Българинът водел най-мизерен живот в Европа

Българският потребител търпи най-големи материални лишения от всички граждани в страните от ЕС, сочи проучване на ЕК "Индекс на потребителските пазари".

Обратно в новината

Коментари - Българинът водел най-мизерен живот в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите не са европейци!

И Немците висят по кръчмите на по една бира но никои не ги обвинява в мързел или разгулен живот така че пълни молове и кръчми вообще на са критерий за добър живот по скоро хората седят там на топло защото не могат да си го позволят

това ли ви наредиха да пишете - нищо ново цамо си дранкаме и пишем по форумите. дарява на мишоци.....от 3 години ца замразени заплати и пенсии..на варха е помята госпожо................. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да бе, затова ли заведенията са пълни и моловете също.Всички около мене дето реват,че пари нямат вечер хапват по кръчмите. По другите места почивка не знаят какво значи, а при нас по цял ден са пълни кафетата. Мизерни сме били, ама не в този живот.

КАТО ТЪРПИМЕ МУТРАТА И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ ДА НИ ГРАБЯТ И ДА НИ СЕ ПРИСМИВАТ ПОСЛЕ, ТАКА ЩЕ Е!!!

коку

Те ли са ти най-големия проблем?

Мразя бай-ганьовското определение:"Всички са маскари"!Трябва да си сериозно задръстен,за да не можеш да правиш точна преценка на морала на един гей,ако може въобще да има гейски морал!Ако не виждаш ,що за хора са Петков,Масларова и Овчаров и да ги приравняваш на един Плевнелиев,Найденов и министъра на икономиката!

кучешкото месо е най доброто,ББ защо има толкова кучета и не мизерства...

Тодор Живков казвашв че преди 9-ти е паасял 200овце,след 9-ти 8милиона:))).Всички са знаячи,ама са мързеливи тумбаци,който само комунисти могат да ги управляват,Евала на БСП,пак ще ги изработи.

коку

Прав си братче... За съжаление... Разликата е, че стадото намалява прогресивно... А и състава му се сменя... От превес на белите овце в превес на черните... По някое време ще стане стадо само от черни овце...

хаиде вситки на улитата и пред парламента организатя а не само прикаски *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ето и аз се включвам на свой ред реших да си дам мнението относно въпросната "Българка", която и тя се причислява към това общество понеже е българка което описва. Не слагайте хората под един знаменател уважаема госпожо даже не се сте си написали името.Относно българите избягали в чужбина не би трябвало да се причисляват към българското общество и да си дават некомпетентното мнение както и своя вот, защото живеят в други позиции имат друго виждане за живота в чужбина.Вярвам че и за вас това е валидно, България такава я направиха именно чужденците имат за цел да ни унищожат като нация при нас важи правилото пълен ГЕНОЦИД. Политиците са само изпълнители на този заговор, но за щастие има истински българи които се борят това да не стане.

Абсолютно си права, не стига че написала куп глупости, вероятно породени от много повърхностни наблюдения, ами се нанизали и куп подлизурковци да я подкрепят (с 1-2 изключения с по-реалистични позиции). Аз пък питам каква точно е функцията на държавата, която ме обира законно до шушка и абдикира от всякакви задължения и защо да нямам претенции към нея, след като плащам данъци, посочени от "нея"?

Доказва ли сме не един път че сме търпелив народ, но ......до едно време. Защо ги търпим още. Защо не се надигнем както за бензина, както преди с подписката срещу НАП? Защо още чакаме? Предлагам да започнем с подписка в интернет 1. срещу ниските заплати - за изравняване НАИСТИНА С Европейските! 2. За изравняване със средните данъци, такси и цени /защото нашите в немалка част са по-високи/ за Европа! 2.

Какви ТИТАНИ НА МИСЪЛТА! Какво ПРОЗРЕНИЕ! Шапки долу! Никой в България и в Европа досега и не подозираше за това!

Това е следствие на дългогодишното пагубно управление на социалисти, седесари, цар и депесари.Батакът след тях е навсякъде, където и да се погледне, каквото и да се пипне.

напиканите гербери като второто издание на царските, дето стовариха цялата тежест на кризата върху най-бедните, за да ги умъртвяват.

