17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сега, де да видим по-нататък!

ПОЗИТАНИТЕ СЕ СТРАХУВА ДА НЕ СЕ ЯДОСВА РЕШТНИКОВ, ЧЕ СА ПОДКРИПИЛИ СЕВЕРНА МАНЕДОНИЯ, ТАКА Е ПО-ЛЕСНО, ЗАЩОТО АКО БЯХА В ЗАЛА ТРЯБВАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ/СЪГЛАСНО ИНСТРУКЦИИТЕ ОТ МОСКВА/ И НА ВСИЧКИ ДА ИМ СТАНЕ ЯСНО КОЛКО БЪЛГАРСКА, НЕЗАВИСИМА И ДЕМОКРАТИЧНА Е ТАЗИ ПГ.

Ти явно си мнооо добре запознат с инструкциите от Мосва! Щом толкова много знаеш или си рашънски агент или си от ръководството на БСП.

Senator1

И Нинова заедно с БСП проявяват непоследователност. Искат 51% при изборите в ЦИк, не търсят пак 51% въобще на гласувалите. Така е сътворен този кодекс, че един да отиде и да гласува и хоп...240 калпака влизат като депутати. това не е демокрация, а тоталитарен произвол. какво ще каже сега Биков? порока беше въдене от СДС, когато даже Конституционния съд прие решение в тази насока. Справедливо тогава Георги Марков каза, че са достатъчни само трима да отидат да гласуват за президент и ще има избран такъв. сега пита се, защо той мълчи като риба на сухо? Има черно на бяло неговата позиция дадена като осолено мнение към Решението на КС.

Добре бе ДИР-цензори! Защо го изтрихте коментара ми? Нищо от това, което съм написал не е лъжа, всичко е точно по темата! Хе-хе! Как само се обръща палачинката, а? Когато на влест беше БСП и ГЕРБ напуснаха парламента, тогава червените говореха за отказ от парламентаризъм. Сега това го казват отровно моравите от ГЕРБ и слугинажът им по адрес на БСП. А Парламентаризмът у нас... Ами ето ви го: На депутатите им трябваха 2 (два) парламентарни работни дни за да приемат промените в Избирателния кодекс. Сега ще им трябват още 2 (два) парламентарни работни дни. При всички положение 2 (два) работни дни на НС са отишли загуба. Произевден е брак, който сега ще отиде на боклука. През миналата (2018) година Народното събрание е струвало на народа като реални разходи точно 64 287 049 български лева. Това е според отчета на гл.счетоводител на НС г-жа Бойка Цонкова и гл.секретар на НС г-жа Стефана Караславова. През същата тази 2018 г. депутатите са почивали общо (ваканции, почивни дни и отпуски и т.н) точно 183 дни. Иначе казано, официално е трябвало да работят 182 дни - много се изморяват явно. Тоест, един техен работен ден ни е струвал "само" 353 225 лева и 50 стотинки. През тази година със сигурност ще ни струва повече, но колко точно ще разберем през 2020 г. Та, питам аз - тези два загубени работни дни, които ни струват 706 451 лева и 8 стотинки, не трябва ли да се удържат от заплатите на депутатите? Защото, коя фирма може да си позволи 706 000 загуба за два дни, без никакви последствия за виновните?! Които виновни в случая с НС с отвратително безсрамие и нагло безочие ни завяват ежедневно, как "няма пари", как "трябва да икономисваме", как "трябва да си заработим", как "нямало производителност на труда"...

Много добър коментар! За съжаление народните избранници, българските дУпета.ти няма да го разберат, просто 80 процента са дебили от тези дето са останали в НС (аналогия с проф. Христов). За останалите политици, които управляват държавата ни няма да напиша нищо, по простата причина, че ще го .... шамаросат коментара ми.

ГРОБ+ДПС+Огладнели помияри = вечна и неразделна любов!!!

Ех Волене,Волене!!! Мастия си беше и такава си ОСТАНА !!!!!

Не обиждай кучетата с това сравнение! Те не го заслужават!

