Парламентът прие: Прехвърляме кола само ако сме й платили данъка (обновена)

Ще се изисква и декларация от собственика, че няма непогасени други задължения

Обратно в новината

Коментари - Парламентът прие: Прехвърляме кола само ако сме й платили данъка (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам промяната, все едно ни казват - карайте коли на 15-20 години. Сигурно от Куба са го заимствали това.

купувайте си коли от англия и карайте депутатите да го духат

Как и на какво основание се приемат закони само от 88 депутати ? Редно ли е това ? В такъв случай да намалим депутатите в парламента на 50.

Г-н Цонев да се замисли - кой ще купи газова уредба и няма да я използва? Ако имаш газова уредба, ГТП всяка година установява дали работи, със 100% сигурност ще е предпочитано карането на газ - само при паленето и стръмните участъци се използва бензин. Все пак предложението не е да няма данък, а да е 50%. Е аз ви казвам, че съотношението газ-бензин ще е 90 към 10 и 50% данък си е пак значителен данък, спрямо 10% консумация на бензин. Значи - Г-н Цонев би бил прав да каже, ако предложението е за 0% данък - тогава логиката е - ама нали все пак те цамърдяват въздуха... Но при 50% не мисля, че е основателно.

за Йордан Цонев любителско обяснение - колите с газова уредба обикновено стартират двигателя на бензин и след това карат на газ освен ако няма автоматика, която да позволи директно стартиране на газ. Абе Мента, преди да се изходиш по нещо проучи нещата бе човек. Излагаш ни ей чоджум .

Кое е новото?До сега за редовият собственик на автомобил ,правилото е за да минеш на технически преглед трябва да имаш валидна гражданска отговорност и платен данък на автомобила......или може би нещата както и всичко останало са били двоен стандарт?

Кое е новото?До сега за редовият собственик на автомобил ,правилото е за да минеш на технически преглед трябва да имаш валидна гражданска отговорност и платен данък на автомобила......или може би нещата както и всичко останало са били двоен стандарт?

НЕ може да си продадеш колата, ако имаш други задължения? А, ако искам да си продам колата, за да си погася задълженията?

къв парламен бе, те не моат се съберат полвината + 1 член, та да си направат гласуването. дУпетати и измислен законодателенорган, дето мисли само как да събере пари.....

Цялата държава се издържа от данъци, такси и глоби, които постоянно се увеличават, докато не свалят и кожата от гърба на българина! в държавата отдавна вече нищо не се произвежда, защото производствените мощности бяха унищожени, заличени и на тяхно място не се изгради нищо ново! Държавата внася всичко от вън! Промишлени и селскостопански стоки! Управляващите от последните 29 години само унищожават старите мощности и основната им цел е само и единствено лично обогатяване! Никой вече не изгражда промишлени мощности-фабрики, заводи, комбинати и това е една от основните причини България да се обезлюдява и младите хора и мозъците да изтичат на запад! Управляващата държавата ни пасмина и сбирщината хайдуци, наречена парламент са най вредното и пагубно нещо за държавата ни! Крайно време е да заиграе калъчката!

от 1,30 до 3,30 ебаси въмпа за нашите хора на 1,10 за лошите непознати по 3,30 лв. е защо бе умници създавате предпоставки за корупция ? защото това ви е основната работа ... некадърници

Е какви са тези коефициенти излиза че е по изгодно да караш стара кола защото коефициента е по нисък??????

Г-н Президент, гласувах за Вас, но не съм съгласен с Вас, относно оставката. Как си представяте, че ще работи правителството с Народното събрание? Боко Тиквата не се явява там, когато го викат. Най важното е сега да се попречи на ОПГ ГЕРБ да фалшифицира избори.

Тази година ще ги приравнят с тези, с които непрекъснато правят сравнение ( на съседните държави, на европейските). Но какво ще правят догодина, като си разтворят задниците и почнат да крадат още повече?! С какво ще сравняват новите повишения, които ще искат да направят? Крадливо племе!

За пътния данък е ясно, но защо да нямам други задължения? Аз продавам колата за да изплатя други задължения.