Което означава,че това не е живот,а СЪЩЕСТВУВАНЕ,някой му казват "вегетиране".

Мизерно правителство = мизерен живот!НЛИ костов каза- Много лесно се управлява народ, на който жизнения стандарт пада ежедневно.

Добро утро.. Европейците се събудиха. А сега да ви видим ще пуснете ли една директива на Боко за повишаване на жизнения стандарт. Че то от вашите директиви сме на този хал.

ГЕРБ СА ВИНОВНИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ ЗА НАПЪЛВАНЕ НА ГУШКАТА.

Всички са виновни,не само ГЕРБ!!!За целия преход не са крали само те,а и предишните правителства!!!

Всички ми казват ... като, че ли ,аз не го знам. Да бедни сме ,ама не съм съгласен това да се превръща в определение за държавата вовеки веков.А и едва ли е толкова вярно.Не знам семейство което да не може да си позволи през ден месо ,риба или пиле .Много е рядко, особено в българските семейства ,без телевизор или пералня.Бедни сме ама в една цивилизована класация .Все пак не сме нито Нигер ,нито Чад.

е ти нигер ли искаш и да благодарим надупени на всички далавераджии. Не сме чули нигер да е в ЕС. И друго, почти нигер сме, ама не можем да вегитираме под открито небе щото е хладничко

ако не познаваш такова българско семейство, хайде да се запознаем - веднъж месечно в къщи се яде месо, веднъж месечно риба и най-вече е за детето - и ние не сме единици , между другото, всъщност цялата ми заплата, която е по-малка и от пенсията на майка ми отива само и единствено за ЯДЕНЕ

Е те откриха топлата вода ахахаха. Ние гоним по цени Америка бе хора. Тука има стоки които по-скъпи отколкото в много други страни. Така ще е докато тези които ни управляват не започнат да мислят за народа и спрат да напират да влизаме тук и там . Аз лично така ги виждам нещата. Защо да няма референдум за важните закони . Шепа хорица от кол и въже да определят живота ми и този на децата ми и след 2 дни да променят това което са приели ама хич не ми харесва. Направете го като в швейцария бе

Маги,Маги какви ги говориш.Недалеч от Статуята на свободата има един квартал или градче.Казва се Bayonne и мисля,че се пада в Ню Джирси.Та там има един шопинг център и се казва"Stop Shop".Там в магазина за хранителни стоки цифрите са с по-малка стойност отколкото българските за същата стока.Пример:килиграм котлети струват 5$и50centa.Не говорим при какви заплати,а 12 броя понички с крем са 2,99$.Да не говорим за другите стоки и дрехи.Това което ни управлява е някаква дебилна свинщина която не подлежи на коментар.

никога няма да се оправим с такива крадливи управници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора, не се разстройвайтеу и не вярвайте на тази Гьобелсова пропаганда, не сте стадо да ви манипулират. Ето, в Британия, казват, били 67 %......Искам това да го кажат на хенсионерката ми-хазяйка, която си броеше пенитата и не смееше повече от веднъж на десетина дни да изкара колата си и да иде на пазар........А беше си дала всяко кътче от и без това тясната си квартира, включително и преустроената за стая под наем гаражна клетка в двора на студенти. И пак никъде нищо не харчеше, ядеше само варени броколи и листа с някакви сосове от неопределен произход....А Кралството се слави иначе като производител на най-доброто телешко в света, особено от Ангъско шотландско говедо! Та, на нея й кажете тези "цифри" и ще ви изгони, жената. Иначе в статията умело са преплетени неистини с няколко верни за българите неща така, че човек да остане с впечатление, че всичко е вярно и да се уплаши - "Ау-у, че сме зле! Ами сега?" Аз пък наскоро имах щастието да опитам домашна наденица от Стара Загора, вино от Търново и колачки и масло от Хасково, както и Пирински мед....Правени са от бедни местни жители. Лудницата е тук, в т.нар. сталица, тук се живее като изоглавени, тук са нервите, скандалите, разправиите и всичко! И стига вече плюли по страната си - който не му изнася, да върви на ...... си да им мие оттатък чиниите или бог знае какво и да събира фекалиикте на кучетата им. Вие, наместо да се тръшкате и вайкате, вземете се в ръце и учете, напредвайте, трупайте знания и дипломи, пък нека ни мразят навън. Има защо! По-умни сме, по-хубави сме, просто още не сме така практични като тях. Но скоро и това ше се промени. Дерзайте и се усмихнете на тези глупости и зли прокоби. Приятна вечер на всички мои сънародници и благодаря ви, че ви има!

