Парапетите и стълбищата на емблематичния мост "Чавдар" в София се разпадат

Според подалите сигнала само преди 4-5 години е правен ремонт, струвал на софиянци 3 700 000 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 кубика замазка -400лв, 2 баки боя 100лв е = 3 200 000 лв.

Не зная защо е станала нарицателно за качество шведската стомана, но по Скандинавия има едни външни стълбища, които на външен вид изглеждат като поцинкована стомана, и които не ръждясват с десетилетия. В морето има подпори, вълноломи, елементи на брегови съоръжения, изглеждащи по същия начин, но на който също времето сякаш не влияе - няма ръжда в силно корозионната среда. Впрочем, стоманата може да е от Германия или друга по-близка страна, защото Швеция е далеч от местата, където наблюдавам.

"Емблематичният мост Чавдар" е направен от камък. Този, показан на снимката, е дублиращият до него и е строен през 1981 г. (за 1300 години България). Та, тези железа, които са в подножието на новия мост, са на 40 години и е нормално да изгният в даден момент. Напоследък вместо да обръщаме внимание на съществените неща, се взираме в нЕк'ви дреболии, жадни за самоизява. Иначе за подлеза на Подуяне, съм напълно съгласен и там си е застрашена безопасността на пешеходците. Вместо да се изявяваме по медиите, трябва да сезираме компетентните органи (Община, Инспекторат, КАТ и др.) и да следим дали ще си свършат работата.

Днес минах и видях, че тук там има корозия и подпухване от ръждата, като само две тръби са силно изгнили и с липсващ метал, като едната е около 4 м, а на другата е една зона с дължина под метър. Вероятно е имало нещо конкретно на местата с липсващия метал, защото природата въздейства еднакво на целия парапет, а такова изгниване само на отделни места показва и допълнително причинена повреда. Верно си е да не се прави от мухата слон, а ремонта грубо би струвал под 500 лева.

Снимката към статията поразително прилича на парламента ни в момента.

се вижда от космоса (лайняното петно във варненското езеро), само прокурватурата е кьорава.

Мостът се разпада те ще сменят фасадата на театър София, която няма нужда от смяна.

След 20 години в българското строителство мога да ви кажа, че то е основано върху имитация и импровизация с възможно най-ефтините материали и без никакво съблюдаване на съвременните изисквания за качество. Но, не всичко е лошо! Българското строителство е Green, природо-съобразно. То се саморазрушава за много кратко време и природата се възвръща в естественото си състояние.

А я хвърлете един поглед и на подлеза при Подуяне - нова облицовка на стълбите с гранит или нещо подобно, а отдолу - пясък. Дъждовете са раздвижили пясъка и стълбите са тръгнали, акото почите са или натрошени, или изпадали. Не съм виждал другаде под облицовката вместо бетон да има просто насипан пясък. Там всички подписвали протоколите са за пандела.

В Китай така строят с пясък.... затова и блоковете им падат от време на време. Само че в Китай един блок се прави за месец, използва се за 3 години и се прави нов. Ние чакаме 5 години само да се почне ремонт и нов след 50 години.

има и друго. Като им светне червена крушка, разстрелват крадци и корумпирани. Корупцията е смъртоносно заразно заболяване. Чума. И болният го утилизират.

Работа, работа, работа..... :D

Трябва да се радват, че цели 5 години е издържало. Най новите ремонти издържат от пролет до първи сняг.

Ааа не е баш така! Не за друго ми аз си спомням гато тиквата отвори АМ Марица! 2 Дни след това я затовриха, че беше пропаднала на 3-4 места! Мдам! Така, че така е прав си но и не е баш така! :)

Пътното строителство на Тиквата проста е ясно още от времето му на кмет - Цариградско шосе стана Дунавски вълни след неговия ремонт. И от там нататък - все строеше, строеше... коптори.

Епа герберастите така ремонтират! Сега ремонта даже може о 20милиона да излезе! Ние веидехме как беше и при ремонта на бул. Граф Игнатиев. там едни пари се дадоха за едно а накрая се оказа, че нищо не е направено! Даже дадоха на гешефтара там някъв заместник кмет, ама като знам от кои е гешефтара и май май и там няма да има напредък, никакъв при това! Та такива ми ти неща за герберасткото оправяне на държавата! ако издържи година значи е било късмет!!!

12 години ГЕРБ и Тиквата само за строежи и ремонти говориха. Резултата - това жалко подобие на държава се разпада. Всичко направено се оказа една бутафория, направена некадърно и платена на 3-ни цени.

Етишопия

така е когато фирмите на дебелото момче правят ремонти ......

Бойко не е момче бе