Парад в Санкт-Петербург по случай 75 години от падането на блокадата (видео)

Президентът Владимир Путин не присъства, вероятно заради влошените климатични условия в региона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (962)718-38-84 Антон.

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (962)718-38-84 Антон.

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.

Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (962)718-38-84 Антон.

Перезвоните пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.

и стига с тази пропаганда. Как утверждает портал Утро. ру, «по внушающим доверие подсчетам российского военного эксперта Ильи Крамника, на сегодня в строю у нас всего 11 относительно небольших кораблей и катеров, оснащенных комплексами для стрельбы ракетами «Калибр» (аналогов «Томагавков»). Еще – семь дизельных субмарин проекта «Варшавянка» и от трех до пяти многоцелевых атомных подводных лодок. Суммарный потенциал – лишь 96 ракет в залпе». То есть практически в три раза меньше, чем у трех эсминцев типа «Арли Бёрк», вошедших в Балтийское и Черное моря.

Ако не са били руснаците и милионите им жертви, т.е. Тези на които казвате “ония”, а е победил Хитлер, сега боклуци като вас, дето не ставате за чеп за зеле, ами си вадите жълти стотинки за преживяване с писане на тъпотии в интернет, щяха да ви ефтанират като безполезен материал.

колко руснаци са загинали за освобождението на България?

Ето. А колко са американците? руски: 15 567 убити (от тях 11 905 на Балканския фронт, останалите – на Кавказкия фронт), 56 652 ранени (от тях 6 824 починали от раните си)[4], 82 636 починали от болести[5] румънски: 7 618 убити, ранени, починали и изчезнали[6] (1 350 убити[7]) сръбски:718 убити, 1 534 починали от рани и болести, 2 999 ранени[8] български: 1 347 души от Българското опълчение,[6] значителни загуби сред цивилното население.

като не броим натровените от метилов алкохол солдати в моливната фабрика

Що бе, германците ни върнаха южна Добруджа, а руснаците ни отнеха Македония и беломорието! Като победена страна, ни експлоатираха десетилетия наред, а ти руснаци, та руснаци, Не си българин човече.

Това е е някаква случка случила се в чужда страна преди много години, някой българин едва ли го интересува. Защо трябва да ни натрапват чужда история?

Тия още влакове взривяват.

тия пък, дай им само паради

Поредна демонстрация на руският милитаризъм и диващина/

Военолюбците паради правят, страх на хората да насаждат.

толкова си малоумен, че няма на къде повече.

И вие гейтаците доста паради правите напослефък. А какво си "посаждате" един на друг вие си знаете.

Е кви са тия 12 млоина евра на Меркел да гарантира на Путин за една година да не ходи до Берлин.

kitty2@

Какви хора има само,това брат ти да умре от глад и още милиони деца заради блокадата и войната.Ако не ви е останал мозък,поне сърце и малко признателност за войниците освободили града.

Не чух да споменават генерал Власов, този "предател"? Неговата 2-ра ударна армия е пратена на смърт да освобождава града без никакви подкрепления и продоволствия в обкръжение, всички са избити а генералът е заловен в една горичка. После той сътрудничи на райха, но впоследствие се обръща срещу него след като вижда напълно нечовешката политика на геноцид на Хитлер. Заловен и обесен от Сталин пред 1946г. ПОКЛОН!

ли не се дава гласност за стотиците хиляди германки, изнасилени от руските войници и офицери в Германия? Има и създаден филм за този прискърбен факт от ВСВ...Всяка война има две страни....

Се сетили за милиони изнасилени, изгорени и разстреляни от фашисти жени, деца, старци? Ходил ли си в Аушвиц? Що не се сещаш за Виетнам, за Хирошима и Нагасаки? Що не се сещаш за бомбардирана София? За изнасилени от цигани старици и съвсем млади български девочки? Гнида миризлива

А родените негърчета, които САЩ си прибира.

Къде е сега Рамбо да излезе на снега и да си покаже мускулатурата. Ама на филм е лесно , но на дворцовия площад трудно екранните герои биха устояли. Славен и горд народ са руснаците. И знаят как да пазят и свободата си и историята си. Такъв народ не може да бъде покорен още по- малко от джендъри с голямо его.

сами се побеждават. След толкова "успехи" и "победи" над 20 милиона живеят под прага на бедността, колко на прага и колко малко над прага...Дванадесети по брутен вътрешен продукт в света и 49-ти по ниво на човешкото развитие по данни на ООН. И не ми пиши как живеем ний...В голяма степен именно защото бяхме десетилетия свързани с тях.

В САЩ живеят под прага на бедността. Половина от българи живеят под прага на бедността.

