10 партии си извоюваха държавна субсидия

В парламента влизат само 4 политически сили - ГЕРБ, КБ, ДПС и "Атака", но общо 10 си извоюваха правото на годишна държавна субсидия.

Обратно в новината

Коментари - 10 партии си извоюваха държавна субсидия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УЕУЕ , УЕУЕ , СКАСКАУЕЦ.................

Безочие!!!!Крайно време е да се спрат субсидиите за партиите,а парите да се пренасочат към социалните дейности ,пенсии и др. бедни.

Не си спомням някое правителство да се е чудело как да намери пари за субсидиите - а те не са малко.

Ужас,кави грешни пари!!!Как ще отидат толкова пари за всички хрантутници

СВЕТЛЬО...............ИЗМИСЛИ ПЕРНИШКАТА БУКВА "У"И .........СЕГА НА ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА , АМА НЕ СИ ВИНОВЕН - ПРОСТ НАРОД--------ОТГЛЕЖДА ВМЕСТО СВОИ ПИЛЕТА- КУКУВИЧЕТА , КАТО ТЕБ.................И ГИ НЕ ХРАНИ , А ГИ ГУШИ...............

Ей... хора, граждани, българи, защо се хабим напразно да пишем разни неща без реална стойност!? Какво по-справедливо от това да вземем нещата в свой ръце. Нека да си спомним, как през осемдесетте години, поляците от Варшава не се качиха на обществен транспорт цяла седмица, защото увеличиха билетите. Пътуваха празни тролей и автобуси и накрая върнаха старите цени. Ние няма да бъдем никога добре, ако продължаваме да бездействаме. Не трябва ли да покажем масово, че не сме съгласни с тези партии, субсидии, мутри, съдии, прокурори, управници и тем подобни. Защо не покажем ясно, че искаме промяна на закони и на измислени правила. Редно е да си го поискаме. Аз също не се сещам да увелича заплатата на моите работници, докато те не си поискат. Като не можем да да направим революция, поне да бойкотираме статуквото. На скорошните извънредни избори, да се организираме и никой да не гласува. Абсолютно никой свестен българин да не гласува. Нека да стоят празни парламенти и политически централи. Да видим тогава какво ще правят.

Светльо Президент :)

Ал

Всъщност това финансиране е единственият начин малките партии да повдигнат медийната завеса и хората да чуят за тях. Поздрави за Светльо Витков!

На партийките, които ще вземат субсидия, но няма да влязат в парламента субсидията да им се плаща от тези, които са гласували за тях, а не от всички.

Ако от чужбина са гласували за тях как ще им дадат субсидия, като тук не плащат данъци?! Пак от нашия джоб излизат парите!

Няма какво да плюем малките партии. Законите не са гласувани от тях. Те само ще се облажат наготово. Ние хората обаче сме прецакани. Първо, защото близо 1/4 от гласувалите, тези които са дали гласа си за малките партии остават непредставени в парламента. Второ гласовете им са преразпределени, което допълнително засилва чувството на несправедливост. И накрая, за да стане съвсем гадно идва тази лудост със субсидиите. Човек остава с впечатлението, че законите ни ги налагат извънземни, как иначе могат да се обяснят хиляди правила, които са явно несправедливи за болшинството.

Как не ги е срам?! Да вземат толкова пари от тази опоскана държава, а да няма за нещастните пенсионери, например. Управляващите защо не промениха този закон, защо???

Значи не стига, че се набутаха в парламента, ами и пари за това ще вземат. А нямало пари за онкоболните и за здравни пътеки. Ами другите дето не влизат в парламента за какво им се плащат тези пари?! Срамота отвратен съм!

Срамота, такива пари за такива галфони, ега ти проспериралата държава. Като сте такива партийци, защо не се издържате от собствени приходи бе, изедници! А онкоболниците затварят до края на юни, защото не могат да помагат на страдащите. Разбойници!!!

