Защо орязват субсидиите само на партиите извън парламента?

Потърпевши, експерти и граждани критикуваха решението на Комисията по бюджет и финанси да намали субсидията на партиите извън парламента на 1 лев на глас.

Обратно в новината

Коментари - Защо орязват субсидиите само на партиите извън парламента? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички бг депутати са престапници и заслужават смЪрт

Господа, предлагам друго в полза на народа и държавата ни: - Народното събрание да е работодател само на обслужващия и поддържащия си персонал, а не на народни представители; - партиите да се издържат единствено от членския внос на членовете си и да не получават субсидии; - освен членския партиен внос да се забранят всякакви приходи и дарения за партии; - народните представители, които са по същество партийни, а не народни, да бъдат на издръжка на партиите си, а независимите и неподкрепени от партии да имат държавна заплата, съответна на ранг "младши" на държавните служители; - народните представители да нямат лични съветници на държавна издръжка; - членският партиен внос да се превежда лично от вносителя по сметка в БНБ и да се ограничи до 1% от минималната в държавата работна заплата. Сумите по банковата сметка да се освободят от всякакви данъци, такси и да не се олихвяват. Очаквам минусите Ви за предложението ми - то е вредно за господстващите паразитни общества.

И ние нямаме отговор. Гледахме по телевизията изказване на кмет от Плевен. То много умен. Бих си дала гласа незабавно за този господин. Правист-наказателни дела- а виж , кои са в НС и то по върховете, и после батето завиждали, на какво да завиждаме бе, Бате, на простотиите им, защо не допускате умните, еродираните, а едни ми флейгми, други бълват змии, трети по оная ми ти част 2:1, от всички партии има и много свестен материал, няма спор, но има глупав, неук, а по тая ми ти част .. мама и ... цветан-а. както казва народа, не аз, не е нужно външност, а да имаш знания, да правиш нещо за този изстрадал народ, а вие се хилите, а който се смее последен, знаете какво следва. и още заминаващи. лошото е, че много еродирани от малцинствата заминават и то всички, а сме приятелки, в Германия, не искат тук, а и не са мързеливи, бизнесмени, зъболекарка, жалко, много жалко, а тук в дълбоката провинция--дървари, то и дърва няма, ходят гърците и им отнемат хляба на бг граждани, там дървата били много скъпи и тук българските фирми закъсаха за дърва, добре, че работят на държавна работа, кой в нои, напи ...., та някак си се оправят, но батак , мръсотия, хвърлени кучета, котки, от селата ги пускат кучетата в града, ама само отчитане на дейност, идвайки и заминавайки в столицата, та кога щяха да видят София, никога, от прозорчето на автобуса и в мастанли, комшю изпращайки децата си, двете си внучета, също много възпитано семейство-няма комшу да се оправим, преди 2-3 г. е случаят, как да се оправим, като Местан ага, Цвета и батето имат фирми в мастанли и нашите хора им работят(тук не го казвам аз, а бащата на момичето изпращайки ги за Германия, с бебе момченче и момичето беше завършило първи клас, но в Германия отново и т.н. ... и т.н. ... И мохамедани също--в строителството и родителите им ходят да помагат при отглеждането на децата във Великобритания, много са случаите,

На следващите избори тия са вътре!

Милиционерско - мутренска демокрация ?

Е, тъй де - за управляващите суджука, за изпадналите - обелките!;) Не може на всички по равно, нали Менде... Пък и Баце нали рече, че ще направи субсидиите по 1 левче, че даже нула, ма не уточни че само за "изпаднали" извън тавата на властта се отнася! Значи изпадналите дори ръка трябва да му целувате за проявената "щедрост"!;)

ние нямаме такъв начин на мислене другарко, но явно вие сте свикнали дори ръка да му целувате

ЗА НАД 200 ПАРТИИ, ИЗВЪН НС , ДА СЕ КЕФЯТ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ ! АЙДЕ СИКТИР !

Орязват субсидиите на партийте извън парламента, защото управляващите са МАФИОТИ! Мнозинството в парламента са Мафия! Нали ние гласувахме за ВСИЧКИ партии! Не за удоблетворяване на 1 % от гласоподавателите, а за 100% от тях. Най-голямата луканка, носителя на Нобелова награда за мутра на планетата, най-голямата тиква и физкултурнка на България казаха: Да да им го .... на гласоподавателите?

"вие" гласувахте каквото ви написа слави. ако беше написал 20 ст, пащ щяхте да гласувате. НО - гласовете на вас - офцете не стигнаха за малко! Аз например, живея на далеко. Отидох на референдума. Прочетох: съгласни ли сте 1 глас - 1 лев.. Помислих - 6 милиона гласа - 6 мил. лева. И си казах - МНОГО е! и гласувах ПРОТИВ ! А ти я обясни как достигна до извода да гласуваш "за"? М? офца?

Този закон е и дискриминационен, би ха могли да го отхвърлят в КС предполагам, ако има механизъм да го внесат там. Обаче какви наглеци са Герб си личи. А наистина, няма причина да взимат субсидии изобщо! Също и евтини кюфтета няма причини да ядат, няма причини да се возят в БМВ и Мерцедеси, няма причина да взимат големи заплати. Но го правят.

