190 страни решиха да намалят емисиите на парниковите газове

Близо 190 страни постигнаха съгласие за намаляване на емисиите на парникови газове. Това стана по време на световна конференция за климата в Перу.

Обратно в новината

Коментари - 190 страни решиха да намалят емисиите на парниковите газове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

винаги са били най-замърсяващите страни в света. САЩ и други индустриални гиганти също, но при "скапаните им демокрации" винаги са били атакувани замърсяващите производства и са се вземали мерки. Българската соцпромишленост (основно по съветски технологии) беше изключително енергоемка, материалоемка и силно замърсяваща.

трябваше ли маккеин да се предвижва на бг.територя със жипка от 5000.кубика,след като можеше да ползва лада 1600 кубика,колко е замърсил българскя въздух с "мощня "си двигател....

не определят замърсяемостта! Но съветските изделия определено бяха сред най-замърсяващите!

полетите на натовските самолети изгарят стотици литри керосин на час на територията на българия.за което не плащат и стотинка обезщетение за въздушното замърсияване.трябва да се въведе такса на литър изгорял керосин на бг.територия ...

наи елементарното е първо да се спре изсичането на милиони елхички за нова година,може да се сложи само клонче ,което е напълно достатъчно...

като се "купуват" американски изстребители да се гледа имат ли поне катализатор или са го забравили......

Прави ми впечатление тази истерия в масовите медии за глобалното затопляне, където проблема се преекспонира и вече прилича на психо атака. Защото не е сигурно че глобалното затопляне се дължи единствено на човешка дейност. Проблема е доста стар - поне от 20-30 години но защо досега правителствата не са взимали елементарни мерки, а сега изведнъж тази истерия? Най-ефективното, евтино и рационално решение е залесяване на големи масиви гори. Но не се прави което буди любопитство и подозрение. Идеята изглежда е да се намали и оскъпи производството със въвеждане на скъпи и слабо ефективни пречистващи технологии, с което ще се създадат необходимите предпоставки за обедняване на хората по света. Живота не може без СО2. Монетата има винаги две страни. Винаги разумният подход е по-ефективен от паниката и истериите.

От друга страна не личи искрена загриженост когато в същото време намалиха цените на суровият петрол на международните борси , което ще стимулира потреблението и производството на СО2. В днешно време всеки трябва да преценява дали иска да го манипулират или не.

След приемането на това решение, всяка страна приела ги, ще изкара ваксина срещу собствения си народ и ще я приложи върху старците да мрат по-бързо и върху децата, за да не се размножават. Намаляването на хората на планетата значително ще намали температурата и въглеродният диоксид както от дишането така и от намаленото потребление. Замисъла е от 60 години, но явно сега се приема единодушно.

Глобално затопляне причинено от единствено от отровните газове на Путята! Той няма спиране!

В главата ти има доста повече отровни газове,които са ти ликвидирали мозъка.

САЩ сред тези 190 срани ли са или за тях екологията е излишен лукс?

Да. там са... Руснаците обаче дори не си мръднаха пръста да отидат на тази среща....

Може би защото знаят че е цирк. Никой сериозен и честен учен занимаваш се с климата също не би отишъл.

Вулканите Апо и Попокатепетал също изразиха съгласие с добродушно изпуфкване.

Моля, не бъдете наивни. Реално войната не е срещу климатичните промени, а срещу световния икономически картел, окупирал и монополизирал доходоносния бизнес с фосилните горива и усвояващ над 90% от световното богатство.

Pesh0

Аз пък си мислех че целта е да ни вдигнат цената на тока . Като са решили държавите , да почват да поизвеждат слънчеви панели и да ги инсталират на държавни пустеещи земи. Защо частници , и то определени , ще могат дефакто да ми продават нищо , ама за сметка на това да го дават скъпо.

Слънцето изпраща към Земята 13000 пъти повече енергия, отколкото е нужна на цялото човечество, а продължаваме да горим въглеводороди????

Pesh0

хитър си като капанче за мишки . Защо това не го кажеш на САЩ ? А ние да гоним слънцето ? В САЩ нямат ли слънце ?

Имам предвид идиотията на цялото човечество, не само на българите.

Ама требва да е фанеш! :))) Както го е казал народа: Господ дава, ама в кошара не вкарва!

Най-после взеха да разбират, че като изнесат производството в друга държава. Като духне вятъра, пак стига там. Държавите имат граници, които охраняват и територии, но атмосферата-няма. Вярно е, че някои искат да могат и въздуха да обложат с такса ли, данък ли. То май натам отива. Затова бързат с колонизацията на Марс. Въздухът в някои градове не става за дишане, след време не само с прахови маски и противогази, но и с кислородни бутилки, все едно сме водолази или космонавти, дотам я докора, хомосапиенса. Гост в дома си. То верно сме за кратко на Земята де.

