Стив Ханке: Борисов е прав за намаляването на пенсиите в ЕС

Бащата на валутния борд проф. Стив Ханке* заяви, че премиерът Бойко Борисов е прав като предлага на европейските лидери да намалят пенсиите в своите страни.

Обратно в новината

Коментари - Стив Ханке: Борисов е прав за намаляването на пенсиите в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека Костов и Клафин да предадат един урок на човека, че той явно е много зле и никак не разбира от икономика. До кога БСП ще си мисли, че са най-умните , а те били най-глупавите. Браво Ханке лъсна им задниците на тея бездарници.

А аз съм направо за избиването на пенсионерите. Тогава няма да има никаква нужда от намаляване на пенсии.

А СТИВ ХАНКЕ КЕНЗА ЗАСТАНАЛ ПРАВ!НЕ Е ПЪРВИЯ ЗАЛИЗАН ГАВРЕЩ СЕ ЗАПАДНЯК ИЛИ ИЗТОЧНЯК-НЕ Е И ПОСЛЕДНИЯ! НАЙ-ВИНОВНИ СА МЕСТНИТЕ ЯТАЦИ НА ЧУЦДОЗЕМЦИТЕ-МЕСТНИТЕ БЪЛГАРСКИ НАТУРАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

няма никакво самнение, че боко си е платил за това исказване на Steve hanke. Shmenti Kapeli Dr. Hanke

няма никакво самнение, че боко си е платил за това исказване на стеве ханке.

нияма самнение, че господ винаги е прав, дори когато е седнал, а още повече че "партията е права, когато сагреши дори"

Не му отива на професора дори да споменава името на тиквата, толкова е голяма разликата в интелектуалното им развитие.

Аз предлагам Стив Ханке да си вземе ББ и Дянков за консултант и ще оправи цялата световна икономика ще излезе на секундата от кризата.......... и друга песен ще ми запее

като е прав, вземи си го при тебе на работа, халал да ти е пожарникаря тъп

Невероятно колко хора има в България, които вместо да работят злословят по цял ден из форумите. Дори и от работното си място. Като сте такива умници да бистрите световната икономика и политика, защо не сте се оправили сами, ами чакате другите да ви оправят ? То затова пенсиите в България са ниски: нали траябва някой да работи и да плаща социално осигуряване за да се изплащат пенисиите ? А хората с образование бягат от България не заради ниското заплащане: в Западноевропейските фирми в София се плаща добре ако квалификацията ти се търси. Не бягат и от политиците, вапреки че те определено не са "цвете за мирисане". А бягат от такива като вас дето все се оплакват, все някой друг им е виновен и ако видят някой който се справя добре го подлагат на тормоз защото как така той ще е добре, а "ние" не. А ако прочетете малко повече ще видите че в Западна Европа (Германия и т.н.) социалните разходи се намаляват с всяка година, защото и държави като Германия не могат вече да си позволят да бъдат социални без мярка.

Отвън, а и вие какво правите също във форумите повреме на работа ???? Работете ,а не коментирайте.......

САМО КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ВИЕ ,ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ ЦК НА ГЕРБ .ДВАМА , ТРИМА СТЕ , ПИШЕЩИ ПОД РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ .РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ДОРИ И 1000000 КОМЕНТАРА ДА НАПИШЕТЕ , НИКОЙ НЕ ВИ СЕ ВРЪЗВА И НИКОЙ НЕ ВИ БРЪСНЕ И ЗА СЛИВА . ХОРАТА НЕ СА СЛЕПИ , НЕ СА БЕЗЧУВСТВЕНИ И ВИЖДАТ И УСЕЩАТ ВСИЧКО ПО ИЗПРАЗНЕНИЯТ СИ ДЖОБ . ОТКАКТО ГЕРБ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ , ИКОНОМИКАТА НИ Е В КОЛАПС , ХОРАТА МАСОВО ОБЕДНЯХА , БЕЗРАБОТИЦАТА СЕ УВЕЛИЧИ ГЛАВОЛОМНО , БИЗНЕСЪТ ЕДВА КРЕТА , А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ПРЕД ФАЛИТ . НИКОГА ДО СЕГА НЕ СМЕ БИЛИ ПО ЗЛЕ . ТАКА , ЧЕ СИ НАЛЯГАЙТЕ ПАРЦАЛИТЕ , ЖАЛКИ ГЕРБЕРСКИ...

