Камера показва къде ”изтича” и се краде топлина в блока

Клиентите на “Топлофикация София“ вече могат да ползват термовизионна камера за обследване на сградите, в които живеят, съобщават от дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Камера показва къде ”изтича” и се краде топлина в блока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много мекаш ;)

Приемаш енергия. направи си сметна колко електроенергия ше използваш за да си отоплиш жилището от 5 градуса ако няма парна инсталация до 24 градуса и колко от 16 до 24. помисли

Толкова и си запознат...

Ясно е, че когато в съседите е по-хладно отдаваме топлина към тях. Но както казва ЗАПОЗНАТ, има голяма разлика дали ще отопляваш жилището си от 5 градуса (когато няма тец) или от 15-17 градуса (когато има тец) Е, има неграмотници, които смятат, че няма разлика дали във входа има или няма тец.

Прав си.

Тази камера е обикновено шпиониране на съседите. Като онези СУПЕРКАМЕРИ на летищата, които показваха голи хората. ТОПЛОФИКАЦИЯ е като ВОЛГАТА от комунистическо време, която харчеше по 20 литра бензин на 100 км. Преди 10-15 години, мутрите рекетираха търговците, и след това даваха определена част от парите на министрите и правителството- Жан Виденов, Любен Беров. Сега явно пак става същото- ТОПЛФИКАЦИЯ РЕКЕТИРА ХОРАТА , после дава определен процент на министрите за да си траят.

Телевизията няма ли да извади една камера, на която да покаже тези от Топлофикация София, че са кретени ..... !?

Руми

Само за сведение: баща ми живее в Севлиево - един газифициран град, както е известно! Цената на отоплението с газ в началото на сезона беше 679лв. за 1000куб.м. без ДДС, което се начислява отделно.За м. януари цената тихомълком е станала 708лв, за 1000куб.м. без ДДС. Баща ми има само едно отоплително тяло, с което топли една стая (при това вътрешна т.е. само с една външна стена и с южно изложение) и сметката му за газ е:85лв за м.ноември, 105 лв. за декември(за 0,129куб.м.газ) и 115лв за м.януари(за 0,136куб.м.газ) Отделно плаща електроенергия за бойлера и готвене. Искам само да кажа да не разчитате на отопление с газ като по-евтино!

Руми

Топлината винаги преминава от местата с по-висока температура към местата с по-ниска температура.Ако с климатици или по друг начин поддържате в жилището си по-висока температура, отколкото е тази у съседите ви, вие ще топлите тях! Независимо как те се отопляват!

Прав си. Но! Когато във входа има ТЕЦ, то "стартовата" температура за отопление е по-висока. Това е твоята ползва от топлофикация. Полза, която я наричат "загуби".

val55

Умишлено се крие, колко са загубите на топлоенергия, докато тя стигне до дадената сграда плюс загубите в самата сграда/а това се знае/. Може би е съизмеримо с загубите на ВИК. Този вид отопление е само за държавни сгради за момента, защото заплащането се поема от държавата. За частният потребител е напълно неефективно, и много скъпо имайки в предвид непрестанното поскъпване на суровините. До две три години, най вероятно Топлофикация ще фалира /приватизация, но едва ли ще работи като такава/. Газта в България доколкото се пише в пресата е 550 долара на 1000куб/м, а в Германия е 400, защото те са много по бедни от нас българите.... Отоплението с газ е много по ефективно, но цената и също ще расте драстично. Остава електроенергията, която е бъдещето. При нея консумацията става директно на определеното за целта място и КПД е 100% /слагат се нагреватели в радиаторите със съответната електроника и антифриз/. За това ни е необходима АЕЦ и реактори/4, 4+ поколение и 9 друсане/, но не АЕЦ Белене, защото е земетръсна зона и с технически остарели реактори. Много скоро, в близките години може да се получи срив в електропреносната мрежа , ако не се вземат мерки поради повишената консумация на ел. енергия, както през зимата така и през лятото. Ако се включат и електромобилите то нещата стават много напечени. Правителствата трябва да вземат спешни мерки на първо време, и по покривите на сградите да се монтират фотоволтаични панели и топлинни колектори. С една дума лошо иде, но дано не стане много лошо. Това зависи от всички нас. За добива на шистов газ за сега е пълен абсурд с тези технологии, който са в момента. Екологията преди всичко, природата ще ни се отблагодари за това. За наводненията са виновни управляващите, но наказани няма. При потоп вече е друго, не дай боже. Застраховките са личен избор. Може би е правилно по 1-2 лева на имот за бедствия и аварии, но не по вина на управляващите / както се получава до сега в годините/. Като, че ли се отплеснах от темата и направих обобщено заключение........извинете.

