Българският паспорт ще е валиден 10 години

Паспортите да се издават за срок от 10 години, а сънародниците ни в чужбина да ги получават само с едно посещение в консулска служба.

Обратно в новината

Коментари - Българският паспорт ще е валиден 10 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха първо ги направете действителност намеренията за след 2-3 години, тоест снесете яйцето пък тогава кудкудякайте!

ЩЕ ОТИДЕМ ДАЛЕКО.......

ДО КАСПИЧАН И ОБРАТНО

DESPACITO

Всички мерки са ала бала с изключение на 10 годишния срок. За хора над 60г. паспортът трябва да е безсрочен като личната карта!!! Има възрастни и болни хора на които дори едно отиване до консулска служба е невъзможно. Срамота е да използват чужди паспорти!

Точно навреме ще е за новата бежанска вълна. Вместо 5- 10 години ще могат да живеят тук и в Европа. Никой нищо няма да може да им каже. :)

Ей, няма да се откажат да ни съобщават новини от бъдещето... Всичко ще е, ще бъде, така ще стане, онака ще стане... Каже нещо за сега.. а не как ще бъде 2025, 2050 г. То щяло от 2020 година да станат за по 10 години паспортите, ама ние от сега да си знаем какви благинки са ни приготвили...

А на граница как ще проверяват децата на 10 год., на които паспорта е изваден веднага след раждането? И после незаконно изведени деца ....

Защото нямат пари да си дойдат в България та за това трябва да им се радваме ли като ще плащаме ние разходите по допълнителни хора там. Българските паспорти трябва да се издават САМО в България а пасаваните в консулствата..Кой иска български паспорт да бъде добър да се прибере в България...

хаха колко си "умен" нали? И същите като теб са в парламента, затова сме прокопсали. Обаче не се сещаш колко пари влизат в икономиката от лошите мигранти в чужбина.

Жалко е да си самонавивате на пръста какви сте патриоти на базата на омраза към емигриралите българи. Хич не ни дреме за българския паспорт, доказателство за което е, че преди две седмици като пътувахме за България решихме да си оставим изтеклите български паспорти у дома (в Канада) и да имаме повече време да видим приятелите вместо да губим време в подновяването. Аз си оставам горд българин, нищо че паспорта ми е изтекъл! Що се отнася до тия новости дето щели да влязат след 3 години - по света са факт отдавна. Ако ги имаше и за българите, при предишното подновяване, нямаше да хвърлим около 300 долара за пътуване до най-близкия български консул и да утрепем един ден.

loyola

Така де, то вече повечето пътуват с лични карти и никой не ползва паспорти, затова рекета може да отпадне !

Само в ЕС, страните от бивша Югославия и още няколко държави се пътува с лични карти от ЕС. По света знаеш ли колко още държави има? От руско тролене мозъка ти е станал на пихтия !

да се чете- улесняваме имигрантите!

Лошо да си профан и неграмотен ! Неслучайно тези паспорти имат годност 5 години , но откъде да знае тази министърка , че за всичко си има документи и там е разписано защо.То като не можеш да четеш няма как да разбереш за какво става дума ! И горичивата истината , че ЛК преко сили изкарват 10г. Реалният им срок е 5-7г. и повечето точно толкова изкарват !

И да слагате "-" нищо няма да промени.Това реалността , а вие показвате колко сте неграмотни !

Какво значи "изкарват"? Ти да не си бършеш акото с тях?

И какво искаш да ни убедиш чугунена главо? Че си ползваш личната карта за гъз-пейпър, после я почистваш и слагаш пак при другите ти документи, дето издържат по 50 години ли? Аман от тъпи кратуни...

ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ ВЪВ ФРАНЦИЯ Е ЛИЧНА КАРТА ПАСПОРТ ШОФЬОРСКА КНИЖКА. ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА СТАВА И ЗА ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА, АКО Е ОТ НОВИТЕ С ЧИП. ТА СЪМ ВИЖДАЛ ПРИ УСТАНОВЯВАНЕ НА САМОЛИЧНОСТ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯ ШОФЬОРСКА КНИЖКА ИЗДАДЕНА ПРЕЗ 1956 В АЛЖИР ОТ ФРЕНСКИТЕ КОЛОНИАЛНИ ВЛАСТИ, КОЯТО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ Е ВАЛИДНА

loyola

показвал съм и карта за библиотека - със снимка и име.