Що, Русия и САЩ са съюзници тогава.

пак дрънкане на оръжие, пак показност "колко сме велики"... Войната свърши, руснаците победиха...Но какво от това? Къде е стандартът на живот на "победените" Германия и Япония и къде на "победителката" Русия? Любопитно, защо не празнуваха 100-годишнината от ВОСР? Нали след нея седем-осем десетилетия бъхтаха като ненормални да построят митичния комунизъм???? Не е ли време вместо оръжия, бомби, ракети и т.н. за произведат нещо, което не разрушава и не убива, нещо, което ще подобри жизнения стандарт на обикновения руснак. Ха дано, ама...надали.

Парадът бе един от десетки мероприятия по повод тази дата. Путин бе на Пискаревско гробище, където са погребани умрели преди, по време и след блокада... Манипулират ви, изопачават, лъжат, крият основната информация, а все се хващате като пълни идиоти

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА, цитирана от БТА. Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

,,Лучшие образцъй советского оружие"...по существо является американское оружие.На дзипките им газ които са всъщност Форд има емблемата на форд меркури.И Зил и Зис са американски .Не сзнам защо не пускат студебейкърите с катюшите на тях?Ами самолетите им и те са били американски и даже още има витлови самолети произвежадани на поточните линии на американците... И Тридесет ичетворката и тя е американски дизайн и двигателят и които след много модернизации още работи на Т-72 .И 12,7 мм картечница е американска !

А Калашников? Той пък е немски, ама карай...

И какво, дори да е така? На какво дължат японците високия си стандарт? На уменирто не да измислят, а да усъвършенстват откритото от други. Това е още по-голямо умение.

си мислиш, че успехите на японците са развитие и усъвършенстване на руски технологии, бързо иди на психиатър, да не стане късно...

На плачещите комбойски изчадия да кажа просто и ясно, че вече се оливат с този ленд лииз. Американците и него го дават, както откриват и "втория фронт" - т.е. в последния момент в който могат да го направят. Вече са били преместени доста заводи далеч от фронта и нямаше да вземат товарите със злато. А как спестяват информацията, че до последния момент продават на ИГ Фарбениндустри химикал за направата на изкуствен бензин, независимо, че воюват с Германия. Когато фактите говорят и троловете трябва да замълчат. Дори и комбойските тролове.

Другар!Наистина сте на изчезване лъжците ЗКПЧ-та.Германите си имат своя технология за производство на бензин от въглища.Това за химикала за газовите камери е лъжа.Иначе след като немците попиляват червената армия и унищожават нейното оборудване и после цялото въоражение,снаряжение и храна и гориво са американски.И днес още руската армия използва американски камиони Форд (ГАЗ),ЗИЛ(Остин)витлови самолети ИЛ и так далее

Ти пиле не си изчезващ вид. Ти си нов вид-HOMO-PUTLERIKUS! Малко сте, но миришете като за един цигански катун! Или бъркам?

Ако си истински българин щеше да си грамотен и да знаеш, че по време на НЕП-а са построени заводи от американци, французи, испанци и т.н., които 5 години са печелили и са имали право да изнесат всичко спечелено, но след това заводите остават съветски. Освен тази неграмотност, става въпрос за химикал за напарава на изкуствен бензин, който германците правят, а света прави за първи път през 1971 година. Оставям те да намериш американската фирма коя е, кой е собственика и кой е сина му - политик от нашето време. Вовка, аз съм българин, а ти си аркадаш с някой вяно с фес.

5G_ме_утрепа

Да те светнем пиле, щот си тАпо. Турчата свалиха един съветски кукурузник, който им беше навлязъл в пространството. Путлер се пеяви, пеняви, па клекна и стана пръв приятел на Ердоган. Той па му викаше "Моят приятел Владимир"! Ънъдънму? Демек разбра ли чий е феса мидо? Или да ти обяснявам повече?

Да те светна и аз. Политика е това, не е сватба. Ердоган се въртя насам, натам - ту със САЩ, ту с Русия. Свали самолет - плати си. Хубаво си плати и му помогнаха руснаците да се опази от преврата на САЩ-исаните, които си държат резервния президент Гюлен. Докато не му го дадат няма да им свири по свирката. Той знае, че има и Русия, и Китай. Той си има топки и ги пази. Даде ли да ги стисне чичо Сам ще стане като български премиер.

ден преди Хитлер да нападне СССР, към Германия пътува поредната композиция с руска пшеница. Да не говорим за стотиците композиции суровини, изпратени пак в това направление преди това, съгласно търговското споразумение СССР-Германия.

