17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А АЗ СЕ ЧУДЕХ НА ГЕНИАЛНАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ИДЕЯ: "ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ - "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" "

Народна демокрация. Какво да се прави?!

Напомня ми на гласуването в БГ по времето на комунизма- задължително гласуваш и задължително за БКП (днешна БСП)

БКП е днешното ГЕРБ. Виж им лидера на ГЕРБ, НА 18 ГОДИНИ СТАВА ЧЛЕН НА БКП. 1991г. напуска пожарната защото отказва да се де-политизира ( избира да остане КОМУНИСТ ). 90% от членовете на ГЕРБ са бивши комунисти.

Освен Дебелия Ким има ли друго име на бюлетината? Ориза свърши, ток няма, но за това е виновно международното положение. След някоя и друга година и там ще се събудят но Партията им ще е капитализирала националното богатство. Ще си имат Гоцета, Курнита, Свинари, Овчари...

... пожарникари ...

Какво ще стане ако някой вместо да гласува за единствен възможен кандидат остави бележка с надпис: "Искам да живея в Южна Корея"? Питам ей така хипотетично, какво ще последва?

на някои не ин хареса въпросът, защо ли?

И при нас трябва да стане задължително. А там освен това е и мажоритарно. Нямам предвид за Ким, а за хората, които представляват отделните региони.

НИЩО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ ВОДИ ДО ХУБАВО И СТАБИЛНО НЕЩО !

"Гласуването е задължително и се счита за ФОРМАЛНОСТ." А изборите в БГ за какво се считат?! ПП: Задължението на журналистите е да информират, а не да поставят оценки.

Кой ли ще спечели? Направо треперя от очакване на резултатите. Дали ще е Ким или ..... как се казват другите кандидати? В русия е същото. Затова стандарта на живот е толкова "висок" в тези държави.

Гласуването е задължително, за всяко депутатско място има по един кандидат, избирателната активност е 100%, всички кандидати са избрани с резултат 100%:))

До 10.11.1989 година и в България беше така. Не знаеш ли? дори партийните и ДС агентите, по места, ходеха да тормозят хората да гласуват по-рано...защото имали съревнование коя секция ще приключи първа. Ех, една седмица да поживеят във времето на соца...всички любители на т. живков и & ще се чудят как са живели в такъв затвор родителите им, където и мислите ни се следяха.....

Далеч не беше така, както го описваш. Макар и в комунизъм, демокрацията тогава беше на по-високо ниво от днешната.

да поживея пак в соца, пък съм съгласен после да умра

няма проблеми. спираш да плюеш правителството - както беше в соц-а. Спираш да изказваш мнение како беше в соца. Спираш да гледаш телевизии от първа програма - както беше в соца. Спираш да ползваш интернет- както беше в соца. Спираш да караш западни автомобили - както беше в соца. Спираш да ползваш западни халдилници, печки, климатици - както беше в соца. Записваш се закола и чакаш 8 години както беше в соца. За партамент също - както беше в соца, а после ги озплащаш 20 години - както беше в соца. Зеленчуци ще ядеш чак на пролет както беше в соца. Спираш си тока за 2 часа през 2 часа - както беше в соца. Да продължавам ли?????

С лъжи можеш да заблудиш само неграмотните, всеки, който може да чете може да провери фактите. А те не са такива, каквито твърдиш. Живял съм в това време и добре помня какво беше. Мнение за правителството можеше да се казва тихичко, но ако се разчуе, но някои го отнасяха ... както се случва и сега. Интернет, казваш ... интернет става достъпен за масовия потребител чак през 90-те години - и на запад, и на изток, и у нас. Хладилници и печки от запада ... руския хладилник на баба ми работи откакто имам спомени за живота, по някое време дойде при мен в Студентски град, после си го взех в квартирата, после го ползвах в жилището си, преди да се обзаведа ... и до днес работи целогодишно на бунгалото ми във Врачанския балкан ... Раховецът (фурна с 2 котлона) си върви в комплект с него. Климатици за широката публика нямаше и на запад, когато у нас беше комунизъм, така че и тук гориш. За апартаментите - масово се осигуряваха от ведомството, в което работиш. Изплащането ставаше за около 5 години (безлихвено) в общия случай, само трябваше да имаш начална вноска и да работиш. А кво да кажем за днешните кредити за по 20-30 години при 8-10% реална лихва??? Ток за 2 часа през 2 часа? Глупости!!! За много малък период имаше режим 3:1 (3 часа има/1 час няма). А от казаното от теб излиза, че през целия период е имало режим ... пълни глупости дрънкаш! Не си живял, не си видял, чул-недочул изопачаваш .... ако искаш продължавай, но аз няма да се занимавам повече с теб.

