Здравната каса ще замрази броя на пациентите в болниците

От догодина всяка болница ще има фиксиран лимит за броя на пациентите по видове заболявания, които може да лекува. Това предвижда методиката за определяне на финансирането на лечебните заведения за 2013 г., пише в. "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Здравната каса ще замрази броя на пациентите в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И още веднъж Ви благодаря, Commander ! ...Пазете прочее от онова мечкопрегръщаческото -- ще Ни трябва.

ПОЧНАХА ДА СЕ ПОЩИПВАТ И ДА ОТСТЪПВАТ КАТО ВИДЯХА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО...НО --ДРУГО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ...ЛЕКАРИТЕ СА МНОГО ..ГЛАДНИ !!! ЩЕ ПРИНУДЯТ ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РАЗНИТЕ ИМ ТАМ ДОГОВОРЧЕТА ДА ИМ ОТПУСНА ПОВЕЧЕ ПАРА ...МАЙ НАМИРИСВА НА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ !!

Иновативният замисъл на НЗОК със замразяването на броя пациенти по дадена клинична пътека сигурно е взаимстван от крилатия лаф: "кой пил - пил, кой е..л- е..л, кака се ожени".

Плащаш си осигуровките. носиш на гръб чиновниците но ако на края на годинотоа те чукне инсулт или инфаркт умираш. Нямаш лимит, но си плащаш. Ама Вие искате и да останете живи?

ние платихме лечението на сестрата на боико борисов, дано догодина туморат в главата и да я убие защото тя ще е в повече на пациенцката листа. ебати скапаната страна тоя които измисля тия неща трябва да пукне от рак а семеиството му от проказа . амин.

Сега пък ще боледуваме по план. Идиоти!

Догодина сигурно ще спуснат насрещен план колко да са умрелите.

Благодаря Ви, Самуел ! ... Звъннах един-два телефона в Брюксел (да се подготвят, че и тях ще ги Накарам да се размърдат) ... С чисто-програмната част за Напълно-Прозрачно Процедиране онлайн -- затруднен съм. Човъркам сега едни позабравени контакти.... Но Помощ просто Трябва. Трябва ! (Защото фактите у Нас, които Вие перфектно представяте на макро ниво са именно такива ! ) ..... инак реките, за които говорите ще станат потоп. n.c. Аз-лично считам, че Никой Човек по Тази Планета не би искал да се среща с Хадес, особено Днес .

Виновни са лакомите лекари а не държавата. На тях все не им стига.

Невероятно-изкусен Майстор сте ! Не бях разглеждал Въпроса в този аспект. Задължен съм Ви! ....В колко часа Започваме с Работната Група ?

Къса памет имаме, уважаеми! Къде останаха старите приказки на "реформаторите" в здравеопазването - Игнатов, Семерджиев, и т.н..., че парите ще следват пациента? Къде останаха приказките, че лекарският труд ще се остойности достойно? Всичко е "бла-бла" и отново пълно "семашко".

касата да замразява самите болни до някой по-добър бюджет. Някога...

СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА БЕЗУМНИ КОЛКОТО СЕ СТРЕМИ ДА ГИ ИЗКАРА ПРЕСАТА...!!! МЕДИИТЕ ПРЕИНАЧАВАТ ЗАМИСЪЛАНА ТОВА НАЧИНАНИЕ !! ТА НАЛИ ВСИЧКО СЕ СЪГЛАСУВА С ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ И ПАЦИЕНТСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ..ОСВЕН ТОВА ПАРИТЕ СА ОГРАНИЧЕНИ -- СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ ЦЕЛТА НА ТЕЗИ ПРОВОКАЦИИ Е ДА НИ УБЕДЯТ , ЧЕ ЗДРАВНАТА ВНОСКА ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧИ ДОСТА ПОВЕЧЕ , ЗА ДА СТИГАТ ПАРИТЕ ...НА ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ ...

Ти не разбираш ли, че и цялата заплата да отива за здравно осигуряване, след изчерпване на лимита ти казват,, СБогом,дано си щастлива... утре далече от мен...,, или класиката,, Money For Nothing,,...

Предлагам на МС да замрази броя на престъпленията и разследванията от МВР! Даренията да отиват за министъра и неговите жилища и деца! Как успявате да замразите, уважаеми управници толкова много неща в тези нечовешки жеги? Явно фризерът ви е руски с нисък клас и харчи много ток, защото само неговата цена не замразявате.

