За 17 000 км пътища ще се плащат винетки и тол такси

Около 17 000 км от републиканската пътна мрежа ще са пътищата, за които ще се дължат винетни или тол такси, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

Обратно в новината

Коментари - За 17 000 км пътища ще се плащат винетки и тол такси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

свиня. Не се накраде. И как ще се стига до пътищата без винетки - по платен трудно проходим път. Оставка!!!

Закръглявам в полза на министърката - магистрала Тракия - 400км. Магистрала Хемус - 100км. Магистрала Люлин - 20 км. Магистрала Струма - 30 км. Магистрала Марица - 50? км.... Както и да събирам все докарвам до 600км, не знам какво брои до 17 000... В целия нормален свят - и тол таксата, и винетната такса са МАГИСТРАЛНИ ТАКСИ. Направете МАГИСТРАЛИ, НО задължително сложете алтернативни безплатни маршрути и таксувайте както ви душа иска...

Е79 - това не е път, нито до Видин, нито до Кулата през дефилето. Скали падат върху колите в Кресненско дефиле. Русе - Бяла е път убиец. Старият път до Свиленград е отнел стотици човешки животи. От Плевен до разклона за Бяла - винаги може да те убие някой изпреварващ. Ако ще има 3 пъти повече пари, ще има ли по-сигурни пътища, това питам!!! А не някоя свиня да прибере парите, не че тази министърка е дебела, добре си е.

И пак нито дума за Магистрала Черно Море.... Не разбрахте ли че това е един от критичните пътища в страната. Сега като падат визите на Турците и като почнат по-интензивен трафик и те да създават, тук ще е съвсем АД. Ако бъде създадена такава връзка, то туризма ще се увеличи, 60млн Румънци нямат къде да ходят, защо не мислим и за това, имат си само едно малко курортче Мамая.

17000 км пътища или дупки ще се плаща?!

Тези народни грабители трябва да ги изгоним от властта! Чист грабеж, незаконен при това, но нищо не ги спира.

Некомпетентност, наглост и безочие, небивала корупция,...ЛИЛКА МИНЕТКАТА!!!!!!!!!!!!!!!

Чекай , винетките са само ордьовър , ся ще "санираме" панелките

Дори сам заради наглостта на тая СВИНКА, ГЕРБ трябваше да си ходи от властта!!!ОСТАВКА!!!!

Ама овцо на село няма аптека от която да си купя лекарствата и затова трябва да отида до най-близ- кия град--първо. Второ: лозето ми се намира на 3 км.от село.Трябва да го копая,да го пръскам и т.н.СЛЕДВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ ЗА ВИНЕТКА И ДА КАРАМ КОЛАТА МЕЖДУ ДУПКИТЕ ?

Лиляна Попова е Ада Григорова, нали?

ДИР-а, без да искате ли сгрешихте заглавието, или ви се плаща за да сгрешите от една стогодишна партия?

Господ ще и го върне!

Той господ ако я понатъпче още малко, и Лилетола ще вземе да се пропука по шевовете като новооткрита магистрала.

Ама Лили как ще обясниш че европейските директиви не позволяват едновременно съществуване на Тол и Винетки

...има и други европейски директиви, отменящи цитираните от теб, но те са само за привелигировани - парите трябва да влизат в техния джоб!

Мда! Широко прокламираната евро-атлантическа ценност - свободата на придвижване - всъщност ще се окаже доста скъпо-платена "услуга" в тясно частен интерес! За каква "свобода" всъщност става въпрос? Или се има предвид обратното на крепостничество - щото звучи по-добре? А мъжки и дамски водомери ще се въвеждат ли скоро? За ония ни работи...като ходим по нужда...да си плащаме таксата, упс, услугата?

ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ С РУСКИ ШПИОНИН, ПАРТИЗАНСКА ВНУЧКА И ЕДИНСТВЕНО ДЕЦА И ВНУЦИ НА КОМУНЯГИТЕ!