как пък никой не спомена ПРИЧИНАТА за излизането им от НС...Практическото премахване на преференциите, неизбиране на нова избиратебна комисия, отнемане на възможността за обжалване на изборни резултати пред ВАС, кворум при взимане на решения от ЦИК... не съм привърженик на БСП, но човек трябва да е обективен...За да имате повод да ругаете, сте съгласни да ви прецакват с изборните правила...Българска работа!

След огромните успехи на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ за справяне с финансовата криза, ликвидиране на бедността и изкореняване на престъпността и корупцията, реализирани в първите два управленски мандата, по средата на третия и особено след успешното европредседателство, България се превърна в незаобиколим фактор във външната политика! Амбициозните цели за пълноценна интеграция в Евроатлантическата общност, включващи най-модерно въоръжение, влизане в Еврозоната и Шенген, присъединяването на Западните Балкани са решаващите крачки по пътя на възраждането и възхода на България и благоденствието на нацията! Неуморните и всетдайни усилия на правителството са гаранция за успеха и окончателното заличаване на жестоките последствия от престъпното комунистическо управление. Единствено правилното и стратегическо решение е безусловната подкрепа за демокрацията и прогресивните десни сили навсякъде по света и непримирима борба с мракобесния комунизъм и социализъм! Единствено и само ГЕРБ е легитимен гарант на стабилността и парламентаризма! Родината ни има невероятно щастие да се управлява от министър-председателя д-р Бойко Борисов и ПП ГЕРБ! Гордеем се с вас и ви обичаме!

Падни от луната! Погледни по-далеч от носа си и ЕС знамето със звездички. Реалността е страшна.

ГЕРБ-ЕВРОНАДЕЖДА на който му поиска се навежда :)))

Не се подвеждайте от хвалебствията . Най-голямата голямата подигравка с ГЕРБ и Борисов ,която съм чел в ДИР е коментара от ,,ГЕРБ-ЕвРОНАДЕЖДА".Браво!

БСП не иска само промени в ЦИК. БСП иска временно правителство за постоянно, назначено от президента. След това следва натиск на съдебната за спиране делата срещу крадливите приватизатори.Нинова е дочула че и тя гори.

Тази "истина" от Цвъки ли я чу или от онзи, който е осъден за лъжа ?

Нека видят червените хиени,че и без тях МОЖЕ-дори по-добре!

Да върнем чл. 1 на Конституцията !

депутатите от бсп са избрани и взимат заплати за да ходят в парламента и да обсъждат закони в залата. НЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ПО КАФЕНЕТАТА ПО ЦЯЛ ДЕН

Вчера чествахме паметта на Левски, обесен от турците ! Днес управляващите се прегръщат с тях... Жалка българска картинка ! Народе ????

Ама га са цаливаха с БеСеПетууу беше добре!?

И ГЕРБ , и БСП една майка ги е раждала !

Дори и тогава дпс си играеше с герберасите ама и тогава и сега не искате да приемете очевадното...

Точно така! Кухите червени кратуни, начело с видната приватизаторка на Техноимпекс, БЕЗ ЗАПЛАТИ! Никой в тази страна не може да получава заплата без да работи. Особено важи за политици, от всички цветове...

БРАВОООООООООО, УУУУУУУУРРРРРАААААААА - все пак са преценили , ЧЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ.....ЩОТО И СИРЕНЕТО Е С ПАРИ !!!!!!!!!!

Др. Нинова леекичко се прецака. Стана ясно, че в парламента столетницата въобще никому не е нужна.

Ти ся вземи, че ни убеждавай, амо по-аргументирано, че герб и дпс не се взеха... Кой е булката, оставям всеки сам да си отговори...

В зала се регистрираха 123 народни представители от ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти" и Воля...

И как падат? Като се вижда, че от бсп изобщо няма нужда в парламента?

На това му се вига диктатура по определение за значението на думата а не парламент.. Ако преди 89 година имаше член 1 в Конституцията и въпреки това се събирата за по седмица 4-5 пъти депутатите и нямаше опозиция то сега шайката даже без да има такъв член в Основния закон си го прилага по всички линии и тия дето ревяха преди 89 година сега се възхищават на такива действия....

Браво на парламента. И Бат Сали е там. Сега ще превеждат на три езика за кворума де. И по болшевишки никакво пикане и кафета да не падне кворума .

