Пътнически самолет се запали при кацане в Москва, има поне 41 жертви (видео)

Възможно е "Сухой Суперджет 100" да е бил ударен от мълния, посочи източник от службите за извънредни ситуации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за невинните жертви !Бог да ги прости !

И да ги прости и да не ги прости пак са мъртви. Идеята за всевишния е утеха за живите, а не за мъртвите. Оставате умрелите да почиват в мир.

Ужас!

Но честно казано на руски самолет не ми е кеф да летя, предпочитам дори бразилски пред руски. Вчера летях на ембраер, в неделя пак. Виж ако е нещо руско хвърчило бих се позамислил бая.

СУХОЙ - СУПЕРДЖЕТ, ИРОНИЯ И ТРАГЕДИЯ. ТЕЗИ КАНДИДАТИ ЗА ГОСПОДАРИ НА СВЕТА МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО СМЪРТОНОСНИ ОРЪЖИЯ..

Да почиват в мир невинните жертви. И дано да са на по-добро място.

Путин да разстреля виновните,останалите във Себир!

От това да се подиграваш и радваш на смъртта на хора, по-голямо падение няма!

Много си прав. Провери обаче коментарите на путлерастите при подобни трагедии в САЩ например. Ще видиш какво "състрадание" блика...

Хе хе, пълен т@шак са тези печенего монголци наричани понякога руснаци. Мрат като мухи.

Руснаците не са печенего-монголци, червей!

Какво са правели 50 минути преди да се приземят? Имали са проблем, но не са кацнали бързо!

В конкретния случай не знаем подробности, но по принцип може и 2 часа да кръжат - целта е да се изгори повече гориво, за да не каца самолета пълен, точно за да не стане голям пожар.

соросите са жалки душици, толкова години не можаха да направят нищо на Русия, и сега се радват че природно бедствие като мълния е поразила самолета. Нещастници.

Как да не можаха $1 или 1 евро са 2000 рубли хахах, върнаха я в 17в.

Руската работа....... Мълния по главата ги е ударила, или екипажа е бил пиян или пиянате механици са пратили самолета с проблеми и дефекти да лети.

Ако си мислиш че трезвите европейски механици не пускат самолети с проблеми и дефекти да летят значи си голям оптимист. Преди месец кацна един с над 30 дефекта от които заради половината не трябваше въобще да лети, ама идиотите германци го бяха пуснали. И тези дефекти не се бяха появили по време на полета, а са на по месец и повече.

Ужасна история! Хитлер хора! Руските авио компании са едни от най несигурните в последно време

Голяма трагедия. Мир и покой на душите на загиналите. Съболезнования за близките.

... Бog да gи прсти....

Как може да си спасяваш тъпия багаж и да забавиш хората??? Дано им тежи на съвестта, но надали.

Много съжалявам за загиналите хора. Съболезнования на семействата. Екипажа е проявил висок професионализъм, бързина и решителност според свидетелства на пътници. Кабинния състав е спасявал един по един хора, за съжаление са дали жертви...

1. трябва да се помисли за източване на горивото ако е възможно преди кацане...не знам на тези самолети възможно ли е. 2. В момента на сигнал към кулата пожарните са в тревога. Разделени на две...едната част на ниво на кацане...почват да обливат крилата...втората част на ниво предполагаемо спиране активно гасят.КЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ СА ПОЖАРНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Зареждали Самагон по това време

Като не е дошъл оня със снегорина да реши проблемите веднъж и завинаги е добре.

Кадрите са ужасяващи.Жалко за хората.Тъжно и страшно.Бог да ги прости.

Всичко се връща... Руските терористи свалят пътнически самолети и на всякъде убиват невинни но нищо не остава ненаказано.

А кодово какво е? Господарите от Вашингтон ли решават кое какво дае

Останаха ли самолети в Русия

Дали Бог чува молитвите ни

Меси спи до късно...

Господ си знай работата Бой по цървулите

знаех, че разбираме от футбол, политика, финанси, брексит, но не знаех, че има толкова много пилоти и диспечери в този форум!