наистина глупости на търкалета - става въпрос за цени. Кого защитаваш по-точно - кгб, дс, олигарсите, монополите или далавераджиите или просто самата далаверка, коята е на мода по нашите земи дълги години. Лъжата, измамата, феодалите, робството, какво точно защитаваш

дори и в следващите 20год.ще живеем мизерно-младите хора да се спасяват в чужбина,а пак по-вазрастните бог да им е на помощ. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

много е мързелив българския народ пълно е с тарикати и хора които никога не са работили и искат само помощи.

Българите не са мързеливи, а търпеливи. Нормално е всеки средно интелегентен човек да е търпелив и толерантен. Но при глупави и алчни политици, народа става народ от идиоти.

Глупако, това, което пишеш не се отнася до българския народ, а до циганския, ти разлика правиш ли? Я, по-добре се подпиши както трябва:циганин, не българин!

Матр'ялът става все по-лош и по-лош! Младите и кадърни българи се изнесоха в чужбина, раждат там и там остават! У нас раждат на поразия само циганите и се чувстват на свой терен!Разрушихме готовото по натиска на реваншисти и реститути, наричащи се демократи. Стадото, примамено с отпуски на канарите, като не видяло се нахвърли на дребните вносни благинки и нашето производство западна. Най-големите наглеци, мълчаливо подкрепяни от държавата, прибраха и продължават да прибират парите на българина. В политиката властва модифицираният Маркс - пари-власт-пари'! Избрахме си дебеловрат за премиер, за който виновни са единствено тройната коалиция и международното положение ... Това е България днес!

с тази разлика само, че "готовото" беше фалирало и в 20-21 век никакво го нямаше, но просто забравихме конкресите, отчетите, речите и документите на тошо-тато, на младенов и цк на бкп .......

Докато чакаме да дойде неволята дали от ЕС или от някъде другаде все мизерия ще е. Защо никой не пита за работа а всички в купом искат европейски заплати. Защо не се замислят и да се попитат абе имахме държава, индустрия, промишленост селско стопанство и разрушихме всичко, защото някой казал, че били комунистически или не знам какви си. Не искайте европейски заплати, защото нямаме европейска икономика. Искайте работа и независимост и армия, за да не ни ограбват повече. Слушайте патили а не старили.

Работа искаме и ни я дават, но без пари, тук са решили да ни карат ангария да работим. Ти би ли опитал? Смачквам се от работа (и то квалифицирана) на 2 места, но не мога да събера пари да избягам, че то и на запад с пари трябва да идеш.

смешници

живота на българите-еталлон за мизерия във вселената

Това с пазаруването през Интернет не е вярно. Наскоро имаше проучване и там процента на пазарувалите през Интернет беше значително по-висок. Освен това ние сме страната с най-голям брой преброили се по Интернет. Някак не се връзва.

Това, че сме страната с най-много преброили се по Интернет, не говори за високо технологично ниво. Причината е , че много от младите хора преброиха чрез интернет своите родители, баби и дядовци, защото се страхуваха да допуснат в домовете си преброителите, поради страх от преброители-менте и крадци и измамници-това е истината, а не че сме много на ти с компютрите, не се заблуждавайте и не се самозалъгвайте!!!!

Получаваме точно толкова, колкото заслужаваме!

преди 25г. когато бях малък, леля Пенка от отсрещния апартамент почваше да мие стълбището. след 2мин. ми звънеше и аз и подавах няколко кофи с вода. после заедно с майка ми слизаха надолу и от всеки апартамент лисваха също по няколко кофи вода. леля Димка, леля Илка, леля Тянка или някоя от другите съседки от долните етажи също излизаха и удряха по една метла и водата се стичаше надолу...за 15 мин. целия 5- етажен вход блесваше от чистота, 2 пъти месечно, а водомера изобщо не усещаше въпросните 6-7 кофи вода като разход...миналия месец като се прибрах до бг влезнах в един вход в младост в софия. миришеше на кенеф, а по стените имаше размазани лайна...vaprosnite 6-7 kofi voda i sega edva li 6te gi useti vodomera vi ...skapo vi izliza tova 4e ste pomiyari i cigani...