ГЕРБ И БСП ИМАТ ИНТЕРЕС ДА СЕ РОЯТ МНОГО НА БРОЙ МАЛКИ ПАРТИИ,ЗА ДА СЕ РАЗБИВАТ ТЯХНИТЕ ГЛАСОВЕ ! КАКВО Е ЗА ТЯХ НЯКАКВИ СИ 153 МИЛИОНА ЛЕВА,ИЗЛИЗА ИМ ПО-ЕВТИНО ОТ КОЛКОТО СРЕДСТВАТА ЗА СОБСТВЕНИТЕ ИМ ПРЕДИЗБОРНИ АГИТАЦИИ !!!АКО НЕ СМЕ ТАКИВА ОВЦЕ,ЩЕ СЕ ОБЕДЕНИМ ВСИЧКИ В ЕДНА НОВА ПАРТИЯ И ТОГАВА ГЕРБ И БСП ЩЕ .......

А субсидията на негласувалите, може ли да я изплатите, напр. за безплатен градски транспорт.

Айде сега герберите да кажат как ГЕРБ "победил" като на наш гръб ще вкарва в джобчето си близо 10 милиона ПО-МАЛКО???и се чудят защо ББ бил изнервен.Нали искаха да се намалят субсидиите???Сега новото НС да пристъпи към това изпълнение..

Ако е пич, за какъвто се мисли, да дари демонстративно субсидията за обществена кауза. Така ще докаже, че не всички са маскари и че има надежда за тази страна. Иначе се оказва, че викаме не срещу далаверите, а че не можем и ние да си топнем пръста в меда. И това като пример е по- деструктивно от цялата предизборна помия.

С Р А М О Т А!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕТО ПРИЧИНАТА ДА ИМА НАД 30 ПАРТИИ.КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА .НАЛИ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ!!!!!!!!!!!МРЪСНИЦИ!БАЙ ГАНЬОВЩИНИ!МАСКАРИ!!!!!!С ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИТЕ НАРОДА ДА ГЛАСУВА!

Малей! Ми ся, Светльо Витков ще се нанесе в бившата централа на ДСБ на "Кърниградска", а партията на СКАТ - на "Раковска 134"! СДС и ДСБ губят не само паричната субсидия, а и правото си да ползват евтино държавна инфраструктура.

Чудя се що за дебил може да гласува за тоя хиподил...

Всъщност повечето, които гласувахме за Глас Народен, сме добре ерудирани. Аз бих се обидил, ако някой от преподавателите ми в ФзФ на СУ ме нарекат дебил, но от произволни драскачи из интернет пространството дори и най-сензитивния човек не може да се "жегне"...

а що за дебил трябва да свали едно правителсвтво и после да си го избере пак?!?!?!?!

Ей, много богата държава сме! В Германия субсидиите са някакви евроцентове за избирател, у нас - цели 12 лева! И откъде-накъде държавата ще субсидира партиите? Че дори при Тодор Живков БКП-то не получаваше държавна субсидия, а се издържаше единствено от членски внос, а тук дори партии, които не са в Парламента взимат от бюджета милиони левове!

ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ!!!!!!!!

ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ!!!!!!!!

Защо гласувах?Никога повече няма да упражна правото си на глас .Отвратена съм от всичко.Няма такава държава.

Отвратена си. И аз също... И като не гласуваш, а оставиш полуграмотните "братя" от малцинствата да изберат правителството вместо теб, какво печелиш? ... А някой замислял ли се е, ако 99% от гласоподавтелите бяха гласували, какъв резултат щеше да се получи?

Kаде спахте досега?3абулени от собствената си омра3а ,не открихте как ви и3работиха всички партии

Да се премахне .Които няма 3% каква субсидия?Този смешник и тои ще стане милионер за 4 години .Не си в парламента и държавата ще те храни -така беше вмро преди---

Никой не му е виновен на неграмотния народ, че отива да гласува и избира винаги най-голямата сган. Като е неграмотен да го лъжат. А и отделно, че е БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ_МЪРЗЕЛИВИЯ НАРОД НА ТАЗИ ПЛАНЕТА.

Каква е тази абъурдна държава,че финансира недоносчета

Грешка - фионансират ги малоумниците, които гласуват за телевизия СКАТ и циркаджията Витков - честито обедняване на тъпия български народ, който си избра 20 МИЛИАРДА за атомна централа пред улици без дупки и заплати според положения труд.