Събрали кворум в Парламента ? Ами в премиерска република смеят ли да не съберат "кворум" - ххахаха

Доган си пуши наргилето, яде агнешко печено и гледа сеир

За да стане ясно на целокупния български народ в какъв публичен дом се е превърнал парламента, в надписа думата "съединението" трябва да бъде заменена със "съвокуплението" ! Този бардак може да роди само уродливи закони !

В този критичен момент, когато целият свят ври и кипи, на фона на задаващата се нова свирепа финансова и икономическа криза, единствено и само управлението на д-р Борисов и ПП"ГЕРБ" са гарант за успешното преминаване на страната ни през бушуващия океан на сътресенията и нестабилността и запазването ѝ като оазис на сигурността и просперитета! Всеки, който е против ГЕРБ и саботира демокрацията, извършва чудовищно национално предателство и много скоро ще си понесе последствията!

пак не сме си пили хапчетата тая сутрин.

Моля те, в името на всичко свято, моля те, кажи ми че с това "д-р" си имал впредвид "другаря", а не "доктор".

Позорно е един българин да не познава елементарни факти от биографията на своя министър-председател! Бойко Борисов има титла "кандидат на физкултурните науки", която е приравнена впоследствие на "доктор по психология", защитил е дисертация на тема "Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар"!

ние сме тръгнали да приемаме еврото....

Парламентът одобри протокола по приемането на Македония в НАТО. БСП може да се връщат в Парламента. Горещият картоф мина.

Доган си умира от смях

Сега всички ще направят пътеки, да ходят при него в Сараите, на турско кафе

ОТ КАКВО СИ УМИРА !!! САМО ДА СИ ГО ПРИБЕРЕ ДЕМИУРГЪТ !!!

В България има две Българии. Едните упражняват властта в своя изгода. Другите - на последно място в Европа.

руска опорна точка на руските партии бсп и дпс: 1 бсп бойкотира парламента 2 дсп стои в парламента 3 троловете им използват удобната ситуация да внушават, че дпс и патриотите са заедно

Значи руснаците са прави! Вдигаш им акциите.

ГЕБР( ПРАВИТЕЛСТВОТО) СА ПРЕВЕЛИ НА ДПС 15 000 000 ЛВ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА КВОРУМА ?!? ТВЪРДИ СЕ ЗА СРС !!!!

Всички са ненужни в този парламент. Отдавна !

На тях не им е нужно да са нужни някому, освен на себе си (и на кукловодите, тоест на главатарите им)! Те са си напълно самодостатъчни и живеят в друга реалност!

Че Парламентът е събрал кворум – добре. В.Сидеров казал:"Заявеното излизане на БСП е отказ от парламентаризма“. Освен това се очаквало прегласуването на спорните текстове да влезе още тази седмица в парламента, както и да бъде гласуван новият състав на ЦИК. Въпросът е, нарушаването на Конституцията, не е ли отказ от парламентаризма? Видно е , че осигурилите кворума депутати са на път да извършат друга глупост – да изменят един вече приет закон, без да спазят разпоредбите на Косттитуцията. Съгласно чл.88 от същата, законите се обсъждат и приемат на две отделни гласувания, в отделни заседания. Ако тази процедура е минала, законът се смята за приет. Приетите актове се обнародват в Държавен вестник не по късно от 15 дни след приемането им, гласи ал.3 на същия член. Това е всичко, което парламентът може да направи на този етап. Казано иначе, за да се измени един закон, той трябва да е влязал в сила, което се случва след обнародването му в Държавен вестник. Понеже това не се е случило, приказките на ГЕРБ как бързо ще поправят „грешките“, са от категорията на свободните съчинения. Най-бързият начин за корекция е ветото на Президента. Чудя се, при тези хора няма ли юристи, които да им обяснят процедурата по законодателството.

Хехеххеххе! Съ-брах-ме се!

Комунистите и слугите на кремъл измислиха македонска нация преди 100 години за да отделят тази област от българия и тя да бъде открадната от югославия. днес пак руските слуги продължават да пречат на сближаванеето на тази земя заради която са се били нашите деди с майка България

Остава да уточниш кои са "руските слуги". Защото днес опозицията не е в НС, а там легитимират Северна Македония като отделна държава, т.е. край на мечтите за обединение.

