17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз искам да карам нов паат за некви си 77 хиляди лева но другаря вожд на народа не ме е взелза депутат.Бих се съгласил и ланд ровер от по-последните модели за некви си 150 бона.Лобито на вносителите на нови автомобили проработва.Никои не си задава тъпия въпрос защо караме отпадъците на Европа?.Да сте виждал депутати или друг управляващ к-урец със двайсетгодишна кола.Е нема такъв и няма и да има.Защо бившини другари и настоящи депутати се возят на служебните коли и не си трошат собствените.Навремето в УБО гумите на Волгите се сменяха на пет хиляди километра да не би някой велик партиец да си счупи главата.Нищо старо не е забравено нищо ново не е научено.Комунизма не си е отишъл.Не спете спокойно деца.Така ще е доката се сраснаха партииите с мутрите.Докато е така ще караме гнилочите от Европата.Дали пък "любимите " ни депутати не трябваше да измислят и някакви стимули за закупуване на нови коли .Така е в много държави от великия Европейски съюз.Управляващите се грижат за собствените си избиратели.У нас гледат да ни го наврат отвсякъде и то без вазелин.Добре че не слагат и пясък за да стърже повече.Ще дойде е техния ред да се возят на последния модел катафалка-това е последната коля която ще вози всеки в този живот изедници.

Ще ни спукат от данъци и такси, до една две години няма да можеш да караш авномобил и да притежаваш имат. Е нали имахме собствени жилища сега ще обърнат това против нас , няма такова чудо като нашата страна в целия свят, със заплата от 300евра да живеят хора!

Да ви спукат всички елементарни частици дето се ускоряват от Перник ежедневно. Осмърдяват и опушват София, движат се като джигити, затова трябва да плащат високи данъци и скъпа гражданска.

И не без роля в тази гавра са вносителите на нови коли, които имат рушветчийското си лоби в прогнилия ни парламент. И не само цената е причина за това да не се купуват нови коли, а и все по-отвратителното им качество. Претъпкани с евтина електроника, почти не подлежащи на ремонт и с безкрайно скъпо обслужване. Един запазен, добре подържан стар автомобил от някои модели и марки, често е много по-надежден от повечето нови пластмасарки. Много искрени монтьори ще го потвърдят. Плащането съвсем не приключва с купуването на новата кола. Пълно е с подвеждащи клаузи. Да не говорим каква е загубата, само в момента, в който се изкара автомобила от магазина.

БЕЗСРОЧЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ Троловете наети на "работа" в "dir.bg" умишлено трият, ограничават или забраняват свободата на словото и изразяването му, а това лесно може да бъде доказано чрез факти. Демокрация и свобода, или просто фашизъм и дезинформация. Троловете мразят ФАКТИТЕ. Троловете мразят, ти да търсиш истината. Троловете мразят свободата на словото и изразяването му от теб, тук и сега, всеки ден. Троловете ВИНАГИ се подчиняват на заповедите и законите наложени безусловно върху тях от господарите им. Синоним на думата "трол" е роб. Господар и роб, лидер и останалите, ето това те, троловете, защитават ВИНАГИ. А ти тогава къде си, тук и сега, теб те няма, нали, защото има пълна и безусловна ВЛАСТ на троловете върху теб, и то наложена от тях ВСЕКИ ден. А сега какво.

Е сега ще ни се разкатае верицата. Нищо, че шеф на агенция каза, че никъде няма делене на стари и нови, а на вредни и не.

УФСИ-те се стрижат докато дават... на такивИ УФСИ, такивИ пъдари

Всичката ГЕРБерастка лъжливост, лицемерие и нагла и безочлива грабителска същност е в този данък. Ако трябва да се борят със старите коли - ами да забранят вноса им, а също и да определят таван - до колко годишна кола можеш да караш! Ама не - пари им трябват, щото намаляват фондовете от ЕС и спират съвсем скоро - а ненаситната Четворна ламя (ГЕРБ, НДСВ, ВМРО и Атака) и скимтящата като чакал за останки от плячката Воля искят да грабят, да лапат! Президентът им бил виновен! Давайте, плюйте го! Като си направи партия и ще ви размаже!