Хаха... руснацитте не щат вече рубли: Руски депутати искат смяна на рублата с нова валута Руски депутати подготвят законопроект за нова валута. Това щяло да спре срива на рублата и да гарантира икономическа стабилност. --- Руснакът иска национална валута долар! :D

Дешифрирам! Близо 190 страни постигнаха съгласие за развиване на високотехнологична икономика намаляване на емисиите на пръдниковите (метанови) газове. Само Русия е против, щото тизи 190 страни са си чисти фашистки гадове!

кои не подписа в ,,киото,,??? стига си тролил!!! сега ,,търгуваме,, и с емисии по борсите!!! след петродоларът ще измислим ,,смогдоларът,,!!!

Една от причините е т.нар. 'Консуматорско общество'. Вероятно пишман-икономистите ще кажат, че не е вярно! В действителност огромна част от индустрията работи и бълва огромни количества излишни продукти с единствената цел - ПАРИ. За да се произведат тези продукти се изразходват огромни ресурси. Сред тези ресурси са въглища, газ, нефт - все НЕвъзстановими ресурси. ------------------ Запитали ли сте се например колко енергия произвеждат слънчевите панели? Нали произвеждат "зелена енергия"!!! А колко енергия е изразходена за тяхното произвеодство? Ако изразходената енергия е повече от енергията която тези панели ще произведат, то тогава каква е ползата от тях???

първата проповядва планова икономика. Но идеята е, че планът е скрит и в саморегулирането на пазара. Никой не произвежда продукт, който не може да продаде, освен социализма с примери, не компютри, а компоти...

Кое му е смисленото, инвестицията във фотоволтаици вече е под 1 милион евро за мегават мощност - 5 пъти по-малко от инвестицията в ядрена енергия. Дори да ги подменяш през 10 години, пак е по-изгодно и това е бъдещето.

Пояснявам ти първата част: Произвеждат се прекалено много /почти всички/ продукти с кратък срок на експлоатация. Целта е скоро да си купиш отново продукта. Например един автомобил може да се произведе и да се употребява много над 20 години, но се употребява едва 10 години. Така автомобилните производители имат какво да произвеждат. И не само те. Във веригата са производителите на метали, пластмаси, стъкла... Същото важи за всичко което се сетиш - телевизори, перални, мебели, компютри... За произвеодството на нов автомобил се изразходва огромно количество енергия - за транспорт на материалите, претопяване на металите и производство и сглабане на новите части. Значи претопяваме автомобила и го произвеждаме на ново, в по-нов вариант. А изгорените въглища и газ можем ли да ги възстановим??? НЕ!

А България измежду тях ли е? Понеже въздухът в България е най-замръсен. От цяла Европа.

Ми замърсен е! И основната заслуга за това е на производителите и консуматорите на Смилянския боб, който генерира 10 пъти повече метан от Китайският боб!

На бас, че САЩ не е измежду тях... още от Киото...

А, бе! Нали Щатите нямаха промишленност и нищо не произвеждаха??? И кво общо има тук Свещенния Кивот! Сандък, по нашему!

Преди няколко дни в САЩ е пусната, първата станция за водород. Предвижда се до няколко години, страната да бъде покрита с такива. Няколко водещи, фирми започват производството на автомобили на водород.

В Русия усилено се пускат станции за пърдоводород! Иначе казано прозд метан!

Проблемът с климатичните промени се корени в обезлесяването и безконтролното увеличаване на населението. Но там няма кинти, за разлика от "парниковите" емисии.

Разбира се руснаците 5 пари не дават от обезценената си рубла дори за това какво ще стане с планетата.... мършляци.

Що? Американците да не би да са давали някога, бе дришняр!?

За кво да дават американците за рублата, бре лайняр?

ами америка като достави оръжие на киев,дали с това ще се намалят парниковите газове или ще се овеличават....

Кое отделение си завършил?

не е нито турския колеж нито американския...

много ли си щастливт....

Вувузел

Лично аз ВАВТ - Всеросийскую Академию Внешней Торговли в Москве!

Схемитеа за търговия с емисии по механизмите на Киото протокола ( вече приключи) бе точно развитите страни да подпомогнат финансово бедните !!! От друга страна , страните членки на ЕС сами са се задължили и инвестират в намаляване на емисиите ( ETS механизма). Не разбирам какво още искат РАЗВИВАИТЕ се страни. Къде са САЩ и Русия !?!?!?