълка да пазел овцете!!!

Ммм .. Хохо-хо-хо-хооооооо ... Няма ли кой да ги подбере наред тез разбеснели-се напоследък русколизци у нас ?! То Пръмовата ли не щеш ... то онзи-там н`нам`къв-си градешнишки ... то арменецът-`банкерин` ... то атомо-претакащите ... луковите глави ( добре де, оливии ) ... гъзирующие-Болгарии ... тоз-тука сега ... и така -- до края на света ?! ------- Абе я ... я .. Якобински съд ! ( Инак -- и по-дебело ще стане .)

Голям шегаджия е този човек,аз пък мисля, че трабва да се помисли за реална трудова заетост- повече работни места, защото иначе не може, няма откъде да дойдат парите,а пък относно пенсионирането предлагам г- Данев да бъде пенсиониран на 90 години с минимална пенсия......

Ще те допълня: пенсията да дочака като безработен и без доходи.

Всезнаещийй Г-н Динев, Първо, намалете безумно дългите отпуски на държавната администрация ! ! ! Второ, без да им се вдигат заплатите да започнат всички хрантутници да си плащат осигуровките. Ние отново сме като прокомунизма.... едни опъват за жълти стотинки, а други дерибействат... До кога.... Защо се чудиш, че има толкова много инвалиди.... ами да не са луди да работят за една държава, която е майка за едни, а мащеха за други Ч?Ч?Ч?

Всезнаещий www, колкото и да не ти се иска не можеш без така наречените от теб "хрантутници", те са навсякъде около теб и са част от твоето ежедневние. Каквото и да понечиш да правиш, опираш до тях - плащаш си данъците при тях, вадиш си свидетелство за съдимост, ако не дай си Боже някой те обере - отиваш в Полицията. Когато в събота и неделя или късно вечер чуеш по новините, че в съда се гледа мярката за неотклонение на еди кой си, замислял ли си се колко хора не са си вкъщи и работят, макар, че това е извънработно време , което уви не се заплаща. А за това, че бюрокрацията те задушава, не са виновни "хрантутниците". Виновни са тези, които мислят законите и за които си гласувал.

В момента отпуската, която имам като държавен служител за една година, е 20 дни. На колко дни да я намалят?

Абе, Данев, кой си ти бе, боклук? Да цитирам ли кой откъде си с факти от нета, пък и да допълня? Няма на какво да свириш в момента или се пробваш пак?

а кога бизнеса ще започне да осигурява на реалните заплати, а не на минималните осигурителни прагове, или на 4-ри часа.

Доста са частните фирми, които го правят. Но не сещам за нито едно министерство, агенцийка или друга държавна структура, която да го прави. Така че не дурдори напразно, А СИ ПЛАЩАЙ НАРАВНО С НАС !!!!

Когато работниците поискат ще ги осигурим. Ама те не искат. Защо ли?

докато ни отнемат социалните права, да ни настройват едни срещу други. Щото ако вземем че усетим, жална им майка думбазка.

За да си плащат осигуровките ще им увеличат заплатите ... какъв е смисъла от това упражнение държавата да си мести пари от единия джоб в другия.

Не е така. Бюджетът е общ. Бюджетът на министерставата не е - да се простират според "чергата си". Следващата стъпка е усигуровките да се внасят от лицата, а не да се удържат от заплатата. И тогава, който внасял - има права...

Тоя много глупав. Дали държавата ще плаща осигуровките или служителите ще ги плащат от заплатите си дето им ги дава държавата все тая.

не е същото, нека да им дават със заплатата и парите за осигуровка и после сами да си внасят осигуовката. Тогава ще знаят какви и колко са осигуовките в България. Възпитателно е!

Кое му е възпитателното. Той така може и да не си я внесе осигуровката. Просто тоя тъпак на БСК искаше да се покаже като заинтересован и компетентен ама нещо не му се получи.

първо да оправи частните фирми.навсякъде се знае,че работниците ги осигуряват на минимална заплата.Ако е така,те ще си стоят на село с помощите,а няма да идват в София за по-големи заплати.Така,че 30 години толерирате частните работодатели-строят ли се яхтени пристанища и бензиностанции и частни вилни селища със скромни и честни печалби.Нали имам един такъв в къщи-с редовно работещ бизнес само прехранва 2 семейства

Осигуровките от държавните чиновници е сигурен приход. Ще плащат, къде ще ходят.