От всички прочетени коментари не видях нито един да се изкаже конструктивно по коефицентите от структурата на данъка. Нали всички ревете че няма реформи ,нали искате еколоия? Сега нека данъците са ниски ,щото сме бедни. Като бяхме бедни при соца, защо плащахме ниски данъци за колите-защото истината е че нямахме коли. Сега дори и старите таралясници са по-добри от москветата. Нека да си дадем сметка какво искаме и за къде сме тръгнали .Дайте свестен коментар как да намалим броя на замърсяващите коли. Щото утре ще протестираме за чис въздух. Нека този ,на когото личната кола е наистина необходимост седне и направи сметка ,кое ще му излезе по-евтино-да кара нова кола,макар и на лизинг или да е горд собственик на 20 годишно БМВ със огромна мощност ,за която ще похарчи камара пари за поддръжка ако я кара да речем 10 години . Ако законотворците са с акъла си ,поне да последват примера на Албания-там е забранен вноса на коли над 10 години. А били Албански реотани. Хората се светнаха и не искат страната им да заприлича на автомобилна морга Помислете и пресметнете първо трябва ли ви кола,второ можете ли да си го позволите и не на последно-колко ще ви излезе ако я експлоатирате 10 години Не забравяйте да я шитнене в Албания преди десетата.

В Албания половината коли се карат само на територията на страната и никога не могат да влезат в ЕС. Познайте защо?

ЩЕ СИ ИНВЕСТИРАЛ 1500 - 200 ЛВ. В ГАЗОВА УРЕДБА , И ГОРИВОТО ЩЕ ТИ Е С ЛЕВ НЕЩО ПО ЕВТИНО ОТ БЕНЗИНА.....................И ЩЕ КАРАШ НА БЕНЗИН ??????? ОВО Е стАндарт.....трябва да си луд !!!!!!!!!!!!

Платих на КАТ два пъти веднъж като купих автомобила и второ като сложих газовата да я впиша в талона бензин-газ след платен сертификат от други та хранилката. Плащам всяка година преглед и на газовата. Аз не искам отстъпка за данъка, но поне да не го вдигат, но не, тъпата опозиция не иска да подкрепи идеята на патриотите. Да им го начукат дано в хемероидния гъз на мангалите от ДПС и техните братя манафи от червените измекяри.

ДПС и БСП ли те накараха два пъти да се изръсиш?

Остана ли нещо да не е увеличено? Взехте ни живота мръсници.Какво ги брига застрахователите с каква скорост съм карал ако не съм направил катастрофа? Аааа брига ги,защото трябва да се нагушат.Ако хвръкне камъче и ти счупи стъклото на колата,тогава пак ли сме виновни? Абе нали и застрахователите са бивши мутри и Бойко ги подкрепя.Защо за служебните автомобили няма ограничения? Ами там са нашите хора.Не ми стана ясно,като сега плащам и гражданска 200 лева и каско 800 лева,колко ще ми стане гражданската и има ли смисъл тогава да плащам и Каско,като от гражданската на другия ще ми бъде заплатено.Май е време и ние да излезнем с бухалките.

Каско можеш и да не плащаш. Ако те нацели някое дърво, ще ти бъде заплатено от гражданската на дървото. Ако ти откраднат возилото - също.

Системата е ясна - "БОНУС-ФАЛОС"- Бонусът за застрахователите, фалосът за застрахованите.

Тази ГЕРБ партия не може да прави пари освен да вдига данъци и такси. Нищо не правят за благото на народа а го убиват

и сега при нотариуса договора бива подпечатан само като се представи бележка с платен данък в общината (заради холограмката) Дори преглед не може да се мине без платен данък. И какво точно пишат тия люспести гниди? Всъщност има някаква промяна, някъде, в нещо, и във всяко изтропано текстче (ау, извинявам се, статия) ту една е промяната, ту друга. А в действителност - съвсем, съвсем различно.

За първи път чувам че е можело да прехвърлиш кола без платен данък!? Че нотариуса първо това иска. Не е за проумяване и факта, че държавата облага новите коли с по-скъп данък? Стимулираме купуването на тараслясници ли?

Също така ще се иска и васерман при прехвърляне на кола и от продавача и от купувача! По този начин ще се видим дали някой или и двамата не са гейове. Абе тъпанари защо има коловози по всичките нови магистрали, дали е само от лошо изпълнение или от претоварване? Трябва данъкът да се базира на тежестта на колата, затова има такъв показател в паспорта на всеки автомибил. И съответно колкото е по-тежка толкова повече замърсява ако работи с дизел/бензин.

PEYTSCH

БСП са мноооого загрижени за това дали правителството ще успее да се задържи до Коледа...Ау, както каза Шрек докато му вадеха срелата от дупето...

Връщат ни в 30-те години на миналия Век, с разликата, че тогава е имало хора по селата и са работили, а сега почти няма.

Бойко, Бойко ...........педер.ст!