трол! стига писа, влез в друга роля

Избирате мутри,какво искате.А това е поправката Марешки-анти Костадинов.

Алоу математиците,какъв е смисълът,държавата да дава на тези лумпени по 6 лв,на глас,а те да ги даряват на когото и да било ? Не може ли да им дадат 1 лв ,а останалите държавата да ги дари на когото и да било ,а ?

много е бе, човек! много е 1 лев! как така ще им даваш 6-7 милиона лева?! за какво ? как го решаваш това?

В България да си партиец си е чиста далавера от алеково време насам... Партийните субсидии за представени в парламента партии са безпардонна антидемократична наглост. Не само че убиват иновацията като подкрепят утвърдените групи за сметка на всякакви нови идеи, ами и октровено дискриминират непартийните, които и без туй са последна дупка на политическия кавал по безумната ни партийно изкована конституция.

Да попитам::::::::::::::::::::::::::: С КАКВИ ПАРИ соросовите предатели от "дай, България" В момента наемат офиси из цялата страна??? И ЕДИН ЛЕВ ИМ Е МНОГО НА ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ!!!

Те тези нямат право на субсидия. А парите им идват от чичо Шорош. То е публична тайна!

Айде да се поограмотиш преди да "крещиш" из форума! 1. Партии и коалиции, минали 4% бариера, получават по 11 лв. за глас; 2. Партии, взели 1 %, но невлизащи в НС , получават същото - досега;) 3. Коалиции, взели 1 %, но невлизащи в НС - НЕ получават субсидия!

ЧЕТИ преди да пишеш!!! Попитах - С КАКВИ ПАРИ??? А това, че и един лев субсидия им е много си е живата истина!!!

Той Тиквата много обича така, да изменя правилата по време на игра. Примерно за него правилото е да се бият дузпи докато ТОЙ вкара гол. Сега, ако Възраждане са спечелили право на субсидия по стария избирателен кодекс и не е направена генерална промяна за общо намаляване на субсидията, то намаляването на субсидията само за извънпарламентарните партии си е жив геноцид и анти демократичен акт. Нима извънпарламентарните партии нямат право на партиен живот и на партийно изграждане? Как да постигнат приличен резултат на избори, ако продължаваме да наливаме пари в партийните касички на посткомунистическите и популистки парламентарно представени партии, а режем от другите? Освен това Възраждане дават парите от субсидия за бъдещето на България, а това не се харесва на еднокнижния и неговата шайка! Нали така му нареждат отвъд океана?

Боко сега ще излезне и ще каже че ''не се меси'' в парламата и е предлагал даже 0 лева ама ''никой не го слушал'....

Баровците от затовения комплекс имат Акт 16, а няма регулация, т.е. участват в корупционна схема. Сега да не риват. Всички са станали хитреци - хем престижен имот, хем по-тънко да минат, ей, гиди, тарикати.

Около 32 млн лв е годишната партийна субсидия за 2017 г. А им се досвидяха 25 млн лв за онкоболните!!!

На предните парламентарни избори гласувах за тях, въпреки някои мои резерви, които напират в главата ми. Надявам се, че на следващите избори ще съберат достатъчно гласове, за да влязат и избутат недоразумението Маришки!

за други партии ,от по-интелигентни хора от тия в управлението. Възраждане ми прави добро впечатление и ще се опитам да получа повече информация за тях.

Напротив. Време е да се огледаме за НЕпартийни алтернативи... Видяхме докъде ни докараха партиите с груповата си безотговорност.

Ясно е, че по тая тема герберастките и червените тролове са обединени. Няма по-гоялм страх за партокрацията от страха от народа. Ама сипвайте си минуси, и вашето време ще отмине...

Какво ще се оглеждаш бе шушлек? Да се видиш,колко си красив/а/,колко си заблуден/а/ или,колко прост/а/? Ей за този мушмурок,гласувах на последните избори,окончателно разочарован от ВСИЧКИТЕ за които съм гласувал,най-редовно през последните 28 г.,НО И ТОЙ ОКОНЧАТЕЛНО И ЗАВИНАГИ ЗАТВЪРДИ РАЗОЧАРОВАНИЕТО МИ!!! Вместо да използва тези субсидии по предназначение....ДА УКРЕПИ И РАЗШИРИ организацията си,за бъдещи по-голяма подкрепа,това михлюхче,взе ,че ПОДАРИ средствата на някакви ЧАСТНИ ФОНДАЦИИ! Ако се касаеше за бебета,да беше ги дал на мен бе...поне стотина щях да му ,,измайсторя"... Или той е тъпанар,или нас,които му повярвахме смята за ГЛУПАЦИ! И добре,че субсидии не се дават на всички партийки,че тогава не 350,а поне 35000 щяха да се нароят Като нищо си правя една и със сигурност си намирам 2-3000 глупака да си пуснат бюлетинаъа ЗА МЕН,,осигурявам си 22-33000 лв/годишно и...ПЕЙ СЪРЦЕ ! Правилното и ЧЕСТНО Е...ВСЯКА ПАРТИЯ ДА СЕ ФИНАНСИРА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ СИ !