показвал си чушки. Освен долу на портиера в блока, на който можеш и среден пръст да му покажеш, пак ще минеш.

СЛИЗАМ НА ХИТРОУ ПЪТУВАМ КЪМ МУТРИСТАН .... ВАДЯ ПАСПОРТА С КОТАРАЦИТЕ И КОКНИТО ПОЧВА ДА МЕ ГЛЕДА КАТО МАНГАЛ .... КАЗВАМ И "ИЗВИНЯВАЙ ЗАБРАВИХ " И ВАДЯ ПАСПОРТА С ОРЛЕТО И ТЯ МИ СЕ УСМИХВА "СЛАВА БОГУ"

къв ''Хитроу'' имате в Сусурлево бе шизо? Разбрахме се да спреш да лъжеш, нали?

... през сусурлево е задния му ход... "хитро", а?

Един чип подкожно и баркод-четец (чип-четец ще е по-правилно май) ще е много по-лесно...Е, ако може и във ФБ да се поства, ще е прекрасно! Ех, мечти, мечтиииии!

А помислено ли е да се увеличи и броя на страниците на паспорта- напр. да станат 64, а не 36 както в момента? Защото ако не е, хората които пътуват често пак ще са принудени да си преиздават паспортите през 2-3 годинил

Значи може да пътуваш 200 пъти до Азия, Африка и Америка, ама един път да отидеш да си смениш паспорта е мнооооого тежко занимание...

На мен пък са ми странни хартиените визи. Те не са по-защитени от електронните визи!

Значи можело и така,а? Само че години наред ни събираха пари за тоя, дето клати гората и се чудеха какви такси да събират, как да подменят документи и номера на коли. Но за сега пък само виждаме намерение за промяна и нищо повече. Защо като става въпрос да ни се извади някой лев от джоба, промените са светкавични, а като е в полза на гражданина- да почакал още 2-3 години. И то за неща, които другаде от години са факт. Държавници ли? Селски бакали не става от вас,бе! За една лична карта висим часове на опашка, плащаме 20 лв (картончето ли струва толкова, ламинирането ли или никаквата снимка?)И не разбрах с нещо да ни облекчат особено.

Картончето струва 40 цента (от Дейта принт - най-качествените, турските са 12 цента). Разходите за една карта са: принтер $2500 и по $10 за всеки един от трите цвята лента, $5 за ламиниращата лента. Цената на печатането е около $2. Забравих и за софтуера - някъде към $5000, камерите за снимане са комплект с принтерите.

И сега ако кажеш каква марка са принтерите нямаш равен ;)

Любопитно ми е колко века още ще са им нужни да махнат дебилието "постоянен адрес" върху личната карта.

Паспортите ги издаваха за 5 години,защото винаги имаше някаква новост,която я измисляха,а в другите държави нямат такъв проблем защото хората там мислят.

moket1

В случай, че махат таксовите марки се надявам, че това е уредено в закона? Сега има възможност за плащане на таксата за лични документи с марки, но навсякъде отказват под предлог, че били в отделни сметки, а с марките нямало как да ги разделят по сметки. Надявам се и консулските услуги вече могат да се плащат на ПОС, след като марките отпадат. Какво се променя на технологията и е нужно чак от 2020 да се удължи срока, като само се сменя датата - мога само да гадая...

01.01.2020г. Ама наистина ли Ви трябват 2,5 г. за да промените срока на валидност на паспортите. Не е за вярване. Само празни приказки. Дотогава няма да сте на власт и я камилата, я камиларя.

Бъркаш понятията, куха червена кратуно! Специално за теб паспорта ти ще бъде еднопосочен до Колима, в Сибир, за да оцениш предимствата на гостоприемството на тавариш Путин!

Явно правителството в лицето на Екатерина Захариева мисли за хората в чужбина!

Аха, сега остава и да се замислят и за хората в България и цена няма да имат.