Забрави колите,жените,секса,йеденьето и пьеньето )))

Спасили са се героично 37 от 78 души на борда ... само не казват и колко палта и ръчни чанти са спасени. Героични кадри - надува се пързалката и политат тела с палто в едната ръка и чанта в другата. Сега следствената комисия ще анализира улики под микроскоп, ще снема данни от черните кутии, ще напише доклад и препоръки кои болтове да се направят по-дебели, кои жици да се дублират още веднъж. Ама кой ще напише доклад как единственото средство на КГБистите да си осигуряват палати и яхти е да превръщат хората в животни?

За съжаление жертвите са вече 41...Бог да ги прости!!!

Ужас! Загиналите са всъщност 41

Не мога да ви разбера бе (за малко да напиша хора) - едните злорадстват, когато се разбие руски пътнически самолет, другите - когато се разбие американски... Жалко за загиналите, мир на душите им. Кураж и сили на близките им да продължат живота си. Бързо и пълно оздравяване на ранените. Повечето от вас, дето пишете тук, очевидно сте... абе, просто нямам думи с които да ви обидя достатъчно.

Умствено изостанала пасмина? Няма нужда от обида, нищо не е добро колкото истината.

13 пътника изгоряха заради егоизма и алчността на другарчетата си. Същата история като в пожара в Кемерово.

Хммм ... да не ти идва на главата. Спомняте ли си трагедията при река Лим?!? Паниката е нещо ужасно, и изкарва на яве животинските черти у човека. Спира да мисли човешки - ето го резултата. При два от шест аварийни изхода и около две минути на разположение надали им е идвала и идеята за багаж. Самолетът се е превърнал в димка, в която на нетрениран човек би било трудно да прецени коя е правилната посока. Отделно паниката. Жалко за загиналите. Поредната катастрофа. Всичко останало е статистика. Дано близките им намерят сили.

Според последни данни от 78 пътници+екипаж са се спасили 37, голяма част са се задушили от дима в опашката на самолета. Коментарите са излишни, граждански самолет обикновено не може да преживее попадение на мълния...

Това не е вярно. Ако беше изучавал по-старателно учебника по физика щеше да си чувал нещо за клетката на Фарадей...

Едно време преживяваха, ама електроника имаше само в радиостанциите. Сега всичко е електроника и не знаеш кое ще изпуши. Колкото и да е фарадеев кафеза, няколко милиона волта са си няколко милиона волта, особено ако уцелят я антена я двигател.

алах вилик слет 5 года сви4ки 6те говори на6а изик алах акбар

Не е ли забранен алкохола за мюсюлмани? И по добре научи руски мит гъз такъв.

Няма по-голямо нещастие на този свят от това да си роден руснак.

Няма по-голямо нещастие на този свят от това, да си роден роб!

Това е същото.

Самолетите са обезопасени срещу светкавици Плаче ми сърцето за горките хора

На този са му продали обезопасяването, а парите са изпили.

Бяха обезопасени докато бяха метални. Сега са пластмасови и е руска рулетка.

Веднага след излитане пилота е пуснал съобщение за спешен случай, поради лошото време аеарийното кацане се забавя и каца вече горящ.... Не давате точна информация!

Хмммм ... нещата май ще се окажат други. Разбирам модератора, който изтри мое мнение, където съм цитирал източник на ново развитие на ситуацията, но ще си го позволя пак. В рт точка ком има видео, заснело кацането. Може да го погледнете и да се убедите сами. Според мен пилотът в последния момент се отказва да извърши кацането и вдига носа рязко нагоре, което води до stall и самолетът пропада на метри от земята. Пилотът отчаяно се опитва да върне ъгъла но не успява - опашката се удря в пистата и от там започва адът. Позволявам на модератора да изтрие и този пост, но и препоръчвам да обновят новината.

отказала е автоматиката. което обяснява доста неща.

