Парламентът обяви Гладомора в Украйна за геноцид, ще го отбелязва ежегодно

Декларацията не беше подкрепена от "Възраждане" и БСП, но бившият ляв Явор Божанков гласува "за"

Обратно в новината

Коментари - Парламентът обяви Гладомора в Украйна за геноцид, ще го отбелязва ежегодно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Твърде сте малък, за да обсъждате БСП, няколко пъти казах, че тази партия е на 130 години", ядоса се Гуцанов." А бе идиот нещастен, за какви 130 г. мечтаеш. Лицемерната ви партия се прекръсти преди около 30 г. само и само да не се свързва с понятието комунизъм, ама си останахте същите комунисти. Ако искате да сте социалисти, трябва публично да се разграничите от бкп-та по всяка линия

Абе чудя се това да не е Народното Събрание на Украйна?!

ЧЕ ДО "ГЛАДОМОРА" СТИГНАЛА! ПРОПАДНАЛИ ТИПОВЕ! А ЗА ГЛАДОМОРА У НАС И В ЦЕЛИЯ СВЯТ, ДЕТО СЕ ЗАДАВА, НИТО ДУМА НАЛИ!

Гласувалите ЗА нормални ли са??? Украински или български депутати са? Решиха ли проблемите на България или те са маловажни? Абсолютни идиоти!

Как ще го отбелязват депутатите? Като гладуват еди месец ли . ? Ами ако са други депутати, дали ще са съгласни?

Очакваме скоро да се приеме декларация,че Земята е кръгла. Все важни неща решава този парламент. Да видим тогава колко ще са против, защото съм сигурен, че ще има. Колкото до Хирошима, Нагазаки, Дрезден, Ирак, Афганистан и тн - там си затваряме очите, защото не са ни казали да ги отворим. А Баташкото клане и зверствата на турските орди по нашите земи са оставени на заден план за наш срам.

А за Баташкото клане - кога? Вместо да плачат на чужди гробища да погледнат в нашия двор. За арменския геноцид, бомбардировките на Дрезден, Хирошима и Нагазаки - кога, или те не са политически коректни?

Олеле до последно ще се излагат тия жалки давоски курви на концесия....А ще отбелязват ли гладомора в България вече над 30 години...Гнус ме е е от тия долнопробни ибрикчии. Браво на Възраждане и БСП ..И вчера отбелязваха ден на жертвите на комунизма, а такъв обществен строй изобщо не е съществувал в България. Всичките убити от народния съд са били фашистки мърши...

Слез си прибери верисиите... Затворете го този парламент и държавата. Няма вече България, само едно име на географската карта. Което не е разграбено е продадено, тъжен край на една нация...

Голодоморът в Украйна през 32-33 година има някакво обяснение. Тогава СССР започва да купува тежко индутриално оборудване от западни компании за обзавеждане на металургични и машиностроителни заводи на СССР. А за това трябват пари. Цялата селскостопанска продукция се продава за валута. Умират милиони от глад. Може да има и други причини и обяснение. БСП и да влизат и да излизат от залата, фактите са си факти. Русия е известна с многото умрели от глад в тяхната история. Прочетете в интернет. Материали много. И кой е помагал най-много. САЩ! Странно, но такава е историята. Между другото в съвременната история България има проблеми с изхранването само когато Червената армия окупира България от 1944 до 1948. Прочете или попитайте възрастни хора преживели този период. В рестораноте са сервирали костенурки. Защо ли?

Значи това в украйна е геноцид? А клането в Батак и Перушица, какво е? Турско присъствие? Да ви еба м...... долна и пропаднала.

В това народно събрание е бъкано от американски гъзолизци. Жалки пигмеи.

