Първото бебе на десетилетието е Райчо, роден в Пловдив

Бебето е родено чрез нормално вагинално раждане и е изплакало в 0.01 мин.

Обратно в новината

Коментари - Първото бебе на десетилетието е Райчо, роден в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека детето да е живо и здраво. Не мога да разбера каква е тази злоба у хората. Детето е било циганче и не знам си какво. Какво като е циганче то като, че ли не е човек. Като, че ли циганите са виновни, че българите са пълни задръстеняци, че цял живот живеят с тъпите си родители и не могат да си намерят приятели и да раждат деца. Като, че ли някой им е виновен, че са безплодни и импотентни. Като, че ли циганите им са виновни, че спазват монашески "морал" на целомъдрие за цял живот, не се женят и не раждат деца, но тръгнали да ми се мислят за нещо повече от другите. И с какво са повече - с това, че са скучни, с това, че не създават семейства, с това, че остават сами като чухове. Ами, ако се женеха и българите всички, първото дете щеше да е българче. Сега какво ми са ревнали, че не е българче. Няма що! Като толкова искат да е българче, да раждат и българките деца, а не да ми остават стари моми. След като според българите не е хубаво да имаш деца и много от тях не искат и не могат да имат деца, не мога да разбера защо се дразнят, че първото дете не е българче. Ами те сами си са виновни, за да не е. И освен това те като не искат деца да нямат, защо ще забранява на циганите да раждат. Кои са те? Вместо да пишат злобни и тъпи коментари против това дете, можеше през това време да се женят и да раждат деца, а не само да хленчат. Срам ме е от този злобен и скучен народ!

По телевизията гледах, че за пърно бебе се конкурират две, три и всичките бяха ромчета. Няма лошо, да са живи и здрави, но кой ще работи след 10, 15 години в тая държава?

След 10-15 години ще викат Неволята, а тя има навика да се хваща на работа без много да се чуди кой.

За съжаление, все по-често ще е така. След време ще бъде изненада ако първото бебе е българче.

ще бъде изненада, ако и ХИЛЯДНОТО новородено е българче... и че тази територия, необяснимо защо, все още я именуват България...

честито това е началото на новата държава цигания!! българите да се връщат от дет са дошли!!!

държава Циганария!?!?! В най-добрия случай - гейропейски протекторат!

А има ли платени здравни осигуровки мамата ?!!!! И кое е първото родено Българче , коняците не интересуват никого ?!! Честита Нова Година , Хора ! Пожелавам си повече Български деца , а биомасата да поеме към бивша германия / пакистан . Амин. Бъдете здрави :)

Циганин плаща само за нова булка!

Абе, Дировците, ако ви е по-лесно, смятайте го с левчета. Ако имате 19 монети от 1 лв, никой няма да ви ги обърне за 2 по 10 лв. За втората десетолевка не ви стига б1 лев. Е, същото е с годините! Новите десетнзапочват при изпълнени 20 ;)

инжинер да стани Райчо и у Германия да оди!

И родата да вземе, ама цялата! Дай Боже!

А първото неродено бебе как се казва? През десетилетието на ГЕПИ са се родили около 150 000 по-малко деца. А уж щяхме да борим корупцията и демографската криза преди 10 годинки. Е хубаво ги преборихме. Напраявихме 2-3 хиляди калинки милионери.

Да е живо и здраво цигането. Доста от тук пишещите влагат някакво сакрално предопределение за това кои 'трябва' и кои 'не трябва' да се размножават. Не зависи от вас кой, какво и защо го прави. Като искате да борите малцинствата - е*ете се, правете деца, раждайте ги и ги отглеждайте.

че освен така синтезираните българчета, родителите им ще трябва да хрантутят и "кукувиче та"та;-).... Измисли друг чалъм - този няма да ни отърве от професионалните избиратели и професионалните "майки"...

Абе за тези "Нова Година" не идва ли след около месец и половина? Що се месят в нашите празници? Ние не празнуваме Б(М)анго Васил, нали?