Когато разходите за живот на запад паднат до разходите за живот в БГ, тогава тиквеника може да предлага на останалите 26 по-богати от нас страни в ЕС да си намаляват пенсиите...

Сега какво ще кажете , БСП ? Или Ханке е от ГЕРБ ! Естествено е да се преразгледат пенсионните задължения , струва си да помислят , солидарно или , капиталово , кое е по справедливо за хората ?

Този е платен клакьор. Вчера по телевизията Софиянски каза,че преди въвеждането на валутния борд този дошъл при него с договор за консултански услуги и срещу скромната сума от 50 хил. долара го съветвал да не въвежда борда защото в Аржентина се бил провалил. Софиянски му отказал и го "изгонил". След въвеждането,когато се видяло че е успешен, този Ханке веднага се направил на Баща на борда. Та и сега-взел едно хонорарче в Евро вече и хвали,хвали. Ама чу се плаща яко и ни говори да живееме като скотове с 100 евро. Така ли? Браво.

много си зле щом вярваш Софиянски!

Проблемът на богатите Западно-европейски страни е, че е възможно пенсиите да се наследяват и така право на пенсия имат и доста хора, които въобще НИКОГА не са работили!!! На обикновените работещи парите за пенсионно и здравно осигуряване се отдържат директно от заплатата и това обикновено са суми почти винаги по над 300 евро на месец... Сравнение с България не може да става, където масово се хитрува с цел да не се плаща или да плати съвсем малко! Западните демокрации успяват сравнително добре да изпълняват главното задължение на държавата - да гарантира сигурността, здравето и живота на гражданите, особено на майките с малки деца, на бедните и на старите хора, докато в България тези хора са оставени на силата на естествения подбор... А въпросният Господин Ханке сигурно отдавна си е уредил да получава пенсия от поне пестепенно число в евро на месец и хич не му пука, как хорицата в България ходят без зъби, защото нямат пари за зъболекар и умират без лекарства, защото нямат пари - нещо, което в Западна Европа не става дори и при безработните!!

Искам да видя как правителствата на страни като Германия, Франция, Британия и други традиционно капиталистически страни ще направят пенсиите у тях като българските. Протестите вероятно ще се пренесат пред вратите на парламента. И изобщо няма да са мирни. Това не ти е България, която всичко търпи. От 20 години я грабят и когато у нас се протестира, първата дума на политиците е, да не се политизирало. Като опира до хляб, не ще се политизира, ами и хоро ще се играе... Хайде да видим кой ще послуша Борисов и Ханке и ще направи пенсиите като българските.

Един от най-великите и умни световни макроикономисти проф. Стив Ханке, хвали много "пожарникаря" Борисов и Дянков - БРАВО, РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ, НО ВИЕ КОИТО СТЕ ИСТИНСКИ...!!!!!! А не пост комунистическите крадци и мафиоти от мафиотските обръчи на партиите-мафии БСП, ДПС и НДСВ и кръга на Гоце ДС-то... ТЕЗИ УМИРАТ ВЕЧЕ ОТ ЗЛОБА!!!!!! Ха дано по бързо и завинаги... И в Шенген ЕП ни даде зелена светлина...! И шефа на ЕС социалиста!?! Барозу похвали Борисов и България преди да ни гостува, за мъдрата и смела правителствена икономика... Е изнервят се губещите посткомунисти...

Ако хвалбите се ядяха.......