Има ли изненадани!На ББ,ЦЦ и сие лизачите,ако Президентът им предложи торта вместо лайна,те яе са продив“Жалки некадърници!

Извинявам се за допуснатите правописни грешки!Това показва,че сън извънредно потресена от ТЪПИТЕ герберасти и свиркаджиите им.

Шут на мутрата изотзад и да търка наровете.

Интересно, къде са били другите депутати? Все пак се е обсъждала чувствителна тема за българският избирател.

че кво им дреме, народа да го... Те нали си имат НОВИ и НАРОДНИ колици, качващ се и се возиш и нищо не плащаш.

". . . Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен. .“

На такъв народ, такава тояга..."това е положението" - казват 99 % и обръщат поредната чаша...

КАК ЗАПЛАТА ОТ 510 ЛВ. СТАВА ПОД 300 ЛВ. МНОГО ЛЕСНО - ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ НЕЯ СА НАД 210 ЛВ. СУПА ИЛИ "ДЕМОКРАЦИЯ" Осем долара за един сандвич в Канада, а за теб десет реални лева на ден, но друг път, с други думи за УТРЕ. Супа или капитализъм, скрит зад думите: "свобода и "демокрация", скрита диктатура. Вдъхване на надежда чрез ОБЕЩАНИЯ, е един от ОСНОВНИТЕ прийоми на манипулиране на хората. Човекът е ТАКА устроен, че в безизходни ситуации в които умишлено представителни политици - мутри го вкарват, надеждата ПОДТИСКА здравия разум. Например обещания за заплата 510 лв, но след задължителния за теб данък, задължителните "осигуровки" е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване, затова реално е данък, а НЕ осигуровка върху доходите е 28 %, остават ти 398 лв., но и тези пари са ФИКТИВНИ - лъжливи. Следва задължителния за теб данък ДДС 20%, във всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%, остават ти 331 лв., но и тези пари са фиктивни. Следва задължителния за теб данък акциз горива над 10%, във всички стоки и услуги участват горива, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък горива е над 70%. Остават ти РЕАЛНИ 300 лв. за цял месец. С други думи десет реални лева на ден, колкото робът, извинете, работникът да си купи САМО храна. Три пъти на ден храна, с ОБЩО десет РЕАЛНИ лева на ден, за едно хранене работникът има РЕАЛНИ 3 лв. и 33 ст. Една супа с една филийка хляб е ТОЧНО два ФИКТИВНИ лева. Една баничка, но без сирене, а с извара и с ГМО е ТОЧНО един ФИКТИВЕН лев. Разбира се, това е вярно, САМО ако има реално увеличение на минималната заплата, а НЕ само ОБЕЩАНИЯ. Бедността благоприятства хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността помага хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят, за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят всеки ден.

10+ Така е за обикновенния Българин дето тука Гробарите наричат тълпа ,мързеливци,бедняци докато не бъдат изметени

Най-важното в тази кочина е да има овце за стригане, данъците да са достатъчно високи, за да могат едни хрантутници, които цяла година натискат със струпеясалите си задници кресла и фотьойли да си разпределят бонуси от... излишъка, който са "спестили", да си "актуализират" на всяко тримесечие..."малките заплатки", да се правят избори поне веднъж годишно, олигарсите да бъдат "спасявани" от плащания, които е трябвало да правят по приватизационните си договори и Славчо да ни "надъхва" всяка вечер, как Тиквоний Първи преяждал с власт, нещо, което само най-заблудените не биха видели със собствените си очи:)))!!! И много, ама много чалга и кебапчета:)))!!!