Този кмет на пловдив трябваше да обяви ,че дава заплатата си на първото новородено българче за 2020.Тези не са българи и те си го казват навсякъде-ние не сме българи,а чисти цигани.

Видях го по телевизията и констатирах ,че този си е жив мангал.Как може циганин да е първото дете на 2020.Ако ще продължавате с циганията по добре спирайте тази кампания"първо бебе на България."

Да е живо и здраво чавето, неговата непълнолетна "самотна" майка, и най-вече работещите българи, които ще трябва да хранят поредния паразит.

Никой не ни е крив, че сме прокажен и ялов народ от меркантили и егоисти. Срам ме е, че съм българин! Дано повече Райчовци да има, те са бъдещето.

Хасане, ти НЕ СИ БЪЛГАРИН.

Хасан съм, като не ти отърва...

Да си жив и здрав, Райчо! Още много братя, сестри, лели, брат'чеди!

Десетилетие започва 21г. Сега свършва старото.

Така е, новото десетилетие започва от догодина, но това е нивото на дирниците.

Цигане, още едно което ще хрантутим докато порасне и почне да краде.

В новината пише ,че детето се е родило с "нормално вагинално раждане" !?@№$ Има ли раждания които да не са вагинални ? Анално може ли да е ? Или през ушите примерно ?

Съществува хирургична процедура, при която раждането на фетуса (плода) става чрез оперативни разрези по коремната стена (лапаротомия) и стената на матката (хистеротомия).

Ти описваш цезарово сечение или секцио. В статията става въпрос за нормално раждане, което освен вагинално няма какво друго да е! Самото използване на двете думи е абсолютно излишно!

циганките раждат, а българските кметове им харизват заплати, защото знаят, че ще получат много повече....ако българин поиска среща с този кмет по актуален въпрос може и да го глобят една заплата ако упорства...

но ако държим на уточненията, то вагиналното раждане може да протече нормално,може да протече и с настъпване на плацента превия, обилно кървене, перинетална асфиксия и редица още други усложнения, които не се считат за нормално състояние при вагинално раждане.

Това не е раждане, а хирургично изваждане на плода. Не по естествен път, а провокирано. Така че, не си прав, но пък си личи, че се стараеш да понаучиш това-онова...

Моля, не отчитайте това в статистиката. Трябва да отчитате само родените човешки бебета. Циганската и всякаква друга измет отива в категория животни.

Таз е последната година на десетилетието бре математици!! Догодина започва новото!!

2000г. е първата!!! 2009г. е завършена 10та 2019 е завършена 20та... ... И сега е 21 век, а не 20 ти Погелавам ти да завършиш 8ми клас като цигането.

"2000г. е първата!!!".... абе ти прост ли си или да???? значи по тая логика сегашното летоброене е започнало с нулева година която е първата......

Новото летоброене, т. нар. нова ера започва с година първа, преди нея е година първа преди новата ера. Нулева година НЯМА!!! Както няма нулев месец, нулев ден и т.н...Едно е да броиш с числа(числителни бройни) -0,1,2.. и т. н., съвсем друго е да изброяваш години, като периоди от време, обхващащи 365(366) дни, с редни числителни-първа, втора и т. н. години.... Сега схвана ли и още ти е сложно?! Винаги съм си мислел, че има хора, които използват мозъка си само за да пазят равновесие, сега вече съм убеден, че е така!

3евзек

На линийката със сантиметрите има 0, но от там започва не нулевият, а първият сантиметър. Когато той бъде достигнат, чак тогава казваме 1 сантиметър. Когато бъдат достигнати 10, започва 11-ият. При годините е подобно - завършваш 10 и започваш 11-а, а преди края на 2020 има завършени 2019 години и една незавършена. Иначе Исус би празнувал първия си рожден ден в края на нулевата година. Звучи идиотско.

Тази година една , до година две заплати.Да се знае какво значи европейски град на културата . И когато дойде пак принц Чарлс да види какви е чада раждала българска майка юнашка.

Паразитите нямат място в България.

Навремето (при изостаналия соц) децата мечтаеха да станат космонавти. Сега (при напредналия капитализъм) върховната мечта е да завършат гимназия. Просто прогресът е ... потресаващ!