Това, че няма пари може да означава: ниски заплати, респективно малки вноски за пенсионно осигуряване по-малко работещи, по-малко вноски признати разходи за какво ли не (ако още е така), а за пенсионно осигуряване, колкото остане и т.н. и т.н. Е, та кой трябва да управлява всичко това? Може би тези, които не са виновни. И бих искала да попитам, от кои партии са кметовете на закъсалите градове, защото и това може да е от значение.

Да дадат пример с техните заплати и пенсии, а не стига, че не могат да намалят алчното ограбване и пренасочване на печалбите, ами и не ги е срам да се правят на мъдри и разбиращи. Колкото по-малко дават, толкова и по-малко получават, в противен случай, новомилионерите трябва да компенсират това, което не може, естествено, да се получи от останалите.

Щом е съветвал нашите боклуци, значи е конспиратор и не трябва да бъде допускан в цивилизацията по никакъв повод. Ето такива теоретици получават възнагражденията си от световната олигархия с цел да смазват овреме средната класа и независимите хора, за да не се разпространява зоната на благоденствието извън избраните места. С подобна мисия се мотае по света и Джоузеф Стиглиц - в Щатите лобира за увеличаване на държавния сектор (защото там частния често е на нормални хора), а тук думичка не продумва за същото (защото тук муцуни са завзели вече "частното") Има и други, сред които най-вредни са отрочетата на Сорос.

до г-н Ханке: БОЙКО БОРИСОВ - БЪЛГАРОУБИЕЦ!!! ГЕРБ = СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ И ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ!!! Разбирате ли сега, г-н Ханке, за какво става въпрос? А, тъпако?

Г-н Борисов доказа за сетен път, че е един достоен син на България. Ние, обикновените трудещи се в тази страна усещаме, че той е искрен и наистина отговорен за бъдещето ни. Гордеем се с него и ГЕРБ! Вярваме, че под неговото вещо ръководство ни очакват светли бъднини. Благодарим Ви!

Под мъдрото ръководство , на Вожда и Учителя на Българският народ,Боко-Ликвидатора на България.

БРАТЛЕ СМЕНИ ДИЛАРА .

Човек, който симпатизира на дадена партия или идея, никога няма да напише нещо подобно. Недей да настройваш хората един срещу друг. От километри личи, че си жалък платен драскач!

ами като толкоз е кадърен пишман пожарникаря,да го вземат да ги управлява в Европата.

Бля,бля,бля...

Матряла си го избра. Сега 4 години ще му слуша мъдростите. Това е демокрацията.

Герб е наш`та светлина . Герб е пътеводната звезда. Даваща надежда за доброто, и пърдящи гладни във леглото Додето Бойко мъдро ръководи, нашата държава мила, май ще се споходи?

с конфискации на имуществото и намаляване на доходите до пределния миниму от Ханке, всички дебелогъзи буржоа, банкери, лихвари, слугински правителства, мутри, бандити и пр. престъпници. Американците окупираха Уолстрийт и искат възмездие. А ние.... ние кога ще окупираме онези три къщи на "Дондуков" и Царята, за да изкараме престъпниците от тях да отговарят????

няма да стане докато си стоим на топло пред екрана на компютара и да лаем като куче през ограда

от СВЕТОВНИТЕ БАНДИТИ - МВФ, СБ и ТУЗЕМНТА ИМ КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ освен синхрон в действията. Разбрахте ли сега кои наистина стоят зад 23 годишния геноцид над българите и приоритетно над възрастните поколения и болните, кои точно ни пращат в изгнание, за да слугуваме, кои ни ограбват! Имаме само един правилен ход - революция, смяна на системата и трибунал. Вън световните бандити от България!

Професора да получава 250 евро заплата и да внесе всичко друго що е получил до сега в някой фонд като дарение и тогава да се изказва! Всички на земята око спрат да ядат за три месеца и ще се оправим икономически! Професоре и в това има логика , какво ще кажеш?