16 милиарда източено ДДС, 1,5 милиарда източени от здравната каса, 2 милиарда откраднати чрез схемите на Джи Пи гейт, 2 милиарда годишна печалба на Лук-ойл, но 0! платени данъци, 43 милиона за Гергов, 2,4 милиона годишно за охрана на Пеевски. Това е само на повърхноста. И от къде да се вземат още пари!? От най-бедните и измъчените! До кога ???

Да добавим и 4.5 милиарда от КТБ.

За мен мотивите на Президента са резонни.Караме стари коли заради бедност. Сега ще трябва да си платим и допълнително за бедността. АКО НЯКОЙ СМЯТА, ЧЕ С УВЕЛИЧЕНИЯ НАЛОГ ЩЕ СЕ ПОЧИСТИ ВЪЗДУХЪТ НАД ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, ЗНАЧИ Е СТРАШНО НАИВЕН! ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ЕДНИ ПАРИ, С КОИТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ПО ВЪПРОСА! ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ТЕЗИ ПАРИ! ЗА ДА РАЗЧИТАМЕ НА НЕЩО, ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ И ХОРАТА ДА ЗАПОЧНАТ ДА КАРАТ НОВИ АВТОМОБИЛИ! ДРУГОТО Е ПРАХ В ОЧИТЕ! ЩЕ ВЪВЕДЕМ ПО-ВИСОКИ ТАКСИ И ЩЕ ОЧИСТИМ ВЪЗДУХА! ЧАКАМ И ГЛЕДАМ! ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СТАНЕ! И ЕДИН ПРИНЦИПЕН ВЪПРОС. ПРЕЗИДЕНТЪТ ДО СЕГА Е НАЛАГАЛ ВЕТО НА МНОГО ЗАКОНИ. ВСИЧКИТЕ ОБАЧЕ СЕ ВРЪЩАТ И ПРЕГЛАСУВАТ! ТА ЗА КАКВО ДА СИ ГОВОРЯТ С БОРИСОВ? КОГАТО ЛИПСВА ЧУВАЕМОСТ, ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ!

Много правилно са постъпили депутатите , старите автомобили в България е МЕГА проблем ! Най много замърсяват въздуха особено в големите градове , да не говорим и за другите неудобства които създават в градската среда !

Проблема на големите градове е в идиотското презастрояване, с цел свръх печалба на шепа наглеци и рушветчии. Унищожаването на провинцията и липсата на поминък там, което предизвиква масова миграция към големите градове. Липсата на каквато и да било разумна инфраструктура и мисъл, освен за печалби на същата шепа дяволисти. И разбира се няма нищо общо със старите возила. Дори инов автомобил работещ с часове излишно по задръстванията заради скапана инфраструктура, презастрояване и презаселване ще замърсява много -повече от стар, който се движи свободно! а И ФИНИТЕ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ СА НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ОГРОМНИТЕ САМОСВАЛИ И СТРОЕЖИ!

Защо лятото не е замърсен въздуха,а зимата не може да се диша.От печките се замърсява повече.Герб само наказват бедните

А защо са печките? Защото оная Кунева нанесе щети за милиарди евро! Спирайки без причина малките реактори в Козлодуй. Само за да нагуши там някое милионче от французите, които строят АЕЦ"Чера вода" в Румъния. Защото щели сме да заместим АЕЦ "Белене" с волтаици...А колко се гепиха там никой не знае. Защото и газ сега ще трябва да молим Турция да ни отпусне, защото същия руски газ вместо през България, ще минава през Турция, защото "американските Марици" са с такива договори, че и нищо да не произведат, ще дерат по 3 кожи много години на ред. Всичко това за да имаме шепа "талантливи богаташи и бизнесмени". Надути като въшки. Защото някоя си Гинка купува ЧЕЗ и т. н. И всичко това, защото го търпим!