Подкрепям

аззз

БРАВО, ТОВА СКАНИРАНЕ НА СГРАДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ РЕДОВНО И ПОВСЕМЕСТНО. АНДРЕШКОВЦИТЕ ДО СТЕНАТА. ДА ЖИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД НЕ Е ДАДЕНОСТ. КОЙТО НЕ ИЗДЪРЖА ОТИВА НА СЕЛО ИЛИ В ГЪРЦИЯ ДА ГЛЕДА БАБИ. НЕ МОЖЕМ ХОРАТА С НОРМАЛНИ ДОХОДИ ДА СЕ ВОДИМ ПО РАЯТА И ПО КРАДЦИТЕ И ИЗМАМНИЦИТЕ.

Murry@

По твойта логика ТИ пък трябва да плащаш такса КОМИН. Истината е, че Топлофикацията е най-добрия начин за отопление, разбира се с уговорката, че тези цени не са нормални и няма ТАРИКАТИ, които да КРАДАТ!!!

Ludiamaus

На местата на премахнатите радиатори съм монтирал панелни нагреватели- И са кво, някой си ще идва да ме проверява, щото камерката показвала, че е топло. Но заради това да стоя при минусови температури ли. И дали тази камера не ще може да се настрои така, че да показва дали съм възкачил съседката, дали в къщи няма никой, за да "влязат на проверка". Няма ли така да се усъвършенстват и тези дето поставяха клечки, или прозвъняваха апартаментите. Синичо, значи няма никой -време е за работа

Тая държава продължава да ни има за балъци и за неграмотници.Нали като е включен конвекторен радиатор пак ще покаже същото бе неграмотници такива!Дали са ви една инфрачервена камера,ама да бяха ви научили и как се използва и кое как се вижда на нея.А между другото парното ви е твърде евтино,защо не го направите 300лв/мегавата и да мирясате и да видиме тогава кой ще ви го плаща.И ще ми обясните ли как на "база минала година",сградната ми инасталация нарасна до 60 лв за Януари,при положение,че миналата година беше 29лв?Ще ви отрежа тръбите или ще ви осъдя да ми плащате наем,за това че вашата вода минава през моите тръби,а аз не искам това!

аззз

аз бих предложил друго решение - андрешковци като теб държавата им купува еднопосочен билет за където си поискат и с въоръжен ескорт се изпращат до Терминал 2. Кво ще кажеш?

Единствения закон който може да ни помогне е абсолютното премахване и забрана за съществуването на такива предприятия като топлофикация.Да сте чули или видяли в нормалните държави да се пренася топлинна енергия на такива разстояния? Няма други такива малоумни идиоти като нас българите ,които да плащат за нещо което се е изпарило още по пътя. Но явно на някой не му изнася да разбие монопола на такива абсолютно ненужни паразитни елементи като Топлофикация.

Имат и също плащат за тях. От абонатната станция до индивидуалния топломер има топлозагуби. А както знаем - плаща се по централния за входа топломер. Дори и в сградите с индивидуални топломери е така. Но разпределението е по-реално и се елиминират кражбите.