Сега... не ми обяснявай как е било. Живял съм твърде дълго по онова шихххано време. Много до добре знам за какво става дума. ДА. Интернет е нямало... ама нямаше и радия кото да се слушат, както и телевизии... що ли? да не вземем да видим нещо и да питаме що го има само в къщите на големците които избираме. Що не можем като останалите да ходим на запад, докато Пенчо Кубадински обстрелва лъвове в Африка. На баба ти Шилялиса беше 8 инчов, а хладилника изкарваше 20 години с 40 поправки. То не че имаше какво да се сложи, особено ако нямаш баба и дядо от СЕЛО. Климатици разбира се че няма... що ли? Щото руснака не може да краден тази технология, а от Китай се вкарваше.... ами НИЩО !!!! Чакаха хората по рейдовете да дойдат моряците и тихомълком вкарваха ДЪНКИ. Или избрани хора можеха да ходят до КОРЕКОМА... ама не всички. Нали се сещаш защо? Хай де да не си говорим за комунизма. Щото аз мога да ти изброя 100 неща от които няма да се лишиш и които ги нямаш и бяха забранени, но ти не можеш да ми кажеш 10 неща коит тоооооооооооооооооолкова много ти липсвали.... освен да ти плащат за клатене на краката си. То не че ти плащаха, ма ти не че работеше. Нали така? Я като ми говориш за кредити - кой взимаше кредити на времето???? ДА те питам... че не се сещам. Искаш да развиваш бизнес - ми не може. Ще бачкаш на струга. Искаш да излезеш навънка на почивка - ми не може... ще ходиш на дърти прогнили бунгала без сянка в които да се вариш като русенско варено.... а като стигнем до него - помниш ли каква помия беше? Щото аз съм гледал как се прави и как плъхове падат вътре. АААА... ОТК... знаем как се правеше. Стандартите сега били двойни... ма аз помня БДС и как ГО ИМАШЕ.... ама НЕ СЕ СПАЗВАШЕ... важното беше да се изпълни плана. Само това. С месеци мога да ти говоря за хубавото време през което не вярвам да си живял повече от 10 години когато тати носи и мама меси. Нищо не си живял от комунизма. Живот е когато е трябвало да отглеждаш дете, а не да риташ топка.

кой са вкарали в затвора за критики с/у правителството? и с/у което правителство е било. Име ще кажеш ли или ще увърташ?

че то и сега мислите се следят даже повече отвсякога

И да следят - колко са в затвора за говорене с/у правителството? НУЛА !!!

честните избори решават нещо те ще бъдат забранени! От кухнята на герберите се носи слух, че са го измислили как да печелят винаги, за да са на власт като менторът им бай Тошо. Ръмънците не оставиха шанс на техния и техните подобни за разлика от нас.

От БКП дефакто са произлезли всички друго партии освен ГЕРБ, т.е. БСП,ДПС и т.н. Защо ги пропускаш? Или угодничиш на Нинова, с изкуственото противопоставяне на БКП/ДС партиите ?

го е донесъл щъркелът

гласуват?

механично.

Избори ли ??? Че той е направен, а народа само трябва да го узакони.Все си мисля че и в България не е по различно, след като 30 год. няма промяна...

От тази статия се разбира, че и в Северна Корея цари демокрация.

А нещо да кажат за това, че в Гърция гласуването е задължително?- хората пътуват за да гласуват защото иначе ще имат проблеми. Демокрация...насила.

само дето при КИМ, за разлика от в Гърция, не само че гласуването е задължително, но и за кого ще гласуваш дефакто също :) :)

при едните, за който ти кажат, при другите, за който си плати за да ти кажат

И за какво са им тези " народни представители " !?

за да те ибат в дирника.

И пак са по-прозрачни от изборите в Тикволандия.

Давай, Ким !

Кои са кандидатите?

И тук искаха така задължително гласуване. ;)

Абсолютно същото е. Ако говориш за доброто старо време. Тогава беше задължително гласуването и за всяка позиция имаше по един кандидат. Иначе, да ти кажа в КНДР нямат и данъци... Рай на земята е. Само те лъже Сорос, че е гадно там. Пиши тука, ако искаш да ти уредим еднопосочен билет за там. Сигурен съм, че масовите мероприят ще ти допаднат много. Тъкмо ще влзеш и във форма, че сега от това ГМО си станал 140 килограма. :))

Не е вярно това, че за всяка позиция е имало един кандидат. Само лумпени и некомпетентни идиоти твърдят обратното и си позволяват да облъчват още по-незапознатите.

Брей! По двама ли е имало? Я кажи кой беше другия кандидат за главен секретар на Партията? :) Явно съм го забравил. :)