Що, аз виждам изисквания на МВФ, на ЕС, на Америка за България, на Нуланд и сие...! Сведени директно към назначените от тях отговорни служители от МС на РБ! Да, всъщност американски служители! Ти къде видя руски шпиони?

Ами все пак вие българите искате да карате по пътища чужда собственост безплатно? Да тъпчите земята, също чужда собственост? Да замърсявате природата ни с "нужди" безплатно? Не, не може! При нас в Америка за всичко се плаща! Редно е и в провинциалните ни територии да е така! Който не иска - има резервати, там да ходи - Либия, Ирак, Сирия, Турция, Идомени, половина Африка...!

Що не си ееш майката бе, тъп евангелист !

И ДЕКЕМВРИ ДА СИ КУПИШ ВИНЕТКА - 100 ЛЕВА ЗА ДА ДЕБЕЛЕЕ ПАРТИЗАНСКАТА ВНУЧКА!!!!!!!!!!!! ДОЛУ МУТРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Комунистите че са лоши - това е без съмнение, ама тия от тази изродска коалиция (ГЕРБ, РБ, ПФ АБВ и сие) са още по-лоши!

БРЦК

Гледайте сеир на тъпото парче: Вдигнаха винетките с 50% - от 60 на 90 ( закръглих) но 'приходите' ще се вдигнат само със 25% - от 200 на 250мил. Какво значи това Лилееее? Значи ,че много по-малко хора ще си купят винетки! Глупави парчета - вземете разделете колко литра гориво са продадени в БГ za 2015 и го разделете на 250мил. полученото число е с колко стотинки на литър да вдигнете акциза и да махате тия глупави винетки !!! Направете същото със всички данъци и такси свързани с притежанието и употребата на кола!

Това е разумно, но гейберастите са врагове на българите.

От както е въведена венинетката , всяка година чинно си купувам. Ама таз година ше ме хванат за шперца. Взех си една седмична , ей тъй да има на джама нещо ако кухите гледат с бинокъл и тва ще е. Като гледам колите пред блока си е направо рядкост да видиш кола с винетка. Радвам се. Нищо не трябва да и се дава на тази държава. Нищо . Червените унуки не се засищат лесно. Поздрави на Лилету.

си коментара и когато стане някакво природно бедствие или се разболееш и започнеш да ревеш на същата тая държава,дето безсрамно си окрал,нямате мярка в наглостта и самозабравянето си,но и за вас ще дойде видовден,български кръвопийци

Унифри , ти вчера ли кацна от Марс. Нищо не искам от тази кочина. Но неискам и свинете вече да храня. Свинете ,циганите , корумпираните милиционери , червените внуки и всички на хранилката.

си запомни коментара , когато отидеш на лекар и ако случайно ти даде направление , то специалиста ще ти даде час за след месец , понеже не иска да се занимава с здравната каса , която пък от изследванията ти за 300 лв покрива само 10. Сети се когато 120 килограмовия ти комшия шизофреник е оставен да тормози цял блок и не го прибират в лудница, сети се когато ти окрадат колата а милицията ти задава малоумни въпроси цял ден и накрая ставаш само част от статистиката. Сети се като ти убият детето на пешеходна пътека и съдията осъди убиеца на 2 години в общежитие. Сети се когато циганин рецидивист на свобода изнасили баба ти. Сети се и като те набие някоя мутра щот си свирнал с клаксон. Сещаш ли се - трябва да се гръмнеш.

Сети се и когато купуваш най-скъпите лекарства и бензин , въпреки че си най-беден и хрантутиш стотици чиновници , които трябва да следят за това, сети се и като ядеш мляко и сирене от палмово масло , колбаси от копита и хартия. Сети се като ти искат рушвет да запишеш детето си в градина и като плащаш тока на циганите

Плащаш за да караш по пътищата След Увеличение на Винетките -а да караш по пътищата , след като Платиш Данък на колата си +ЕКО ТАКСИ+++ ! .... Герб Премахват Ограничението за Даване на Концесия на Ключови Държавни обекти ,... ..Пристанища...Летища...ЖП..Електро и АЕЦ може би ..гари и транспорт...!!! Вече няма да е ограничено до 35 г. Ще е до...N ..години !100 ...1000 години! Колкото решат Случайно попадналите на власт Дебили Бандити ГЕРБ !! С България е свършено !