Инженерче

Не съм пилот, не съм експерт и не разбирам, но това донякъде обяснява доста неща. Като липсата на пожарни автомобили. Най-вероятно са подценили ситуацията както пилотите, така и тези на земята. Пожарните идват след около две минути, а ако пилотите са решили да приземят самолет, ударен от гръм и то ясно показващ дефекти не е ли редно да минат на ръчен режим? Останалото не е ли ... ъъъ ... руска рулетка?!?

Самолетът току що е излетял и е бил с пълни резервоари - никаква пожарна не може да угаси запален при аварийно кацане с пълни резервоари авиационно гориво керосин... Ударен от мълния граждански самолет обикновено пада и се разбива, цяло чудо е кацнал макар и аварийно (например по корем, ако откаже управлението на колелата, това означава аварийно кацане) и повечето пътници и екипажа са скачали от горящия самолет и са се спасили.

Спасяването на пътниците от горящия самолет е отнело само 55 сек, това е нещо като рекорд, не може да се обвинява никого от аварийната служба... Според последни данни от 78 пътници+екипаж са се спасили 37, голяма част са се задушили от дима в опашката на самолета. Коментарите са излишни, граждански самолет обикновено не може да преживее попадение на мълния... Можем само да искажем съболезнования на близките на загиналите, дано пострадалите се оправят бързо, някои от тях са в реанимация!

Ръчен режим при fly-by- wire? Като ти прекъсне или прегори някоя жица трабва да излизаш на крилата с лоста да местиш елероните и задкрилките. Отделно варианта да е влязъл дим в кабината и вътре нищо не се е виждало е 100%. По рт. един пилот разправаше как при такъв случай са отваряли джама на втория пилот на 4000 метра за да издуха дима от кабината, което си е било бая екшън, защото е трябвало да разхерметизират самолета със всички произтичащи от това приключения.

Последно извънземните са го ударили взели го за летяща чиния

Просто, се забелязва тоталното безхаберие та това летище. Аз като говоря , че Путин, меркел, Мей, Тръмп , Макарончо и сие са кукли на един и същи клуб на кукловодите , цъкате минуси! Кой прати 300 холандци на смърт? Кой поддържа Шереметиево в пълна анархия? Холандец с пълно безхаберие за своите и руснак със същото безхаберие за руснаците!

На това летище самолет се разби в снегорин.

К'во сте се хвърлили да защитавате самолет който е едва 30% руски? Ми може да са виновни френските му двигатели или пък американската му авионика.

И един процент да има е достатъчно.

Оркестъра на Путя ... и него го чакат

Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен; Човекът има връзка с Континента, той е част от всичко друго; отмъкне ли Морето буца Пръст, по-малка става територията на Европа, както ако откъсне Полуостров цял или събори Замък на твой приятел или твоя собствен Замък; всяка човешка смърт ме намалява, аз съм част от цялото Човечество; и затова недей да питаш за кого бие камбаната: камбаната бие за теб. Джон Дън

Руские са дъното .... най зле управляваната държава в продължение на над 150 години . ... те са си само поробени ... умрелите са се освободили макар и не по начина ,който им се иска .Мир на праха им .

Деби, ти се моли стандарта на Русия да достигнем, че те са далеч пред нас а ние сме на дъното.

Ще го стигнем ако ни управлява Корнела и Гечев.

Предпочитам да не падаме толкова много за да стигнем стандарта на робите, явно не си наясно колко е жалък техния стандарт...

По последни данни само 37 човека от 78 пътници+екипаж са оцелели. Което за самолет, запалил се във въздуха е добър резултат. Конкорд нямаше този шанс. Остават много въпроси, за които трябва време. Сигурен съм, че компетентните органи ще намерят отговор на тях. Мир на душата на загиналите.

