Първосигнална русофобия

Способността за влияние на Русия и, в по-широк смисъл нейната власт, постоянно са надценявани от западните елити, коментира Жоаким Имад, президент на асоциацията "Критика на европейския разум"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е това русофобия ?! Да не е обратното на русофобия ? Не ги мразим - просто се гъбаркаме с тях Виж те мразят всички

Прекалено много вниманиеткъм тази тема. Краля е гол. Вече няма сляпи.

Русоробия

Глобалният либералният свят загива и без руска помощ! :))

За неразбралите либарално ориентирани индивиди, като "ха-ха" отпреди малко - Фобия (от гръцки: phobos – „страх“) е патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство; страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение. Още веднъж, за да се замислите - фобията се приема за психично нарушение и е значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране. То си е повод да се замислите дали ще изживеете поне един ден, без да плюете по някого.

Русия не трябваше да ни освобождава от турците.Няма благодарност към руския войник.Плюем по Путин ,сега ще плащаме нефта и газа на петорни цени.Сега умираме от глад.Няма кой да купува земеделската продукция.Хората бягат от страната.

ме подсети за родения в Кьонигсберг, сега Калининград, Кант и неговата „Критика на чистия разум“ или „Критика на практическия разум“. попрегледах биографията му и открих какво е мислил за мира през 1795 година във " Вечния Мир: философски проект " Цитирам само точки 5 и 6. „Нито една държава да не се намесва със сила в конституцията или правителството на друга държава“ "Нито една държава не трябва, по време на войната да си позволява враждебни действия, които ще направят невъзможно взаимното доверие в последващия мир: това са наемането на убийци (percussores), отровители (venefici), нарушение на капитулация, и подстрекателство към измяна (perduellio) в държавата-противник". би било интересно да прочета коментар на същия автор за способността и начините за влияние на забаднит елити. нямам време за коментари, затова с интерес ще чета тези на останалите потребители във форума.

Русия никога не е била равноправен партньор на Запада и винаги е развивала деструктивна, дестабилизираща и агресивна политика по отношение на други страни. Освен това Русия винаги е нарушавала международни норми и е потъпквала ценности. Конструктивен диалог с Русия е възможен само след като страната се демократизира, но това е невъзможно при днешната престъпна диктатура.

интересен казус по Кант: "Капитулацията на Япония бележи края на Втората световна война. След сриването на Токио и атомните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки японското правителство уведомява съюзниците, че капитулира безусловно, с което се слага край на японските надежди за почтен мир. " тука имаме изпреварващо действие, за да се постигне бърза капитулация и победа във войната. като как би окачествил това Кант?

Напред с братска Русия!

западът си отива - без морал няма бъдеще; завиждат на страната, която е намерила решения на основни проблеми: мирно съвместно съществуване на различни вероизповедания, социални програми за възстановяване на популацията, съхраняване на националното достойнство... жалките пропагандни трикове на запада са единствено повод за насмешка над глухия клон на еволюцията, в който сами се завряха западняците

забрави просто да доразвиеш мисълта си. друго си е да сложиш край на ВСВ с атомни бомбардировки на дефакто капитулирала държава.

западът с отива? Кога? Отива си? Как го разбра? Или пишеш ей така, копейката да вземеш?

Братята руснаци-освободители винаги са се застъпвали за нас. Срамно е медиите да бълват масово пропаганда срещу Русия последните години, само и само защото им плащат за това. Но както се казва: журналистиката е втората най-древна професия.

още тогава не са били демократизирани и са били престъпна монархия. (( хич да не бяха обиждали Сюлейман паша, така де.