Заплатите на държавните служители умишлено са ниски, защото уж държавата им плаща осигуровките. Всъщност, удържат ги неявно. Сега като им повишат заплатите, за да си покриват осигуровките, няма да се промени нищо. Докато тоя ви отвлича вниманието, усещаш ли как иска незабавно и паралелно да се вдига с по 6 месеца възрастта и трудовия стаж. И това е за сега, ще има и още. Абе, не се оставяйте да ви пържат и настройват едни срещу други, гледайте какво ни готвят на всички.

Чиновниците не могат да шмекеруват с осигуровките за разлика от бизнеса, така че те не са проблем. Виж фирмичките, в които осигуровката е една, а заплата друга са отделна тема и незнам докога държавата ще си затваря очите за тая порочна практика.

И този изрод от снимката ли е човешки фактор бе мамка му!Само Манлихерата за вас боклуци изродни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Мамка ви паразити гадни!

"Участва пряко в разработването и приемането на нормативната база за приватизация, в подготовката и провеждането на приватизацията на голям брой предприятия и стопански обекти." Идеолог и изпълнител на приватизацията. Оппааааа! Другарю Данев....

"Включва се в развитието на социалния диалог в страната. Активно работи в областта на трудово-правните отношения, реформите в пенсионното дело, колективното договаряне и т.н. През 2004 и през 2006 г. е зам.-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество." Много дължим на този човек. Той упорито е градил в течение на години-днес.

След завръщането си в България, през 1980 г. постъпва на работа в Българската индустриална стопанска асоциация (БИСА, днес - БСК) като експерт в направление Икономически анализи. Казионна организация с назначени верни бойци на Партията. Първо БИСА, а после сменят буквичките- БСК. И защо след като е прехвърлил 70 те, този назначен "деятел" не се пенсионира?

БИСА - създадена от Огнян Дойнов. Шибани комуняги!

Инвалидните песии ги вземат такива връзкари като номенклатурчика Данев, и ако се вдигне възрастта то ще може и без пенсии. Честните работодатели (феодали) искат да не усигуряват работниците си. Не се налапаха, дано се задавят, кръвопийци такива

Стани и ти РАБОТОДАТЕЛ, БЕ Приятелю. Лапай и ти. За мързела си не вини другите. Пък и на им завиждай!

Тук много пишещи тук не разбират за какво пледира /не от днес/ Б.Данев.Става дума за това че държавата /Мин.на финансите/ все се оправдава че осигуровките не стигат и увеличават пенс.възраст , осигуровки, а всъщност именно те не внасят дела на държавните служители ,а дела на висококатегорийните работници е малък.Напрактика ущетени са всички от III категория труд. Не действайте първосигнално форумци.Данев е мекере на едрия бизнес и затова обикновенно иска нещо което да убива дребните фирми , но в случая е прав.

как думбазите осигуряват наемниците си, на брутната заплата ли? Аре не ни разправяй какво ни разправя този, щото много добре знаем. Разкарай се!

Гледах изказаването му по тв и е прав за ТЕЛК-решенията, защото знам нещата от "кухнята" на издаването на документи с право на пенсии на абсолютно здарви "инвалиди", които си въртят бизнес, а с тези решения не плащат и данъци, не само че точат държавата. Самите лекари от телковете ги учат какви документи да си приготвят, за да ги изкарат инвалиди, получават си парите за услигата и измамата е легализирана. Просто са навързани и никой не ги проверява.

Еййй! От кога търся човек от кухнята да ме светне, как става неплащането на данъци от инвалиди? Кажи бре, само аз ли съм балама да съм инвалид и да плащам хиляди данък, всяка година?

Ако всички живеехме като тоя плъх на Сминката, Божидар Данев, щяхме да работим и до 80-той просто не работи, а лапа пари и говори глупости, защо няма синдикати да го наврът в мишата му дупка

Тоя кръвопиец империалист как сметна,че увеличението за осем години със 150000 прави по 50000 на год.Вън мръсниците от България

идват избори и отново подхващат песента с мръсниците държавни служители . много добре знаят , че когато ни преназначиха от трудов договор на служебно правоотношение , съгласно закона за държавния служител , намалиха всички заплати така , че да получаваме същите пари като преди . фонд работна заплата не се е променил и не са се увеличиха разходите за осигуровки . проблема е , че уволнявайки низши чиновници , увеличиха бройката на зам.дирекори и началник отдели , но това вече е политиката на герб в държавната администрация .

хората не знаят истината, че заплатите са мижави и фактически тези осигуровки държавата си ги удържа, а медиите лъжат, отклоняват вниманието на хората от управниците, като самите управници, винаги пред избори, или като им закъса бюджета, си бършат задниците с държавните служители. Не ми се говори как разни полуграмотни овластени партийци мачкат и се гаврят с държавните служители. Затова и напуснах държавната администрация - от отвращение и с погнуса.