До скоро се надявах, че протестите ще влеят малко акъл в главите на наглите и неграмотни властници. Но не! Явно са слаби, но ще има все по-силни и по-силни! И този път когато се съборят, няма да мине само с някаква частична смяна на местенцата! Отдавна тоя разтерзан народ иска изкупление за издевателствата, които го докараха на прага на изчезването. Милиарди прахосаха и подариха на чужди господари, за да откраднат милиони. И от камбанарията на награбеното не виждат мъките на низвергнатите. Пак от техния оголен гръб искат да дерат, та да могат пак и пак да грабят, крадат и разхищават. Ама всичко има предел и все някой ще плати и то жестоко!

шайка престъпници, мутри, калинки, индивиди без съвест и морал,

Най-накрая ...удри бат Бойко старите дизелови бараки)

Погледнете имуществените декларации на отхвърлилите ветото депутати и ще разберете причината за това.

Нека знаят, че и най-кроткия, като го докараш до пълно отчаяние и безисходица, хваща дървото! И най-наглия властник някой път се стоваря долу в калта и тогава скимти и квичи, но вече е късно.

аз ползвам кола за да ходя на работа, алтернативен транспорт няма, но като работя ми плащат колкото да си взема кола на старо, е как да реша дилемата, май съм излишен за тая държава

Винаги съм бил безпристрастен и никога не съм гласувал за БСП. Но при следващите избори ще го направя, защото ми писна да ни управляват нагли примитиви! И колкото и да ме наджафкат тук сега техните слуги- помиари. То нека знаят, че съвсем не само аз съм вече така. Масово хора, които са били злостно против БСП стигат до същия извод. По-голямо зло от тази второразрядна мутро-пасмина няма!

който взема от бедните ,хапва дръвцето ,обезателно

Вместо 15 годишни БМВ-та и Аудита , бедните българи да си купуват 5 годишни Дачии ,и няма да плащат скъпи данъци !

Ако Лукойл си плащаше данъците , можеше и да има по 10000 лева бонуси за покупка на нови автомобили !

Чакайте да ви кажа. В Норвегия също са подлудели как да ограбват народа с тези коли. И излезна такава опция, че плащаш данък за толкова колкото караш. Разгеле си помислих и се затирих да уредя тази работа с мойта кола. Отидох, а те ме питат за номера на колата- казах го- и след минута ми казаха, че не може, колата трябвало да бъде още по- нова за да и дадат такъв брик-за отчитане на километража.

Не парламента отхвърли а Гербавите депутати+патреотите +марешки

Аз вече ще гласувам за турците. Не че ще стане по-добре, но поне ще знам, че чужди ме грабят, а не свои.

Г-н Крум Зарков сравнението ви е тъпо като цялата ви партия. Марципан е изискан шоколад с бадемова паста , но вие си мислите, че е онзи вашия боклук продаван в селските магазини под името "родопче". То е ясно, че сте учили в РАБ ФАК, но поне отидете до Кауфланд и там продават срантително читав марципан. Е не е като в Любек Германия, но пак бива.

Г-н Ганди казва, че тетка Цецка Ц. се дипломирала в СОРБОНАТА, а Кр. Зарков учил в РАБ. ФАК... :))) Изкарай, Гандьо, говедата!

Имам питане до... "умните ни политичета", които въвеждат данък за стар автомобил под предлог, че така ще... "спомагат за по-чист въздух"! Питането ми е, защо не се въведе наистина данъка така, че да плащат точно онези, които карат дараците си на нафта и бензин, замърсявайки по този начин в пъти повече от онези, които карат автомобилите си на... газ, но понеже те са стари, ще плащат наравно с другите??? Това според тези тикви, грижа за чист въздух ли е или просто поредното прибиране на едни пари, които по правило ще се платят пак от най-бедните в тази кочина??? Защото така излиза, че тези хора се наказват не защото са замърсители на въздуха, а защото не могат да си позволят нови коли!!! На това ли му викат тези олигофрени... добър закон???

