Партиите взели 6.5 млн. лв. повече заради несъвършен закон

Няма как получената субсидия да бъде точно по 11 лева на глас, общата сума за гласовете на всички участници в изборите се разпределя между влезлите политически сили

Обратно в новината

Коментари - Партиите взели 6.5 млн. лв. повече заради несъвършен закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Промяната на този закон е тема на всички партии и не е редно изпълнителната власт лично да решава този дебат". Ами нали вие имате законодателна инициатива. Защо да не е редно? И нали трябва финансовия министър да го боли за всяка стотинка на държавата.

Целият извод е: Едни хора са си взели 6 млн. без основание заради това, че същите те са си написали калпав закон, който им го позволява. И сега - никой не е виновен ??? Ако аз си напиша закон, че мога да вляза в една банка и да я ограбя, и после я ограбя вече законно - това дали е престъпление ? ЕВАЛА. Поне на едно място в ЕС да сме на първо място. По ЗАКОННО крадене.

Е, нали законите ги "коват" в парламента!? Как очаквате да не си напълнят хазните на наш гръб? Пък щърбавия закон, я го забележи някой, я не.

Закона наистина не е съвършен. Трябваше Ръбък Бъбъла да го поправи на " от всеки гражданин независимо дали е гласувал или не.." - хахаха

нинова и йовчева лапат и си мълчат, а го играят опозиция!

маааааави!

Не разбрах логиката на Слави Трифонов, че БСП е виновна, а другите невинни ли са? Къде е вината на финансовия министър и пак ли ще ни препратят в годините от 2005-2009 и 2013 ?г

Аз мисля, че трябва да се проверят и предходните години. Всички разлики да бъдат върнати заедно със следващите се наказателни лихви. А вие какво мислите?

Искам да поясня съвсем ясно защо жалкото обяснение на тези, че такъв бил законът, че законът бил виновен е ЛЪЖА! Понеже току що видях и чух наистина много жалките и долни лъжи и обяснения на Горанов. Вижте за какво точно става въпрос и каква наистина тъпа, жалка и подла “вратичка” си мислят, че са си оставили тези тъпанари, за да крадат и от тук: “Чл. 65 Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен глас съгласно Закона за политическите партии за 2018 г. е 11 лв.”!!!! И “Член 25 (2) Общата сума, предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на получените действителни гладове от всяка партия и коалиция.” Ако те са прочели ТОВА, КОЕТО КУП ПОЛИТИЦИ, ИПРАВНИЦИ, ЖУРНАЛИСТИ, КОМЕНТАТОРИ, СОЦИОЛОЗИ,..., много граждани и народа толкова разпалено коментираха и се възмущаваха, че нашите мошеници са си заделили по 11 лева на глас, Борисив обеща да предложи да се намалят ... ЕДИНАДЕСЕТТЕ ЛЕВА..., защото в богата Германия е левче..., защо този изрод Горанов не го е уведомил, че всъщност са дори по 13 и кусур? Защо не казаха на хората - дори мисля два милиона и половина гласуваха на референдум да се намалят от .. 11, а не от 13,32!?!? Каква перверзна логика трябва да изповядваш и що за урод трябва да си, или да мислиш останалите за идиоти, що за чувство за безнаказаност трябва да имаш, при главен прокурор Цацаров с шайката му, за да прехвърляш гласове - тоест пари за тях, на ... други!?!? 11 лева на глас в закона са много ясно разписани! Ако са начислили на всеки глас, понеже така са прочели (и написали закона както Дяволът чете Евангелието), ами от цялата получена (по-голяма) сума заделете съответните суми на съответните партии, които по закон ги получават, с по 11 лева на РЕАЛЕН ТЕХЕН ГЛАС, а остатъкът от тези 6.5 милиона просто се връщат в бюджета. Кое тук не разбирате, бе идиоти! Хайде сега да видим дали и Цацаров ше се направи пак на идиот и да приеме кретенските лъжи и жалки обяснения на Горанов!