Тоя дето се пули на снимката от десет години и повече се оплаква, че в България нямало квалифицирани работници. през това време от страната емигрираха стотици хиляди такива, защото бизнесът в България не е на мястото си и никога един квалифициран работник не е имал що годе адекватно заплащане. Защото Данев и компания искат да имат за една година къши, мерцедеси, вили, басейни, милионни банкови сметки. защото Данев и компания, имаха раздадени куфарчета с пари в началото на 90-те за да правят бизнес, но нямаха акъл за такъв. Те прокудиха един милион от най-кадърните българи в чужбина.

Чак пък най-кадърни изобщо не са. Каква ли кадърност се иска да миеш чинии, да береш ягоди и да бачкаш на строежите. Аре стига, кадърните са си тук, ама в ъгъла, не им дават да дишат, щото престъпници управляват държавата. Навсякъде е так

ще казва какво да става в държавата? Кои избори е спечелил, кой му е дал правомощия да се набърква където не му е работата? То и правителството на Тиквата не легитимно с неговите реални 25% гласове, а тоя какъв е, освен някакъв световно неизвествен чорбаджия изедник. Абе, хора, що се оставяме като овце да ни водят разни дембели. Не става дума само са чиновниците - вижте как гаснат в мизерия дедите и родителите ни. Мислете, че следващите ще сме ние. Що ги търпим тия бе, хора!

Тоя опулен лалугер да си гледа работата и да се благодари, че българският народ е кротък, че още не му е запалил къщата, колите и вилите, спестени от неплащане на осигуровки на работници и от заплати по 200 лева - стандарт на Буркина Фасо. Да вземе по-добре да отговори защо вече и в Албания минималната заплата е по-висока от същата такава в България? Защо той яростно се противопоставяше на каквото и да е вдигане на минималната работна заплата в България? В българия почти няма нормални частни работодатели. Всичките са бивша номенклатура. Бизнесът Ви не върви защото сте алчни, прости, некомпетентни влечуги, които в нормална държава никога нямаше да бъдат бизнесмени.

Тук много пишещи тук не разбират за какво пледира /не от днес/ Б.Данев.Става дума за това че държавата /Мин.на финансите/ все се оправдава че осигуровките не стигат и увеличават пенс.възраст , осигуровки, а всъщност именно те не внасят дела на държавните служители ,а дела на висококатегорийните работници е малък.Напрактика ущетени са всички от III категория труд. Не действайте първосигнално форумци.Данев е мекере на едрия бизнес и затова обикновенно иска нещо което да убива дребните фирми , но в случая е прав.

За инвалидните пенсии има истина. И болничните са... Да не говорим за картите профилактика.................. До кога ще бъдем отдушник на чужди икономики, с този социален стандарт? Замисля ли се някой защо шивашкия сектор и други ишлемеджийски дейности са не малък дял в икономиката ни................???

И защо ТОЧНО преди изборите г-н Данев ? АБВ ли ти поръча ? Ами браво.

Ма те не плащат ли осигуровки?!? Това е голема простотия да не плащат.

Стига с тази алчност,никой не може да вземе заграбеното в отвъдното,животът е кратък и всичко е преходно,драги ми комисар Данев!И трябва на всички от БСК подобните креатури да ви вземат тест за психическо равновесие,защото...Френският доктор Пиер Дако казва,че:"Алчността е изкривявяне на инстинкта за съхранение и поради въпросното изкривявяне -личността е болна,следователно трябва да се оттеглиш и да не даваш повече тъпи съвети,жалко комунистическо творение,което мисли само за себе си...Дано Бог ти даде достатъчно време за просветление,помрачен малоумник...

Може да е комунист, но това не пречи да казва премълчавани от всички истини.

А бе мизерници от БКС,само огромната машина от чиновници ли виждате ,че не внася осигуровки!А какво ще кажете за ШАПКИТЕ,които си гризкат чисти не малките заплатки и спят по 24 часа!Пенсионират се по новия шапкарски закон след 25 години СЪН!!!!!Те се ползуват с привилегии дори получават при пенсиониране по 20 брутни паразитни заплатки,а тези ,които им изкарвАт заплатите,РАБОТЯГИТЕ,металурзи,миньори,екстремни и всички РАБОТЯГИ,ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ СЛЕД 25 ГОДИНИ КЪРВАВА РАБОТА!Тяхната първа категорие е по малко първа,защото те не могат да спят по 24 часа а спят по 4-5 часа в денонощие!Всички сме равни,но ШАПКИТЕ са по равни!Нали ни управляват шапки!Пожарникарчета и физкултурничета ,с шапки!Мизерия!