затова ще ни дерат, виж себе си, попаднал ти е дръгел на газ и сега клинчиш ти да плащаш по-малко, а ония с нафтовите дръгели повече, не е това болката, болката е защо караме дръгели

Малоумнико, какъв автомобил карам аз си е мой проблем, а не на онзи, който се чуди само, как да прибере едни пари, които после да изсипе в джобчетото си под предлог, че са му годишните премии за добре свършена работа!!! Колата ми е на... 4 години, с фабрична газова уредба е, но въпреки това изказвам мнението си, че този закон се прави само под предлог да се изсмучат още няколко милиончета от джоба на ахмаците, защото това е най-лесния начин и то на фона, как преди няколко седмици се опрощава дълг от... 56 или 58 милиона лева, дължащ се от лице, което в момента минава за галеник на олигофрените по върховете!!! А знае ли чутурата ти, която дава акъл, че парите, които тези олигофрени ще съберат от този данък за старите автомобили ще са под 20 милиона лева според разчетите им??? Ето за това хората излизат на улицата, защото им писна "белите якички" само да блажат, а малоумниците да им плащат и техните масрафи!!!

Протестите не трябва да спират! Цял свят да разбере каква престъпна измет управлява тук.

Няма друга такава държава, в която управляващите да се гаврят с най-бедните слоеве от населението. Но ще дойде Видовден, когато всеки ще си получи заслуженото. Не зная защо, но в главата ми непрекъснато се върти едно произведение на Гео Милев. Дано не се окажа лош пророк.

Аз като бях беден студент , в Студентски град имаше 20 коли - повечето Лади и Москвич. Сега не можеш да се разминеш там от коли , да не говорим да паркираш ! И все БМВ , Голф , Мерцедес , Ауди и т.н.

Не разбрах какво искаш да кажеш.

Най-бедните не карат коли. Лошото е, че се гаврят със средната класа, която е гръбнака на всяка икономика.

Аз сега имам кола евро 4 2005 г. 83 к.с . с данък 37 лева . Новия данък ще ми е около 90 лева . Поносимо е . Въпроса е , че ако се гледат изискванията за изгорелите газове както е в западните държави , ще трябва да си купя нов катализатор , който струва сигурно 1000 лева . Така че предпочитам да давам по 90 лева още 5-6 години , и после да я бракувам , отколкото сега да се изръся с хиляди лева за катализатор , какъвто е другия вариант . Така че льотчика и БСП да внимават какво предлагат , да не стане още по-зле за обикновените хора !

Малоумнико, точно за това иде реч и си личи, че точно от такива кухари ще се събират, и занапред едни пари, които ще си отиват, както и досега... в едни хора!!! Говорят ти, че ще събират пари заради замърсяването, но де факто ще ти ги събират заради... спорта, кратко и ясно!!! И пак ще си дишаш мърлявия въздух, както и досега! А догодина, понеже си със... "здрава гърбина", ще ти измислят и данък ... за цвета на автомобила, който не отразява под правилен ъгъл слънчевите лъчи и те влияят на краставите жаби от съседната локва, пречейки им да крякат:)))!!!

с тия данъци, при социализма нямаше такъв грабеж

При социализма нямаше грабеж и имаше развита България!

Кое беше развито?? Е кражбите по работните места бяха развити до майсторска степен

Споровете са излишни,както са излишни гаданията с колко ще се увеличи данъка.През март всички ще разберем като си получим честитките .Тогава като ревнем ще се оправдават с общинските съвети,че са гласували такава данъчна ставка.Само,че до март не е много време,и няма да забравим кой натресе на общините увеличението.А после идват избори,а след тях други/ако до тогава няма предсрочни/.И тогава ще получите любовта на избирателите,а тя ще бъде пропорционална на глупостите които правите господа управляващи.

на богатите да им е чисто, пречи им че сме живи

Парламентът отхвърли,а после и ние ще отхвърлим цялата ненаситна власт.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ЗАБРАНИ ВНОСА НА МНОГО СТАРИТЕ КОЛИ.ЦЯЛ ДЕН ЛАЕХА ,А НИКОЙ НЕ ДАДЕ ТАЗИ ИДЕЯ,А БЪРКА ПАК В НАШИЯТ ДЖОБ.Всички обидни думи са за ваз

Няма как да се забрани внос от ЕС. Това практически не е внос. Все едно да си от Варна и да си купиш кола от Пловдив. Най - добрия начин е техническите прегледи да станат наистина реални. Това обаче изисква някой да върши работа, която на всичкото отгоре може да доведе до спад на приходите, защото половината коли ще бъдат спряни и няма да плащат данъци и ддс за гориво. Сега просто ще събираме повече пари без да се върши никаква допълнителна работа.