когато бсп спечели парламентарни избори ще направи субсидията 1 / един/ лев! иска само чакане!

ЗАТВОР ЗА МИНИСТАРА ! МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ Е ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ИВАНЧЕВА !

не съм вярвал на човек, който като говори, гледа "изпод клепачи" ...Не "изпод вежди", а именно изпод клепачи...

МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ

излиза , че всеки гласувал, дори и този, който е посочил "Не подкрепям никого" носи по 11 лв . за партиите ! Всеки гласувал! И понеже не всички партии влизат в Парламента, то парите "заработени" от техните гласоподаватели , отиват за тези , които са влезли ?! В закона изобщо няма такова нещо! Там е записано, че размера на субсидията е 11 лв. на действителен глас за съответната партия !И то ако е влязла в Парламента или е получила 1% ! А ако пък съм гласувал с "Не подкрепям никого" пък ХИЧ не носи пари, защото очевидно не понясям тези партии! Ако аз съм гласувал за партия, която не е влязла в Парламента и не е минала 1% , то моят глас не носи никакви 11 лв . НИКОМУ !!!

В закона ясно е посочено , че съответната партия получава 11 лв на действителен глас , на гласоподавател, гласувал ЗА тази партия ... Още със приключването на изборите е напълно ясно (ЦИК го съобщава) колко човека са гласували за ГЕРБ, колко за БСП и т.н. ... От там нататък е чиста аритметика да се умножат броя гласове по 11 лв и да се получи размера на субсидията... Не е необходимо дори човек да е завършил училище във Свищов за да го сметне за няколко минути, това , което направиха хората на Слави... Останалото, че ПАРИТЕ се разпределяли между партиите, които БИЛИ влезли в Парламента , е абсолютна глупост ! Така излиза, че парите са предварително определени като сума и просто трябва да се разпределят , между влезлите в Парламента партии... А то не е така!

Крадци и лъжци! Просто пробват ако мине...

Aaa училищата в Свищов са си хубави.

Влади, до сега сливи ли имаше в устата или нещо друго, че не го каза това? А?

Не думай Горанчо... Мамин сладък!! Ми то несъвършенството от БАРНИ РЪБЪЛА Е СЪТВОРЕНО, бе чадо.. Ма то туй земетресение много го е изплашло.. Да знайте.. Срещу безгрешното законотворчество на ПП ГРОБ вече почна да хортува..

Горски и и ... може всичко може. Ти не можеш защото си от свщовското килийно училище.

"НЕСЪВЪРШЕН ЗАКОН" не можеше ли да даде по 5лв на глас а дава по 13,28лв на глас? ЗАКОНА ТРЯБВА ДА Е ТАКЪВ : 240 депутатски места да отговарят на 100% броя на избирателите имащи право на глас. Ако гласуват 10 % от имащите право на глас на работа в НС да се явят 24 депутати....другите места празни и съответно и парите за тези незаети 216 места да не се получават от ПП пропорционално на заетите места в НС. Какви са тия работи. 60% от хората нямат доверие на политиците и въпреки това ПП получават парите от тези хора които им нямат доверие. ДОВЕРИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕЧЕЛИ -НЕ ДА СЕ КРАДЕ!!!

Наглостта е безкрай!

то не беше увеличаване на заплатите ,то не беше апартаментгейт ...субсидиии над минимума..а защо не примерно 9,20 лв..????? Най -лошото от всичко е че това прави морала ..ненужна дума в тази държава, ето това е много по -лошото...от всичко..В Чехия разсредват миниттър за екскурзия от 3000 евро ..а тук ..милиони изчезат..страната се обезлюдява..Иска ми се да има сметлина в тунела...но не я веждам..

Малоумник ни брои парите ! Първата Калинка Икономист от 140 години Държавност - България ! Оставка , никой не ви вярва на ЛЪЖИТЕ ! ОСТАВКА !

