Парламентът актуализира енергийната стратегия на страната

3 млрд. куб. метра газ са гарантирани на България и никой не трябва да се притеснява, заяви министър Теменужка Петкова

Обратно в новината

Коментари - Парламентът актуализира енергийната стратегия на страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ГЕРБ беше българско правителство, Нуланд и Маккейн трябваше да бъдат осъдени в Хага за спирането на АЕЦ Белене и Южен поток: 1. За намеса във вътрешните работи на България 2. За огромните пропуснати ползи

Браво на Теменушка , само тя мисли за Българския Народ ! Шайката плюс Паричния фонд мислят за джоба си само ! Дано Господ си свърши Работата с тези от шайката и паричния фонд ! Амин !

Най-после да видя работещ в името на народа си парламент. С общи усилия сега отдавна щяхме да сме затворили тази тема и да вървим към нови решения. Дано да е така и в бъдеще.

Всичките тези проекти можеше да бъдат направени преди и без да губят транзита за Турция, но трябваше малко акъл...и на-вече смелост, но нейсе.

".. с цел търгуването им на Хъба.." Какво ще търгуваме? По долу има една карта СЪС ЗАЯВЕНИТЕ, РЕЗЕРВИРАНИ ЗА ГАЗПРОМ количества по тръбата.. Т.е. тези, които ще минават само през нас за Сърбия и т.н. От тях ще вземаме само транзитни такси.. И така - на входа на България ще има 15,8 млрд. при 100% натоварена тръба. Което може да се достигне само при кучи студ максимум до седмица в годината.. На изхода трябва да има 11 млрд., които влизат в Сърбия.. И така - България ползва 3 млрд. куб. м. на година. Македония - около милиард.. Та какво остава да разпределяме, търгуваме.. Има и още нещо показателно - губим не само транзита за Турция, но и този за ГЪРЦИЯ... Няма го в тръбата.. Щото още от СИН ПОТОК Гърция получава горивото си по него..

Гърция има терминал в Атина и от там получава газ. От Син поток не получава нищо. На входа на България още нямаме нищо и не се знае ще имаме ли. През България транзита за Турция така и така го губехме.

Каква е тая "стратегия" в кавички за 2 (две!!!) години? Та вие не можете да видите по-далеч от носа си! В Китай правят стратегии за всичко с 20г напред, а вие си търсите извинение със стратегия до края на мандата само :) Абе, малоумници ни управляват - това е истината!

Румен Овчаров Промяна в проекта няма. Ако има ново, тя ще касае икономическата страна на процеса. Това ще отблъсне инвеститор, но това е друга страна на проблема. Виждате, че се провеждат конкурси за поддръжка. В крайна сметка доверието е основен проблем на проекта. Това каза Румен Овчаров по БТВ. Това, което пречи на проекта е, че държавата не знае какво прави с този проект и на всеки десет години си сменя позицията. Е така ли се привличат чужди инвеститори? Кого точно привличаш? Когато си казал, че първо си написал 10 млрд. евро, а след това 9 млрд., значи някой е гледал в тавана и е писал цени. Трябваше са се избере сериозен консултант. Не бих искал този проект да се отлага във времето. Виждате какво се случва в енергетиката. Има и още един въпрос. Сега НЕК правим собственик. Та е потънала в арбитраж и дългове. Непрекъснато затъва в плащане на емисии. Това създава недоверие в другия партньор, който ще дойде. Ние се опитваме да поразвеем приказката за АЕЦ „Белене“ без да правим сериозни стъпки за неговото изграждане. „Турски поток“-от една страна министър каза, че няма такава информация, а от друга вече е внесена програма за преструктуриране на тези договори. Нямаме договор с Русия за друг транзит. Нямаме и договор със Сърбия. Проучването на третия етап не е завършил. А внасяме промяна в стратегията? Да не стане така- да направим тръби до Сърбия и да няма нищо в тръбите на входа и на изхода. „Газпром“ може да ни увеличи цените.

Вальо Т. ти ли си бе ? Не се сещам за друг полуидиот, който би цитирал Р. Овч.

ОРС-КЕ, ТИ СИ ПЪЛНА ИДИОТКА.

валерката пак е прав!