македония влиза в ЕС. Границата между България и Македония пада.......... Те ще работят в българкси фирми, ще пътуват до тук лесно, ще учат езика щат на щат.........

Корнелия пак се е изсилила. Никой няма мнозинство в комисиите.

Щом се обичат младите, нека се вземат...

Това е остаряло вече, дай нещо в съвременен стил, разшири го това семейство - тройка, четворка даже,Родител1, Родител2, 3,

Най - важната задача на управляващите е да запазят Борисов на власт. Иначе всички си заминават вкупом, като ненужни

Парламент ще има дори когато само Цветанов и Карадаьъ останат в него. Цвета ще им дава думата по ред. Иначе Борисов пада.

Според мен човек може да представлява избирателите си и без да присъства в парламента. Парламентът и като замисъл и като реализация (конкретно в България) е институция, която губи слисъла си малко след 50-ия процент. Нека ви дам няколко примера. Представете си, че имате 121 много дисциплинирани, особенно здрави и фанатично верни депутата. Т.е. във всеки един момент можета да разчитате на 121 гласа. Това на практика означава, че вие можете да приемете всякакъв закон (може би ще се наложите да прегласувате някой, след вето на президента, което е просто отлагателно), вие можете да изберете всякакво правителство, включително и такова съставено от външни за парламента хора (за да не губите депутати като гласове), а също така и никакъв вот на недоверие не може да мине, така че правителството ви е на практика вечно, дори за кворум за провеждане на действително заседание са необходими само 121 депутата. И така излиза, че парламетът има смисъл само до 121-ия депутатски глас. След това всичко е само параван за симулиране на демокрация, опозиция, плурализъм и други народни приказки. Това че БСП не влиза в парламента, както се вижда от картинката, по никакъв начин не пречи на действителната работа на парламента. Дори леко я забързва, защото не се губи време за реплики, дуплики, безсмислени вотове на недоверие и други такива. Отсъствието на БСП от парламента само премахва завесата на лигитимност на управляващите, като участници в демократичен процес и управляващи в парламентарна република. Нищо повече. Но и това не е малко, защото без мантрата за парламентаризъм и държавност, те си остават просто едни мутри и тарикати. И тук излиза за пореден път въпроса за какво са ни 240 депутата, след като от 119 от тях няма никакъв смисъл? И отговорът е неудобен, но дяволски верен - ами, никакъв, просто се правим на демократични и плащаме за това с почти двойно повече депутатски заплати, представителни разходи и партиини субсидии.

Абсолютно вярно, но промените трябва да ги направят пак те. Кой е луд да сече клона, на който удобно е седнал? Направо живеем в параграф 22.

Идеалният случай би бил такъв, но на практика няма 121 депутата с желязно здраве и дисциплина.

Затова мисля, че средно статистически са необходими около 140. А това не решава проблема, а само го намалява. Така излишните депутати вече не са 119, а само 100.

аз още не разбирам как така тези от бсп никога не ходят на работа пък продължват да им дават тлъстите заплати

Вечна ДРУЖБА !!!!!!!!!!!!!! Машалла Борисов!

Пак ни зомбират - нещо не си спомням до сега дирчетата да са се вълнували от това дали има кворум в НС. А сега трябвало да има кворум, за да се гласува един "въпрос от огромна важност" - присъединяване на Македония към НАТО. Всъщност цялата тая гръцко-македонска тупурдия за името на Македония се оказа, че няма нищо общо с името, а за да натикат максимално бързо тая държавица в разбойническата банда, наречена НАТО.

Герб се възприемат като доживотно абонирани за властта и се държат като такива. Те и без това не приемаха нито едно предложение на опозицията, а сега ще им е още по-лесно да провеждат изгодна за тях пилитика. Учудващо се държат самоопределите се като патриоти, за които властта се оказа по-важна от принципите. Това НС няма авторитет и продължава да работи само в полза на докопалите се до удобните кресла, а за народа остават демагогията и празните обещания за светло бъдеще.

Как няма да има кворум като треперят за местенцата си! Знаят си че няма шанс пак да са на власт! И са обединиха с ДПС! Патриоти били! СРАМ!!!