Този от страх не заспива, колко далавери и врътки е направил като МФ, то не беше дом от кръстник масон, стандарт над доходите му, кражба на лихво точките на 60 000 българи, сега и раздаване на партийни субсидии над законно определения размер. Оставка кога ще подава?

няма съд и отърваване от тази мафия, дано господ ги накаже тогава

....... бюджетни пари се връщат в троен размер.... взели по 2500 - връщат по 7500.... няма лошо....

ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...ОСТАВКА ...

Интересно е, дали има престъпление. Още по-интересно е, дали е предвидено наказание, ако има престъпление. И какво е. За едни дами, наскоро нанесли се в Пазарджик питам...

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че финансовият министър е длъжен да даде отговори за определянето размера на партийната субсидия. Ами Горанов,съвсем цинично отговори -несъвършенство в закона/в превод, боли ме к..ра какъв е закона/. Той е и единственият финансов министър в света ,който си живее в собственият си апартамент,но казва че бил уж на някакъв измислен Кръстник

Горанов, сега ли разбра, че закона е "несъвършен" и че партиите са взели 6.5 млн повече? СЕГА ЛИ?!?

Ами той даже и СЕГА не разбра - подсказаха му го с елементарни сметки;))

Да върнат парите и да построят по една детска градина.. Тези са за по 10-15 години пандиз ако се сравнят с Иванчева. 240 депутата откраднали 6.5 млн лева - това е чиста кражба (а не "поискана") от пo 27000 на парче..

НЕСЪРЪШЕНСТВО в законодателството :))) Хем прости, хем не приемат съвети. Проф. Герджиков разпусна Правния консултаттивен съвет в НС, защото Мозъчен тръст ГЕРБ НЕ СЕ Е ДОПИТАЛ НИТО ВЕДНЪЖ до Правния съвет през цялата мин. година: "Още повече, че членовете на съвета имаме резерви към качеството на някои от приеманите от Народното събрание нормативни актове и не желаем имената ни, евентуално, да се свързват с тях.". Въпрос на лична хигиена е човек да се разграничи от гербавите...

Докато ББ се прави на ТЖ, имам предложение за предизборно парче на ББ-тварите. Последен валс… Сбогом, любима… Не, че нещо, ама стига толкова. Да си се връщат обратно в тинята, барабар с апартаментите, къщите, членските книжки от БКП, псевдонимите от ДС, тъщите, братчедите и другите „придобивки“. Да отворим прозорците и да премахнем вонята на сикишливи зелени чорапи. Бас ловя, че никой от тия не може и партенка да върже като хората. Всъщност, предизвиквам и ББ, и ЦвЦв, и Жамбазки и Петтераси на състезание по връзване на партенки. Нали са, ще ме извинявате, мъжленца?

Кръстникът ми е голям ченгел, ченгелче тъпо съм и аз За законите ми дреме точно толкова, колкото и за парите на тъпите данъкоплатци.

Партиите и коалициите в Народното събрание са получили през 2018 г. по 13.20 лв. за спечелен глас, вместо записаните в Закона за бюджета 11 лв., заради "несъвършенство в законодателството". Абе защо не получехте по 5 лева примерно заради несъвършенство на закона ,а по тринадесет бе. Ние сме направо за "убиване",като народ да търпим всекидневния цинизъм на нашите политици.

Защо при субсидиите грешката е нагоре, а при апартаментите, надолу?

При апартаментите е "надолу" защото има асансьор "нагоре".

Защото сте ужасно тъпи и от 10 години ви управляват мафиоти и най-обикновени мутри.

Партиите взели 6.5 млн. лв. повече заради несъвършен закон - закон, който самите те са измислили, гласували и одобрили!!! Малко са нагли, тези мутри в костюми, ей!

Я стига лицемерие, "несъвършен закон".Ами да го бяхте усъвършенствали,нали това ви е работата,ще отнеме не повече от 10 минути гласуване в пленарна зала.

