Патриарх Неофит ще отбележи 75-ия си рожден ден в уединение и молитва

Негово светейшество призова средствата за цветя и подаръци за него, да бъдат преведени за благотворителност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На многая лета. Жив и здрав да е.

а вече патриарх! Браво! Значи ще патриаршества поне още 25 г. Само да гледа в камерата и в очите, когато говори и благославя. Да се изследва за "Бехтерев", ако не може да се изправи в кръста. Жив и здрав и да попее с хубавия си глас и тембър.

На 75 год хората още работят по нивята, занимават се с научна работа , защото имат свеж ум, гледат внуци, РАБОТЯТ!!!! А тоя от корупция , преяждане и всичко вредно се е сгрухал, не прилича на......

Дядо Неофит се е доказал като разумен и нестяжателен митрополит! Засрамете се и спрете с клеветите!

Полк. "Симеонов" от ДС.

Пращайте го в Масква и да не връща тоа доносник на ДС.

А избрал ли е с кой послушник ще се уедини?

Борисов ще присъстваха на рожденият ден на духовния водач?

Длъжен ли е?

Исихазмът не е ог вчера. Патриарх Евтимий също е бил исихаст и се отдал на молитви, вместо да хване меча и да зещити Търново. Лозето не ще молитва, а мотика. А може би греша?

Тангриския мъдрец си празнува рождения ден. Е да му е честито. Църквите нямат нищо общо с Хриситянските ценности и традиции. Те са: католическата църква-всъщност е вярванията в боговете от пантеона. БПЦ-представлява тангризма. Същите вярвания просто са се нрекли християни за да може да привличат хора които знаят че Християнството е Истината и Пътят,но са още заблудени и затова ходят в църквите. Християнството учи хората да се молят с отворени нагоре длани и гледайки към Слънцето. ХРиситянсвото учи да си пълен въздържател,през постите да не вкусваш нио, а иначе да ядеш веганска храна. Хриситянството казав че се прераждаш докато не ликвидираш кармата. На който му храесва църквата или комунизма-да ходи при индианските племана или поклонниците на тангра, църквата и комунизма там са си се и зародили точно от тези дегенерати.

Патриарх Евтимий не е можел да борави с никакви видове хладни оръжия и само е щял да се бута и да пречи.

Да, имаме пряко включване и от Карлуково... крайно време беше.

Да се пази да не го съблазнят че е пълно с педерасти в БПЦ .мушкат се в мъжките си дупета психопатите долни.манастирите ги превърнаха в педерасти свърталища на монаси

Що за простотии! Чели ли сте досието му? Няма нищо инкриминиращо и няма никакъв чин към ДС.

Още в ранната Църква е отречено прераждането. Човек се ражда и умира веднъж, а след това съд - това са думите на апостолите! Също още от първите векове постите имат различни ограничения и риба е разрешена в отделни пости или дни през поста! Съпружеското въздържание е добро, но то изисква взаимност. Иначе е нечестно към другия. Очевидно смятате някое тайно "учение", като на промискуитетния Дънов, за истинско християнство. Четете от изворите, а не "просветленията" на хора с психически отклонения!

Лозето иска и молитва, и мотика. Това е православното мото. Св. Евтимий, ако не знаете, застанал смело пред предводителя на поробителите и ги накарал да спрат безчинствата, за която си смелост и бил заточен! Колко от форумските гении бихме направили това?

Всички светци са гладували през постите, а иначе са били вегани. Христос лично говори за прераждане,както и за това че Второто му Пришествие ще бъде отново с Раждане от родители по същия начин. Църквата те учи да почиташ кръста за да е като тези които са Го разпънали. Апостолите говорят че живееш веднъж но това е символика,ако го приемаш буквално подкопаваш Божественото и Святото на Библията. Ккато пиите виното ако не го четеш като вършете моите чудеса, а буквално да употребяваш напитката подкопаваш Божественото и Всемогъщото. У нас Християнството идва с Богомиството което е издигнало страната ни да просперира,църквата е плод на вярванията отпреиди това(знаете с храм с идоли) Ако толкова не ви харесва "Дънов" може да отидете в някоя източна религия или комунистическа партия, там са вашите хора.