Може и 350 евро!

Брях!Хляба и салама го ядат сега,само че са го платили преди много години.За това,че престъпните политици са им окрали вноските,с лихвите барабар,не е тяхна вина. Всички работеха тогава,всички внасяха пари и всичко отиваше в един кюп.Оттам за заводи,машини, паметници,пътища,армия и каквото ти дойде наум.Затова сега мизерстват.Но същото ги чака и днешните работещи-неосигурявани с години или на минимална заплата, на 4 часа и т.н.20 години държавата се правеше на гръмната,че не знае какво става,защото трябваше да се създаде финансовия "елит" на нацията.И от кебапчии и шофьори да станат банкери.

Премиерът Борисов не просто е казал, че европейските държави с бюджетен дефицит трябва да намалят пенсиите на своите пенсионери, а че трябва да ги направят колкото българските. Така че големецът Ханке не би трябвало да обижда читателите на интервюираните вестници, като се прави, че коментира думите на Борисов, а всъщност му приписва изказване с доста по-различна същност.

Тълпата никого не уважава - нали за това е тълпа... Ако ставаше с "у-у-у" и "долу-у!" досега всички да сме милионери! Човекът анализира реалността без да обижда някого и без да налага мнението си на протестиращите неудачници, на които все някой друг им е виновен...

от всичко този "човек", та да повярваме, че мисли, анализира и готов на всичко. Иначе на чужд гръб и 1000 тояги ще са малко

Най-добре е професорът да покаже на Европа как се живее с пенсия от 200-300лви тогава да дава акъл...наглец...не ни стигат нашите

точно. и аз това искам да покаже.

Като чета какво е казал, ми той и осми клас няма. опитва се да ни убеди, че кризата идва от Европа. Егати тъпия икономист. дано някъде го набарат и го накарат сам да изпълнява това, което препоръчва.

А кое е свършеното, патриоте? Всеки ден строим пътища, магистрали, улици, детски градини и пречиствателни станции, това се рецитира ежедневно от Бащицата, като папагал е. А ГЕРБ не са ли все от кръговете на БКП и МВР? Ех, колко сте слепи.

на Уорлик. Само ти ли не си разбрал това бе, глупав!

Какво друго може да се очаква да каже американски икономист, който прибира милиони от консултации, та дори е бил консултант на България. Може би е участвал и в плана Ран-Ът, може би и това е причината да ни е толкова добре кораба. Но интересното е, че не казва САЩ да намалят заплатите и пенсиите, а само Европа, която им е трън в очите. Според мен трябва да даде пример, да дари цялото си имущество за благотворителност, да си остави един апартамент от 50-60 квадрата /типично по американски/, и накрая да заживее с пенсия от 82 долара, което е грубо 120 лева. Предизборни мурафети.

Най-добре ще на държавните постове да са хора които внасят пари в ханата, а не както е сега да получават заплата. Например г-н Дянков да внася всеки месец по 3000 лева в хазната за да си запази поста, а не да получава заплата. Е те тогава ще има за пенсии и детски надбавки.

Ханке, от утре да поиска корекция на трудовия си договор за заплата от 1000 ЛВ. и пенсия от 200 ЛВ.! Да си обърне сумите в $$ и да се радва на живота!

Абе къде отиде поста на Инженера? Няко не го ли запази? Само го мярнах и изчезна. Нягой го изтри ли? беше писал, за иниженерите и икономистите един малък анализ, ама доде се усетя и изчезна ...

Тука изглежда има редактор с проблеми по Фройд и трие постовете на воля, самозадоволявайки се!!!

Щом не са забранили IP адреса... на един познат вече трета седмица тотално му е отрязан достъпа до коментарите. dir, ще публикувате ли списък с адресите, на които отрязвате достъпа с коментар 'banned ip address'????

