Парното за столичани ще поскъпне най-малко с 20% догодина

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ Александър Александров увери, че жителите на София няма да останат без парно и топла вода въпреки дълговете на дружеството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросният „екостикер“ не е регламентиран в закона, а е въведен само и единствено с Наредба Н-32 на транспортното министерство, което логично поставя и въпроса дали въвеждането му е законосъобразно. И ако не последва адекватна реакция от МТИТС, то логично ще можем да отнесем въпроса както до Върховния административен съд, а така също ще го поставим и пред 47-то Народно събрание, което със съответна законодателна инициатива ще може да премахне този абсурд!

Недовиждаш пенционер ;Порното в София скача с 40процента; Отидоха ми надбавките

При сегашните цени на тока ТЕЦ София и Тец София Изток произвеждат ток за над 70 милиона на месец, а топлата вода, която ни подават към абонатните, е отпадъчен продукт служещ за охлаждане на турбините

Нека някой мо обясни ,защо тока е скочил 3-пъти след като въглищата в Марица Изток не са мръднали с години ,40% от тока се произвежда там....Аец не мъ трябва газ и произвежда 20% от тока става 60% + фотоволтаици и водни централи общо към 85% към момента сурвините за производство на ток не е мръднало . Защо тока на пазара е 600 лв. и кой пичели и иска да сабори Държавата? Къде е правителството и министъра на енергетиката?

Защото всичко (освен гражданите като потребители) минава през борсата и там в момента е едно наддаване под чисто психологически фактори Нашият ток вече се търгува там и го купуват не само потребители в БГ, но и от други държави, защото такава е визията на ЕС как трябва да е конструиран енергийният пазар . Както можеше и да се очаква от брюкселските зелки и калинки - нищо не се случва така както си мислят те, щото толкова им е капацитета и компетенцията.

Първо се твърдеше че само с поредните 20% ще поскъпне, а сега е на ниво най-малко С 20% и то при най-добър случай!? А края на годината като нищо може и да стане "просто по две"! "По думите му състоянието на дружеството се влошава и заради разходите за вредни емисии" И заради разходите ли? На мен ми звучи че е специално именно заради това се влошават нещата!!!! Нали имаше проекти с филтри и не знам какво си още чрез които да се намаляват емисиите? Топлофикация София защо не е предприела каквито и да било модернизации за да намали именно тези разходи? По старият им директор Топлото демонстрира че могат да съберат огромна сума пари и да си я ползват както им падне докато продължават да ни цакат с високи сметки. Тъй че няма масто за оправдания.

На Ви сега Зелена промяна! Ще вдигат цени на парно, ток, бензин, за да минем на фото синтеза и да се върнем в пещерите! Който е оживял от “ваксината” де…

Сметките за ток, вода и парно трябва да са съобразени с минималната пенсия и заплата!? Как я мислите тая работа!?

Гарантирано от Румен Радев Да ви е честито поредното червено правителство и поредната разруха на страната след Луканов, Виденов и Орешарски. ЧЕСТИТО.

Тоя па герберчо всякаш живее на друга Земя и не вижда какво става по света. Плюй, плюй - то Радев пак ще ви го забие, с 300.

Няма кой да ви плаща надписаните сметки.

Важното е матушка да е добре майната им на туземците!

Чакаме втечнено от америчко .

Онзи ден същият този се кълнеше че само 3% от разходите на Топлофикация са за заплати, останалите 97% били за гориво и вредни емисии. Защо тогава само с 20% смята че ще поскъпне, като тези са поскъпнали неколкократно? не трябва ли тогава и парното да поскъпне неколкократно (не че искам!!!) при положение че горивото и емисиите формират почти 1005 от цената? Има нещо не съвсем читаво там...

супер :)