Бъдете мъже! Рано или късно истината ще се каже на глас и тогава много хора ще се почувстват най-малкото неудобно! Това, което прави Топлофикация го няма никъде. Трябва да се срамуваме от себе си, че го търпим...

НОВОТО ГОЛ\МО ОБУНАЧВАНЕ НА РАЯТА ЗАПОЧНА......РАДВАЙТЕ СЕ ОВЦИ И БЛЕЙТЕ ГРОБОГЛАСНО...ТОЙ ЩЕ ВИ УПРАИ....И ТОЯ КАОЛЯНОВ Е ЕДИН ГОЛЯЯЯЯМ МИШОК КОЙТО ЗНАЕ ЗАЩО ГО КАЗВАМ СИ ЗНАЕ...))))) ПЪК ЧЕ СЕ КРАДЕ В ОБЩИЯ ТОПЛОМЕР НА СГРАДАТА..НЕЕЕ ТОВ АНЕЕ ВЯРНО ПО ДОБРЕ СИ ПЛАТЕТЕ КАМЕРКИ ДА ВИ ВИ ГИ НАХЪРЗУЛЯТ И ТЯХ НА СМЕТКИТЕ И ДА БЛЕЕТО ДОВОЛНО ОВЦИ...ВАШ КУМЧО ВЪЛЧО

Хора до кога ще сме роби на Топлофикация. Не виждате ли абсурда - нямаш парно - плащаш сградна инсталация, ами ако си на ел.отопление съседите ти защо не ти плащат такса кабел, или ако си на твърдо гориво - плащат ли ти такса комин? Нали ти също ги топлиш. Защо законите ни са срещу хората? без тях как ще живее Монопола, няма ли политиците ни да се засрамят малко поне и да предложат закон за хората, а не за Наши хора.

Защо се правиш на наивен! Ако в сградата няма парно отопление температурата в стаята ще е 5-6 градуса, прозорците ще ти замръзнат. А ако има парно ще е поне 15-16 градуса. Искаш ти да не плащаш нищо, а да ти е топличко за сметка на съседа, който е на парно. Ами ходи на село и там си включи електрическата печка или стой на студено. Когато си се нанесъл в панелката си приел че сме на парно нали?

Ти ако не ползваш градски транспорт купуваш ли си карта и ти си приел че го има, ползваш, не ползваш плащай или следвай съвета си. Хайде да не мерим температурата която аз поддържам с моите отоплителни уреди и тази, която те поддържат, ами мен кой ме топли като съм на последен етаж и съм с външни стени. С такова мислене като твоето хората грабнаха сопите и вече се избиват помежду си вместо да решат ПРОБЛЕМА Топлофикация

Че Топлофикация "надписва" е ясно. И като подават вода с по-ниска температура, и като не регулират оптимално процеса на отоплението. Че не правят нищо с което да повишат ефективността и да намалят загубите - също. Всъщност те имат сметка да се изразходва повече топлинна енергия - така си регистрират по-високи печалби. Но нека да видим какво се прави по-нататък. Има ли хора дето крадат? Има разбира се. и за това не са виновни, нито Топлофикация, нито топлинните счетоводители. По един и същи начин ли се отоплява един апартамент в блок с парно и без парно? Естествено че не. Всеки може да направи прост експеримент - в най-лютата зима изключва радиатора в една стая и в продължение на 1 седмица мери температурата в тази стая. Лесно ще установи че когато навън е минус 15, в стаята е не по малко от плюс 10. Ясно е че това е само и единствено за сметка на елементите на централното отопление - тръби и т.н. Даже смият факт на постъпване на топлина в блока отоплява и неотопляемите стаи. Е, това трябва да се плаща, независимо че си си изключил парното, Даже и да си си махнал радиаторите.

що ли не се учудвам от тоя малоумен коментар....аааа ами той бил на ка ге бето бе на всяка дупка мерудия ха ха ...а дане забрая и на геберасти седерасти пр пасмина демосрати лизач...