ще е готов и ще тръгва от следващата година.. А ний на тръбата от Провадия до Трън лентичката към 2021-ва година ша я делкаме.. Дъл ша ни чакат пак руснаците? Щото пак преди месец в СОЛУН, Баци за Западните Балкани пак лакърдии теглеше... А ЦИПРАС ЗА ТРЪБАТА ПРЕЗ ГЪРЦИЯ ДА МИНЕ ДЕЙСТВАШЕ.. Щото ний - ако не друго, опит с празна тръба бая веч натрупахме. По експерименталната връзка с Гърция ТРЕТА ГОДИНА никой балама не иска да пуска газ. Щото БУЛГАРТРАНСГАЗ иска ДЕВЕТ ПЪТИ по-висока такса пренос от средноевропейската..

Ами, трябваше и Баци да хване двама руски ''дипломати'' за яките и да ги изрита от България..Така работи Ципрас за тръбата..

Девет пъти по висока такса означава 20 долара на 100 километра, а това няма как да е вярно.

Баци в Мароко - щото там пясък дал аллах, за ЛИМОНАТЕНИ ШИШЕТА ЛИ отиде търговийка да върти? Та онзи газ - дет само преди месец, от АЛЖИРА договори да вземе, че да тръгне към България.. Иначе - от 1998-ма година го чакаме АЗЕРСКИО ГАЗ.. За забравилите вече - тогава БЪЧИ МАВЗОЛЕЯ от СДС го откри тоз га. Та чак и гвардейскио оркестър строи на аиропорта.. Фанфари да муе, че ни освободил от рускио..

Баце оди у Мароко да си провери канала, че нещо сгафил някой, та арестуваха две варненчета -мулета с 11 тона хашиш. За песок и дюни му не е зор. За хъп -мъп, също. Както и за партийни субсидийки.

"Св. Николай" в Испания и екстренното му изстрелване за Кадис го знам туй нещо..

България е разположена толкова стратегически на каратата, че всички проекти ни заобиколиха.

Така е! И сила сибирь и сев поток ... всички ни заобиколиха!

и новия път на коприната НЕ СА ЛИ ТИ ДОСТАТЪЧНИ??? А ти си гледкай по Географика филмчето, че Пловдив е бил спирка по стария.. И махай с кърпичка кат китайското карго фучи покрай Великата българска оградка..

Само като погледнах Марешки, седнал на най-висшето държавно кресло, не че титулярът не е подобен, та си извадих два извода. Какъв е акълът на племето, населяващо несправедливо тази хубава земя и второ, защо същото това племе е най-бедното, най-болното, най-нещастното, най-ненормалното и т. н. Можем да продължим до безкрай. Язък за хилядолетната история и за пролятата кръв от най-достойните ни синове и дъщери. Всуе е било...

Др. Бъчварова представи най-добре Енергийната стратегия на България: "Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна." Така коментира вицепримиерът Румяна Бъчварова скорошните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас."

Кога сме имали българска енергийна стратегия а? Всичко, което се прави в последните 29 години от управляващите е съвсем неизгодно за България и българския народ. Тия нелепици обслужват само частни еврейски интереси...

Викаш руските интереси хич не ги обслужват, а!

Имам усещането, че балканският газов шейх и калинките около него си правят сметката, ама без ктъчмара!

енергийна та стратегия ? 1000 литра втечнен газ = 1 тон пелети за отопление , по цена де , ако ги сметнем по калории ? безскруполната мафиотизация няма да спре доброволно, а постоянно търси нови подходи как да ограбва населението

Интересно смятате. От къде взехте цената на втечнения газ? А иначе ако се сметнат по "калории", тези упоменатите количества, газта има 10-15 % по-добри показатели. А за ограбване на населението сте напълно прав, само това мислят.

Руснаците добре се отърваха от нас. Доставят газ до границата на ЕС и ни оставят после сами да си трошим главите. Но Валерката пак е недоволен. Строим си сами свои газопроводи и по тях пускаме какъвто си искаме газ. А ни се искаше руснаците да ги построят, пък после всеки да ги ползва. Е не са чак толкоз глупави в "Газпром"!

"Отърваха" се! След като ЕК им скочи на веждите!

Че точно това се искаше от Руснаците да доставят газ до границата и после сами да си трошим главата, ама те рекоха, че не щат така и Путлер обяви Турски поток. Руснаците искаха ние да си построим и платим газопроводите и САМО ТЕ да ги ползват завинаги.

да всеме решение за стратегията вместо МС и ....отлетя.