Коментари - Пациент преби личната си лекарка, искал й направление за трансплантация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е това записване, отписване, дописване, задрскаване? Да каже колко дава здравната каса за преглед, да обявят лекарите своите цени и всеки да си решава при кого да ходи. Отива, плаща си и после Здрвната каса или друг застраховател му привежда сумата, която покрива. При накадърните лекари таксите може да са толкова ниски, че пациентът да е на печалба от цялата врътка, а който иска може да си доплати професор по хирургия да му изтиска пъпка, негова си работа.

Много често у нас малките споровете се решават с юмруци (лекари, участници в движението), а по-големите - с ножове и пистолети. Горките деца взеха модела от простите българи и сега не е рядкост кечизъм в училищата.

Така е при мутрата Борисов , пребит и не може да се оплаче на никой , после се отчита спад на престъпността .

когато циганите станат основният контингент... Беж да се махаме от тази териротия!

Вади си съдебна заповед да я доближава на по-малко от 100метра и ако на него му изнася после, да идва на 100м да го преглежда... Лошото е, че той ще отиде при друг лекар и там ще направи същото...

Като са искали от токуда направление за бъбречна трансплантация е могла да напише едно такова и да мине номерът. Нищо не и е пречело. Държавата плаща апартаментите на политиците, за един бъбрек няма пари, хайде де! Много хубаво е ушил тъпата овца. На нея никой нищо не може да и каже, защото токудя щяха да си наредят кинтите, а послдал е никой не може да търси кинти от личния лекар. единствено може да го гонят, че е дал документ извън правомощията си, но пък Токуда не са били длужни да го приемат , така че пак няма да е у нея проблема във фатални измерения. Фактът е, обаче че за трансплантация се чака и нищо чудно от Токуда да са излъгали пациента.

Щом има замесен доктор от Токуда е нормално да се стигне до бой, там са само печелбари с медицинско образование.

Примат. За такива пациентели сами юмрук в зъбите и марш навън.

" въпреки атаката, тя е принудена да продължава да преглежда пациента си, всеки път, когато го посети в кабинета..." - оправете си родовете и изобщо изречението, че нищо не се разбира кой, кого и къде посещава...

Не защитавам саморазправата, но разкатаването е страшно просто... тежко болен човек, обаждат и се от Токуда, ама тя нямала правомощия, а кой има??? При кой трвба да отиде за направление?

жалко, че баща ти не е използвал гума...

Така ще е докато още крета безплатното здравеопазване. Плати си една яка сума да ти омекнат кундурите пък после ако имаш сили налитай на бой. Ще има кой да те вкара в правия път.

Цената на преглед при джипи включва само потребителско такса, т.е. около 3 лева. Много ли е, малко ли е преценете вие.

Бийте сега, че не останаха...Като свършат джипитата, сами ще си биете шамари. И сами ще се лекувате, разбира се.

искам да видя и какво ще е посещение на адрес от личен лекар в гетото и дали ще го санкционират ако не го направи...дали ще трябва да ходи с 2 полицейски коли за ескорт, но дори и те няма да гарантират сигурността на лекаря. Това обаче не прощава на системата, която наистива връзва ръцете на лекарите с лимити за това и онова. Трябва всеки пациент да има лимит, да имаме опцията да си плащаме основна здравна застраховка или разширена, а не винаги да се казва - няма направление, ела следващия месец.

Грешиш! ПРИ БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ (по времето на СОЦА) нападение над лекари НЯМАШЕ, но и здравеопазването беше ХУМАННО, а сега е КОМЕРСИАЛНО. До като живота и здравето на хората се измерват с пари, а не с ХУМАНИЗЪМ ТАКА ЩЕ Е ! ДА ВИ ПИКАМ НА ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!!

Темата е за здравеопазване, а не за граматика.

Решението е само едно - всички цигани да се пръснат равномерно из ЕС или да се върнат в страната им по първопроизход.

В случая не става дума изобщо за цигани,а явно е българин този боклук !

ми махнете направленията. цялата схема е сбъркана с тях.

Ходи се напикавай и не давай акъл !

когато умираш и никой не си мърда пръста за теб, ще те видим, ти какъв боклук си и какво ще правиш за да оцелееш

А, статията е тенденциозна! Личната лекарка е длъжна да даде направление към специалист, който евентуално за прецени и подготви пациента за направление. Така, написано се прави опит за измиване на ръцете на лекарката. Няма лекари тука вече, даже за 3 лева такса те гледат в ръцете, да не би да забравиш да ги дадеш... Има само търгаши.

Обликът на българския пациент. Нагъл, прост, агресивен и с претенции. Разглезен от безплатното. Само бой за такива тупани.

това плаща пациента. а отделно джипито получава и от касата, не ни заблуждавайте

Педро,карай си магарето и не давай акъл !

А защо да не може да му даде направление за специалист, който пък да му даде направление за каквото си трябва?

Той явно има направление за специалист, щом ходи на диализа. И трябва да бъде съден за хулиганство и телесни повреди. Хората на диализа обикновено нямат много физически сили, така че сигурно е употребил нещо.

Човекът ходи на диализа! Значи има направление от личната лекарка за специалист.

