Първо изнасяне за поклонение: Мощите на Светите братя Кирил и Методий са в България

Литийно шествие ще пренесе светините в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората не могат да оценят и схванат какво Бог ни е дал с писменоста! Свободно четене и разбиране на Божието слово! Директен достъп до Божиите съкровища на мъдрост знание и поука! Благословен ден!

Ти сериозно ли бе?! Не можеш да схванеш на собствениа си език, какво то съска съседа, ама разбираш АРАМЕЙСКИ :) Ма тоя бог деуг език не говори ли?

Славянството е измислен технически термин, а българите не сме нито от славянски племена, нито сме римляни, нито елини, нито траки. Прабългарските племена са се смесили с местните племена траки и славяни, а простотията ни е очевидна. Една от най-простите нации, идете на западно летище и сравнявайте полетите с българи и с чужденци. По простотия ни бият само азиатските племена. Другото е, че руснаците също не са славяни, те произхождат от финските племена, а много от тях смесени с местното азиатско население.

Абсолютен факт

Гроб на Свети Методий не е открит до днес....не знам как и от къде са тези мощи, които ще бъдат изнесени за поклонение заедно с тези на Свети Константин Кирил Философ.

Ама тия МОЩИ колко да са мощни?! По-просто племе от хридтияните НЯМА! Гърците са ви поразили празните глави, нямате шанс...

Мощни ли са мощите на Кирил и Методий? Колко коня са?

Очевидно не можеш да кажеш нищо умно. Защо се упражняваш върху тези давама светци? Каков удовлетворение ти носи да се държиш като бехарактерен боклук?

И аз това питам: тая гнилоч колко е мощна и кога гнусните християни ще спрат да ровят в гробовете и да разнасят изсъхнали фалоси?! Да не би да ги чакат да възкръснат?

Много правилно си пита човека. Безхарактерен си ти,че те е страх искрено и недвилично да се възмутиш на гнусните християнски практики! Гърците добре са ви поразили с,тази религия!

тъпанар тъпанаров

Няма никакви сигурни сведения, че Кирил и Методи са съществували и че това, което им приписват са го направили. И "азбуката" им и езикът на които говорим са искуствени и вредни, защото са искуствени!

Един въпрос: ти идиот ли си? Елементарен е: ти идиот ли си?

Неправилен въпрос! Опитай пак, може и да успееш! Въпреки, че е невероятно!

Не е идиот. Това е неговия начин да си мисли, че мисли различно.

А ти с коя азбука написа туй? И се пише иЗкуство! Кретен.

България била славянска държава, а други били католически. Това "слявянство" ще ни язяде главата. Иван Вазов е казал: И ний сме дали нещо да света, на вси слявяни книги да четат. Не уважаеми г-н Вазов, не книги, А Божието слово и то на български, не на черковнославянски!

Е, прочети малко от онова, което са написали учениците и последователите на Кирил и Методий в България през IX и Х в. Имам предвид Климент Охридски, Чернорицрц Храбър, авторите на Методиевото Пространно житие и на Най-старото житие на Наум. Всичкибте казват, че пишат на славянски език, че превеждат на славяндки и създават славянски книги. Не български! Останалото е съвременна трактовка на фактите, а, ако ставаше въпрос за македонците, шяхме да го наречем пропаганда.

Според житието на Св. Климент Охридски, написано от Теофилакт Охридски, Св. Климент е "Пръв епископ на български език", така че не чети само каквото ти изнася. А това, че българите са дали книги на славяните, не значи, че самите книги са "славянски". Преди да се появи старобългарската писменост няма нито една книга или поне надпис на "славянски" та да разберем как са говорили тези славяни. Пълна мистификация са.

Е, разбира се, Теофилакт Охридски, който пише през XII в., знае повече от онези, които лично са виждали Константин и Методий...

Константин-Кирил умира в Рим и е погребан в базиликата "С. Клементе". Няма никакви исторически данни за това гробът му да е през вековете да е отварян и части от неговите мощи да са изваждани оттам. Не съм сигурен дали изобщо в днешно време сред стотиците погребения в крипатата на тази църква гробът на св. Кирил е идентифициран. Гробът не Методий пък изобщо не е намерен. Дори не се знае в кой град е починал и в коя църква е положен. Толоз от мен за мощите на светите братя. Между другото е интересно, че римоктаолическата църква е "ВЪРНАЛА" мощите на Солунската епархия, а не на българската църква. Това показва доколко светът схваща двамата братя като българи... или като македонци.

По времето на Наполеон гробът на Св. Кирил е отворен и мощите са взети от някаква благородническа фамилия на съхранение, после има дълги истории къде са, те ли са и в крайна сметка май в момента гроба му е празен.

Позната ми е тази история. Верните факти около нея са горе-долу 0%. Научна мистификация, примесена с уж стабилни научни факти.

Гръцки интриги- прецакаха ни с охридската архиепископия и сега се заиграват с Кирил и Методий за компенсация!

ЗАБИРАЙ И Димитър Ковачевски МОЩИТЕ СА ТУК А НЕ В РИМ

„Писано е: „На Господа, своя Бог да се кланяш и само на Него да служиш.“.

защо папата обяви Кирил и Методи за светци и покровители на европата? защото са негови агенти! кои други от нашите земи са с тткъв статут? никави Кирил и Методи от Солун не е имало, защото не е било възможно да ги има по онова време и на онова място! И това е известно! Пак ни будалкат! Ама нали сме си будали!

скоро ще докараме в БГ Светите мощи на Светите гадноапостоли братята Владимир Мутин , СерГей Шмойгу и серГей Лавров/ич .

Стига с тия Кирил и Методи! и "кирилицата" и "латиницата" и "гръцката" азбуки и много други зловредни действия срещу паметта на човечеството са работа на папата, запада и техните слуги! къде са ни учените и политиците да съобщят истината за нашето културно-исторически поробване от запада?

Архитъпанар Копейкин, ще изложи на показ частица от мощите на Ленин, кохто е измислил е-оборотно в края на Алеята Героите на Украйна ! Софийска Община моли Поклонниците, да на пикаят по оградата на Митрофанова, а в специално сложените химически тоалетни. Ще бъдат раздавани газови запалки, второ направление, с мирис на Русия.

Солун не е архиепископия! Както и келията от Карея, която се представя за манастир Есфигмен няма нищо общо с истинския манастир, съответно не и с ръкописите му, мощите му и т.н. Поредният съмнителен бизнес на Никанор :(

Ее нямя като нашите Кирил и Методий