"Пътна полиция" започва нова акция, ще следи и проверява мотористи

Специално внимание ще се обръща на мястото за регистрационните табели на превозните средства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера ни задмина момче с мотор, който си беше скрил номера с тиксо. Караше доста над ограничението. Това ВСИЧКИ, които се движим по пътищата на страната знаем, че не е единичен случай, а честа практика. Дали номерът ще е подвижен, дали ще е сложен много навътре, скрит зад гумата или оцапан. Трикове много. Предполагам, че в интернет можеш да си поръчаш една или друга джаджа, за да си скриеш номера. Ама да бяха само мотористите. На много места средната скорост на ВСИЧКИ движещи по пътя е поне с 20+ км/час над разрешеното. На Ново село преди Велико Търново човек, ако намали до 50 км/час рискува повече, отколкото ако се движи с 80 км/час, както карат всички. И какво прави КАТ? От години стоят на едни и същи стоянки и едва преди 1-2 години започнаха да слагат триногите камери, които поне малко затрудняват шофьорите, ама всъщност не много, защото ние си присветваме и имаме приложения като Waze. Камерите за трафика могат да отчитат скорост, ама не се ползват. Защо? Ми щото така. Камерите на винеткаджиите могат също да мерят скорост, ама и те не мерят. Могат да се направят отсечки, където се мери средна скорост, нали? Ама не се прави. Могат да се пуснат необозначени коли, които да следят превишаване на скоростта? Също не се прави... То нямало в министерството пари за камери, смятай за такива други екстри. Егати и пародията. И това от години... Най-ретроградната държавна служба е това.

Направо на всеки трети спрян да му взимат книжката и да му пращат мотора за скрап, няма да сбъркат!

Държавния рекет в действие, трябва да се плаща за изборите.

Само се чудя как ще ги хванат/спрат с 229км/ч ?! :D :D И мен ме притесняват като шофьор ама ме съмнява да ги хванат с тези скорости.. :D

а някой да евидял спрян моторджия? рядко нагли тъпанари са тея с маторите тротинетки и колела виждал съм моторист на пешеходна пътека д а минава както да се изрязва дебил рязко по пътеката и го виждаш в последния момент.. нещо наказани глобени, конфискация на колело тротинетка?

ама много комплексари пишат тук. Ко стааа Яд ли ви е, че ние моторджиите си гледаме кефа, а вие нямате пари за едно кафе :)

малко е спорно кой е комплексар. А вие като имате пари барем - купувайте си нови машини и сменяйте редовно гумите, че стряскате хората като се размазвате тук и там.

Само като си представя колко си тъп за да си рискуваш така живота никак даже не ти завиждам. Пък като си помисля за сирачетата на онази двойка дето се размаза с мотор по нощите още по-малко ти завиждам.

точно комплексар вика: вижте ми мотора, понеже мозъкът му не е ценен и не е загуба да го разпилее по асфалта

гниди

В Щутгарт на едно кръстовище виждам 7-8 мотора пистарки чакат на червено. Като светна зеленото се бях подговил за рев и трясъци, но уви нямаше, което много ме изненада. Попитах колегата немец защо са им толкова тихи моторите и той само се позасмя и каза: А бе те някои се опитват да бъдат шумни, но много бързо ги спират от движение и ги глобяват жестоко. И шимни мотори няма... Могло значи.

Масово премахват заглушителите и им доставя садистично удоволствие нощем да вият като глутница вълци на светофарите и да будят цели квартали!!! ПРОВЕРЯВАЙТЕ ТЕЗИ САДИСТИ ЗА ДЕЦИБЕЛИ НА МОТОРИТЕ!!! СПРАВКА - светофарите на бул. България, ъдето нощм летят със 150 км. форсирайки като луди двигателите! Скпани комплексари, избиващи с агресия липсата на реализация в живота!

А може ли да ги проверяват и за нечовешкия рев и за рисково каране на една гума?

Само бой по безмозъчните кратуни, пък така може и живи да останат това лято, поне.

Взимайте им паринките докато не са се убили.

Как ще ги следи, като те летят с такива скорости и траектории, че не една фуражка е летяла при среща?

Ще слагат вериги с шипове на пътя, поне да се потрошат като не искат да спират.