Имало асоциация "Критика на европейския разум".. хахаха.. Ама то отдавна няма европейския разум. Има ирационална политика и подчиняване на ирационални "евро-ценности". Кво рационално има в това да приветстваш мигранти, които приемаш уж като "нужна работна ръка" (цитирам Меркел), обаче всъщност им даваш соц.помощи и те лягат на социалната ти система и паразитират върху труда и данъците на европейците. Само 5% от придошлите работят нещо. Останалите се излежават в държавни жилища (безплатни), живеят от помощи за безработни и само ти искат нови джамии???? НИЩО РАЦИОНАЛНО НЯМА В ТОВА! Какво рационално има да се съгласяваш с американските антируски санкции, от които ти губиш милиарди евро, вместо да печелиш? НИЩО РАЦИОНАЛНО НЯМА В ТОВА! Какво рационално има в това да купуваш скъп американски газ, вместо евтин руски? НИЩО РАЦИОНАЛНО НЯМА В ТОВА! Примерите са милион!

Какво рационално има в това мен да ме обискират на летища и митници, да ми проверяват документите, да ми сканират багажа и да ме питат къде отива, защо и т.н., а в същото време хиляди джихадисти без документи безпрепятствено да ги пускат да минават през 3-4 граници, само щото били от Азия ... или Африка? НИЩО РАЦИОНАЛНО НЯМА В ТОВА!

Анализът не е лош, макар да е твърде милостив към шимпанзетата, зовящи се елити в западните държави. И точно поради това е написан напразно - никое от тези шимпанзета няма да го прочете.

ПИЧ УПАДЪКЪТ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е ПРОДЪЛЖИЛ 300 Г. НЯКАКЪВ КОМЕНТАР ? БЪЛГАРИЯ ПЪК ЗА 68 ГОДИНИ КАПИТАЛИЗЪМ ПРЕЖИВЯ 3 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ . КОМЕНТАРЧЕ ?

с много думи е казана една истина: россия не е чак такава кочина каквато е в същност!

Тук някой се опитва да се прави на по-умен от Джон Лок ( за червени дебили, членове и симпатизанти на БСП, пояснявам че Джон Лок е английски фиолософ от 18 век. С много интересни възгледи). И пасе в тази ливада, в която ние серем от 140 години. Откъде идва всъщност русофобията? Ако погледнем в очите българската история, само 5 години след Освобождението се появяват първите признаци ан русофобия. След Съединението от 1885 русофобията се развива, а по време на детронацията на Княз Александър и последващите събиятия достига своя апогей. въпросът е защо. как така само 7-8 години след Освобождението българския народ се разделя на две и половината мрази Русия, която ни е освободила. Отговорът е и сложен и прост. С дипломати като каулбарс не ти трябв аанти-руска пропаганда. Всъщноост през март 1878 всички са били русоифили. И после изведнаж нещата се променят. Русия иска да осребри Освобождението. И започва да работи срещу интересите на България. Тя се сближава със Сърбия и от тук нататък нещата с предопределени. Съединението е първия тест за това колко ни е приятел Русия. Тя с еобавява против и насъсква сърбите срещу нас. Изключително подло - след като всички български вок=йски са на южната граница срещу Турция, ти удряш в гръб. Е, крайния резултат е доста по-различен от очакваното, но пропастта е издълбана. Русия иска да направи България Задубайская губерния - преден пост на руската империя за контрол над Проливите. От този момент нататък няма случай в който Русия да е на страната на България. По време на обявяването ан незвисимостта на 22 септември 1908 г. Русия пак е против, но поради защитата на собствените си интереси накрая ни подкрепя с половин уста. После отновонещата се влошават. Междусъюзническата война е инспирирана от Русия. накрая България е наказана заради позицията на Русия. По време ан Първата световна война Русия е срещу България - руски войски правят опити за окупация на Добруджа ( и ядат бой от ген Колев), варна и др. черноморски градове са бомбардирани. След като един такъв върл русофил като Дядо вазов става русофоб през 1916 пшравете сметка що за политика е руската. Те си търсят варгове навсякъде, където е възможно. Всички ги мразят - Прибалтийските републики, Полша Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Молдова, Украйна, Грузия и кой ли още не. В момента правят всичко за да ги намразят и в България.