Кое е безплатно? Всеки месец плащаме за "безплатното"

Много трудно е да се види в България лекар на възраст под 55. Защото такива почти няма. Медицинска сестра под 60 е още по-рядко явление. Добри или лоши лекарите и сестрите свършват и нови не се образуват. До 10 години няма да има никакви. Естествено ще има много малко, в лъскави клиники, където ще се плаща дебело и в брой. Точно тях трудно ще ги биете, защото ще има охрана и обикновен човек няма да може да припари в затворения комплекс. Тогавашното правителство ще пробва да внесе я от Украина, я от Бангладеш, ако са навити да ги бият. Така че имайте още малко търпение, страданията ви от лошите лекари са към края си.

Безплатни неща няма , ти не , но някой друг плаща . И тоя някой друг вече му писна да ви носи на гръб . Дошло е време да си оправите сметките .

е напълно нормално, човека просто за няколко дена без хемодиализата ще си замине и то мъчително! А СЕГА ДА СРАВНИМ КОРУПЦИОННИЯ СКАНДАЛ И ТОЗИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!! ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ПОДИБНИ ГАВРИ С ХОРАТА БЯХА НЕВЪЗМОЖНИ!!

В СТАТИЯТА!!! ТИ КЪДЕ ТРЪГНА ДА ДРЪНКАШ!! ПЪЛНО ЕС МАЛДИ СЕСТРИ И ЛЕКАРИ!! ТИ ЯВНО НЕ СИ НАЯСНО ЧЕ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА НА ЗАПАД НАЙ-МАЛКО НА ЛЕКАРЯ ЩЕ МУ ТРЯБВА СПЕЦИАЛНОСТ!!! А СЕСТРИТЕ ХОДЯТ В ЧУЖБИНА ЩОТО НА ЛЕКАРИТЕ СЕ ДАВАТ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ОТ ПЪТЕКИТЕ НА НЗОК И ЗА СРЕДНИЯ ПЕРСОНАЛ ПАРИ НЕ ОСТАВАТ! САМО НЕ ОБЕСНЯВАЙ ЧЕ Е ЗАРАДИ БОЯ! ТИ СЕ МОЛИ ДА НЕ ЗАСТАНЕШ НА МЯСТОТО НА ТОЗИ БОЛЕН ЧОВЕК!!

За бой са си някои джипита. Моята ми изписа лекарства за жлъчка без да ме прати на един ехограф поне. Отидох на частно - жлъчката ми е тип топ. Въртах се и й показах изследването...е не е ли за бой и тя?

За внос на лекари от Украйна или Бангладеш не знам но видях в една голяма болница лекари стажанти негри , така че явно решението вече е намерено.

Сбъркана държава! Жалко е и за двамата...

ВЪВ ТОЧНО ВАШИЯ СЛУЧАЙ, КОЙТО ОЧЕВИДНО Е ТЕЖЪК, НЕОТЛОЖЕН И ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩ, КОЛЕГАТА Е ПОСТЪПИЛ НАИСТИНА В РАЗРЕЗ С ДОБРАТА ЛЕКАРСКА ПРАКТИКА. ПРИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ НА вАШИЯ, ПОТЕНЦИАЛНИ ЖЛЪЧНИ КОЛИКИ СЕ МЕДИКИРАТ, СЛЕД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДЪЛБОКО РЕКТАЛНО ТУШЕ. ПОКАЗАНА Е СЪЩО ТАКА И КОНСУЛТАЦИЯ С ВТОРИ СПЕЦИАЛИСТ (психиатър)

Ако човекът е болен на него му се позволяваме да бие? Първо лекарка няма правомощия за искания документ,второ прези да леете сълзи обърнете внимание ,че пациент е криминално проявен - той грабил или правил побои. Ауууууу миличкият. После се окаже че и осигуровки не внасял. Ами да освободи място на земята. Иначе да плюеме лекарка първосигнално

Сигурен ли сте че този побойник внесъл поне 1 стотинка?аз не съм

И тази система на здравеопазване е наследство от Иван Костов. 20 години вече доказано не работи и пак се опитваме да се самоубеждаваме, че това здравеопазването, което ни трябва. Остана ли нещо полезно и правилно от времето,когато Костовизма ограбваше България! Няма друга държава, в която народа да се примири и да чака някой да го ,,оправи"!

А какво да направи човека като му трябва направление за трансплантация без което няма да го оперират ?

Ами като не може тя да го издаде? Той може и в аптеката да иде да иска направление, и в кръчмата...ама не е до искането само. Това е работа на специалиста, който го лекува, а в Токуда са толкова заети да броят пари, че даже са забравили да прочетат кой какви документи има право да издава..

Няма друга държава, в която да се оправдаваш с нещо отпреди 20 години!

Ами да, как не се сетих освен да натупа доктора какво друго му остава... майкооо прост народ ...

тоя да не е тъмно зелен или както казва Маркс - следствие от средата

А на мен ми е интересно защо не се коментира, че от частната болница, в която явно е бил на преглед при специалист не му се издаде това направение, а звънят на личния лекар и се прехвърля вина към невинен човек? В Токуда са много наясно с документацията към НЗОК, те дърпат най-много от баницата.

КАКВО КАТО СВЪРШАТ ?? ТЕ И БЕЗ ТОВА СА ИЗЛИШНИ И ТОЧАТ ПАРИ ОТ КАСАТА !! КАТО ТЕ БОЛИ ОКО ОТИВАШ НА ОЧЕН А ПЪК АКО ТОЙ ПРЕЦЕНИ ЩЕ ТЕ ИЗПРАТИ НА ДРУГ ЗАЩО ТИ Е ЛИЧЕН ЛЕКАР ??

Ти грешиш, тогава също имаше нападения, но просто не ставаха достояние на всички.

вместо да набие министъра на "здравеопазването"...