240 клатикурчици

когато бройката е по-малка. Въпреки космическите им заплати, техните пари са трохи в сравнение с вредните за България закони, решения и декларации, които приемат. Типични примери за колосалните вреди, които нанасят на България са подобните на тая декларация, с която нанасят неизчислими морални загуби на България. Подобна декларация за подкрепа на натовските убийци на деца и жени в Сърбия (вкл. Косово) и в Черна Гора беше приета от СДС и ДПС по време на варварските натовски бомбардировки през пролетта на 1999 г., когато престъпниците от нАТО употребиха на Балканите хиляди снаряди с обеднен уран и експериментираха с Е-бомби - бомби с електромагнитно излъчване. Последствията за България, Сърбия, Черна гора са масови заболявания от рак и МС. Това беше истински съзнателен и целенасочен геноцид над балканците. Да не говорим за вкарването ни в робския еврогейски капан на еврозоната, откъдето се излиза само с краката напред, но след като солидарно бъдем физически ограбени от банките, на които ставаме солидарни длъжници заедно с фактически фалиралите икономики на държавите от PIGS (СВИНЕ) - Португалия, Италия, Гърция и Испания. Да не говорим за предплатените милиарди за американски самолети на картинка, които ще получим друг път...

боклукът в НС имаше време да гласува относно Украйна, но относно Скопие не можа България никога не е била толкова унизена! И то от своите си парламентаристи!

а Батак, а Стара Загора, а арменския геноцид....а геноцида след 1989 Сус бе гяури..да.да няма такова нещо

Най-жалкото в цялата история е това, че посочените от Вас имат касателство към България - а гласуваното няма никакво отношение към нас...

Поздравявам с днешният им професионален празник всички русофили и симпатизанти на възраждане !

Днес е денят на мъжката сила, импотенте

Браво на нашите парламентаристи. Много са се загрижили за Украйна. А че при баба ми на село спират тока понякога за по 10ти и повече часа ,а не я бомбардира Путини не е афганистанка нито от ивицата Газа , на кой ли му пука? А после защо не ходим да гласуваме питат.

че като не ходиш да гласуваш - партиите пак си взимат субсидията, депутатите са си по местата и така. но като идеш да пуснеш не подкрепям никого - тогава пари никой не взима

Като не гласуваме за съжаление помагаме на продажниците от статуквото които са на хранилка при външни сили, те минават 5-те процента и си разпределят мандадите, а след това си купуват някоя малка партия патерица от типа на патротите. Иначе ако партиите са повечко евроатлантиците ще видят повече зор с мушингиите си - а може да се появи и някой който наистина да отстоява българските интереси!

Не планирам нищо подобно да отбелязвам. Укрите да се оправят както могат.

Гладомора през 1932-1933 година, обхваща основните зърнени райони на бившия СССР - Украйна, Северен Кавказ, Долна и Средна Волга, Казахстан, Западен Сибир и Южен Урал. Прочетохте ли това? Значи БГ парламента признава и голодомор в Русия?

Точно! Сега обаче трябва да парламента трябва да признае за геноцид и Бенгалския глад през 1943 г. в Индия, когато измират 3-4 млн. индийци. Това решение на Чърчил е предшествано от 5 други случая, когато Великобритания брутално оставя без храна своята колония (1770, 1783, 1866, 1873, 1897 г.). Само през 1770 г. от глад загиват около 10 млн. души.

А, кой ще обяви кланетата в България по време на турското робство за геноцид? Тея лумпени, защо си занимават с Украйна ?

Ако вземат да обявят “ваксинацията” за геноцид, тогава ги признавам. Всичко друго са зрелища за плебса.

Путин е ваксиниран. Вашите от възраждане също.

И майка ти също. По няколко пъти на ден я ваксинират. Понякога даже ѝ плащат.

Гладомора е националистки брътвеж! Той е факт, но със сигурност не е предизвикан умишлено! Странно, но за абсолютно доказания Арменски геноцид в Турция, Народното събрание не намери съгласие!?

Имах един приятел художник арменец на възрастта на баща ми. Те бягат от фашистка Германия в България. Та той казваше, че разликата между комунизма и фашизма е малко черно в червеното! Изглежда, че и това доживяхме за съжаление!