объркаха ни...??? ,,аморалните,, в ,,парла-менте,, трябва да се субсидират за да ,,станат,, морални като тези извън ,,парла-менте,,...??? абе...??? ,сит ,,сиганин,, работи ли...,,???

Внасянето на гласуваното предложение от "Воля" показва, че Марешки и съпартийците му смятат, че дебилите в България са много повече от 80%.

Г-н Костадинов и Възраждане са като трън в лявата пета на Силните! Истина ви казвам - вЕрвайте ми! Стореното е хитро, но непочтително, което е видимо отдалеко, нали?

единствената партия де си дарява субсидията за да има повече българчета да и орежaт парите-това не може да е български парламент всякакъв друг но не и български

гласа на партиите в опозиция извън парламента. Виждам тенденция в повечето телевизии и сайтове намаляване на политическото говорене,за да насочва вниманието към Председателството. Това единомислие в медиите ме тревожи...защото ми се струва дирижирано.

Е,стига де.Не се наядохте?Дарявали?На това дарение ли му казваш.Да вземеш от Държавата и да го дариш.Това е КРАЖБА.Не са ви нужни тези пари.Дари от джоба си хрантутник гну..н.

я млъкни бе, парите от държавата ни Възраждане ги връщат пак в държавата ни и съвсем където трябва! ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ КЪДЕ ОТИВАТ СУБСИДИЯТА ИМ? Що н епиташ 40 милиона на ГРОБ къде отиват?

Абе дебил, тези дето вземат заплати от държавата, защо не ги даряват пак на държавата? Нали според теб от където влязло, там излязло!

Разбира се, че не е почтено! Но у нас деленето в обществото вече се налага като политика. Същото като с добавките за пенсионерите - за едни има, за други - не.

ГЕРБ използва Марешки и измислените патриоти като кукли на вериги.

ако не се финансират от бюджета партиите ще се финансират от бизнеса а тои отдавна е в ръцете на герб

със суджук ли? Ами нека го направят,така ще им се види края още по-рано.

Надявай се..има много заблудени мекерета.

тия сега като взеха властта си вдигат сами доходите и си оставиха за себе си и субсидиите-чиста ДИКТАТУРА-развъждат си всеки ден милионери и се краде повече от едно време,затова има зор да си депутат-цицат яко на наш гръб

неуправляемо и непрекъснато.

...и се редят за субсидии като роми за помощи.

купуване на гласове,подкрепям решението 1 лв за абсолютно всички. В противен случай,наистина са приели на първо четене закон Антивъзраждане. Това е абсолютно неморално.

Партийните членове да работят за идеи и програми по убеждение,а не заради субсидийте и да се издържат от членския си внос!Стига толкова алчност и наглост!Станахте милионери и затрихте България!

срам голям срам-кака мента стоянова да си дава оставката вече,тая женица от как се изложи в ефир че делянчо нищо нередно не бил направил в хасково сега за втори път показва че работи срещу обществото и неговите ценности а те са всички да са равни на таз земя

ми виж през кои партии е мреминала и ще я разбереш

за да не е инициатор използва Воля за това наказателно предложение. Грам морал няма в него,ама от Марешки какво да очакваме???? Надявам се да го видим скоро извън парламента ,а ОП на границата на 4% и също вън.

За да няма алтернатива на настоящите управляващи! За да няма подкрепа за нови политически проекти, а ако такива се появят, те ще се финансират от частния сектор, ще рече от олигархията! За да няма промяна на статуквото!

Абе нали всички гласувахте на референдума на Слави за 1лв?! Що сега ревете? Спомнете си за Светльо Витков, дето няма никакъв шанс да влезе във властта, не се и напъва, ама от доста години си живее нашироко с такава субсидия..

Аз гласувах на референдума с "да" само за мажоритарния вот и считам, че партиите трябва да получават някаква приемлива сума за да развиват своята дейност. Но този двоен стандарт е нагъл и дразни повече, отколкото фактът,че партиите получават субсидии. И той се очертава все по-ясно. Още на президентските избори се видя, че кандидатите подкрепени от непредставени в парламента партии бях отделени в група "Б" и на тях им беше дадено много по-малко ефирно време за да изложат своите позиции. Специално кандидатът, за който аз гласувах -Пламен Пасков беше редовно отрязван от водещата на "референдум", а такива като Марешки бяха представени доста благосклонно и в позитивна светлина. Всичко е дирижирано и изобщо не може да се говори за демокрация в истинския смисъл на думата!

Очевадно е, че гласуват закони само в техен интерес.Защо не се издържат с пари от членски внос, като се драскат големи партийци и от ГЕРБ и от БСП?

Всичките до един на 0,00 лв. ТОВА Е ИСТИНАТА

Това бетонира герб завинаги, защото са най-богатата партия. Мислете малко бе! Не трябва да е толкова голяма ,но без субсидия, някой друг ще плаща и поръчва музиката!

ГЕРБ се бетонира от Платения Цигански ВОТ по изборите