Тази държава не заслужава да има поданици !!!

Е, по-голяма простотия от това е нямало и по време на комунизма!!! Ами ако са разрешени в лимита им до 100 инфаркта, а аз съм 101-я?.. и 3 от големите кардиологични болници са свършили лимита..?Какво правим, къде отивам? Колко време ще имам да търся място някъде изобщо, където имат още да попълват?!Та нали това ще са местата с най-долнопробна медицинска експертна помощ, където никой не е искал да посети?! Предлагам здравната каса да направи Кл.Пътека "До Орландовци и Бакърена" и парите ще завалят.

Е,нали искаме безплатно здравеопазване...

НЕ - НЕ ИСКАМЕ БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ИСКАМЕ ПОНЕ НОРМАЛНО , Т.Е. КАТО СИ ПЛАЩАМЕ ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ДА МОЖЕ ДА ПОЛЗВАМЕ ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ , ТЕЗИ ОТ КОИТО ЗАВИСИ ЖИВОТА - НАШИЯТ , НА ДЕЦАТА НИ , НА РОДИТЕЛИТЕ НИ ...А НЕ КОГАТО ОТИДА ПРИ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР - НЯМАМЕ СЕГА ТАЛОНИ ЗА ПРЕГЛЕД ПРИ СПЕЦИАЛИСТ, ПОЛЗВАЛ СИ ГО МИНАЛИЯ МЕСЕЦ, ВЯРНО ЗА ДРУГ СПЕЦИАЛИСТ, АМА КАК СЕГА ПАК ДА ВИ ДАМ ???? И Т.Н.

И кое точно му е "базплатното" на сегашното ни здравеопазване? 1. Плащаш задължително ЗО - те са % от заплатата и за някои хора хич не са малко като сума; 2. Задължително нещо "доплащаш" когато ти се наложи да ползваш скапаната услуга; 3. За да си в мир със себе си и за да не зависиш от една кофа формалности ( липса на направления, станало накриво джипи или специалист), си плащаш и допълнително към здравен фонд( който може и който иска). И така - три пъти плащаш за нещо със съмнително качество.

Що за въпрос къде ще отидите..Ами има едно място за което лимитите са неограничени((((: и така ще се спестят даваните от вас пари за здравно и пенсионно осигуряване, които съответно ще бъдат пренасочени за бонуси при "усвояване на европейските пари"или за още подслушвания за да се знае по добре кой иска и кой отказва да се насочи към безлимитното си убежище..

Това може да се окачестви единствено като план за унищожение на населението ... като действие, застрашаващо националната сигурност и най-вече грубо нарушаващо правата на отделния пациент и гражданин. Лично аз предлагам да се заведе колективен иск срещу увреждащото действие ... Алтернативно предлагам ние сами да решаваме кога да внасяме осигуровки и по колко, след като здравната каса е решила кога да се разболяваме и по колко процента от нас да лекува ...

А защо да не връщат здравните осигуровки на пациенти потърсили помощ след изчерпване на лимита... Така този пациент ще потърси с тези пари място, където да получи помощ. На практика осигуряваме всичко друго със собствените си пари- не и собственото си здраве.

Абе да не би някои роднини от село да са завършили медицина и сега да нямат пациенти, та по този начин да им ги набавите. По-добре - не така. Взамете ги при другите си доскоро безработни познати в министерството, касата и др. структури. Там поне ще си почиват. Е ако разбира се и те не решат да показват простотията си, чрез излишна активност, за да маркират, че работят.

Мисля,че това е поредното безумие,което едва ли ще стане,абе тия хора,дето управляват луди ли са,някакви експерименти ли провеждат,ами то вече заприличахме на опитни зайчета....

Задължително е в Работната Група да има Хора Отвсякъде, Асене ! ( и от Варна, и от Бyргас ... и В.Търново ...и Русе ... О-т-в-с-я-к-ъ-д-е ! )

И какво още! Това не означава ли, че елитните и предпочитани специалисти ще роботят пр. до първото тримесечие, а после ще пляскат с ръце, ще се почесват и ще губят форма. Както и това, че ще имат толкова пациенти, колкото и некадърниците, при които никой не би отишъл...Така ли ще задържат и поощрят добруте лекари..! Или ще ги съсипят. Някой въобще мислил ли е преди да изтърси тази огромна глупост. Стига селски сеир и изцепки сме гледали - омръзна ни.