Да си помогнем сами, та и Господ ще ни помогне. Иначе не става.

Как да няма пари за пенсии, вкл. за премахване на измислени "тавани" (спестени реални пари от самия работник през трудовия му живот). Я вижте колко милиярда са загубите от митниците, от източване на ДДС, от МНИМИ инвалиди, които източват фондовете. (познавам мъж като бик, "инвалид" на 50,който не излиза от кръчмата).

Исканията на европейската реакция за намаление на заплатите, за уволнения на стачкуващи и прочее забравени неща от края на 19-ти век говори за широко настъпление на международната реакция против народите и трудещите си хора. В тгова отношение българските илиционери, новобогаташи и откровенни мафиоти на власт не са изключение, а напротив - светъл пример за всички негодници по света как се тъпче една нация. Как се унижават онези, с чиито труд се хранят търтеите и негодниците, как се тласка обществото към класова борба и засега потайна съпротива против държавни чиновници, кметове, управляващи и прочее тъмна маса - най-пропадналата част на тази нещастна, опростачена държава. Но логиката скоро ще се намеси ясно и открито. Знаете как - четете историята. За да не я повторите.

Отново на борба!!! Въпросът ти е напълно излишен, отговорът е ясен.

Какви бизнесмени сте вие бе? 20 години партиите ви подкрепят за да можете да ги спонсорирате. Използвате евтина работна ръка. Плащате 400 лв. заплати , а печелите милиони . Оправдавате се , че хората са неквалифицирани , а не искате да инвестирате в нови технологии, защото няма смисъл при наличите на толкова евтини хора . И вие сте били бизнесмени! ужас ужас. И най- ужасното е че такива тролове като тия определят стандарта на живот заедно с подкупните синдикати

Много сложни въпроси повдига този господин, някои предложения са правилни, но не ми е ясно как точно ще се осъществят. Факт е, че заплатите на държавните служители са безумно ниски, поне на повечето от тях, които съставляват средния и низш кадър, а точно той върши цялата работа. Изглеждат високи в сравнение с официалните доходи на работещите във фирмите, но всички знаем, че заплатите във фирмите се получават в пликчета и декларираният доход е минимален, както и осигуровките, а реалният е по-голям, но не се знае колко е и никой не плаща данъци върху него. В същото време печалбите на измислените фирми, занимаващи се само с далавери и кражби на ДДС, са огромни, но върху тях също никакви данъци не са платени! И бюджетът е мизерен, за нищо не стига, а в същото време се източва и през Здравната каса, и от НОИ, и откъдето се сетиш... Как още не сме фалирали като държава, не ми е много ясно, но всеобщата лъжа и измама вече на никого не харесват, освен на около 1000 души, които са избраниците - богаташи от червената номенклатура, живеещи в палати, които сами не си знаят доходите и харчат като за световно.

Най-после разбраха, каква простотия е това "ТАВАН" на пенсиите. Когато плащаш - може, после - таван. А кажи после на сина ти да се осигурява. Ега ти общественият договор с държавата. Все едно да вземеш кредит от Банка и след това - нямам пари???!!!

Отворете Конституцията на република България и прочетете какво пише там. България е социална държава. Нали си спомняте кой прие тази Конституция и не се чудете къде е заровено кучето. И всичко това е направено с една цел, всички държавни служители да гласуват за тези, които са проели тази Конституция. Защото властта едно време се е взимала с революция, а сега с избори. И ако някой ви говори, че от нас нищо не зависи и изборите са предварително решени, внимателно го преценете от към "цвета" на душата му. Такива обикновенно са червени.

Мисленето не ти се отдава, а "Теория на конспирацията" е отдавна прочетена книга. Държавните служители обикновено гласуват за човека, който ги е назначил, иначе казано: Жълти, червени, зелени, гербери, сини и тем подобни. Но в наше време и това правило не важи. Иди кажи на някоя 25 годишна експертка в някое министерство, че трябва да гласува за БСП, защото там има най-много от авторите на Конституцията - ще ти се смее с глас и няма да те отрази.

Къв бизнесмен е тоя бре - беше комсомолски секретар на БАН и веднага след промените се набърбука в тази синекура, 21 години не е направил никъв бизнес, само държавни пари лапа и няма начин да го сменят!