Коментари - Парламентът реши медиите задължително да разкриват собствениците си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парламента реши. Ами този закон беше приет в началото на управлението на борисов. Този смешен парламент работи като лудите на стадиона. Защо не си отворят парапатките, да видят съществуващите закони, а не да симулират работа.

Че то и сега им знаем собствениците, но не знаем кои са собствениците на офшорките дебили.

Oфициални или неофициални?

Ако се замислите, ще видите, че САЩ са по-зле от България по отношение на концентрацията на собственост на медиите. Над 95% от ВСИЧКИ медии в САЩ са собственост на 6 корпорации, а чрез тях - на 15 физически лица. В България концентрацията на собственост спрямо броя на медиите е къде по-малка. Не че нещо, но те - САЩ, пряко и косвено (чрез "джобните" им НПО-та) ни критикуват, че у нас медиите били собственост на няколко човека.

В своята Харвардска реч (1978) Солженицин твърди, че всички съвременни медии насаждат невежество и агресивност у хората, чиито “божествени души се пълнят с клюки, безсмислици и празнословия”: “Днешните медии се превърнаха в най-голямата сила в Западните общества. Четвъртата власт – медиите – е много по-могъща от другите три власти: законодателната, изпълнителната и съдебната. При това положение човек се пита: чрез какъв закон е била избрана тази четвърта власт и в крайна сметка пред кого е отговорна тя?”

Медиите се държат от банките.

Затва оня мърляч заяви, че се изтегля от медийния бизнес.

със събути гащи!

и сега дира ще се окаже собственост на сиганина мюсулманин костов и неговата дребнава мюсулманско-турска, неграмотна цензура на розовобузите джедндъри от медиапул!

Дира е собственост на бивш депутат от БСП. Пак го изтрийте.

Как да проверим дали дадена медия е на мамин дебелян? Да я помолим да публикува турския доклад. Лесно и просто.

То и за електропреносната и електроразпределителна мрежа трабва да е така, но засега разкривато сам поставените лица.

оШворка...кво праим????

а забравих и миносослагачката от итали и ню йорк!

Надяваме се на президентско вето. Държавата не знае кой купува ЧЕЗ, от което зависи бизнеса на всички, щот бизнес без ток няма и не искаш мутри да те рекетират за ток.... което ще стане и там собственика е офшорка без лице. .. но за медиите иска да знае за да може да изнудва собствениците или финансиращите организации и ако някой напише нещо срещу власта или Пеевски да може да го притиснеш.

Пеевски прави закони.... И то за свобони медии... Дали някой оценява иронията? Що ли Вонегът не беше българин, та да пише, да пише... Какъв ли е реалният начин, по който ни оценяват хората в Европа? Дали не се мислим за "убави", а те не ни гледат, както биха гледали на неандерталци... Докато ние им намираме кусурите и им се смеем... на германци и на французи се смеем...

Дали верно всички медии ще си признаят, че са слуги на Пеевски?

По-лошо е даже... те са му собственост, а слугуват на когото им каже;) Но така се получават нещата, когато сюрбюлюк "регулаторни и лицензионни държавни органи" са се произнесли, че е в реда на нещата концентрацията към един собственик да надминава 80%.... те така я разбират те "демокрацията";)

Разбира се, че не :) Ще се узакони тезата, че Прасчо не притежава никакви медии.

И този хода на Шиши вече е сторен... нали си "подари" флагмана на журналята си;) - там някаква фондация се заформи даже;)

Абе, някой може ли да ми обясни, какво е "доставчик на медийни услуги"? Щото, като чета например ДИР-а, някой е доставил медийна услуга на редакцията - съобщил й е нещо или редакторът е преписал от някъде. После, някой е постнал статията в дир - може и да не я е писал той, но я доставя. После има един куп междинни звена - интернет доставчици, телфонни оператори и т.н., които също на практика "доставят медийни услуги". И още - защо в закона, дето уж крепял свободата на словото, не е сомената и дума за цендурата? Щото отказът да се доставят определени медийни услуги (напр. определен тип новини) или "некачествени медийни услуги" си е жива цензура и дезинформация.

Пълна идиотщина! ТАЗИ информация и сега е достъпна от Търговския регистър! Вие какво очаквате да Ви кажат .... този и този наливат не официално пари в тази медия които са от контрабанда, укрит ДДС, имотни измами и т.н. ! Такъв абсурд може да има само в България!!!

Тази информация НЕ е достъпна от регистъра. Ако не вярвате - опитайте.

И сега гордият Главен вносител на закона за медийната чистота, ще пише "Задочни репортажи за България" от... Дубай;)

Че сега не знаете собствениците ли..? Ми да ви ги кажа! Пеевски, Прокопиев и БСП другарите. И кво? Ще им накривите шапката!

Добра стъпка. Следва да забранят чуждото финансиране и на НПО-та, партии и религиозни общности.

Най-добре желязната завеса да спуснат, да ви сложат розовите очилца, да забранят нелицеприятни за властта материали по вестници и ТВ, за виц да се отива в затвора, за прошепнато недоволство срещу властта, отиваш в затвора и т.н. и т.н. Как не разбрахте, че няма гражданско общество в България, живо, будно и единно, не са ни виновни, нито НПО-та, нито религиозни общности, нито дори т.нар. управници, виновни сме ние, които допускаме във властта да остават лумпени пролетариати, хора, които идея си нямат що е точест, достойнство, морал, родолюбие ..., да не говорим за начетеност, интелект, комбинативност (но в името на България) и т.н.

с нетърпениее очаквам да разбера истинските собственици на изданията в САЩ

Викаш, не вярваш на спекулациите, че Джеф Безос е собственик на Washington Post?

а говоря,селтако! имам предвид бг медиите в САЩ и умните го разбраха.очевидно е!

... и според наскоро приетия европейски регламент за защита на личните данни - ако ги пишат , ще ги глобят ( 3% или 20милиона ) . Май някой ще съди държавата ... и пак ще плащаме за недомислици .

прочетете кои внасят тоя законопроект и ще ви стане ясно каква е кочината наречена бг медии

Малеей , сега като лъснат разни червени з.дници , собственици на сайтове като Брадва , Оновини , Бултаймс , Свободно слово, Епицентър, Пан бг, Будна ера , Без цензура , и още стотина парцала ! Кирчо, Мирчо, Крум , Кутев , Корниз кириз ще има !!!

дира бе момче

Дира го знаем отдавна . А и все пак не са като ония изброените горе !

Хаиде сига щи стана собственик на 15 медии...

винаги ще се окаже че най лъжливите и най истинските са собственици на бай мангау от факултето,и пак ще си бълват дивотиите и все повече ще падаме в класацията за свободни медии,щото наште МЕДИИ СА ПРОДАЖНИ