Гледам някой е написал, че за пореден път има много загинали с този модел самолет. За съжаление има загинали, макар че причините още не са ясни. Има още един случай с този самолет, по време на демонстрационен полет в Индонезия. Затова обаче има разследване, което е установило, че проблемът не е в самолета, а в престараването и разсейването на екипажа. Тогава на борда на самолета са се намирали членове на индонезийският купувач и това е довело до разконцентрация на екипажа.Това е доказано. Що се отнася до аварийност, искам да попитам: Как стоят нещата с последният модел на "Боинг 737-8 мах" ? Защото му е забранено да лети в много европейски страни и САЩ! А с "Еърбъс А-300"? Защото и той е участник в много авиационни катастрофи. А с "Боинг 747" ? Най-голямата авиокатастрофа в историята на авиацията е на 27 март 1977 година на остров Тенерифе. Сблъсъкът на два такива самолета отнема живота на 583 души! Тъй че, с изводите по-полекичка.

Пумпал, цял свят лети с Боинг и Еърбъс! Ти нормален ли си, да започваш изобщо този разговор?!

Затова и никой не се чувства сигурен, че ще стигне. Хайде вземай си американската джвачка и бъди доволен.

Цял свят. Може! Ама някои "Боинги" им е забранено да летят, защото за два месеца са загробили над 300 души! Анадъ му? Ограмотявай се!

Дори Китай копира от белите хора, а не от русн..(срам ме е да ги назова)

току-що прочетох за това, че тези в опашката са се забавили фатално за тях, поради факта, че някои паникьосани пътници са почнали да си свалят "безценния" багаж и са затлачили пътя на хората отзад, в онази част, която е горяла като факла, забавили са ги (цялата евакуация е продължила 55 секунди). въпреки указанията как да действат. сакън да не им изгори багажа. как ще живеят с това, те си знаят, но тапигььозите са си тапигьози, както доказват и много коментари в темата. които сто на сто са щели да постъпят като тях, понеже тяхното не трябва да се губи, а останалите - много важно какво ще стане с тях.

Това вече прилича на обективен и честен коментар!

не ми дреме. паникьосаните поне имат извинение - щото гледах видеото снимано в горящия самолет. а за хейтърите, подиграващи се с чуждата смърт, няма никакви извинения.

Гледал съм преди време "Разследване на самолетни катастрофи" точно за този инцидент. Там обсъждаха версия, че авиодиспечерът се е заблудил, че става дума за военен самолет, понеже "Сухой" правят предимно военни самолети (аз дори не знам дали имат друг граждански самолет). И така диспечерът смята, че това е военен самолет, а военните имали ангажимент само да съгласуват с РВД траекториите си, но имали правото сами да определят на каква височина да летят (стига да е свободна). Диспечерът позволил на Су-то да прелети ниско, но в смисъл, че трасето е свободно, оттам нататък пилотът сам преценява доколко познава терена, техническите възможности на самолета и собствената си кондиция... Но всъщност това Су не е изтребител, този пилот не е от местните военни, които познават района ... Пилотът изобщо не е бил наясно с релефа, затова в един момент се оказва, че самолетът е твърде ниско, пред него има хълм и пилотът няма време да вдигне самолета и мине над хълма.

В радиообмена самолетът участва с номера на полета си, а не с марката на самолета.

Възможно е, не съм компетентен. Но там въпросният полет присъстваше само с марката ... може да е някакъв художествен елемент в разказа, може аз да забравям някаква подробност защо е така ... Някой ден ще изнамеря този епизод, че ми стана любопитно.

да оставим лешоядите да се наслаждават взаимно на мършоядството си. на нормалните хора - лека нощ. пишете си минусите, хейтъри - не ми пречите, жалкари, които си броят значимостта на човекоподобни с плюсове и минуси.

Проблем с руски самолет. Има и жертви. Няма разследване, още нищо не е ясно, но люде ,които се именуват българи вече са се юрнали да плюят по Русия. Жалка работа! На тия идиотчета,кой да им каже, че ако не беше Русия нямаше да имаме нито химн, нито знаме. Марш бързо на митинг да подскачате! Да не забравите да вземете Бойко Борисов с вас!

тях нищо не ги трогва освен центовете, които заработват с хейтърство за всичко, за което се сетиш.