Без Вторият фронт товарищ Джугашвили хептен се беше оакал, но това вие путльовците все го забравяте. А когато немците бяха стигнали до Подмосковието се беше покрил вдън дачи тилилейские. Ама карай, паради трябват, И Пут да се петляви! (Казвах ли го вече?)

с която и жена да си бил, все си бил втория (ако въобще си бил де)

нещо като путкин

Забелязвате ли, че англо саксите продължават с подлата си практика! Воюват без дори да обявят война! Германеца е нямал доблестта да обяви война, а напада вероломно! Самолет да ти свалят в гръб, да обстрелват от Ливан, да отворят вратите на Търново, да посочат на Сюлейман паша, къде се крият българите в Стара Загора!

на сведующите е известно, че Сталин пет-шест години преди това поставя страната на военни релси. С глад, мизерия, смърт на милиони, ГУЛАГ и повсеместен терор, готви колосална армия за нахлуване в Еропа и присъединяването й към СССР. Хитлер го изпреварва точно с две седмици...Чети Виктор Суворов и после коментирай неподготвен и невеж...

Поклон пред руския народ-богоносец, избавил света от кафявата чума!

Ти закупи ли си икона с Путин, която да пуска свето миро? Дамо не знам къде трябва да целунеш иконата за да почне да работи

Абе без "лошите" американци сега у Путинистан щеше да се шпреха немски, ама карай! Важно е да има паради и Пут да се петляви!

Я кажи октомври месец на колко километра от Москва, 1941 ва, са били отхвърлени германците?

като сринаха София

А бе безказармен помиярино,какви американци когато едва 1944 година отвориха Втии фронт .Хитлер ги гепи в чувал на Ардените и Рузвелт се моли като проститутка на Сталин да атакува и отвлече обграждащите ги дивизии.160 000 души .Стоките от английскит каторжници в САЩ са плащани в чисто злато от Сталин

И натресъл ни червения сифилис ....

То хубаво избавил света от кафявата чума,ама защо го зарази с червената чума?

Четете, мислете и се учете! Парад се прави за победа! Нямате шанс да правите парад за Виетнам или за Корея, а можете само на арлингтънските гробища да си поплачите. А, да и за неуспешен преврат, като този във Венецуела не се прави парад, нито за цветните арабски пролети.

Който каже лоша дума срещу майката, родината и Русия, веднага куршум в тила !

Атанас Буров е на-големият банкер на Българиябил е и премиер на страната. Ако беше жив, соросоидните гуджуци щяха да са изтребени за да да не вредят на България

ама без Русия....

защото руският език ми е много по-близък, разбираем и благозвучен от английския, немския или френския, такъв ми е късметът, българин съм се родил

Според мен си се родил полу-путлераст, ама такъв ти е късмета...

5G_ме_утрепа

Му-хахахахаха! На се плашой бе!

Тогава трябва да обичаш Украйна, автокефалната църква и Бандера, който е говорил на изключително близък език до нашия - украински

тоя дето самите украинци не го разбират ли?

при минус 12 градуса манифестират, а ние обявяваме бедствено положение

Азиатска подлога :))

ли ви плащат

лосионът за вана не замръзва,за това!

В раССия няма как да обявят бедствено положение! Там си е постоянно такова! ХАХАХА

в България не обявяват фалит, но тя е фалирала за 30 г. западна окупация

Абе, ако не манифестираш, не си човек просто! Драйфа ми се от това чуждаземно раболепничене и лакействане!

Ето защо Супергероят Путин не е пристигнал в Ленинград на парада Той на по малко от Минус 60 градуса не излиза да марширува

В грешка си, беше на парада.

Все пак, похвално е, че са отменили пътуването на тавариш Путин. Знаят си техниката...Да не стане сакатлък

Защо си русофил а не Българин

Защото обичам Русия

Какво харесваш на Русия днес

като си я харесваш - хубаво. Чамодан, вокзам , мМосква.... Что здесь делаешь?

Русофобите не са българи, защото вече трети път ни вкарват в национални катастрофи като ни вързват за запада , а народа е на обратното мнение

ДИР.РУ много трие коментари.... жалки сте..ха.ха

Schilo

айде стига си цвърчал под различни никове.

... е тръшкал по една-две дузини 34-ки, преди да могат да му свалят веригите! И е бил красив, на всичко отгоре! )

Schilo

Дали е било така не знам, но знам, че Т 34 е минал през Брандербургската врата, а не Тигър през Червения площад

1:12.6 в полза на Тигъра.

Да се надяваме, някой ден, обективните журналисти на Дир, да започнат да пускат редовно и статии за жертвите от руските агресивни и имперски войни. Например, да се отбелязва денят, в който Русия ни напада, през 1915г., за да вземе Добруджа! Може да си направим и парад! Все пак великият български войник разбива нашественика на пух и прах!

