Пациенти с ТЕЛК твърдят, че са изнудвани от комисии

Между 200 и 500 лева е цената на свидетелството в Силистренско

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асфалта води до диагностика асматици хихи, кой има пари, той всичко има, не лъжа я, в бг всичко е така цапцараш

Чорапът започнал да се разплита.... А къде са БСП да викат чуждестранна помощ сега? Или за Йончева може, а за обикновените крадливи лекари - не?!!!!!

Преди 10-тина години ми се наложи да лежа в болница - там почти всички бяха турци. От споделянията им разбрах, че лекарите ги привикват всеки месец да лежат по 1 седмица и да им слагат системи с гликоза, за да си осигурят пенсиониране с ТЕЛК. Имаше и такива, които обикаляли всечки отделения през зимата, за да са на топло и с безплатна храна. Разбрах, че има и такива, които са български граждани и идват от Турция с тази цел.

При нас в Козлодуйския Телк е същата работа аз като инвалид ме отрезаха защото не исках да им платя

А пък другите работете, че нямате мозък в главите да лъжете- това ли е гениалния извод? И сега ако ми кажете, че ГЕРБ това нещо са го разбрали преди два дни- ще ги заплюя. Но наистина управляващите, т.е. крадящите ни сега решиха да си правят реклама от страданието и нищетата. Ами спрете ги всичките такива пенсии и да се мине нов ТЕЛК с камери и видео регистриране.... После обаче да не викат хората всяка година на ТЕЛК, защото на човека без крайник няма да му порастне ръка или крак нито пък око. Отвратителна крадлива държава с крадливо управление, те затова и управляващите все реват, че няма какво да крадат, т.е. да "разпределят".....

То,и племето е крадливо!

социалните пенсии получаване като втори и прекратени сега НИКОГА не е трябвало да се получават. има и решение на ВАС от 2004 г. в смисъл че това са "неконтрибутиран" вид пенсии и са по изключение. това означава, че се плащат само когато няма внесени НИКАКВИ вноски. след това решение а й преди това вина има Христосков тогава управител на нои. от тогава се "мисли" как да се върне в правия път. колкото до лелята без пръсти - да обжалва пред нелк или съда

Някой може ли да каже защо тези с ТЕЛК-ове имат право дори на безплатни музеи и др.подобни "екстри"?!

Стани инвалид и ще разбереш.

А каква е връзката ТЕЛК - винетка?

А с какво болен човек да го заведеш на лекар. С телепортиране не става. Може и в град да живееш и да го закараш до друг град, за селата не говорим.

Че държавата не е бедна, но се управлява от крадци!

Ако можехте да публикувате имена и снимки на тези болни хора?

Нека да има реално преценяване на видовете инвалидност от ,,експертите на социалното министерство". Не може да се смята, че човек на 90 години, с 38 години трудов стаж в момента полусляп, глух, на легло, с деменция има неправомерно издаден ТЕЛК - по параграф 7 ал.1 от ПЗР на Закона за хората с увреждания гласи, че отпуснатите социални пенсии преди 31.12.2014г. се прекратяват от 01.01.2019г. Така масово не само моята майка, но и хиляди други работили къртовски са с намалени вече пенсии по новия закон.

Ами вземи да прочетеш закона. От НОИ минават към социалните, като помощта не може да бъде по-малка от получаваната досега сума. Хиляда пъти ви го обясниха и пак не можахте да го разберете. Тъпото е, че след като преди време лелките от НОИ са ви стопили нервите, сега процедурата се повтаря при тези от социалните. Те пък са царе на размотаването с документи. Можеше служебно да се прехвърлят правоимащите, а не да подават заявление. Че и грипаво време ни се случи. И все пак, НЕ се отказвайте.

Кои са правоимащите?Това ще отсее истинските от фалшивите!

всички си набавят допълнителни доходи- и лекари, и пенсионери, и платени избиратели. действителните инвалиди със сигурност са последни на опашката в тоя вихър на взаимоизгодна измама.

Валери Симеонов все пак е имал основание като твърдеше, че се злоупотребява с инвалидността. Нападнаха го "медиите". Обидиха му се истинските инвалиди, а фълшивите инвалиди останаха в сянка Тези злоупотреби не са от сега те са от десетки години. Защо чак сега прокуратурата се е захвана с ТЕЛК? Все пак по-добре много късно отколкото никога. Нядявам се този път да има осъдени членове на ТЕЛК комисии, за корупция. Ако прокуратурата е способна да свърши някаква полезна работа за обществото, а съдията да се окаже честен, а не от корумпираните. И мошениците да си получат заслуженото. Смятам, че освен да лежат в затвора корумпираните трябва да бъдат глобени десетки и дори стотици хиляди левове. За да покрият част от щетите на данъкоплатците и да платят издръжката на престоя им в затвора.