се наричат хампарцумяни. Ти го спасяваш и пу подаваш ръка, а той ти отгризва китката на ръката.

Глупаци, обслужиха Украйна, на България майната и!

на някой преди им плащаха с рубли а сега в долари и евро да са безмочъчни лакей! И са чуди Народа що у парламент като цирк щъкат дебили!

Фашагите от преди 09.09.1944 г. бледнеят пред сегашните фашаги в анти-Народното събрание. Онези са били кафява чума, а сегашните фашаги са ляйняна чума - гнусна и смрадлива. Вторият Народен съд е задължителен и ще бъде реализиран. Най-малкото от историята, която ще се произнесе за фалшифицирането й. Значи, преди 9-и септември 1944 г. монархо-фашистката вкаст не съзря голодомор в идеологическия враг СССР, а днес ляйняните ни демократ-фашисти изведнъж прогледнаха! Затова на всеки първи ден от февруари ритуално са покланят на убитите убийци на България, защото знаят, че са като тях - убийци на България и ная българите в България. И ходят да се навеждат на убитите убийци на българския народ, с надеждата да им се размине за ликвидирането на три милиона българи за последните 33 години. Няма да им се размине.

Няма от къде да намериш толкова неуки и прости ратаи като по времето на "народния съд" и да ги мотивираш да станат шумкари с идеята после да се разправят с по-умните от теб. Няма го и (и слава Богу, че го няма) СССР, който да ги снабди с оръжие. Да ен говорим, че нещастниците като теб не могат да направят нищо повече от това да пиша простотии из нета. P.S. Честит празник на всички русофили и фенове на възраждане и копейкин !

няма да имат плод децата ви.

Фашагите от преди 09.09.1944 г. бледнеят пред сегашните фашаги в анти-Народното събрание. Онези са били кафява чума, а сегашните фашаги са ляйняна чума - гнусна и смрадлива. Вторият Народен съд е задължителен и ще бъде реализиран. Най-малкото от историята, която ще се произнесе за фалшифицирането й. Значи, преди 9-и септември 1944 г. монархо-фашистката вкаст не съзря голодомор в идеологическия враг СССР, а днес ляйняните ни демократ-фашисти изведнъж прогледнаха! Затова на всеки първи ден от февруари ритуално са покланят на убитите убийци на България, защото знаят, че са като тях - убийци на България и ная българите в България. И ходят да се навеждат на убитите убийци на българския народ, с надеждата да им се размине за ликвидирането на три милиона българи за последните 33 години. Няма да им се размине.

Абе като не знаете история защо изобщо гласувате или това са просто политически решения, защо не пишете за санкциите които "великите" сили налагат над СССР, от яд че всичко е държавна собственост и махнаха частната собственост, в същото време искат от СССР да плаща безумни суми и зплашват да я нападнат с готови войски всеки момент. Същото направиха и с Мао, когато комунистите там дойдоха на власт, а какво да кажем за истинския геноцид на колониална Англия в Индия когато от глад измряха над 10 млн, а геноцида над българите, когато съседите взеха земите ни с цялото население и го прогониха, асимилираха, изтрепаха. Недейте да изпопачавате фактите, ние сме наясно че това са политически решения които нямат нищо общо с истината.

Петдесет милиона индийци са избити и умъртвени с глад от британските колонизатори в Индия по време на въстанието на сипаите 1857 г.

Няма смисъл да сме парламентарна република, защото НС ни закопава като ни утвърждава като колония, там са все чужди агенти, продажни мижитурки работещи за чужди интереси, без каквато и да е връзка с народа, който го е избрал и му плаща за да служат именно на народа. Пуснаха РСМ в ЕС, определиха гладомор за "геноцид" по заръка на ЕС, за малкото дни извърши куп предателства, дано скоро има Народен Съд и си платят за престъпленията. А БСП открито играе с Герб и ДБ/ПП/ДПС - не само не гласуват против, а излизат за да може да има кворум и това да мине. Анатема за цялата тази антинародна коалиция. Браво на Възраждане, издигнаха ми се в очите, само те имат връзка с народа.