Някой от уважаемите журналисти да си е направил труда да попита аджеба колко топлинна енергия е фактурирана от ТЕЦ, колко от дружествата, които разпределят и да тегли калема дали двете стойности съвпадат? А от друга страна - да направи сметка дали това, дето го искат могат да го произведат?! Дали не е подобно на лекарствата схемата??

Камерата ще покаже ли как топлофикацията е на печалба за миналата година след масовото неплащане на сметките?

Топлофикация зомбира хората, съседи вече започнаха да се бият. Щом не искаш парно, изкарват те крадец и нищо че си ги осъдил ти пращат съсед-бияч.

един наглец.

Пак ни баламосват, както на времето да си монтираме "топломерите". Защо никой не говори за ЦЕНАТА-това е причината за всичко. Ту сметките не били разбираеми и всякакви ала-бала.Ако цената е поносима за нашите доходи,няма да има кражби или отказ от парно. Как веднъж не казаха намаляваме цената на нещо- ток, вода, парно,лекарства, данъци. Те крадът нашият живот.

Ти кво искаш бе ганьо - цял живот безплатно! Я се научи да си плащаш!!! А хората, които бачкат за топлофикация да не са ти лични РОБИ а???????

Но не са и моите РОБОВЛАДЕЛЦИ!

Аз се отоплявам с електрически печки и съм ги поставил под прозорците, където по принцип се слагат радиаторите. Трябва ли заради скапаната топлофикация непрекъснато да ми влизат в жилището някакви хора водени от подозрения, че съм крадец?!?!?!?!

Разбира се че ти трябва да докажеш че не си крадец!

Конституцията ти дава право да не пускаш никой без твое съгласие в жилището си, а хората на Топлофикация са в нарушение и го знаят, но понеже техния закон нарушава Конституцията, а там пише, че никой закон не може да я нарушава, та понеже техния закон е НЕЗАКОНЕН, за това те настройват съседите един срещу друг за да се измъкнат като росни капчици и пак да дерат народа.

Ако не се прави внезапно и изненадващо няма файда... Ако е с решение на общо събрание, па молби, па процедури... чакай ти да фанеш лошия :(

+1 При тия тромави процедури нищо няма да хванат, а ще станат за смях

Разбира се че ще се взривява входната врата ,нощем между 1 и 5 часа!

то свърши отоплителният сезон и вие се сетихте

Така ще бъде, докато има монопол.

Поне един човек от народно събрание да се e сетил за нашите проблеми? Къде е ГЕРБ и главният гербаджия?

стига с това общо събрание докога топлофикация ще баде толернана аз искам всеки абонат да има индивидуален договор с топлофикация и индивидуален топломер катко имам индивидуален ел мер.да се премахне вертикалната инсталазция останала от социализма и да се направи хоризонтална който иска парнои топла вода има хоризонтална инсталация с топломер във апартамента иначе всичко друго е кражба на наша смаетка

Снимков матерял без съответното разрешително от прокуратура каквото е и СРС, не може да докаже нищо и не се смята за никакво доказателство в съда . Занемането на частна собственост е забранено без изричното съгласие съобственика на заснеманата площ . Топлофикация да не си превишава правата и без това работи без еднолични договори с хората (не казвам абонати защото няма договор с ясна и фиксирана цена на услуга както и каквито и да е клаузи . Събирането на пари завеждането на дела без съответните договори също е наказуемо деяние . Направете всичко да е законно и тогава изисквайте от хората каквото и да е. Безаконието може да роди само безаконие ! Сложена печка в близост до радиатора , какво ще покаже ...

А как този уред прави разлика между радиатор и печка? Аз си спирам парното, защото не знам какво плащам, пускам си печка, уреда отчите топлина, сигурно и ако пръднеш ще трябва да плащаш.

Тогава аз ще си направя нагревател във формата на среден пръст и ще си го монтирам под прозореца.