Последно над или до 3.5 тона? Дедо ми казваше: "кучето като се изсере, се обърне да види какво е изсрало" Дир редакторите пишат, бришат, трият, но лайното си не поглеждат!!!

не съм гласувал до момента, но...............докато има герб винаги ще гласувам против тях. Цв. Цв. ще трябва да фалшифицира повече.

ДО Администраторите на ДИР БГ: Уважаеми Дами и Господа , когато преписвате новини искренно ви моля когато това касае законопроекти да ги преписвате от сайтовете на съответните министерства за да не се случи така че ако приемат идеите на Каракачанов да ви затворят сайта за FAKE NEWS. Първо никъде не пише че намалението на данъка за Евро 6 е 10-20% ?! Напротив 10-20% е за Евро 4! За Евро 6 намалението е м/у 40-60%! За Евро 5 е 20-40% ! За Евро 3 има до 10% увеличение на Данъка ! Евро 2 има 20% ! Евро 1 има 30% и 40% е за коли без Еврокатегория! Това е по отношение на ЕКОлогията. Искам да задам една задача на господата от ГРОБ: Задавача 1: Кола Евро 6 иминава 50-100 000 километра в година. Друга Кола Евро 3 изминава 10 000 километра на година. В задачава се пита коя кола замърсява повече? Задача 2: Кола с Евро 6 която изминава 50-100к километра в година и кола на ГАЗ която изминава същото разтояние. Задачата търси кой замърсява повече ? Задача 3: едно коли получават намаление на данъка защото имат Евростандарт а други увеличение защото Евростандарта не отговаря на изискванията или нямат изобщо Евростандарт. В задачата се пита на Фабричният Евростандарт отговаря ли кола с Евро 6 иминала 50-100 000 километра ? За Сведение: Евростандарта се Фабричен който се дава когато колата излиза от завода производител и се замерва в ЛАБОРАТОРНИ УСЛОВИЯ т.е няма нищо общо с това което се случва на пътя. От тук следва че кола която е Евро 6 и се кара като Такси което изминава по над 100 000 километра в година съвсем може да замърсява повече от коли които са с по нисък Евростандарт (Фабричен)!! Тогава За каква ЕКОЛОГИЯ говорят от ГРОБ ?

бавно умираш. Аз ще платя 50 лв по-висок данък ама ти няма да окрадеш милиони. Кой е по прееб.н? Алчен си и се самозабрави. Скоро ще вдигаш кръвното. Сега ходи да опраскваш гейберастки, но скоро си заминаваш.

на партия ГРОБ за "видимите резултати" Резултати от "вещото" управление до момента: - Увеличени цени на ток, вода, парно - Незаконно увеличени цени на винетки и билети за градски транспорт - Увеличени данъци за МПС и увеличена само с 50% до момента ГО - Увеличени данъци на имоти Докога ще ги търпим тея търтеи? Докога ще ни правят на маймуни и ще ни обясняват за излишъци в бюджета? Да излишъци има в банковите сметки на: тиквата, минетката, фандъчката и дебелян, всички останали сме прецакани и мълчим като стадо.

PEYTSCH

Отговор...Кола не ти трябва, а ако имаш дръж сия отписана на двора на село или в гаража...

Много са умни тия ГРОБАРИ, да се свети тревата над главите им: Значи каруца с 3,4,5 л двигател на бензин е по-екологична от каква да е каруца с 1.8-2 л двигател на LPG или CNG /природен газ/ Евала другари, Ашколсун, Машала., берекет версин! Още малко на власт и никога повече!

ЗНАЧИ СТАРИТЕ КОЛИ +30 % НОВИТЕ ОБАЧЕ ОТ -10 ДО -20 % ИЛИ БОНУС...Смешници - не разбраха че с данъци хазна не се пълни - така е ставало в средновековието обаче доста често впоследствие са висяли и хора по стълбовете...да не вземат някои да висят също един ден заради геноцид срещу собствения си народ

Няма по гнусно и гадно от гейбераст.

Нова кола се купува с пари. Ако не ги откраднеш или усвоиш от еврофондове трябва от работа. Статистиката отчита , че българите са на опашката в ЕС по заплащане на труда. Равносметката идва сама, най-ниски доходи = най- остарял автопарк.

Да кажем, че решиш да теглиш кредит, сложиш главата в торбата и си купиш нов автомобил за 20-25000лв.... колко ли струва поддръжката на ходовата част по нашите разкопани улици (с месеци стоящи зейнали ями , неасфалтирани)?