тези в парламента да си сложат катализатори в задниците,че много смърдят

Да предположим-купувам стар автомобил за 1000лв. Не плащам данък, застраховка, за преглед и дума не може да става. Карам я 2 години и я меткам в надин. Сега 1 начетен математик да сметне колко пари ще съм спестил.

Абсолютно вярно. То това ще започне масово да се прави.

И Волен е предател( Уж действа в интересите на народа, но в разговор с тиквата на четири очи явно е приел да взима част от парите ако не пречи на поредното престъпно решение на псевдодепутатите!!

Ми воленчо лапка 12 милиона партийна субсидия на година от държавата. Познай от три пъти КЪДЕ отиват тези "партийни" парички.....Колко години по КОЛКО???? Пък вие си лайте по форумите. ТОЯГА трябва!

Всички стари таралясници и дизелови пушилки без катализатори ВЪН!

Вместо да решат проблема с презастрояването и свръхмногото коли в София изнудват хората да плащат по-високи данъци уж за по-старото им возило!!

Тия горе само си подмятат топката и нищо не правят!

Десятъка по време на турско нищо не е !

Сега гледам в ейрбг.инфо чистотата на въздуха . В прочутият ни курортен град Банско в момента работят две станции. Едната отчита прахови частици 243 мг/куб.м., а другата - 218 , при пределно допустими 50 ! Това замърсяване от стари автомобили ли е ?

Мръсниците нямат морал и спирачки и постоянно притискат хората!!! Да плащат по-големи данъци заради това, че не може да си позволят нова кола!!!!!!!

Вдигнаха акциза на цигарите - тютюнопушенето "намаля"; Вдигат данъците на старите коли - въздухът ще стане "по-чист"... Всичко в името на човека правят гербомутрите. ... Цвък Цвък: "Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното движение" Цвъки се движи в тунел срещу идващия влак, ама нейсе.

Управляващата клика, не се интересува от народа и неговите проблеми. Единствената цел е да се пълнят търбусите, да си вдигат заплатите а че голяма част от народа тъне в мизерия и нищета, за тях е без значение. По недостойно и жалко управление е трудно да се намери, без чест и достойнство!

Марешки се мята между любовта си към властта и накърненото си его, че НИКОГА няма да я види. На тези депутати не им се работи като депутати, ясно е!

Дано само да не забранят любимите ми гей паради. Данъците нямат значение.

Не трябва да се тревожиш за паради, комунисте. Смърта ти е близо.

на следващите избори всички гласове само за БСП И ДПС ДА ВИДЯТ ТЕЗИ УБОСНИЦИ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА.

стига глупости. Нови хора трябват. Като президента.

Ко? Не-е!

Сор Какви коне? То имаше един кон, ама сега е пенсионер!

Забрави дон Цеци и евророма, дрОгарю ефенди! Не ги дИскрЕминирай така, рОмляните!

Трябва де се гласува само за социалистите обаче мафиотите няма да пуснат лесно кокала. Услади им се да пълнят гуши за сметка на народа. Манипулират изборите!!!

А бе защо ли всичките действия на "шайкаджиите" са насочени към предизвикване на бунтове, и бягство от отговорност за погромаджийското унищожаване на България, което постигнаха за по-малко от 9 години?... И който после се опита да поеме възстановяването на унищоженото от тях, ще бъде обвиняван че е виновен за всичко което те потрошиха...!!! Нагледен пример е словоблудството на БОКо-КРАТУНьо снощи при Славуца...!!! Дааа...!!!