27 броя на апартаментите. Уредът отчита, колко кубика гореща вода е влязла, с каква температура и с каква температура е излязла. Същият е уредът в абонатната станция. И в зависимост от входната температура и изходна температура, цената на кубик вода е различна. Всичко останало, топломери, единици за общо разпределение са тинтери-минтери.

А СЯ МЕ СВЕТНИ ЧЕ СЪМ ЯЗЕ ПРОЗД КАТО ЛЕЕЕКО С ПОЛОВИН ГРАДУС НА ОБЩЯИ ТОПЛОМЕР ПОКАЗАНИЯТА СА ПО ВИСОКИ НА ВХОД И С ПОЛОВН ГРАДУС ПО НИСКИ НА ИЗХОД КВО СТАА А??? НЕ ГРИЗЕ ЛИ ДРЪВЦЕТО РАЯТА??? АМА ГУСТОМАЙНА ТЕРМОКАМЕРИ ...ТАКАВ ГАЧЕ ЛИ СЕФТЕ ВИДЯХ (ШВЕДСКА) ИМА НЯМА 30 ГОДНИНИ НАЗАД...

Прав си - но САМО когато има "хоризонтални щрангове". И това е така само в новите сгради. Може някой вход да си е преправил инсталацията, но това са единици. Ако инсталацията е "вертикална", т.е. от стария тип - тогава трябват 27 * 4 топломера. Плюс по 2 водомера за топла вода. Доста парички са това.

Крадецът Топлофикация вика дръжте крадеца. Както вместо всички да осъдим Топлофикация, тя съди некоректните платци. И всички абонати в един вход си пуснат радиаторите на макс всичките, цената ще е отново същата! И да изключите радиаторите в стълбището - точно така, цената отново ще е същата. В абонатната станция е ножицата. Те ни лъжат и мамят, а искат хората да се изпокараме. Измервателен уред за всяко едно домакинство! За Бога не плащайте и за Бога фалит на Топлофикация тази година!

Оранжево небето, оранжево морето... оранжеви китари, оранжево звънят!" При нас днес има само оранжеви кодове в синоптичните прогнози, оранжеви престилки, въоръжени с метли рано сутрин по улиците и оранжеви портокали, боядисани за наивните българи - потребители на настоящето. Лъжа след лъжа - това е животът ни.

ОТНОВО ТЪПИ ИДЕИ ЦЕЛЯЩИ ДА НИ ВКАРАТ В РЕЖИМ НА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ. Идеята е с частната си собственост да влезем в тези обречени на фалит ТКЗС-та наречени СДРУЖЕНИЯ. тАКА СЛЕД 1944 ДЯДОВЦИТЕ НИ СА ЗАГУБИЛИ ЗЕМЯТА , СЕГА НИ БУТАТ ДА ЗАГУБИМ И ЖИЛИЩАТА СИ Приведено на по простичък език целта на Топлофикация е да ни набута с частната собственост в обречена на фалит кооперативна собственост. КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ. Всеки да си знае сметката , а не блока да се превръща в обречено на фалит ТКЗС което ще плаща сметки на разни бандини посягащи върху частната ни собственост.

Към апартамента ти има и общи части, чиято подръжка и сметки висят като процент и на теб. Общите части СА колективна собственост на собстнеиците на имоти в сградата. Или понеже си глупаво дете не си наясно.

Какво го осукват и изтипосват шпионски уреди! Има само едно решение: Хоризонтални штрангове и туй то! Всеки да плаща само това, което му топли в жилището.

Чудесно,сега ще начисляваме според косумираната топлоенергия - тия термокамери няма как да бъдат излъгани

Отново условия, общо събрание и т.н. Закон да задължи топлофикация или топлинните счетоводители да засичат най-малко веднъж на сезон всички фасади и след това да сравнят показанията на уредите. След това пълна мощност и в затвора

Чудесно, ами ако се окаже, че аз съм си свалил радиаторите във всички стаи и топла съседните апартаменти, ТЕЦ-а ще почне ли да ми плаща за това? Или аз ще дължа такса 'търпи тръби' во веки веков....