Трябва да ви кажа, че кой каквото си иска да говори, мисли (или гледа), но наистина по-голяма порнография от българския парламент, правителство, политици и управници, и главен прокурор и съдебна система!!! ПРОСТО НЯМА!!! К не може да има! С извинение към порнографията и почитателите й!

Прав/а сте! В третата възраст съм и не помня такъв политически цинизъм. Даже по времето на БКП повече спазваха приличие пред народа. Щели догодина да повишават доходите /пак в бюджетната сфера/ с цели 10%. Дали пък наистина не знаят с колко се увеличиха разходите от 1 януари? Двойно! Срамна демагогия!

Аз имам една много добра и конструктивна идея към всички - и към кукловодите, и към народа, вкл. към Москва, Брюксел и САЩ! К не бързайте да а отхвърляте, а помислете сериозно, щото е работеща и има хляб в нея! И така, предлагам вместо да се мъчат да измислят нови лидери и да им правят нови партии с нови Цветанк на мисълта, да вземат да ротират протежетата си! Така например могат да поставят Корнелия начело на ГЕРБ, Борисов - за лидер на БСП - той и без това си пази до сърцето партийната книжка! Валери Симеонов, Каракачанов и Болен могат да поемат остатъците на ДОС-то и да им дадат нов патриотичен импулс, а Доган да пиене патриотите като втори Левски! На Симеон могат да му спретнат една туристическа Илк зелена партия, така и така той си е турист в България... Не ми благодарете - правя го от сърце!

И без това материалът в България е на привършване, целият!!! Дори и лошият! Тези ако управляват пустиня ще я докарат до дефицит и на пясък!!!

Идеята ти не е лоша, но като начало предлагам ГЕРБ и ДПС да разменят лидерите си !

Е колко му е , не са решили не са ги привикали на колимчето кукловодите им и на са им сменили местата! Но аз си мисля, че е по-удачно да си сменят местата Хидромелиораторът Доган, който обича като се напие да размахва пищов или да пребие жена си след като я съблече публично, и да говори за праните й нацапани гашички, к Далавери Симеонов, който ск пада да налита и напада седнали по пътя баби, заедно с Болен, който напада всички - и йени, и полицаи, к продавачи по магазини или стюардеси в самолети, когато не размахва пистолет с позорището з ПарлаМент...

За мен бонусите, за Вас циганите + Кворума

Ами да - Доган трябва да благодари по някакъв начин за покупката на ТЕЦ Варна за 3500 лева ! Защо да не подкрепя Борисов, като келепир има в тая работа !

Бай Стояне, те келепира на Доган в аванс му го дадоха - ТЕЦ-а му е избран да поддържа "студен резерв" срещу 28 милиона държавна ( данъкоплатска) пара годишно! Сега , за това "рамо" Ефендито друг армаган ще да чака;)

Поне се видя кои са опозиция. и с кого управляват герб

Днес в Парламента има само Патриоти с фесове, булки от Герб и младоженец от ДПС

Така вече е нормално,комунист в НС отдавна трябваше да забранят да стъпва.

Какво правят герберасите тогава там след като имат най много доказани комунисти в групировката си?????

Чакай сега нещо си забравил Бойко Борисов - член на БКП Цветан Цветанов - член на БКП и служител в ДС Цецка Цачева - партиен секретар на БКП Красимир Велчев - член на БКП

ти от страната на булката ли си?

Ау.. Сега гербежиите трябва да ходят на работа (е ако под работа се разбира да седиш на банките на НС)

Как ще живеем сега без истериите и декларациите на втората дама? Как?

Ще гледаме и слушаме калинките на герб.

Ако нямате пари за театър, гледайте парламента.

Добре, Ана що с моя ник?

ДИР бг!!!–ЗАщо триете отрицателните коментари за бсп??? Нима можете да скриете истината че бсп неса в парламента за да не гласуват, присъйдиняването на Македония към НАТО.

На българите да знаете им е през оная работа как северната македония я натресли в нато без да питат народа както направиха и в България...Ходете и се радвайте в Северна македония че са я вкарали в кацата с ''мед''...