Всички докопали са се до пенсионните фондове искат да ги ползват за собствена облага, като играят рисковано на борсите при печалба взимат баснословни хонорари и бонуси , а при загуби потърпевши са пенсионерите , защото все някой трябва да плаща нечия глупост. Не рядко фондовете покриват загубите на фалирали банки. Такива като професор Ханке не чакат да им плащат пенсии от такива фондове защото те са ги измислили за да покриват загубите на милионерите като него! Във фондовете отчисления правят само тези от наемните работници.

Ама много бързо се саморепликираш! Браво, "икономист лондончанин" и "българин"! И как само "сполучливо" си подбираш никовете, нали? Всъщност ти от кое село беше?

ами ако наистина "това си учил и това работиш" ... лоша работа това може да обясни много неща например тази глупост относно изяждането от инфлацията?!?

Незнам дали в Европейския съюз трябва да се намалят пенсиите, но в България е необходимо да се намалят поне с 50% ,а парите да се пренасочат за детски надбавки и майчинство ,както и за инвалидите.

Вие сте прекрасен пример, за глупостта на българският народ и затова, защо България няма шанс да се оправи и да стане НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!! Още от древността има приказка, как старите хора не са непотребна вещ, а са необходими на обществото! Но за да го знае това човек му трябват -те 7 години и наличието на интелект!!!

аме какви са тея глупости бе как ще вземеш парите които хората са си изработили и спестявали като нямате идея за какво става въпрос поне не дрънкайте глупости!

Пенсиите не са замразени, а инфлацията е изяла 50% от тях за две години. Значи признай си герберче, че и това намаление не ви стига за да грабите от пенсионерите.

бсп фалира в последните 20г България 2пъти , затова няма пари за пенсии ,-затова в вишия партиен съвет на бсп има 50 милионера-социални.

почти нищо от това което си написал/а не е истина най-вече това че имаш познания в областта

Един от най-великите и умни световни макроикономисти проф. Стив Ханке, хвали много "пожарникаря" Борисов и Дянков - БРАВО, РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ, НО ВИЕ КОИТО СТЕ ИСТИНСКИ...!!!!!! А не пост комунистическите крадци и мафиоти от мафиотските обръчи на партиите-мафии БСП, ДПС и НДСВ и кръга на Гоце ДС-то... ТЕЗИ УМИРАТ ВЕЧЕ ОТ ЗЛОБА!!!!!! Ха дано по бързо и завинаги...

Хората "умират" по Бойко Борисов, ама преди всичко го попържат. Тоя ако го засърбява на всяка попръжка - сигурно няма да му остане време за нито една лентичка от чесане.

ИКОНОМИСТИ,ПРАВИСТИ И ИСТОРИЦИ-ТОВА СА 3 ПАРАЗИТНИ ГРУПИ-ПРОДАЖНА ТЪЛПА! ЕДНИТЕ ПИШАТ ЛЪЖИ,ДРУГИТЕ ОПРАВДАВАТ ТИЯ НАПИСАНИ ЛЪЖИ И ГИ 'АРГУМЕНТИРАТ" КАТО НЕЛЪЖИ,А ТРЕТИТЕ ВАДЯТ МИЛИОННА ЛАПАЧКА И ДАЛАВЕРА ОТ СЪЩИТЕ ТИЯ ЛЪЖИ! ЕЛА В БГ,ЛОНДОНСКИ БГ "ИКОНОМЕ"-НАЛИ СЕ КЕФИШ ЧЕ СМЕ НУМБЪР УАН?? КО ПРАВИ В ЗАДЛЪЖНЕЛИЯ,НЕСТАБИЛЕН ЗАПАД??

Ако спрат да плащат милиони на такива професори и банкери ще има най - голям ефект, оставете ги на фотосинтеза и светът ще излезе от кризата.