Измислилите това точно замразяване са слънчасали!

някой задавал ли си е въпросът къде е Б Б в цялата тази ненормалщина и до кога ще търпим тези некадърници да ни управлявват!!!!!!!!!!!!!!!

Има го и този вариант. Но това не е тема за обсъждане. Като ни нарушават правата и не спазват споразумения и закони, ние имаме пълното право и основание масово да не внасяме здравни вноски по тяхна вина. Сигурно има лесен начин да се уреди.

а най-добре, най-евтино, а май,май и най хуманно предвид мизерния ни начин на живот е да вземат да ни разстрелват щом се разболеем...!!! На мен ми писнаха всичикте 23 години от така наречената"демокрация" и особено герберското ни " демократизиране" а на вас не ви ли писна! Докога ще търпим безумци да експериментират в/у нас! Не е ли време да им покажем(и то по-осезателно), че сме ги назначили за слуги на народа, ане за негови убийци!

А бе защо ще те разстрелват, като се разболееш. Вместо това вземи малко взрив, и "ходи" за балъци, като онзи в Сарафово. Виж само какво внимание той предизвика? А представи си, ако това стане масово явление? Де що има болници и лекари, ще треперят и ще те лекуват, само и само да не вземеш да се ядосаш?!

всички министри са идиотизирани краино време е бог да почне да наказва децата им с неизлечим рак та като ги погребват да знаят че те са закопали невинни хора. за смарта на невинните да плащат децата на виновните.амин.

Не ги кълни публично не е хубаво това, и беез това много хора го правят ежедневно...

Значи ще се планират диагнозите,по които ще трябва да се разболяваме.Тежко ни ако заболеем от болест,която я няма в списъка на болничното заведение.Глупост след глупост.Или ще напишат заболяване от което не страдаме.

Или ако районът ти е примерно Александровска и ти искаш да се лекуваш там, а са свършили пътеките им за твоето заболяване ще те оставят на улицата докато намерят мизарна и не предпочитана болничка в която да се упражняват върху ти, щеш не щеш. Ако въобще някой си направи труда за това. А ако си по спешност и е ичерпан лимита на 30-те процента си аут заради това, че някоя си няма грам мозък.

Ако не слушкате ще ви забраня да посещавате изобщо болниците! Аа ха......

Велика идея!!И като ги замразят какво ще се оправи в здравеопазнавето...Защо все някакви абсурдни идеи се ръсят всеки ден!

Вякакви абсурдни идеи се ръсят всеки ден, пАра да става, защото парАта я няма. "Обран бостан", майка. Така ще е до ""края на света на парите" - ПАРАДЪТ НА ПЛАНЕТИТЕ.

замразен е мозака на кучката от дулово, ако изобщо има такав.

Всико това е само приказка , т рябва да се съгласува с професоналните и браншови организаций !!!

Тук няма нищо за съгласуване. Самата идея е абсурдна. Това е геноцит спрямо пациента и добрите професионалисти. Тези хора са за психиатър. Не им е мястото в здравеопазването.

И Найденов, да не сме на пазара в Дулово, че да си приказваме празни приказки.

ПРАВ СТЕ ! НЕ МИ Е КЪСА ПАМЕТТА Л НО НАЛИ ВСЕ НИ СЕ ИСКА ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПО - ДОБРО ---ЧАКАХМЕ И ДЯДО СИМЕОН

Доброто Никога Не се Случва. Прави/Създава се. В конкретно-обсъжданата насока -- от Всички Нас! Сега и Веднага !! ----- п.с. На кагебизирания Симьончо хич не съм му се и надал. А ако-ли го зърне отнейде Баща-му -- със сигурност ще му откъсне ушите до петите.

Това е нарушаване на човешките права. Как смеят да си позволяват подобно нещо. Тези са за съд.

Ако това е истина, как е възможно??!! Абсолютно нехуманно...безобразници!!! Пожелавам на измислилите този абсурд да се разболеят в края на годината от тези заболявания, за които лимитът е изчерпан!

Аз-лично Считам, че в Работната Група е Задължително да има момичета. Вие готова ли сте ?

Болни мозъци. Атанасова ли ги мъдри тези безумия. Живеем в 21-ви век, а сме избрали да ни управляяат хора със закостенело мислене, които непрекъснато се опитват да въвеждат феодални порядки. Що за демокрация е това?