Всеки един откраднат лев от българина е заслужено откраднат. Народ от идиоти не може да се чувства добре, освен ако не го мачкат и грабят.

гледам колите пред блока си в София,поне 90 % колите нямат винетки,а миналата година не беше така

Не сме народ, а мърша и това си е! При толкова произнесени нагли лъжи на килограм как, видиш ли, увеличението на винетните такси щяло да отиде за ремонт на пътища, трябва да има вълна от протести и Лили Винетката да си иде незабавно от поста. А тя ни лъже най- безочливо и ние като общество нямаме механизъм и енергия да се противопоставим. Активираме се само ако имаме личен интерес или ни плащат за участието. Жалка работа!

На тази , дано и преседнат парите от винетки и на нейните поколения.

Б*л съм ти стикерите Свинетке! Тука блока събрааме по 10 кинта и си купихме една златна хартийка. Сложихме и прозрачно фолио и си я менкаме, кат решим да пътуваме извън село. Ти на лъйш че парите отиват за ремонт на пътища, ние пък плащаме реалната цена, която за тия шътища е 9.99лв!

Евала "Контра"! Това си е направо ноу хау!!! Имаме 2 коли за 4-ма в нашето семейство и сега сме купили само една винетка и само се дрънкаме за колата с винетка! Но сега ще преосмислим покупката! За дупки с такава винетка, а не за заплата на ЛП и прическите и!!!!

отворете по-широко устите си, да не пропуснете някоя велика мисъл на Бащицата, който строи магистрали, пътища, съкращава разстоянията, реже лентички в полза роду, понякога два пъти за една и съща отсечка от няколко метра. Невероятно, уж интелигентен народ, а сме се оставили да ни управляват нагли, гадни, безскрупулни мошеници, май си го заслужаваме. Такива като нас в Европа, която постоянно ни дават за пример няма. НЯМА!

Г-жо министърке! Стига с тези събирания на пари без да правите нищо за пътищата извън магистралите!!!! ПРИКАНВАМ ВИ: МИНЕТЕ САМО ВЕДНЪЖ ПО ПЪТЯ СЛИВНИЦА-ГЪЛЪБОВЦИ, по който аз всеки ден пътувам за работа!!! Кмета на Сливница си измива ръцете с ВАС, нали изборите минаха и той е ГЕРБ....И ако не получите бъбречна криза, не Ви падне пломба, не ви се потроши колата (ама нали пътувате със служебна, какво Ви пука), не си развалите прическата от подскачане (с парите по нея можехте да оправите тези 6км) не повърнете от слалома през дупките ееееее ще Ви сваля шапка! НО НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ Е НА СВЪРШВАНЕ!!

Дано има Господ !

Има!

Защо в Швейцария винетката е 72 лв., у нас 97 лв.? Кой как краде в България? 12 Ноември 2015 e-vestnik Министърката Лили Павлова съобщи, че цената на винетките логично поскъпва, няма как да се поддържат пътищата по друг начин и т. н. През април същата минстърка Лили Павлова каза, че в този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетките (виж тук). А сега поскъпват и Павлова призова да не сравняваме с други държави. Защо? Ще обясни ли министърката как в Швейцария годишната винетка струва 40 франка (около 72 лева)? А у нас вече 97 лева? В Швейцария има 1760 км магистрали, макар че е по-малка от България. В България магистралите са 760 км. Подобно е и с останалите пътища, които там са в отлично състояние, а у нас са трагедия. Може би въпросът трябва да се конкретизира кой как краде в България от поддържането на пътищата? Строителството и ремонтът им от край време са били корупционен проблем у нас. И изглежда сега корупционният натиск се увеличава, затова се увеличават и цените на винетките. Какво е станало междувременно, след като преди половин година министърката обеща да не поскъпват? И в Австрия, където има 1720 км магистрали, винетките са съпоставими по цена с българските, въпреки че сигурно поддържането на пътищата при техния стандарт е доста по-скъпо. Там годишната винетка е по-скъпа, но има 10-дневна, която е 17 лв., и 2-месечна за 49 лв. У нас седмичанат вече е 15 лв., а едномесечната 20 лв. Но основната грижа на полицията на пътя в Австрия е да гледа дали колите имат винетки. В България КАТ и патрулната полиция се занимават основно с рекет, а не следят за винетки. Така се провалят приходите от винетки. През 2014 г. у нас са продадени над 6,2 млн. винетки от различните видове. Приходите са близо 221 млн. лева, по данни на Агенция Пътна инфраструктура. Министърката Павлова казва, че били нужни 600 млн. лева, за да се поддържат пътищата. Моля? Колко от тези 600 млн. са за крадене?