Тази Бокова подлога е абсолютен наглец и ни прави на глупаци. Като са сътворили несъвършен закон, "чий го крепят" и не го оправят? Гнус ме дори да си помисля за тази пасмина-политиците.

Ми ОК. Вкарвате нов закон и това отпада. Толкова ли е трудно? М? Или само ше хленчите като женички и нищо пак няма да направите?

Нямат сметка от нов закон, за какво са измислили този в момента те?

Точно 11 лева няма как да бъде , ако трябва геният Горанов ще промени числата в математиката и след проверка на Цацаров ще се окаже че такова число 11 не съществува в БГ. Вервайте на Герб и неговия пророк Боко.

Този както до сега не е проумял какво значи бюджет и как се прави явно не е и проумял за какво се дава тази субсидия..Неможе да раздаваш пари на някого за партийната работа ама да слагаш и бройки на гласували за някой друг защото не желае да има нещо общо с теб

Добре де закона бил грешен, значи може да излезе или повече или по-малко и о чудо винаги излиза в ущърб на народа.как пък един път згрешен закон не е в полза на хората а само на властниците.същото и с обещетенията на застрахователите. Що не излезе вместо 10 лева, 100000. Нали и там имало грешки и пропуски.как така става тая работа?

За това ли ни карате да гласуваме да имате повече за преразпределение защото мъртвите души около милион са ви малко.... Като си некадърен не го доказвай и с глупавите си приказки, защото който има акъл е разбрал че даваш само за тези дето са те ''избрали'' па било то с рекет, покупка или ат липса на акъл

PEYTSCH

Надвзетите пари да се върнат и то с 15% лихва ! Това е народна пара за хрантутеници ...Дайте ги в Пенсиония фонд за да вдигнете с поне 11 лева пенсиите...

PEYTSCH

Ъ ? Точно 11 лева не можело, а да са 9,99 лева може ли ?

Стана ли ви ясно от къде има толкова ''излишък'' дето боко да си го раздава според интереса??? При такъв нефелен счетоводител дето прави бюджет без да е разбрал законите или ги чете както му отърва, защото всеки знае че след като не съм гласувал за някого нямаш право да му даваш пари на него за моето гласуване.

Запишете ,че сумата от 11,00 лева е фиксирана , независимо от общия брой на гласувалите . Всяка партия получава само фиксираната сума от 11,00 лева за 1 глас ,съобразно получените гласове.

Това си е ясно и те си го гласуваха по 11 лева на глас ама горановия си приказва за да се намира на работа или може би още има ''уплах'' в чутурата заради което се измъкна и при тая далавера..

За съжаление са по 11 лв на глас. Само че се разпределят не сред всички партии, а само тези, които са в парламента и тези минали 1%, които не са в коалиция. За това има едни 15% от гласовете, които няма да отидат при партиите/коалициите

Ама на глас за дадена партия а не на гласувал което е напълно логично за човек с глава на раменете а не кратуна за далавери.

Както винаги ''умника'' намери обяснение как да прехвърли собствените си гешефти на някой друг. Освен това закона дето е ''виновен''е направен от неговите дружки което директно значи че им казва че са пълни калинки начело със сегашния правосъден.. Всеки средноинтелигентен е наясно че субсидия, която се води че се дава за партийна работа няма как да се дава на бройка гласуване ИЗВЪН тази партия.. Елементарно е горанчо че като са гласували N избиратели за дадена партия по 11 лева ще се получи сумата която трябва да се даде. Не прилагай метренските ви номера и тук да слагаш общо гласувалите които категорично НЕ са заявили че си дават парите за влезналите в парламата бокова.

Щях да се учудя ако бяха взели по-малко заради несъвършен закон.

Просто не превеждате тези пари Горанов..,законът е несъвършен но Морала е над закона..пише го в Конституцията...наглост ..превърнахте политиката в средство за забогатяване..на всички е ясно какво се случва..с тези пари