Някога, преди 30г. в събота или неделя един път месечно, се събирах ме и почиствахме между блоковото пространство. Градинките. Детските площадки. Беше хубаво и чисто, приятно за разходки. Но! Времената се промениха. Едни умряха, други емигрираха. Дойдоха други. Започна да се изхвърля боклука през прозорците, коли се паркират в градинките и детските площадки. ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИЗЛИЗА ДА ЧИСТИ Ако все пак някой се реши, то още същата нощ става същата мизерия. Така че за мръсотията САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ. НИКОЙ НЕ ПАЗИ ЧИСТО ЗА ДА НЕ СЕ МИНЕ.

Аз пък се чудя вие къде живеете и какви кучета сте? Същата схема при нас си действа безотказно и околблоковото пространство си почистваме и пари за ремонти на входа си събираме, обаче идват едни лайна като вас да серат на чистото и после ние сме били мръсни. Лайната са си лайна навсякъде и във всичко.

Чичи, да не сме съседи, щото в другите входове е точно така! Все пак, това не е повод за умирачка! С всичко се свиква! А може би в нашият живот има други нюанси, които са по-важни от абсолютната чистота и реда?!

АЗ ПОДЪРЖАМ ИНТЕРНЕТ КОНТАКТИ С ПОЧТИ ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ЕС И МНОГО ДРУГИ ПО СВЕТА ЗАЩОТО ПОЛЗВАМ, АНГЛИЙСКИ, ПОРУГАЛСКИ И ИЕСПАНСКИ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕМ НАЙ МИЗЕРНО И ПОНЕЖЕ СМЕ НАУЧЕНИ НА МАЛКО ОТ ЕС СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ПОСЛЕДНИТЕ МЪЧЕНИЦИ НА ЕВРОПА. ВРАЗУМЕТЕ СЕ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ СОЦИАЛНО УПРАВЛЕНИЕ. ПО-ХБАВО ГЛАД ЕДНА ГОДИНА ОТ КОЛКОТО ГЕРБ-АДЖИЙСКИ ГЛАД ДО УМИРАНЕ.

Усилията които прави любимото ми правителство са за да напълни бюджета а не да се бъзика с монополистите.Тъй че интересите са еднопосочни и мислят ,че човешкия материал си е виновен да търпи идиотщините на които сме подложени отвсякъде.От сърце желая на всички мародери добър път за онзи свят.Там ще си занесете милиардите.Свети Петър ви очаква с радост.

Вярно е,че живота ни стана най-мизерният в Европа,но нали пък имаме най-умния премиер!Не може всички благини да са на едно място.Китайците почнали да ядат повече,но премиерът им не бил в час:}}}.

В България живеят най-умните граждани, приятелю. Ето това е. Умни толкова, колкото и добре живеят. И не учат, и не работят, и са страхливи, и са заспали, и не си търсят правата, защото са и отмъстителни и ако си потърсиш правата, някой все ще се засили да ти отмъщава, вместо да се замисли кое е правилно. Но и да се засмилиш, е нужен акъл. Българите са най-умните в ЕС... материал от нискообразовани завистливи и груби човекоподобни. Гордея се с България, но не с днешната, а с предишната и с бъдещата.

Смачквам се от работа за мизерната си заплата и ако те срещна на улицата и имаш смелостта да ми кажеш тези приказки в очите ще те размажа. Защото съм учил , 30 години работя, не ми пречи да си търся правата но скрити зад мониторите "смелчаци" като теб ме вбесяват.

Тази статистика не е вярна. Знаете ли колко хора живеят супер щастливо в България след като знаят, че техния избранник Бат Бойко е премиер...

Затова пък, вечно слабите социално се увеличават със всяка година, начиная от 12 годишни.

Само се чудя, каква по ясна оценка за некадърността на всички изредили се политици досега и глупостта да им се дава гласност, а не гузно да са потънали в небитието и разкоша на откраднатия лукс.

Нищо ново за последните 20 години....това едва ли изненадва някой?

Те пък едни българи... то пък един живот...