Защото швейцареца гласува, а тук като те намачкат и не отиваш да гласуваш и така им е по-лесно да печелят.

Госпожо Павлова,отслабнахте,разхубавихте се,но все по-големи хуморески плещите.Какви тол такси над 3.5 тона от догодина Ви се въртят в главата?Вие е нормално да не сте пърували в такива страни дето имат тол такси-все пак сте толкова време министър,но поне някой от съветниците ви не е ли излизал извън България.Достатъчно е само електронна винетка-Унгария не е по-голяма от България,но пък ако вече сте си избрали коя фирма ще прави и обслужва на 400 те километра магистрали у нас терминалите за тол такси тогава може:)

Защо трябва да се мисли сега програми до си дават на частници Да се иде при комшиите и да се вземе от тях .Те ги дават без пари Само държавата трябва да направи една фирма и да строи системата така ще се икономисат много милиони на данъкопладците

Ще се икономиса,но няма да може да се краде,а като е частна фирма,си взимат комисионната пък после винаги може да излезе тя виновна ако и писне да си плаща след тръгването на проекта:)))

принцът целунал свинята и тя се превърнала в пухкава принцеса...

през селските поляни ще се минава без винетка!

тоя с минуса иска и за там винетка

Sm3hurk0

Всички закони в България се правят от хора, които си нямат хал-хабер представа от конкретното нещо. Правят си кръчмарски сметки без кръчмар. Мислят като Мечо Пух ! Колкото повече, толкова повече. И аз не мисля да си купувам винетка за тази година ! Предишни години - на 1 януари вече бях с винетка ! Хора, които имат по 2 или повече коли, си купуват винетка само за една. Реално, колко пари се събират повече от тирове, които преминават през България? Ако изобщо се събират повече пари, то е за сметка на българина, като му се създава неудобството да може да пътува свободно - ограничават го. Ето на това му се казва ГЕНОЦИД на българския народ от управляващите. Тровят ти нервите всеки ден, целогодишно и заплатата не ти увеличават ! За сметка на това увеличават данъци и такси !

Не обиждай добрия Мечо Пух!

:)Tи не се мешай във висшата политика-парите от ТИР таксите отиват по направление не за пътища

СВИНЕТКА ПАВЛОВА ... На баща и пътищата /в момента сме под Българско робство ...преди под турско/ Няма такива изнудвачи рекетиори... Да се допита чрез референдума как ние искаме ? Нали държавата е наша не еднолична нейна..въпроса касае всички нас .. !! Боговете от ГЕРБ !!Защо не погледнат ..че винетки за леки коли въобще няма в Германия /Белгия /Холандия ... или те не са в Евро съюза ...

засега се наяде и взе да пуска аванси, но помнете ми думата, октомври пак ще е гладна, алчната пача, и отново ще започне едно повдигане на залозите до поне 127лв. за годишна винетка К3. "Вервайте ми"! Алчността й и тази на пътните фирми, които сучат този ресурс, е постоянна и не се лекува!