Аз-лично Считам, че в Работната Група е Задължително да има момичета. Вие готова ли сте ?

За какво говорите? Не разбирам.

Това е поредното безумие, ми направод кажат на хората от какво да се разболяват още от началото на годината, та да си изпълнят "лимита". Или направо ще ни "заразяват"???? И който не се разболее по план - да умира?????

Аз-лично Считам, че в Работната Група е Задължително да има момичета. Вие готова ли сте ?

ДОКАТО ЧАСТНИКА - КАПИТАЛИСТ Е ДОБРЕ ...няма кой да налива грешни пари в Революция ...не се надяваите на промяна ...повечето лекари са си добре , повечето частници спекулират с основни продукти като горива , енергия . храни ... и те са си добре ...за Революция трябват много пари , но никой няма интерес нищо да се промени освен гладния народ ...ТОВА Е ИСТИНАТА ...

ТРЯБВАТ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ. Трябва само организация - всички стотици хиляди, милиони отиват пред парламента и МС и изхвърлят самозабравилите се чиновници от там. След това избор на ново ВНС с нови правила в интерес на народа. И най-важното - право на пряка демокрация. Спорадичните и хаотични протести не водят към нищо, те само изтощават.

МАЙ ЗАБРАВИХТЕ КАК ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА !! С МНОГО ПАРИ НАЛЯТИ В ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОТЕСТИ И МИТИНГИ ---ПЛАЩАШЕ СЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ А ДРУГИТЕ СЕ ЧЕРПЕХА С ЧАЙ С АЛКОХОЛ..ДА ВИКАТ "КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН" ... СЕГА БИХ КАЗЪЛ +КОЙТО СКАЧА Е ЗЕЛЕН +.... ПАРИ ЗА ЗНАМЕНА , ПЛАКАТИ . ТРАНСПОРТ ...ПРОВОКАТОРИ ...КАК ДА НЕ ТРЯБВАТ ПАРИ !!

Че то колко му е за едната-му революцийка, Ели ?! ( Или -- Илай ? ) -- Един-два вагона парса. Нали?! ....Аз-лично съм се Нагледал/Начел на такива бадабим-бадабум-бадабам. И Искам да Видя Еволюция. И то -- у Нас ! Мигар е много ?!

Толкова ли е трудно, да видиш "в огледалото" = собствената съвест, ЛИЧНАТА СИ ЕВОЛЮЦИЯ? Какви мечти си имал, кои си успял да материализираш? Към "какво" си имал стремеж и останал ли е той жив и силен СЕГА?

замразим Боко Тиквата, Шимон Дянков и кретените отворковци на Джодж Шорош. Да ги замразим наистина, така че никога да не са появят на бял свят. Това е изходът. Докога ще търпим произвола и гаврите им? Събудете се!

Е, има лек! Щом НЗОК ще ме замразява като пациент, аз пък ще си замразя плащането на ЗО или ще го сведа до санитарния минимум! Каквото повикало - такова се обадило! Ай сиктир от малоумни идеи и творческа немощ!

ОПРЕДЕЛЯТЕ БРОЙКИТЕ ГЛЕДАЙКИ В ТАВАНА И ПИШЕТЕ СТАКМИСТИКА. ПИТАМ АЗ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ГОРНИЦАТА БОЛНИ ТЕ ДА МРАТ ЛИ. КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОЛКО ЩЕ СА БОЛНИТЕ ОТ ПНЕВНОТИЯ НАПРИМЕР ИЛИ ПАК ЩЕ СЕ ЛЪЖЕ НА КАЛПАК- ТОЙ БОЛЕН ОТ ЕДНО ПЪК ТЕ ЩЕ ГО ЦЕРЯТ ОТ ДРУГО , КОЕТО ГО ИМА ПО ПЪТЕКА И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗЧЕРПАНО. ПОРЕДНА ГЛУПОСТ.

и ще се започне ,инфаркт един час в тази болница няма лимит в друга няма в трета няма лимит и направо в бакърената

и как ще свърши. Не откриваш топлата вода. Въпросът е как да го спрем? И то веднага.