за 30 г 3 милиона сме намалели

Грешка

Тия идиоти какво се занимават със съветската история. Първо да оправят настоящето и бъдещето на България, а после да си дават фалшива важност.

Браво. А повседневното изнемощяване на нашия народ кой ще го признае?

абе в тоя парламент да не са се събрали тъпак до тъпак, идиот до идиот, луд до луд...

Не бе, погледни се в огледалото.

Краят на този импотентен парламент поредното си изчадие - аз за българският народ от трите най дългото.

кога ще определят ден за честване на геноцида срещу индианците, негрите и виетнамците

Бой по мръсните американци.

Този парламент, ще се запомни с малоумните неща, които направи и това е едно от тях! Ако нашите измислени депутати, бяха толкова сплотени както обожествяването на всичко свързано с Украйна и във вземане на решения за бъдещето на България, нямаше да имаме равни. Да, ама Не! То заради това Киро и компания се провалиха, защото говореха само глупости и нищо съществено не направиха, а иначе се заканваха на всички и на всичко. Онези гротески от ГЕРБ, дори няма да ги коментирам...

Не са българи, тия са еничари

Видя ли какви профани си вкарал в парламента. На тия за разлика от цар Борис 3, без да им мигне окото ще ти сложат каската и пъхнат автомата и ще те пратят да мреш да американците, а те ще лапат пасти тук. Тия не са за трепане, тия са за дране. Платени американски нпо шпиони

А кога ще определят ден за честване 500 годишния геноцит на българите от турците

Когато осъзнаеш как се пише..

на фес

ГеноциТеее... ГеноциТеее...

А бедността в страната ни как ще я отбелязват! Малоумници! Вместо да решават проблемите у нас, те гледат да се харесат натия, на чиято хранилка са!

А какво решиха за застраховките гражданска отговорност по 600 лв.,които е трябвало да разгледат във вторник ?

А всъщност е време да се търси сметка на ГОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ, осъдил народа си на глад, мизерия и смърт.

И превърнал цялата си държава в наемник,защитаващ чужди интереси,плащани с цената на кръвта на обикновените украинци.

Елита на най-гладният народ в Европа, би трябвало да се срамува дори от споменаването на понятието "гладомор" , някога и по чужди територии. Той е тук при нас, в днешно време. Дали ще има видов ден за сътворителите му???

А почти насилственото отделяне на индианските деца от семействата им в Канада отпреди 30- 40 години и промиването им с англо саксонските "ценности" КАКВО Е ,БЕ! НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА ГИ ЗАКЛЕЙМИ ? НЕ, ЗАЩОТО УСТИТЕ ИМ СА ПЪЛНИ С ЛАЙНА ОТ ЛИЗАНЕ НА АМЕРИКАНСКИ ЗАДНИЦИ.

Може да трепат безнаказано всички народи...сега наред са руснаците.

Имало уж геноцид из ссср, защото не е само по покрайнините. Но нещо да кажат за турците и тяхното дело срещу нас, гърци и арменци в началото на миналият век. За присъствието по нашите земи 5 века няма да коментираме.

С минусите са турци. Не можеш да ги определиш по друг начин.

Ако някой е имал илюзии тези чий интересн обслужват...

Обявяват, но не знаят или не желаят да знаят истината. Глад е имало не само в Украйна, а и в някои други части на СССР.

Стоян Михалев е пример за това, как човек, който няма грам мозък и не става за нищо в живота, у нас има бъдеще като политик. А човекоподобните по банките не избират Правителство, което да решава реални проблеми на страната, защото никоя партия или коалиция не желае да носи отговорност за предателските и антибългарски решения, които ни пробутват, като уж "народни представители", обслужвайки чужди интереси.

Пълен фарс, безделие, незнание, губене на време, хвърляне на прах в очите на избирателите. Я се заемете с българската история и по-важни неща. И не се излагайте.