Валери има право за повечето неща, които казва, но го "отстреляха" като неудобен, защото е доста първичен в начина, по който го казва. И въпреки всичко го предпочитам пред другите "патрЕоти"...

Верно е че "болни не получават справедлив процент инвалидност", но по политически причини защото явно партизанското говорене доведе до истерия от която страдат най невинните, но за това са виновни политиците и управляващите които ще платят цената на злината.

Елате да видите какво става във Великотърновско. Първо се създават фалшиви инвалиди от КОНКРЕТНИ лекари и комисии, и след това същите биват приемани за фиктивни клинични пътеки. Разследвайте д-р Мирослав Ганев, той е тарторът на групата и е недосегаем.

Бедната ни държава не ще да признае , че пенсионер е синоним на инвалид. Как ще представяш на ТЕЛК пенсионер. Той взима пенсия заради това , че е пенсионер и втори път , че е нетрудоспособен.?????????????

Добре, защо е тази злоба към инвалидите колко били взимали и какви права имали. Знаетели какво е да кандидастваш за работа в това съсояние и никой да не сте взима, а знаете ли какво е да ти дават работа, нот ти да не можеш да издържаш физически да я вършиш, по-добре да не знаете. Инвалидите в България сме дигнали ръце от дискриманцита, бюрокрацията и даже корупцията. Като взима вора пенсия и лекарствата му не са малко пари, майка ми е пенсиониран инвалид втора група, няма друга пожизнена пенсиа, само тази и е за инвалидност. Вижте си политиците и обещнаията на Борисов, още намаляват субсидията за партиите.

Там половината не са пациенти , а клиенти. Плащат и получават.

цигани българи турци от всички има с фалшив телк председателите договарят и парите са еднакви эа тях

всички служители в медицински заведения имат поне 1 роднина с инвалидна пенсия

Махнете инвалидните пенсии. Компенсирайте с махане на ДДС на лекарствата и заплащане на част от разходите за лекарства.

Проблема е в по скоро липсата на контрол като тази проверка дето е изкарала съвсем лесно 28-те процента и опита на дъжавата като има слаба правосъдна система, да товари административно и бюрократично инвалидите вместо това. Като има корупция все се намира начин да се злупотребява, дали ще бъде с лекарства или по друг начин, намира се начин защот няма добра воля. От години се прави всичко възможно да се премхнат фалшивите т ТЕЛК-ови решения и виждате че още има, защот държвата не прави неищо за своята правосъднат система там е проблема. Социалната ситема на дръжавата също не е на ниво, щом бедни търсят начин да се изкарват болни вместо това.

Не така бе човек! Защо посягаш на хляба на чиновниците?

"Прокуратурата също се занимава с ТЕЛК и обяви, че над 1,5 млрд. лева на година се източват от социалната система с решения, които не отговарят на истината."Явно държавата не иска да плаща нищо,щом цялата изплащана сума на всички се обявява за източвана.

А В СОФИЯ ?? ПО ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ АДМИНИСТРАЦИИ Е ПЪЛНО С БАБИ ПЕНСИОНЕРИ , С ТЕЛК + ЗАПЛАТА ...

и с 70-80 процента неработоспособност,а работещи на цяло място

парите за пенсии по ТЕЛК са общо 1.5 млрд лева,според написаното означава,че всички ТЕЛК решения са фалшиви.Това е пълна глупост от страна на пишещите.Защо се е*т с болните хора?

Да, така е и се прави нарочно. Насажда се омраза към инвалидите, държвата сега ще ни стъжнби живота още бюрократично и админситартивно, но няма да си оправи "кочинаката" която до голяма степен сама е сътоврила.

Това е национална политика да дават по-малък процент на действително болни хора .От там почна даването на пари по веригата се наредиха цигани и от там да взимат без да са болни телкове.

Само Силистра и Силистренско ли е така ? Грешите в Плевен , Габрово ,Видин , Враца и Търново е така защо няма проверки там ? За циганора има пенсии по болест ,за болни Българи няма !

Сичкото сиган астматик !