Абе мошмуроци след като заплатите са ни най-низки защо субсидиите са ни най-високи!!!!!!! Като искате да сравнявате заплати сравнете и субсидиите а неда казвате няма пари,откъде намерихте пари за субсидии а? или понеже вие ще ги взимате за субсидии има за пенсии и заплати не! а ! Не знам къде дреме Европа а не ви удари през ръцете крадливи мошенници!

ЕЛЕМЕНТАРНО,АМИ ЗАЩОТО ДВЕТЕ ОСНОВНИ ПАРТИИ ГЕРБ И БСП ИМАТ ИНТЕРЕС ДА СЕ РОЯТ МНОГО НА БРОЙ МАЛКИ ПАРТИИ,ЗА ДА СЕ РАЗБИВАТ ТЯХНИТЕ ГЛАСОВЕ ! КАКВО Е ЗА ТЯХ НЯКАКВИ СИ 10-2О МИЛИОНА ЛЕВА,ИЗЛИЗА ИМ ПО-ЕВТИНО ОТ КОЛКОТО СРЕДСТВАТА ЗА СОБСТВЕНИТЕ ИМ ПРЕДИЗБОРНИ АГИТАЦИИ !!!АКО НЕ СМЕ ТАКИВА ОВЦЕ,ЩЕ СЕ ОБЕДЕНИМ ВСИЧКИ В ЕДНА НОВА ПАРТИЯ И ТОГАВА ГЕРБ И БСП ЩЕ ГО ДУХАТ!

боже, боже, няма друга такава държава! кои ги измисли тия субсидии?

Да се премахнат субсидиите и за партиите, не само за коалициите. Независимо дали са прескочили 4%. И живеещите в чужбина да не гласуват за НС. Те не внасят осигуровките си в България, нито плащат данъци тук. Защо заради техните гласове, ние с нашите пари ще плащаме субсидии?! Като милеят за България, да се върнат и да се борят с живота както всеки от нас го прави ежедневно.

Подкрепяйки Ви за Незабавното Стопиране на бюджетно финансиране на партии, позволете да Сме Тотално откровени : А. И до Днес почти 80 (Осемдесет .) процента от Живата пара похарчена у Нас идва от Българ(к)ите не-у Нас ! Б. Ако Българин/ка не си е платил(а) данъците у Нас - Никакво допускане до вотиране И изборна Позиция !

Нима Вие очаквате една проправителствена,при това съвсем не българска телевизия,да може да си направи елементарна аритметика!Да не би също да си мислите,че Ани Цолова и Виктор Николаев са много умни и интелигентни или имат собствено и независимо мнение!Тези нямат собствено мнение,а им го формират програмно!

Kalin

Много хора отивайки на избори или не отивайки не се замислят за това каква точно е далаверата та толкова много хора се натискат да правят партии и да стават партийни функционери.Е тези цифри нагледно го показват.Става дума за милиони независимо дали си в или около парламента.12 лева на глас!В Германия тази сума е в пъти стотици пъти по ниска нищо че са по богати от нас също в пъти!Ще има предсрочни избори и ако сме народ ще гласуваме за този който го промени това нещо!Или участваш в политиката защото вярваш в нечии идеи или.....чао и ритника в задника!

Прав си човек субсидията в германия е 1/1000 по ниска от нашата а заплати и пенсии 600/1 по висока. Като са толкова велики да си намалят субсидията и да си направят членски внос да видим как с него ще си купуват гласове ,ако изобщо съберат нещо!

За лекарства да ги дадат всичките политически мекерета!

ГЕРБ са най-големите нац предатели. Те искат да вкарат хора от ТР в БГ парламента.Спряха АЕЦ, БУРГАС-АЛЕКС , толерират турските фирми и следва асимилация на БГ от ТР с американски пари. Какво търси Месут Илмъз съден за корупция и мафиозъм в ТР в агитката на ГЕРБ? Какви са тези БГ/ТР общи правителства? По същия начин БГ е паднала под ТР робство -БГ болярин е плащал на ТР войска за да се разправи с друг БГ болярин. И накрая цялата БГ - в ТР-чувалче.