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!! ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ КРАДЦИ-НА СНИМКАТА-ВИКА: ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! ЧЕ И ВИКА-ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ БЕДНЯКА НА ЕВРОПА..ВИЖТЕ КАКЪВ ПРИМИРИЛ СЕ,ПОСЛЕДЕН ПРОСЯК Е,С ЕДИН КОМАТ КАРА...ТОВА Е СТАБИЛЯГА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ!! ВЕЛИКА СТАБИЛНОСТ НА ДЕСЕТИЛЕТНАТА МИЗЕРИЯ ОБАЧЕ!! ГНУС И ОТВРАТ ОТ ЗАЛИЗАНИ ЛУСТРОСАНИ ЗАПАДНИ МИЛИОНЕРИ!!ПОНЕЖЕ РОДНИТЕ СА НИ МАЛКО-ТА СЕ ХВАНАЛИ И ДРУСКАТ ХОРЦЕ НА НАРОДНАТА ГЛАВА БЪЛГАРСКА-ПОНЕЖЕ Й Е МАЛКО!!??

Професор Ханке има и по добър вариант, защото така пенсионерите ще се мъчат да оцелеят, затова направа ги разстрелвайте и ще бъде по добре и за икономиката и за пенсионерите. От къде толкова мозък във вас или и вие сте пожарникар и мутра!

Не си прав. Даже и това, което предлагаш - пак искаш някой друг да го свърши. Ти ръце и въже нямаш ли. Или те мързи.

Аз не съм давал идеи за намаляне на пенсиите, това го правя обикновено тези , които и не ги е срам да си цапат ръцете и със физическото ликвидиране на бедните, а бедните само искат от обществото и не си плащат нищо ни данъци, ни такси ни рекети. А мутрите това го мразят!

Къде сте бе български "макроикономистчета", съветници и самите крадци и мафиотчета - Орешарски, П. Димитров, Р. Овч., Хасан Адемов, лайномета нищожество Нинова, ректорът на УНСС и съветник на гоце ДС-то Борис Борисов, някаква нова УНСС "соцзвезда и проф." Дуранкев...?!?!?! Добре че не е поне Дураков... Е СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ И НОБЕЛОВИЯТ МЕДАЛИСТ ПО ИКОНОМИКА, ИСТИНСКИЯ ПРОФЕСОР СТИВ ХАНКЕ, ПРИЗНА "ПОЖАРНИКАРЯ" БОЙКО БОРИСОВ И КОСВЕНО ДЯНКО РАЗБИРА СЕ...!!!!!! Гледайте пост комунистически тъпанари и се учете и чудете... То това ви май само остава...!!!!!!

абе какъв си ти кви глупости дрънкаш нобелов медалист???? ужас не е добре да даваш мнение за неща които не разбираш

Ти си чисто и просто един фашизоид , българофоб и кретеноид като идола си . Ако те видя на живо , пази се от мен , защото не се знае как ще реагирам .На такива като теб , само гилотината .

Ние с тебе нещо разбрахме ли се?

А нещо за заплатата на Стив Ханке да кажеш. Не вярвам да е 300 (триста)евро. Неговото изказване е като това на Мария Антоанета. На думите , че хората в Париж нямат хляб за ядене, тя отговаря: Да ядат пасти тогава.Нека и Ханке, Боко,Цецка и Цецко си намалят заплатите на 300 евро и тогава може и да им повярваме.Не само приказки и пожелания да чуваме. Омръзна ми да чакам светлото бъдеще.

На Стив Ханке 300 евро е заплатата му за 5-минутна "консултация". Ама не см сигурен дали не беше 5000 евро. Той Бойко Борисов по-добре знае. За това негово "изказване" той му плаща.

МНОГО СТЕ ПРАВИ! ТОВА Е ПРАВИЛНОТО И СВРЪХНОРМАЛНО МНЕНИЕ И РЕАКЦИЯ НА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК-НЯМА НУЖДА ДА Е ПРОФЕОСОР! А ТОЯ Е НАГЪЛ -КАТО ЗА ПРОФЕСОР,ЧЕ И ЗА АКАДЕМИК!!