И разпокъсали България на части и ограбили и донесли чумата комунизъм не съм им благодарен много да ти кажа Иване ....и след 150 години искат да се разпореждат ....боклуци

някой видя ли пожарна, че хората изпонаскачаха от самолета, а никой не гасеше... ...и това на Шереметя..., без думи...

научи поне името на летището

Научи го ти

Централно Московско летище....Шереметиево, “пилота поискал аварийно кацане”... какво ли е в провинцията...? Всъщност знам много добре..., може да не ми отговаряш!

Да, аз видях една пожарна, но видях и некво камионче дето караше м/у хората бягащи от самолета!!!

Спрете им Водкатаааа бееее..... Спрете им Борящникаааа бееее.... Ватенките прекаляват .... То бива бива хахабажа

Казват, че "Няма нищо по-страшно от руски танк и пияния му екипаж".... Почвам сериозно да се замислям, че е истина не само при танковете им!!!

Неслучайно минаваш от едната към другата психиатрия.

отгоре на всичкото прост и неинформиран.

Я бе информирания! Я ни информирай и нас!!!!

Казват че няма нищо по- лошо от български недоклатен гербераст- соросоид- Чупели всякакви тъпомери.

Човешка трагедия :( === А, четейки коментарите, трагедията е още по-голяма. Доказват правотата на психиатъра, който вчера обяви, че 64% от българите са с психични отклонения. :(((

Произшествието много прилича на това с Боинг 737 / 200 през 1985 във Великобритания. Тогава дефектна горивна камера на двигателят предизвика пожар. В момента на Сухой имат подобен проблем с френските горивни камери на двигателите. Все пак това е само предположение, разследването ще каже какво точно е било. Все пак е минало с малко жертви благодарение професионализама и бсеотдайността на екипажа и разбира се на късмета.

Верно ли в “могучая “не може да си направат резервни Части на собствените летила :):):):) не спират да ме изненадват с “особеностите” на руското оскотяване

По- добре руско оскотяване отколкото западно лешоядство. Не забравяй да сложиш минус.

поради удара на мълнията, който факт е потвърден. същото е, че и по-лошо да управляваш кола с отказали спирачки и всичко останало. екипажът наистина е извършил подвиг.

На тия крепостници ще им съчувствам когато не чакат поредния преврат ами сами си свалят силиконеното късокрако джудже ,което ги води ... там където и прдеците му ...пак в кочината в която живеят ....иначе им съчувствам колкото на негри от Сомалия

Никой не го е еня за съчувствието от лешояди като теб- или по- точно казано такива като теб.

По някакъв начин 10те русофила са се самоубедили, че те са властващото световно мнение... Това е пълна победа на руската пропаганда! Но само върху няколко слабоумни.... Русия е държавата с най-много жертви от самолетни катастрофи.

В това сигурация има ли? Щото според мен България е №1 в света по олигофрени като теб!

Саботаж! След осирането на BOEING (катастрофите с B-737 MAX8 и спирането им от полети) и скандалите между BOEING и AIRBUS (загуби от стотоци милиарди) причината за днешния инцидинт със Су Суперджет 100 е САБОТАЖ.....

хапчетатааааа

Ако е саботаж, приятелю, масите като нас няма да разберат. Разследването ще завърши с удар от мълния. Най-малкото заради близките на загиналите. Едно е да знаеш, че покойните ти роднини са загинали заради трагично стечение на обстоятелствата, друго, че са жертва на убийци. Наречете го благородна лъжа. Но какво ще се случи в последствие с тези, които стоят зад такъв предполагаем атентат ... нека кажем, че има много по-лоши неща, от това да бъдеш мъртъв. Отделно ... това, което казвате е хипотеза - а го представяте като факт - може би сте били с камера и сте заснели как някой поврежда част от самолета или вие сам сте участвали? Нека оставим на хората да си свършат работата. Доста неща ще останат скрити от нас.

каква мълния бе??????????? на небето има един облак и то на далече. На ТАСС ли да вярвам на очите си ли? Ха гледайте видеата.

да удари мълния при чисто небе. не си ли виждал?