Видяха големите, че надига човек от народа глава и тенденциозно започнаха да го нападат за да го омаскарят. Само вижте заглавието. Замислете се за огромните комисионни, които ни очакват при новата триглава ламя и тези жалки пари за демокрация ще ви се сторят жълти стотинки. По-скоро алармирайте за всяка далавера около вас, защото ги виждайте и бъдете нетърпими към партийното изнудване и бизнес и оставете малките да пораснат. Може да излезе нещо голямо и хубаво, знае ли човек

ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА! БЕЗОБРАЗИЯТА - НАГЛОСТА И АРОГАНТНОСТТА В тази държава нямат КРАЙ! Ето за това СТАТУКВО - говориме ! За ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО ! Това е чиста проба - ОГРАБВАНЕ на българския НАРОД! Предлагам първите закони които да се променят в първите дни и седмици от работата на НС: 1. Свикване на ВНС 2. Нов Изборен Закон 3. До 3 месеца редуциране броя на депутатите до 100 човека! 4. Премахване ВСЯКАКВА ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА КАКВАТО И ДА Е ПАРТИЯ (КОАЛИЦИЯ) 5.Премахване на всякакъв под каквато и да е форма ИМУНИТЕТ за депутати, магистрати, и др. държавни структури! 6. В условията на тежка икономическа и финансова криза - за която всички и единодушно декларират, да се въведе съотношение на доходи 1:5 от Президент до (чистачка-пенсионер) Всички ТЕ имат едно гърло и един задник! ТЕ това е като за начало!

Kalin

И какво ще промени такова велико народно събрание?Нищо- а и за какво ни е.Стига с тия тъпи призиви за някакви излизания на улицата без да има конкретни и реални преди всичко искания.Не сме на футболен мач!

Само ВНС може да промени: - Бр. на народните избранници - Нов изборен Закон

ЗА ! ------- НФСБ току-що Взиска касиране на изборите.

Пак задълбавате в детайлите без да отчитате принципа! Държавната субсидия е гаранция за свобода на партиите! Освободете за момент мисленето си от стереотипа за крадливите политици и се замислете дали партиите могат да работят за интересите на избирателите си, ако чакат подаяние от спонсорите си. Нали това е основната идея: независимост! Вместо да бройте парите на партиите се борете за повече прозрачност и действащи анти-корупционни закони!

Те, антикорупционните закони са си добри, но както всички останали не се спазват и не важат за всички....

Kalin

Принципно си прав но реалността е друга-партиите бозаят от всички вимета от държавни до частни.Винаги слугуват на вторите а първите са добре дошли допълнителни доходи.

Уважаеми Ken1111, много е трудно да се подтисне естествения инстинкт за справедливост, но мисля, че е по-добре да се даде възможност на евентуалните почтени политици да работят, издържайки се от нашата субсидия, а не да "залязат преди да са изгрели" само защото избирателите предпочитат да прехвърлят издръжката на партиите от бюджета към "спонсорите"! Настоящата система има недостатъци, но е по-работеща от чистото спонсорство.

А ти се освободи от мисленето си, че българския политик ако получава субсидия няма да взема подкупи. Колкото и милиони да им даде държавата, нашите политици винаги са готови да вземат и нещо допълнително. А и хората протестират за това, че и тези дето не влизат в парламента получават доста пари.

Ако тези извън парламента не получават пари имаме наистина уникалния шанс да си останем завинаги с тези, които сега са вътре! "Всички са маскари" не е успешен модел на поведение освен "на маса"!

Партийните субсидии са да създаваме политическа класа на БЪЛГАРИЯ, а не разни алкохолизирани всезнайковци от махленските капанчета да се изживяват като велики политици, чиято съдба е била несправедлива към тях.

За мен лично много по-скандална е субсидията на олигарх като Ковачки, например... за разлика от "опонентите си", Светльо тръгна от нищото, със собствени средства (не крадени оттук и оттам). А иначе безспорно трябва да се преразгледа въпросът с размера на субсидиите...