1.Незабавно Замразяване на Касата. Веднага!!! (Юнаци в черно от Небето по въжета ли ще Слизат, Уважавани ЕС/Световни структури ли ще Блокират Всичките-й средства ... Или иии я най-добре и двете ! ) 2.Сформиране на Работна Група. По Мрежата. От Българ(к)и Експерти отблизо-и-далеч. Без заплащане ! ( Б-е-з !!) 2.1.Срок за сформиране -- утре 08:00 сутрин наше време 2.2.Непрекъснато Излъчване на Работата-й в Мрежата... със Задължително-Осигурена комуникация откъм Всички (за Мнения, Предложения, Идеи и-иии ... Проверка разбира се) 2.3.Излъчване на Проекто-Решения за Одобрение/Приемане чрез Явно Вотиране 2.4.Приетите/Одобрени Решения -- в Незабавно Изпълнение 3.След един начален период (макс. 1 седмица) 3.1.Равносметка на Реално Свършeното 3.2.Вземане Решение за по-нататък. ======= Аз-лично съм готов Сега и Веднага. А Вие/вие ?

Когато един народ е подложен на терор, геноцид и е застрашен животът и бъдещото му - този народ има право на бунт, революция и помитане на палачите си със всички средства. Това е разрешено от Хартата за правата на човека.

Дори не сварих;о)) Затова - прав е колегата, с писане не става, тояги трябват! Алоооо, Дир-аааа, що не си турите дно герберче, ами се излагате и песента на Сончето да не забравите:о)

Е добре, ако лимита е да кажем 500 човека, ако някой отиде и е 501 няма да го приемат ли??????Що за здравеопазване е това,по-скоро не е "опазване", а здравеувреждане!Нямам думи!

Този 501-ят им пожелавам да е джипси и да видим дали няма да го приемат.

Това, за което "става Десито", същото ли е, за което понастоящем взема едни пари и то не малко?

Хайде стига клавиатурно революционерство - дата и час за протеста. По-бързо, моля!

Трябва с оръжие.

"Оръжието" е, МАСОВО ПЕРМАНЕНТНО ПРИСЪСТВИЕ. В София, на половината жители - 1 милион. В останалите населени места в България, още 2,5 милиона. За 3 дни, ние БЪЛГАРИТЕ, сме в състояние Чудо отново да сътворим. ДА ВЪЗКРЪСНЕМ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ, като Иисус Христос. ВеРВАЙТЕ В СИЛИТЕ СИ!!!

Датата е 22 септември т. г., в 19 оо часа. За тогава е "водната", от Великото народно събрание на "Оборище", през 1876 година.

Хайде да се стегнем и да оправим България. Първо, всички "зависими" да ги разкараме от "управляващата класа". Или е две думи:"Да сменим ръководещите!" Или да сменим "елита" = "пяната" = "медийните балони" = и т. н.

В колко часа ? -------- п.с. А Днес е последният ден от тази първа Пилотна Серия на Клубът. Както обикновено -- в седем вечер наше време. Един час в реално време и после -- архив до края на октомври тази година. Днес Вие-Всички ще оценявате Работата дотук. И моля Ви/ви -- не пестете Критиките ! Те са най-ценното за Успешната Работа по-нататък.

ГЕРБ и Бойко Борисов и най-вече наместниците на МВФ Дянков и Младенов ви обещаха още преди изборите, че в България ще бъдат затворени болниците !!! Българските дюпита, чалгаджии от различен калибър и примадони на всякаква възраст примиращи при снимката на премиера и Веско Маринов не вяврваха и май-още не разбират, че с асфалт само не се живее. Той и асфалтът е некачествен и колкото при предишните.

абе тея няма ли да престанат с техните простотии,който се разболее след лимита какво да MРЕ.ЩЕ МЕ ХВАНАТ ЗА ШМАЙЗЕРА ДА ИМ ПЛАЩАМ УСИГУРОВКИ И КАТО ИДА В БОЛНИЦА ПАК ДА ПЛАЩАМ!!! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО СКАПАНИ ГРОБАРИ

И ТУК НЯКОЙ ЦЕНЗУРИРА !!! ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ !!!

До "SS". Демокрация е, без съмнение,ПЛАНОВА!И трябва да се развива!Да очакваме следващата крачка- всеки гражданин получава годишен/а защо не и "петилетен"/ списък на болестите, които му се разрешават, ако боледува нещо вън от списъка, да се оправя/то и сега в болниците се налага поне да се "дооправяме"....,нали... :) ? Ако някой иска демокрация без ред...а-а-а, не! Държава -мечта!!!

Предлагам всеки нечетен пациент болниците да го приемат а четния да го замразяват до по-добри времена. По-справедливо е някак си.