Държавата предлага нови схеми за втората пенсия

Социалното министерство предложи различни видове пенсионни продукти, подходящи за капиталовите пенсионни фондове – както професионални, така и универсални.

Обратно в новината

Коментари - Държавата предлага нови схеми за втората пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който продължава да вярва, че в държавата парите му за пенсия са на "по-сигурно", а пък частните фондове (който сам може да си избере и после замени, ако не му харесва какво правят с парите му, ако изобщо българите са наясно с този факт) гарантирано ще го оберат, е балък на квадрат и ако времето му за пенсия е след 20-тина години, ровенето по кофите му е гарантирано от държавата, ама със сигурност. Толкоз.

започна се....огъването като червеи....трябва да се плаща ,а парите са в биткоѝни,или нещо друго виртуално....ако не ставаше дума за пари щеше да е много смешно.....

схеми се измислят след избори - т.е. постфактум, и ако не се харесат богу народу - требе да играе тоягата

Схеми, Пирамиди, Проекти, и пр. кухи начини да лъжат и да крадат. В БГ-хората вече умират до 60 години.

Бай Тошо много си падаше по "концепиите".

с алианц през 2000,какво ще ми променяте бе крадци,вие не сте страна по договора!

Прав си. Дано "Алианц" и другите фондове не се огънат под постоянния натиск.

В договора ти пише ли кое, как и кога се изплаща?

Да влагаме пари за втора пенсия, че първата ... изгоря ...

"предназначение и цел на пенсионното осигуряване, а именно след достигане на определените от закона изисквания да се предостави определено периодично плащане (пенсия) на лицето" Демек, като достигне пенсионна възраст, да получава пенсия. Като чета витиеватите слова, чудя се дали ще измислят нещо смислено.

По мои скромни изчисления ще се пенсионирам 20г. след като България е изчезнала от политическата карта на света?! Ъ---умирам от кеф да плащам осигуровки, даже искам още 2-3 вноски да плащам ако може?!

За да се вземе от бюджета, някой трябва да вкара. Едни борци за права без задължения и 12 годишни майки не работят и не внасят данъци, ама чакат д аим се даде. Правителството дава и после взима заеми. И вдига възрастта за пенсиониране, че да може даващите в бщджета да дават повече и вземат после по - малко. Държавата преследва продаващите наркотици - естествено - като се гъне от свръх доза някой на 20 години, държавата гуди 30 години вноски. Държавата стимулира пушачите, пиячите и шофьорите - те са най добри граждани. Защо - литър гориво - лев такса, литър вино - лев такса, пакет цигари - лев такса. Пиеш, пушиш и се тровиш бавно и полека - така де - държавата разчита да си вече неизлечимо болен на 60 и да не доживееп за пенсия - така ти взима всичко което си платил и не остава длъжна. какъв е проблема - работещите намаляват, приходите в бщджета също. Нови заеми и да се вземат, ще се влезе в спирала за нови задължения. Българите масово емигрират, тези които пращат пари на роднините ги има, но след 15 - 20 години или всичк ще са в новите си държави или техните майки и баши ще са в един по добър свят. Ще останат калпавото правителство с мафията на чело, неработещите майки на 12 години и борците за права без задължения. Кой ще пълни бюджета тогава????

Браво, добър и смислен коментар , въпроса обаче остава без отговор кой ще издържа държавата, най вероятно държавен фалит ....

Гледам снимката и се смея...българинът (масово) работи цял месец (30 дни) за 5 (пет...ПЕТ.) ей такива хартийки...като накрая взема само 4, а петата въобще не я вижда а я харизва на Бойко и Горан :)

Министерство на Финансите щяло да въвежда нова банкнота от 400лв. номинал за да се улесни изплащането на най-масовото работно възнаграждение в БГ :()

NA

Имам лошо усещане, че и от първи и от втори и от трети стълб пари няма да видя! Не знам защо така! Тя, държавата е такъв добър стопанин... грижи се за всички да има... е за някои повече отколкото за други.... Но да има! 40 лв. кой ти ги дава към пенсията все пак! Шегата на страна!Значи във Великобритания основният пенсионен стълб подсигурява 120 паунда на седмица, които за нашата реалност са супер... но не и за там. При наем 1000 паунда... си много зле с тези 120 на седмица. За това и там има втори стълб. А и трудосвият стаж е 30 години :) Както и да е. Нищо ново под слънцето.... само че от Англия пенсионерите ще се влачат в БГ...ама ние от БГ къде да се завлявем? Монголия, Виетнам?!?!?!?