Абе мърльовци, преди плюхте Бойко, че като пожарникар, не бивало да се изказва по икономически теми. Сега, когато професор по икономика от топ 10 на университетите в САЩ ви казва същото пак плюете. Абе вие ли най разбирате от икономика бе цървули прости. Ако разбирахте толкова, сега нямаше да пишете по форумите и да се оплаквате, че не ви стигат парите и Бойко ви е виновен.

ама разбира се че пожарникар не бива да се изказва по икономически теми особено на ниво МП както и ти :)

Ти си лъжата , която представлява герб . Ти си жалко герберче- българомразче . Ако те вида на живо по- добре ме заобикаляй , щото не се знае как ще реагирам .Точно такива мухльовци като теб се правят на много отворени по форумите , но като стане напечено положението , пълнят гащите и бягат с 300 . Жалка мишка гербова .

Истината боли а? Особено когато ти е добре набутана.

Икономиката - икономична, дело на Секи... Най-вече на капиталистите, пръкнали се в недрата на социализЪма... Щото от вън ги поощряват за неща, които не ги касаят.

Навремето още ,когато кукловодите от ДС не бяха измислили ГЕРБ "мавъра "Иван Костов каза:"Всеки глупак може да управлява държавата ,понижвайки жизненото ниво на народа"

на мен всеки месец ми удържат 6% от заплатата за пенсия, ще работя до 67 годишна възраст, накрая кво? да ми дават бългаска пенсия ли бе ц.ървул?!? ти що не пробваш да живееш с пенсията на бабите и дядовците ни??? а, ама плюскаш в скъпи ресторанти, спиш в скъпи хотели, возиш се в джетове....на чужд гръб и сто тояги са малко.

няма кой да ти помогне. Кой ти е виновен? Ако има такъв - дай го на съд. Ние също живеем по стандарта, който за тебе явно е доста висок, но за нас е нормално.

аз искам нашите баби и дядовци да имат достатъчно, за да изживеят достойно старините си, искам един ден аз да получа това което авансово си плащам, а не разни дето не могат да си преброят парите да дават постоянно акли как можели обикновените хора и с още по-малко да живеят, ако може и без нищо, всичко да отива в джобовите на шепа изедници, техните са бездънни, всеки месец 50 % от заплатата ми отива за данъци, синдикати, пенсионни...значи аз мога да допринасям за държавата, а тя един ден да ме третира като куче? така ли?

Другата седмица ще се види кой кум , кой сват,сега няма да коментирам нищо.Нямам търпение да видя селд 23 коментарите на КГБ,АВРОРА и прочие мижитурки :)

Стив Ханке, Дянков и Борисов са прави. За хората с острия молив, целта оправдава средствата (от Макиавели го знаят). В българския случай имаме не само отлив на капитали, но и безкрайно и ускоряващо се свиване на потреблението. Пенсионни фондове на практика няма - изразходвани са. Така погледнато - има проблем, който може лесно да бъде реше с остър молив в ръка. Ето как: Изобщо се спрат пенсиите - ликвидирането на пенсионерите наистина ще доведе до огромно облекчаване на бюджета, здравната система, системата за социално подпомагане... Абе я направо с острия молив - достигналите пенсионна възраст да се подлагат на безболезнена евтаназия! Евтино и ефективно от финансова гледна точка. Ще настъпи финансов и икономически рай!

Защо безболезнена евтаназия? Та нали и това струва пари? Давай без евтаназия, спират пенсиите и хората си умират... Ето ти още няколко милиона, разбирай още малко удоволствия за богоизбраните нашенци.

Моя грешка - права си, Мери! Само ще добавя, че можем и да задължим пенсионерите, докато още имат сили, да се довличат сами до гробищата, да си изкопават сами гробовете, след което да лягат направо в тях. Ще се спестят още средства!