русомразци има навред, където са стъпили повече от десет алкаша едновременно! а русолюбци има само в България, щото нашите смо.таняци дето отидоха да печелят в коми, се върнаха бедни, пияни и с по една руска повлекана в добавка! та днешните русолюбци са техните мелези!

Българинът винаги ще бъде на страната на братушките. Колкото и да си смучиш измислици от пръстите.

Лошото е че след продължителна русофобия Историята показва следва Световна война. На запад видно са забравили таз "подробност"....

БГ соросоидът е любопитно раково образувание в нашето общество. Доколко мрази Русия не е важно, важното е че мрази България и е против интересите и. Не се сещам за по ярък пример от Южен Поток. Това при бедна, на последни места във всякакви икономически класации страна, която се обезлюдява, защото народът емигрира, но Южен Поток на ни трябва, защото газта по него е комунистическа. Соросоидът измисля неказвани от българските възрожденци бабини девитини срещу Русия. Каравелов, Славейков, Левски, Вазов какво били казали. И се цитират при всички възможни поводи. И си измислят нов герой - някакъв си ген. Колев (роден в днешна Украйна), който така разпердушинил многомилионните руски войски, та чак до Москва и Владивосток стигнал. Действително раково образувание.

бе да те питам, россия отказа ли се от долара, или още не е?

Всичките ти напъни издишат. Явно не познаваш подробностите от историята, а само антируската пропаганда по случая. Ето само два примера: 1. "Съединението е първия тест за това колко ни е приятел Русия. Тя се обЯвява против и насъсква сърбите срещу нас." - ИСТИНАТА: Русия е против проекта за признаване на Съединението, в което е споменат ПОИМЕННО българския княз, с когото тя е в конфликт, след 1881 г. когато той суспендира конституцията и обявява Режима на пълномощията. (Дано си чувал за това!) Уж за да се бори с "либералните идеи", той реално прецаква Русия и изкарва нея виновна, докато провежда прозападна (тоест антируска) политика. Затова Русия иска да го махне. Дали си чувал за преврата срещу Батенберг!? 2. По време на Първата световна война Русия е срещу България. ФАКТИТЕ: България през 1915 г. влиза в съюз с Германия и Австроунгария, който е антируски съюз и вече 1 година двете държави воюват с Русия. Ти какво искаш при това положение? Русия да ни счита за приятелска държава ли? .

ми тя световната започна тъкмо с любовта на сталин и хитлер към земите на съседните им народи! или не помниш? виж защо ссср е изгонен от обществото на народите!

Преди винаги са викали еврейте са виновни а сега русия е виновна за всички неволи .а пък запада е деградирал напълно само пропаганда лъжи от джендъри какво ли да очакваш

Все едно сега ние влизаме в НАТО и НАТО започва война срещу Русия, но ти искаш Русия да ни смята за приятели. Как ще стане това? Ти нормален ли си?

южен поток, значи? ми ето южен поток -500 км. руският концерн газпром обяви че ц;ената на южен поток ще достигне 29 млрд евро южен поток поскъпва с 47% южен поток ще струва 23-5 млрд евро! можеш да си избереш която искаш цена! а газопровода израел- кипър- италия-2000 км., стойност 6 000 000 000 $

поздравления за дир бг! това е първият случай, когато връщате изтрито мнение!

Удивително глупава и повърхностна статия, но и това е подход, да се обявяваш срещу манипулацията като си служиш несръчно с нея.

Скоро прочетох и друго соросоидно изказване. Ако не сме спрели турските войски при връх Шипка сега в Русия са щели да говорят турски и да носят шалвари. Не знам колко трябва да си тъп да изтърсиш тази глупост. Демек ние сме спасили Русия от Турците. Трябва да си силно извратен за да кажеш това. Освен злоба просира и неграмотност - една от основните характеристики на соросоиде. Неграмотен до скъсване, но винаги компетентен и знаещ световната история по извратен начин. идеята е че голяма част от младите не учат история и вярват на соросоидите защото е модерно и интересно.

Ати още ли духаш или вече не?