Ами то всеобща тайна е, че гладът в света ще се изкорени ако нахраним ненаситниците като каката от снимката! А тя е свикнала да папка по много още от пионерските си години по Бай Тошо-во време! И насита няма!

Лиле, пак ли в тоалетната ги мътиш тия простотии? Ми ходи на лекар - за запек, хемороиди

Тия упорито се опитват да ме изгонят от държавата ми. А до колкото знам в ЕС има някакви забрани да се ползват едновременно такси на бариера и винетки. Единствено Австрия нарушава тази забрана и затова всяка година плаща едни глоби, ама така им било по-изгодно.

Къде ще отидеш и там колко е таксата? Стой си на гъза!

НЕ вървам, че има по-некомпетентни министри от Лили-Дикси и Бъчи.

E как бе това е желязната лейди на герб тежката артилерия на експертите им.

Pesh0

Москов ?

Тая слоница кой знае какви ли ги мъти...

Да дерете по десет кожи от хората не ви стига вашата мамица крадлива! Дано се задавите копелдаци ГЕРБерастки!

Имаме си тиква за премиер, пъпеш за председател на управляващата партия, травестит-бабка за шеф на парламента, пача, свинка-Пепа - за някакъв министър, перхидролено чудо - пак за министър, перукан - пак за министър и т.н. Май само олигофрени ни управляват, що така?

знач хем пътен данък, хем тол такси. и къде другадя по европа има такова ограбване? никъде!

Пиши "винетни такси в Европа 2016". Запознай се с цените в другите държави. ;) Моли се да не станем като тях!

защо да не станем като тях по доходи, притеснява ли те? Ти да не си тази от снимката?

КЪДЕ СА ВИ ПЪТИЩАТА, БЕ КРАДЦИ!

Със 100 лв на година ще видиш път през 2116 г. 100 лв са половин ремарке асфалт. Какви очаквания имаш за тези пари?

тия изстискват държавата до последна капка.Винетките са им само за парлама всичко е зад престъпленията и източването на хазната

Чекай и аз да посмятам: 10 000км на година (малко ама от сърце) - 8/100л (ей така икономично) 800 литра, при цена 2 лв бензина (грубо че ме мързи) 800лв акциз. 1 500 000 души (другите са прошлаци, няма да пътуват или ще се кооперират) значи 1.2 млрд лева, т'ва са 12 000 ремаркета асфалт. С т'ва к'во викаш мое да асфалтирам!?

ситият не вярва на гладния, само масови протести пред МС му е майката, тъкмо времето се оправя....

В Хърватска ти прибират 30 лв само да преминеш по магистрала. В Унгария годишната винетка е 260 лв. Обаче тук ще мрем за няма и 100 лв на година. Излагаме се.

ТИКВАТА ТИ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДЪРЖАВАТА ХЪРВАТИЯ, ДЪРЖАВАТА УНГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТАМ ИМА ПЪТИЩА!!!

Имат пътища, защото имат адекватни цени за подръжката им.

Еми шото там е винетка, а у нас е свинетка, за това е така...

Убаво да се сравняваме + средна работна заплата: Румъния 28 евро - СРЗ:417 евро Австрия 34 евро- СРЗ 2124 евро Словения 55 евро - СРЗ:1092 евро България 50 евро -СРЗ:356 евро

Цената на асфалта и полагането на пътна настилка си има цена. Това е пазара. Никой не те пита на какво дередже си и как се чувстваш. Знам как звучи, ама това е жестоката истина. Никой няма ти да направи хубави пътища за без пари, защото си бил по-беден и някой имал повече от теб. Представяш ли си да влезеш в Кауфланд и да кажеш "Господина пред мен е с доста по-висока заплата. Бихте ли ми продали кашкавала за 3 лв/кг, като за по-беден?" Чаткаш ли? ;)

Всяка дама опраскана от Бойко ,се ебава с българите.Те са навсякъде, като дървояди и си имат гърба на вожда.

тва на снимката дама ли е

Една дама, от Първия Му, мандак, сега продавачка на пазара, ми го каза и заръча, от тях да се паза !