Не изкривява темата, това не са Българи!

Не е ли рано за новото десетилетие?!!!

Елементарната аритметика сочи, че първото бебе на десетилетието е родено на 01.01.2011 и днес има рожден ден, става на 9 години.

журналистите са зле с математиката. Те с какво ли са добре, де!!?

Хм, шокираща новина! най-много ме шокира изречението: "За завърши 12-ти клас, си пожела майка му."

не се разбира Кой да завърши 12 клас? Детето или майка му?

Тука може ли да тролим за новината за Силва Зурлева?

Не! ДС клон ГЕРБ не разрешава!

Те са бъдещето.

lu4ka

Колко трябва да си тъп, та да си мислиш, че десетицата започва с 20, а не с 21???

просто трябва да си журналист.

Това ми напомня за спора кога започва 21-ви век

Да е живо и здраво гербаджийското бебче!

Що не пуснете една снимка на Райчо и майка му да им се порадваме.

Дали е първото в България? Това е първото в Пловдив. За десетилетието коментиращите, сте прави. На времето президента на България / П. Стоянов /ни вкара една година по - рано в " Новия милениум ". Простете на редакторите, те нямат съветници. От 1 нататък се броят само вековете - справка - Юлианския и Григорианския календари.

На кое десетилетие????

Майката пълнолетна ли е?

Майката му пожелава да завърши 12 клас. Това нейна непостигната мечта ли е или ще е горда да се изравни с нея? има ли сведения за други бебета от празничната нощ?

"Десетилетие" - вижте статията в Уикипедия. PS Журналистите също да прочетат.

За циганската ни държава.. Има ли изненадани ? Радвам се че напуснах, надявам се всички бели хора да напуснат БГ и после само НАПАЛМ и Циклон Б за останалите човекоподобни индивиди

Така е и все пак с Х ли ти почва фамилията :-)

На Дир-а десетилетията са от по 9 години :D :D :D

Стига с това ново десетилетие бе! Не разбрахте ли че започва догодина?

Еми нашите бебета като ги раждат в германски и френски болници така ще е... Ходете да градите чужди държави и после мрънкайте за това и онова....

Тези дето са навън не мрънкат. Мрънкат тези дето сме в Бг.

На кое десетилетие? Още не сме изпратили старото! До десет броим от 1 до 10 включително, не до 9!!! Новото десетилетие ще започне от 1 и ще обхване от 2021 - 2030! Научете се да броите до 10! Не заблуждавайте хората, които уж вече знаят как се брои.

Направи си сметка колко прости и неграмотни хора работят на какви ли не места .......

Потресаващо е! Щом до 10 не могат да броят... не зная как очакваме по-сложни екзистенциални и управленски въпроси и проблеми да решават.

Етноса няма значение. Според някои списващи трябваше ли га го кръсти Патрик или Дейвид? Това си е нормално българско име.

Ми жив и здрав, смс с това име етноса е ясен, не го чака лесен живот

Първото бебе на десетилетието се роди на 1 януари 2011 година..по-долу под моя пост и други хора ви обясниха как се смятат десетилетията..

Между другото, Райчо на български означава слънце. А бебето не е първото на десетилетието, 2020 е последна година от десетилетие, следващото десетилетие започва с 2021 година.

За последните 10 години, циганите се увеличавиха с 500 000бр

Вече си имахме такъв премиер и се казваше Иван Йорданов Костов. Още щом казаха Райчо ми беше ясно, че е от Столипиновската маАла. След това репортажа го потвърди.

Самият факт, че мечтата на майка му е да завърши 12 клас... Нямаше нужда да ги гледам никъде, за да разбера, че са тъмни

Е искахте да свалите Живков,па ревете от Костов и Бате Боко? Последно?

Тази Новина трябваше да е в Криминални Новини .

Кметът дарява на циганката една кметска заплата. Вижте колко тъпо. Дарява български пари на циганите.

Следващото бебе 2021, 2022,2023 ще е така... Живи и здрави и повече разум!