Пръвоначалните Хриситяни са били на строг пост през целия си живот. А през време на Постите не са вкусвали каквото и да било за ядене,а само са пили вода. Същото се отнася и за Светиите-българския пример е св. Йоан Чудотворец(изестен още и с името поп Богомил). Първоначалните Хриситяни са смятали че яденето на месна храна натрупва карма и са смятали че "пийте виното" означава че всеки Християнин трябва да се научи да извършва сам чудесата извършени от Христос. А вино не са консумирали през живота си никога. Друга причина ГОСПОД да не иска да се яде месна храна е същата причина на която ни учи днешната наука. Нека си припомним че учените от вече десетилетия насам обясняват как няма по вредно от месната храна,но най-вече свинското.

Може ли да цитирате къде Христос говори лично за прераждане? Също може ли да проверите как е на гръцки, ако ще ми цитирате от някой протестантски превод? Откъде накъде апостолите ще говорят нещо различно от учението на Учителя си и защо св. отци на Църквата изрично подчертават, че гностическите учения са от дявола? Нито един светия не е бил веган. Нещо сте се объркал. Постниците са се въздържали от това, което Църквата им е заповядвала. Ако свещеник или епископ би ги посъветвал, веднага биха яли и месо. Повечето постници са ядяли риба на големи празници, та стига сте лъгали! Значи апостолите говорели за символика, ама на Христос думите - сигурно ще ми дадете някой цитат, дето ще трябва да го чета буквално? Богомилите имат толкова общо с християнството, колкото и дяволът. Проповядвали са , че светът е направен от злия демиург (дявола) и че всичко веществено е зло. Никой светия на Църквата не говори подобни дивотии. Били са срещу държавата, а светиите говорят за патриотизъм. Май има някакви разлики. Нямам време за празни спорове.

Я, сега пък с моето име започнахте да проповядвате отровното си учение?

Светото Писание си има тълкувания,хубаво е да се днаят от всеки вярващ."ще дойде ангела на благата вест" означава "ще дойде 2000год." Йерусалим ще бъде нападнат-Европа ще бъде нападната. "израиля ще се възстанови" на човешки се превежда "всеки по земното кълбо ще живее по законите на Бога и природата" "Пийте виното то е моята кръв"-означава "вършете чудесата които Аз върша" "Яжте хляба" означава "четете Писанието между редовете" т.е. именно това със символи не като политик и пр. "Излезте вие мъртвите за да влезнем ние живите"- "хората ще се крият в подземията на сгради при голяма война" "Сватбата на поканените,но не дошлите"- "ще управляват не обявяващи се за Християни,а такива които дийстват по Законите" "Слънцето ще потъмнее и цялата Луна ще стане кръв"-втората световна война. "числото на звера, защото е число на человек; и числото му е шестстотин и шестдесет и шест"- политиката на България,Германия и Русия през ВСВ. 1000години рай от Откровенитео всъщност са 365000год.и това е шестата раса. 7дни на Сътворение са седем епохи от много милиони години. 144000души всъщност са 288000. Когато човек не тълкува така, той става като не позналите Христа,когато Той е дошъл те не го познали,защото в Стария завет е описано че ще е цар и ча царството му не ще има край. Затова те чакат евреите и днес Месията. Същото е и за тези тълкувания, ако ги четеш буквално, ставаш като тези които смятат че първото пришествие трябва да е както е описано.

Навремето когато се родил Младенеца, пристигнали будисти(мъдреците от изток) за да направят дар и поклон,но евреите тхвърлили Нему,тъй като са си изгубили Вярата дадена от Мойсея.

О "църквата". Да още заблуждава хората със своите врачувания и магии. ГОСПОД ни учи на чистота, а църкветата на магии,блудства и врачувания само. На ТОЙ ни е казал да се пазим от вълците в овчи кожи,така че който има очи вижда колко общо има църквето с ВЯРАТА.

г-н Николов, прочетете по-добре ЕВангелието, вижте стиха за Йоан Кръстител, дето Се казва това е пророк Илия,но вие не го познавате. Това е сказаните за прераждане, нищо че с времето попвете са си го натамънили както искат.

До Петър Николов. Баце ,ама много си прост, запали една свещичка на св. Тъпанарии

символизира хорското невежество и разчита на него.

Ние сме на всеки километър и така до края на света.