- над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW; Някой може ли да ми обясни от какво и как се определя дали цената на kW в случая е 0,54лв или 1,62 ? Става въпрос за лек автомобил. Питам сериозно ?

Не спонехаха ли някъде, че общината ще решава в дадените граници .

Решават го Общинските съветници.

Да вдигнат заплатите толкова,че да може и бедният българин да си купи нова кола.Ама нищо подобно не гласуват МАЛОУМНИЦИ ТЕ!!!

Че така данъка се вдига минимум с едно 50%.Няма лабаво при алчни комунисти и техните деца в парламента!

В последно време ми прави впечатление, че щом някоя статия събере доста негативни коментари и сменят заглавието, пишат обновена и изтриват коментарите.

Няма такава некадърност скупчена на едно място. В нормалните дъжави бюрократцията е сведена до минимум, но децата на комунистите , напълнили парламента, не могат без бюрокрация.

Честито!!! Свалихте данъка на мутрите и мафията дето всяка година си купуват нови коли. Сега пак ние бедняците ще имплащаме масрафите.

Притежаването на кола не е задължително, има и градски транспорт!

Съгласен съм - за в града, иначе с трамвая ли ще ходиш на къмпинг, на планина и т.н?

То и до сега си беше така ама май на някой кукувица му е изпила акъла:(((( И като я подпише тази декларация какво ще стане???? Нали уж всички необходими данни щяха да се вземат от електронната им''връзка'' между държавните крадци

така?

до сеа не беше ли пак така?!?

Ако искат да обновят автопарка, този имуществен коефициент трябва сериозно да се преразгледа.

Адмирации ! Само така ! Яко по тарикатите с теслата-има пари да си купи кола ,а няма пари да и плаща данъците-я,марш бе,леваци !

герб на бесилото,национализация и всичко придобито след 89 година,това е пътят ,всичко останало е прах в очите,дано го разбирате

Ако лумпените от БСП се бяха регистрирали, щеше да мине предложението на Патриотите газовите коли да ползват 50 % отстъпка. Глупаци.

Че това предложение не е реалистично, а популиско. Кола с газова уредба, може да се кара и на газ, и на бензин, колкото искаш и когато искаш. Няма как да докажеш, че 12 м в годината караш само на газ и замърсяваш въздуха по-малко от другите.

Я ми обясни защо точно ще карам на бензин като мога да карам на евтината газ?

тъпа кратуна!

Ами патриотарите да не бяха правили кворум като знаят че герберасите друго кроят...

Цвъки. това помощно училище в Берковица висшисти е изкарвало, не знаех.

Баси тъпата новина. То и сега никой нотариус няма да ти завери договора ако не представиш квитанция за платен данък.

Значи за замърсяващите +10%, реално +5лв в най-лошия случай. А за нови (0-5год) +230%, реално +150лв в най-добрия случай. И къде е стимулът да шофираш незамърсяващ и безопасен автомобил?

Значи за замърсяващите +10%, реално +5лв в най-лошия случай. А за нови (0-5год) +230%, реално +150лв в най-добрия случай. И къде е стимулът да шофираш незамърсяващ и безопасен автомобил?

По данни на Евростат нашата страна е на първо място в Евросъюза по риск от бедност и социално изключване през миналата 2017 година. Въпреки че докладът е озаглавен "Downward trend in the share of persons at risk of poverty or social exclusion in the EU", т.е. в него се извежда на преден план тенденцията за намаляване на процента на бедност в Европейския съюз, там се подчертава, че все още над 115 милиона граждани на Европа са под чертата на бедността и са застрашени от социално изключване. Точното число е 117.5 милиона души, което е почти една четвърт от населението на Евросъюза - 24 процента. Под чертата на бедност попадат 24.4 от жителите на Естония, в Латвия процентите са близо 28, а в Естония - над 30. В Гърция бедни са 35,6 процента, в Румъния почти 39, а "първенец" е България с 40,4 на сто под прага на бедността и с риск от социално изключване. Рискът се преценява спрямо жизненото равнище на съответната страна и включва семейство от 4 човека, с две деца под 14 години. 10 892 евро е прагът на бедност годишно в Естония, 8019 е в Латвия и малко на 7000 евро - в Литва. В Гърция прагът на бедност е 9450 евро, в Румъния 13 714 евро, а в България 7765 български лева. На другия полюс са Чехия, която има най-малко граждани в риск: 13.3 процента, Финландия с малко на 16 на сто и Дания и Холандия съответно 16.7 и 16.8 процента.