Ехо-о,хората пазаруват като луди.....Моловете са пълни.Защото все още се плаща под масата.Докога ли?

То да е само това! В България: -Монополите са с най висока норма на печалба! -Народът е най-прост, но за сметка на това търпелив! -Правителствата са най-бездарни! -Депутатите са най-корумпирани! -Доходите са най ниски! -Пенсионерите са най много/на глава/! -Смъртността е най-висока! -Раждаемостта/ без циганската/ е най ниска! Понеже няма да ми стигне времето ще кажа - Ние сме ПО-ПО-НАЙ!

Е да ама сме най-великите . . . въздухари.

Докато хората не излязат на улиците, за да покачат , че повече...не могат да поемат-няма да стане. На протест за европейски заплати, щом имаме европейски цени!!!

Когато хората излязат на улицата , излиза и демокрацията в действие - водомети и палки.

Да де ама сега като вдигната пенсиите на пенсионерите (ако има пари :)), ще получават средно с по 3 лв отгоре и серизоно ще се вдигне жизнения стандарт :) Ама вие да не си помислите, че това вдигане на пенси ще е предизоборно - нееее, нищо такова. Да не си помислите щото хората ще казат: Станишко ги вдигаше всяка година, пък този само се вози по света и не вдига пенсии .. нееее. Той ще ги вдигне (ако има пари), защото милее за българите, и респективно за пенсионерите. Майтап бе, шегувам се

Ами някъде в Европа да има мутра милиционер за премиер?

A чeнге-президент?

най-мързеливия и прост народ, завистлив и гаден, Господ ще ни оправи друг няма да може

бих добавил и заспал или по-точно приспан народ :)

"Българинът водел най-мизерен живот в Европа" БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ДЕПУТАТИ И ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ.

Защото сме много мързеливи!Вижте колко пустеещи земи има-собствениците защо не си ги работят...Нали си ги искаха?

ти защо не пробваш да обработваш земя да видиш как ще ти излезе по-евтино да си купиш готовата продукция. Във всички държави целта е подпомагане на производството а у нас е подпомагане на монополите

Велева ми ти що на хванеш една мотика да пообработваш малко а? И после да ти изкупят продукцията за без пари и да се окаже че трябва да плащаш от джоба си затова че някой консумира твоята продукция?! То така е лесно от топлия офис акъл да се дава ...

Ми как защо? Велева е умна и й отива да пише умнотии по форумите :) А копането е за простите селяни, нали така Велева? :)

плюс ненаказуемите грабежи на циганите още почти на зелено

не сам земеделец но се опитах като диверсификаця да инвестирам с един познат, които е дагогодишен производител. само бюрокраця и бумащина, печалба минимална, контрабанден внос, постоянни проверки. жива стока - мартав тарговец

Защото г-жо Велева няма други такива правителства-мащехи (визирам всички досега,без изключения) за БГ производителя.За дребни комисионни допускат чудовищен за българският(и без това смотан)пазар дъмпинг,който отказва и най-големите интусиасти.И това брутално отношение е не само към земеделските,а към всички видове производители в жалната ни родина.Производството беше първото и най важно нещо,което унищожиха продажните ни комуноидни правителства.Сега гледам,че довършват и културата.Ще попитате къде ни е прословутия интелект? Ами той се оказа двуостър нож,защото според мен точно интелекта е силата,която накара 2 милиона българи да емигрират.И то точно,които можеха да мислят и да дадат нещо на тази държава. В БГ останаха почти само цигани и чалгаджии (които като интелект са еднакви) и поколението им от кичозни, нагли копелета с огромно самочувствие,мизерно образование и обща култура далеч под критичния минимум. Жалка картина изобразяваща залеза на една НАЦИЯ :(

Прав си на запад всеки ден ги гледам към полето се стичат всички да копат. Всичко става с пари и нови машини, цялата икономика трябва да е силна и да е българска ако искаш да живееш добре! Чуждите инвестиции идват защото живеем зле и сме евтини, така няма да станем по богати (с чужди пари) мили хора...

Не става без чужди инвестиции, защото ние сме ТЕХНОлОГИЧНО изостанали и без модерни ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ СМЕ ЗА НИКЪДЕ!

Но за сметка на това Люксембурк плащат по-евтин бензин.