Защо ли вече изобщо не вярвам, че нещо се прави от ГЕРБ без цел да се окраде или да се ограби народа.... Сигурно, защото никога не са направили едно нещо, което да е било в полза на народа , от който са се пръкнали тези безобразно крадящи човечета. Управниците ни не са българи, те са българоубийци и това е грозната истина!!!

Хахаха :) Откраднаха парите за пенсии до сега. Работещите плащат за пенсиите на пенсионерите. След 2035 няма да има пенсии. ... и накрая - подготвили са ни още един (втори) пенсионен фонд, в който да внасяме пари, за да откраднат и тях... Благодаря им! Не давам нито лев, ако не ме накарат с пистолет в слепоочието... хахаха :)

Когато чуя някой да ми говори за схема... бягам далече. Явно държавата отново е опоскана чреез насилствено събраните пари. В нормалните страни всеки си има собствена партида, и ако се спомине преди да навърши пенсионна възраст посочва кой да ползва тези средства. У нас ти ги вземат насила, след което куче влачи рейс... Така дълго време мой колега дълги години се осигурява на 1700 лв, а 2 седмици преди пенсия почина. Това беше по време на правителството на станишко и компания, а от нои заявиха на близките му че отникъде нищо не им се полага. Съветът ми е - осигурявайте се на минималната сума, и си събирайте парите в буркан, или се осигурявайте в европейска страна

Лична партида имат родените след 1960. Твоят познат вероятно е бил роден преди, какво да им се полага на роднините в случая му?

Ако си млад, може да даваш такива съвети за спестяване. Инфлацията изяжда всякакви спестявания на всеки 10 години. Затова богатите пилеят пари по скъпи коли, имоти и някои ценности. А ти, младежо, събирай книжни пари за тоалетна хартия на старини!

Сега да ти обясня нещо друго , стари другарю: В нощта преди да дойде деноминацията на лева мой съсед си купи къща до колхозния пазар във Варна ( разбирай широкия център ) за 2 млн.лв, които след нощ бяха вече 2000 лв. От тогава насам човека пак си събира парите в буркан и не храни държавна администрация, нито депутати или цигани, а да ме извиняваш за 2000 лв да купиш къща не ми се вижда лоша сделка. Та какво казваш изяждало парите, щото 2000 лв ( след деноминацията ) си бяха 2000 , 2000 са си и сега. И като по - стар би следвало да знаеш, че буркана е по - сигурен от банката, поне няма да се безпокоиш, че утре ако отидеш банката може да не работи...докато ти повтарят че всичко с тази банка е наред. Те едни други другари така преди години видяха сметката на други банки, но българина, макар стар бързо забравя. Та бях започнал да ти разказвам за моя познат, на който хартиените парички сега отлежават доколкото знам някъде заровени. А помниш ли онзи, който беше обрал инкасото, и после се предаде, за да си излежи присъдата - разказвал, че ги е заровил, и скоро ще излезе. Дали е загубил от това, че са скрити, как мислиш?

Ти от кои си? От богатите, които са със скъпи коли и хотели, или от старците, на които е нужна тоалетна хартия? Защото ако беше от първите щеше да знаеш, че в момента в който си купил лъскав скъпарски джип си се набутал толкова много, колкото даже не можеш да си представиш. Е ако целта ти е да впечатлиш нощеска силиконова гърла това е твоят шанс, защото е ясно от кои си и каква целта ти. В нормалните страни нормалните богати хора не демонстрират нищо, и дори може да ги видиш с тениска и платненки с някоя бракма от 2000-та година, запознах се с такъв. Оказа се, че човека е от Мюнхен и има над 10 сладкарници в различни региони на Италия , но въпреки това караше една стара 124-ка, как мислиш, дали е богат

След КТБ това новата грандиозна парична измава и ..самоизмама за някои!?

Новаи схеми за крадене

Държавата предлага нови схеми за втората пенсия От статията разбрах само,че най-много се повтарят думите концепция и концептуален модел.

Много е просто. Трябва да се регламентира дали ще сключваш договор с пенсионното дружество или всичко ще се изплаща по регламент. Дали ще ти се предлагат един или няколко модела на изплащане, например ако не ти остава много живот, може на своя отговорност да поискаш по-висока сума, пък после трябва да е ясно какво става когато личната ти партида свърши... Все въпроси, по които няма нищо ясно, а по света съществуват различни концепции и модели. Да не би да искаш да запишат в закон колко ще ти е пенсията?

И защо бре, вече окрадохте парите по старите схеми ли? Гордо знаме ви е Костов....