Коментари - Първият български флаг от Антарктида оцелял, излагат го в НИМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако може да се говори за тарикати в науката, Пимпирев няма комкуренция. 30 години нищоправене и лапане от бюджета. Ако се намери и един българин , който да ми докаже 5 лева полза за държавата от 30 годишното кибичене на Пимпирев на Пимпирев в Антарктида , ще се откажа от думите си

Испанеца намерил знамето и го съхранил.

Търся си изтривалка за входната ми врата, не го ли продавате?

това е защото има герб знамето :)

Нека сега далтонистите, които измислиха и утвърдиха с конституцията новия, уж зелен, а всъщност синьозелен цвят на българското знаме видят с очите си какъв беше автентичният зелен цвят на българското знаме преди няколко десетилетия.

Да, само че, аз пазя знаме със най-първия соц. герб от 70-те години, и там зеленото също си е синкаво зелено. Обяснението е, че е имало период в социализма в който са се печата тревно зелени байраци, които не може да се каже, че са били фалшиви. Оригиналния цвят на знамето си е синкаво-зелен.

Всъщност, възможно е знамето което притежаваш да е избеляло. Най-силно се проявява синкавият нюанс след избеляване на знамето от слънцето. Нюансът на сегашния зелен цвят е утвърден с новата конституция. Като състав, този нюанс е 50%синьо и 50% зелено. В предишните конституции се е казвало само "зелен цвят", без да се посочва нюансът. Впрочем, притежавам цветна снимка на народното събрание от 1943 година, на която зеленият цвят на знамето на парламента е тъмнозелен, така че не може да се твърди, че тъмнозеленият цвят е наложен след 1944 г.

Според традициите всички славянски държави имат синьо и червено в знамената си. Тревисто зеленото фигурира в знамената на мюсюлманските държави. Преди Освобождението - (червено-бяло- синьо/зелено) е знамето на четата на Филип Тотю (1867 г.). Затова официалния цвят е синьо/зелен (зелено със син оттенък), ако замениш синьо/зеленото със зелено, ще получиш най-вероятно знаме на държава, която даже и не съществува.

Цялата Мара втасала нас с Антарктида ни занимават. Дупетатите това лято да отидат на курорт там. А и о-в ливингстон не е част от материка Антарктида, а на юг от Чили и Аржентина. конска опашка не намериха ли там?

Малеее, човек, занимаващ се с наука да говори за чудеса! Срам, срам!!! Да си направят изводите с какви материали е направено знамето преди 30 г. и с какви прогнили платове днес! Това не е чудо!

Не успяхте ли да изрежете петолъчката поне?

Ако нямаше комунизъм, щяхме да бъдем като Гърция, Бедна аграрна страна, без лека и тежка индустрия, с дървени електрически стълбове, с огромен външен дълг, продаваща/залагаща територията си срещу заеми ...

Хора от онова време, царски офицерси, казват: ако Хитлер беше победил, сега щяхме да сме една развита държава, почти колкото Германия.

Царските офицери от онова време хич не ми ги хвали. Историята много добре ги знае колко хора са убили и в Гърция, и в собствената си държава. Е, Хитлер не победи, нямало е как да победи, а дори и да е победил, България щеше да си остане същата кочина, която е била по царско време.

Бъдещето на България е в музея.

Е, трябва частния флаг на Пимпирев да се вдигне. Там си му е губерния като разходите по нея се плащат от нас, наивните данъкоплатци. Иначе, опитайте се да отидете на "българската" територия Ливингстън - Пимпирчо ще ви иска 5000 евра /опитах и го знам/. 5000 евра - за самолетни полети /които излизат към 1400 евра отиване и връщане/, общо 4 дни плаване с мизерен военен кораб и около 30-35 дни престой в бараките, ядене на консерви и...печалбата на Пимпирката /към 2000 евро на човек - патриот е все пак.../. Без печалбата му, следва да е 3000 евро макс. А, някои се уреждат да ходят, за да..."записват" тишината. Ние, тъпанарите, в същото време, събираме пари за "българската Коледа"....

лъжат за пари

социалистическо калпаво качество неуспяло да се разпадне в свирепите условия

Е точно благодарение на герба горе вляво на това знаме имаме антарктическа база, двама космонавти, най-голямата рафинерия на Балканите, атомна енергетика, IT-сектор, добивни предприятия, 50 000 километра пътна мрежа, три дузини язовири и каскади, летище София, фармацевтична промишленост и всичко останало, на което евроатлантиците-олигарси седят с дебелите си г*зове. Само казвам.

А представяш ли си какво щяхме да имаме ако нямахме комунизъм?

Смешко, другите страни все едно го нямат това, и то в пъти по-развито?! За сметка на тва сме бедни като църковни мишки, и вчерашните партийни величия, които те обвиняваха за всяка дребна покупка в "частнособственически чуства", сега са най-богатите капиталисти!

Прав си, но лошото в случая е, че за всичко това вече се говори в минало време...

До екс - Ами нямат го! На пръсти се броят страните с индустриална база, каквато имахме ние. За времето си - 80-те години - бяхме сред първите, дори и качеството да не беше върхово. Всичко това можеше да се усвои и развие, или най-малкото приватизира справедливо. Вместо това си продадохме авиопревозвача за $ 150 000 и транзисторните линии на завода в Правец за $ 60 000. И не са виновни толкова партийните величия, колкото техните шофьори и изметта от 6-ти отдел, родния вариант на "дълбоката държава".