Парламентът одобри откриването на Медицински факултет в Бургас

Министерството на здравеопазването поддържа тази инициатива заради регионалните диспропорции относно наличието на медицински кадри, каза зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В това село Бургас,факултети не се задържат. И свободният им университет си отива. Преди 5-6 години в Бургас имаше 11 000 студенти. Сега са 5 000 . Колкото и да ги помпи държавата с факултети,те са като пробита гума,пак ще се стопят студентите там. Те и София намаляват,камо ли в това село. А и децата намаляват в цяла българия.

всички ученици медици

Това само е блян на селяндурите в Бургас и България. Медицински факултети трябва да бъдат закривани, защото няма адекватни преподаватели в нашата страна! Защо се залъгваме, че притежателя на медицинска диплома е задължително лекар или зъболекар, а не едно просто тарикатче?! Проблемът на Бургас с лекарите е, че няма пациенти, а само клиенти и съответно циганията обхванала 7-те млн плебс. Така, както гласуваме за човек завършил Автото и местни депутати завършили посредствени училища, така и одобряваме апокалиптичното ниво на медицина в града. Никой не коментира тарикатите обсебили БЛС и БЗС в Бургас и България! Никой не обсъжда, че лекарите останаха без съсловни организации, защото мошениците с медицински дипломи не спят, министерството ги хрантути, а магистратите не ги пипат, дори когато убиват хора в своите практики, камо ли когато фалшифицират и узурпират властта в местните колегии. Никой не следи европейската практика с варианти на пренасищане с медицински кадри и минимизаране на бройките в университетите! И в двата случай резултата е плачевен - примери са Швеция и Великобритания. Но топлата вода все още не е открита в България...

Парламентът трябва да осигури и студенти за новооткрития медицински факултет. И след това да задържи /незнайно как/ изтичането на кадри към чужбина. Ех, трудна задача и кой ще я реши, не е ясно?

Аууу;) След "перлата в короната" на града ни - БСУ, сега и медицински факултет към другата перла;) Блазя ни! А болницата на Абу Мелих, дето беше провъзгласена предварително за университетска, ще обучава практически новите кадри в тънкостите на занаята, да?;)

Кадрите си изтичат, вие вместо да спрете това, започвате да бълвате по-голямо производство

И къде ще учат предклиничните дисциплини като анатомия, физиология, биохимия и т.н? А кой ще преподава? В Бг в момента има шест медицински университета, от които стават що-годе три Медицински университет София (да не се бърка с медицинския факултет на СУ), Пловдив и Варна. Останалите са пародия и бълват кадри на ниво под морското. А...и кой ще плаща за този пореден университет? От нашите данъци ли?

Медицински факултети - дал господ. Колко още? Какво ще оправи това? Закриваме болници - построени, обзаведени, а ще даваме пари да се строят нови ??????????? Какво става ?

Навсякъде където има нужда от мед.сестри и лекари да се отвори Университет! Плащаш 650 лв на сестрите и 850 на лекарите и проблема е решен! Нали така! Това само някой дебил може да го измисли! Явно в Правителството и Нар.събрание са все такива!

И друг път съм писал какво твърдеше един мой преподавател на времето. Тогава всички се смеехме като на казана шега. Не искам да обиждам никой и ще приема всяка една реакция, но човека след години май излезе много прав :)): - Колеги, (казваше той) всички истински ВУЗ-ове са в центъра на София (визираше тогавашни ВМЕИ, МА, СУ, ВИАС). Другото са си техникуми и гимназии наречени ВУЗ.

сега да открият още един в Долно Камарци. Като си помисля какви специалисти ще излязат от тях, тръпки ме побиват.

Откриванетона толкова много учебни заведения изключително "допринесе" за пълният провал на качеството на образованието ни. Хората ви казаха , че имаме изключително много учебни заведения , които произвеждат низко квалифицирани кадри . По-скоро открийте старите професионални училища - техникуми ,СПТУ , които бяха гръбнака на предприятията в индустрията , както и основният донор на инженерните вузове !

Отварянето на ново мед.факултет ...пореден някъде в България, показва абсолютната некадърност и липсата на елементарно желание да бъде решен проблемът с медиц.кадри! Смяна на здравноосигурителната система и високо минимално заплащате обвързано с минималната раб.заплата е решението! А не производството на все повече кадри! Ти му плащаш 600 лв и искаш да се грижи за болни хора! То бива некадърност и простотия, но това минава всякакви граници! У нас 50% от университети, факултети са излишни! Има ли някой който да разбере това и да направи нещо?

Всеки град с университети, които бълват некадърници. Пожелавам на всички путати, които са гласували ЗА, като се разболеят да бъдат лекувани от кадрите на този бургаски факултет, или по точно фак-ю- дет.

Успех!

В България вече и медицинското образование стана като икономическото и юридическото.