Пропускаш нещо много важно щото не е удобно да го споменеш. По голямата част от Южен поток се поемаше от Газпром. Тоест Българиа нямаше да инвестира почти нищо. Сега как е? Като лъжеш поне да има някаква логика в това което пишеш.

Аууууууу нова лъжа. За каква любов на Сталин става дума? Или няма значение важното е да хвърлиш бомбата, пък после ко ще ти проверява има ли някой сестра. Соросоиди жалки и мизерни

Като ви скъсат шортите "ушанките" за енти пореден път , пак ще заобичате Русия ! А етническите българи може и да не сме стока , но Русия няма да предадем !

Това е някакъв нов прочит на историята. Соросоиден прочит.

Тия дето отидоха в Коми да печелят се върнаха с пари а такива като теб дето не работят а само лаят са с повлекани и днес. Даже не ми жал за вас

018-08-01 00:00:43 pd (нерегистриран) Нещо притеснен ми се виждаш. Напрегнат, някак си... Продължавай да си повтаряш "нищо не постигат, нищо не постигат..." Автосугестията е голяма работа. Но уви, не може да промени реалността. Ние тук на "Савушкина" ще оправим и тези избори, щото имаме голям опит още откак назначавахме римските императори, както правилно отбеляза. П.П. Ако не те притеснява, ще може ли да предадеш едно колетче с пуловер и плетени чорапи на Наполеон от осма стая?

Истината е друга. Колкото и да плюета вие соросоидите на Русия и е през.... нали се сещаш. От вашите глупости нищо не се променя, въпреки че сигурно си мислите че възпитавате някого. Умните виждат колко сте жалки а глупавите няма значение какво мислят. Радва ме това че и децата си взпитавате и им промивате съзнанието това е нещо като самоубиване на потомството ви. Продължавайте по същия начин! Ние се радваме да го виждаме това. Винаги е удоволствие за всички нас.

за тебе може да е първото - при мен по изключение не върнаха 2-3, които просто не бяха по темите. всичко останало, ако е по темата и не е банално, злобно и тъпо (а такива нямам, за разлика от твоите), го връщат.

018-08-01 00:00:43 pd (нерегистриран) Нещо притеснен ми се виждаш. Напрегнат, някак си... Продължавай да си повтаряш "нищо не постигат, нищо не постигат..." Автосугестията е голяма работа. Но уви, не може да промени реалността. Ние тук на "Савушкина" ще оправим и тези избори, щото имаме голям опит още откак назначавахме римските императори, както правилно отбеляза. П.П. Ако не те притеснява, ще може ли да предадеш едно колетче с пуловер и плетени чорапи на Наполеон от осма стая?

Вие по традиция предавате България

въжеиграчът на удобни нему статистики, как е, има ли за баничка и боза?

такъв газопровод няма, провери си бележките от последната лекция а газопровода израел- кипър- италия-2000 км., стойност 6 000 000 000 $

просветителю. ключови думи: ВСВ, Финландия "Толкова рязкя промяна на отношението на членовете на Лигата на нациите (оттеглили се от групата на противниците) обаче се дължи на това, че СССР се превръща в един от лидерите на Антихитлеровата коаалиция. ърна в един от водещите членове на Антихитлеровата коалиция. Така, на 23 май 1945 г. и самият Манерхайм, президент на Финландия, изпраща на Йосиф Сталин поздравителна телеграма от името на финландския народ, където нарича СССР като "великия съсед на нашата родина", нарича победите на Червената армия "безпрецедентни в историята" и "бляскави", а своите поздравления - възторжени". е, ти не си ниво президент на Финландия, стой си там в блатцето и се обаждай, за да ме веселиш.

Прочети по-добре Брест-Литовския мирен договор, за да видиш, кой на кого е скъсал шортите.

сори за едно повторение и някои правописни грешки, тия прозорчета ми пилят нервите, когато текстът е по-дълъг, няма видимост. и кога ще сложите спелчек - с образвателна цел? пък и за избягване на грешките от бързане? толлкова ли е трудно?