Всички субсидии са скандални

Провери си информацията и тогава говори дали г-н Витков е харчил собствени средства. Провери на кой ще става зет.

Не може ли да се инициира подписка срещу високия размер на субсидиите по интернет?

пак ще опрат до "подаянията" на бюджета. Що не си ползват само членския внос? Да не са ни прекопали лозето..

Разбрахте ли вече защо е цялото натискане на изборите? Тази история със субсидиите опорочава всичко, а ние заблудени овци си гласуваме. КРАЙ! Просто няма алтернатива - трябва тотална реформация. Да се махат субсидиите - за какво са им!? После нямало пари за болници, еми как ще има като отиват в партийните каси. Протести против субсидиите!!!

Как няма да има повече субсидии? Ами ние с какви пари ще купуваме цигански гласове? От нашите джобове не даваме.

Вместо да искаме намаляване на държавните субсидии за партиите, ние се дъвчем....,а колко милиона държи на депозит ГЕРБ от последните години? Същевременно хора гладуват и живеят от кофите за боклук? 12лв. на глас - това го има само в България. По-бедна ли е Германия, че там е 80 евроцента.

ДД в Германия, това е на месец, в БГ е на година, т.е. 50 евро цента на месец.

Айде да ви е честито глупаци!Искахте нови лица ето заповядайте и на другите избори пак да ревнете за нови лица че имам едни приятели дето малко са го закъсали с парите.......

и мен нещо сметките дадени тука не ми се връзват...

СВЕТЛЬО БИЛ СВЕСТЕН? НАПРОТИВ, ТАРИКАТ. КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПЕЕШ, ПРАВИШ ПАРТИЯ, РЕБЧИШ СЕ, ЗНАЕШ, ЧЕ НЯАШ ШАНС, НО АКО МИНЕШ 1% ГУШКАШ ПАРЕТА, БЕЗ ДА СИ МЪРДАШ ПРЪСТА. ЩОМ Е СВЕСТЕН, ДА СЕ ОТКАЖЕ ЗА СМЕТКА НА БОЛНИ ДЕЦА!!

Да, Светльо си е простак и не го крие, точно това му е честното!

Той не може да го скрие и да иска - просто много си му личи;)

А ББ е мно-о-о-го интелигентен.........

А ти откъде си сигурен, че няма да ги даде парите за благотворителност (поне една част от тях)? Защо само той трябва да се отаже, при положение, че 10+ партии ще вземат пари, някои от които ще вземат повече от другите (ако щеш повече от Светльо)?

Ще ги даде, ама друг път! Да си чул някой да го направил? Лапат като за последно, а народа гине.

Той трябва, защото има претенция, че е различен!

Онлайн гласуване няма сила. Доброволци да съберем подписи за референдуми? 2 часа седмично мин.

не си пилейте гласовете за малките партии - вие не ги послушахте. И какво реши сега вашия глас? Подобри материалното положение на тъй наречените им лидери. Защото те нито са искали да управляват, нито са вярвали, че ще влязат в Парламент. Просто влагат скромна сума за регистрация /10 хил. лв./, малко за плакати, малко за наем на офиси - а после следващите 4 години - само чисти приходи - ежемесечно.

Никой не ни пита - дерат ни както си искат не само с този закон. Да ги променим с референдуми. Да се съберем 200 доброволци за събиране на подписи. Хората ще го подкрепят. И не само за този закон. novihoraabv.bg

да не би да не взимат субсидия? С какво мислиш купуват цигански гласове?

Как само ви манипулират и настройват едни и срещу други и никой не се усеща. Ами ако няма партии извън праламента - ще ги взимат само тези вътре. Разберете го!

А защо трябва да вземат???

Стига сте плюли по човека. Той ви отваря очите, ама май както се вампирясва от ухапването на вампир тука повечето са ухапани от овца. Неговата "партия" се оправя само със собствени средства до тук и трябва да има шанс да се развие. Дали ще успее ще видим, но аз му стискам палци защото е честен и достоен човек, който поне ще опита да остане такъв занапред и няма да ви се мазни и лъже в очите, както сте свикнали.