Парламентът регламентира и личната помощ

Дава се възможност на ползващия персонален асистент да избере кой да е той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те това ми хареса: "Предвидено е и задължение за анализ и оценка на постигнатите цели при предоставянето на лична помощ." ще издържам цяла агенция да им кажа че ще пия вода в 3pм, да пратят тогава асистент и после да направят анализ и оценка на свършената работа. Господи, защо е цялото това наказание, един път инвалид, втори път чакаш цяла тумба хрантутници да ти дадат една чаша вода. И никой не вижда колко скъпо е това да издържаш цялата тая армия.

Това май се получава. Децата на много цигани са регистрирани като инвалиди. Някои от родителите нарочно инвалидизират децата си, за да получавт помощи родителите. Сега освен 2 години платено майчинство + две годишен платен отпуск+ дтески+ инвалидни помощи+ асистентски помощи=приходи по-големи от средна заплата за работещи в страната. Като не се плаща и вода, ток, отопление, данъци. Май ще се самоопределя като циганин при следващото преброяване.

като нарочно ги инвалидизират защо управниците не работят за механизми да ги хващат, защо не хващат и наказват такива родители и да отнемат децата, какво само хрантутя паразитни институции.

Интересно само колко опитни социални работници ще са необходими и колко хиляди лични асистенти. Защото ако нуждаещите са около 50 000 (тук не става дума само за деца, но и за възрастни, които се нуждаят не по-малко от личен асистент) и претендират за 8 часова грижа, то излиза, че на един инвалид ще е необходим един асистент. Какво се получава ако освободения от грижата роднина не може да си намери работа? Той помощ за безработен ли ще получава? Каква квалификация се изисква от личния асистент? Най-вероятно никаква. Това означава ли, че цялата армия безработни цигани ще бъдат впрегнати да работят? Мнооого се съмнявам. А още повече се съмнявам, че роднините ще се съгласят да пуснат в къщата си някой циганин или бежанец. Ако гледаме обективно бежанците са най-подходящи и това се практикува в цял свят. Само че им казват домашни помощници.

Тези два Закона за личната помощ са пълно правно безумие! Ако за всяка социална услуга в България трябва да се пише отделен закон и то като това чудо с всички тъпотии в него, то тия от БСП трябва да се замислят как да си кръстят новата "ВИЗИЯ" на партията. А всички в парламента да се замислят, дали си заслужава да се кляка на всеки ненормалник /Майчето омбудсманчето/, че да се усмири една маса хора в затруднено положение и те да очакват адекватни мерки от НС? В момента има проект на Закон за социалните услуги качен на сайта на министерството на труда за обществено обсъждане, но как никой не го прочете и не се говори за него, а само отрочетата на БСП и кликата им от продажни "юристи" си развяват недоносчето!

и как ще стане това деби.лчето да избере кой да му е асистент?? с мучене или с намигане? ами ако си избере курнелия, веднага ли ще я освободят от нс и ръководството на бсп, или ще има тримесечно предизвестие?