Кои бе?! Та ви сте 1 файтон въшки болезнено вкопчени в русофобията. Една улица в Шабла не може да запълните за "парад"...

Те не са русофоби - такива няма има русофили, тоест фашкии които излизат от гъзъ на Русия и Българи милеещи за Родината

то такива просто няма! А това в Добруджа, се е случило защото пак сме били на грешната страна. Както и сега. А американският списък е прекалено дълъг. Корея, Виетнам, Гватемала, Ливан, Лаос, Панама, Индонезия, Камбоджа, Салвадор, Никарагуа, Гренада, Хондурас, Филипините, Ирак, Кувейт, Сомалия, Югославия, Босна, Афганистан, Сирия и много много други.

Живеят с миналото, надяват се на бъдещето а настоящето им ............!

Че какво им е на настоящето?

за вана!

Операция "Тайфун" ---------------------- "През август, пътят към Москва беше отворен; можехме да влезем триумфално. Върховното ръководство на родината направи ужасна грешка, когато принуди моята група армии да заеме отбранителни позиции през август. Сега всички плащаме за тази грешка." Точка по въпроса как и защо Сталин печели ... заради ината на Хитлер и нежеланието му да слуша мнението на професионалиста!

Schilo

Аха, светофарите покрай Севастопол са светели зелено.

Само така! И внимавай да не те скиват санитарите, крий локум в подлогата и си трай, хапчетата чак довечера ще ви ги раздават

Лесен е животът на русофила! САЩ са избили индианците, а Русия е станала толкова голяма, благодарение на пост и молитва! Не се налага дори и да мислят!

ама русофилите изпускат удобно че в Америка има и доста руски заселници....на индианските земи.

Ако можеше да мислиш, щеше да се спреш.

Много зле! Издържах до 20-тата минута. Тези заседнаха в миналият век и скоро няма да мръднат от там. Веят си комунистически лозунги, слушат си комунистически химни и говорят така сякаш още са под обсада. Нищо чудно, че светът ги изолира. Хората се развиват, а тези още им се привиждат врагове зад всеки ъгъл.

"Веят си комунистически лозунги, слушат си комунистически химни и говорят така сякаш още са под обсада." Нищо комунистическо няма там, а жива диктатура! Идеята на комунизма е хоризонтално управление "от всички за всички", свобода и равенсто. Къде виждаш ти свобода, или равенство?!

Отново тежък нокаут за соросоидните тролове.

Природата е уникален балансьор: В Санкт-Петербург - Парад на мъжеството; В нета - Парад на форумните мишки. Напънала се планината и родила мишка...

На червеноармейските български тролове ,Путин им е обещал безплатни електронни Винетки и затова е това чудо на коментари за вярност.

Русофили, трябва да сте наистина МНОГО глупави хора, за да вярвате, че най-голямата империя на Земята е съставена с добро! Дори любимият ви Маркс нарича Русия: Затворът на народите! Това са били столетия етнически прочиствания и терор! Мислете!

Хм, сигурно, индианците сами, доброволно са си отстъпили териториите? Сигурно, хан Аспарух, като е дошъл по тези земи, императора му е предоставил територия за създаване на държавата? Сигурно, конквистадорите са купували земите в Америка?

Това за индианците сме го чували милиони пъти! Но за Русия само добри неща ли ще говорите? Това е пропаганда!

А ти,у с какво се занимаваш? Да ти кажа ли- с тролщина. Ако претендираш, че си обективен, давай с един аршин. Ама не си! Ти си обикновен трол.

Хората са се биели и умирали за страната си, докато лудите говеда са стояли зад океана и са потривали ръце! Все пак да не забравяме, кой създаде и контролираше немската индустрия през 30 години на миналкия век, кой помогна на Хитлер да вземе власта в Германия, а това беше краварския едър капитал този Ротшилд, Рокфелер, Форд и т.н. Докато руснаците се биеха с нацистите, лудите крави им пращаха "помощи", по Заем Наем за каквито помощи руснаците плащаха с ЗЛАТО!!! Ебем ти такава помощ!

Точно така, във всеки руски град - военен парад! Дори два пъти годишно! За повдигане на духа. И рейтинга. А поводи ще се намерят.

По - добре военен отколкото гей парад.

Из дневникът на 7 годишната Таня Савичева: 28 декабря 1941 года. Женя умерла в 12 часов утра. Бабушка умерла 25 января 1942-го, в 3 часа дня. Лёка умер 17 марта в 5 часов утра. Дядя Вася умер 13 апреля в 2 часа ночи. Дядя Лёша 10 мая в 4 часа дня. Мама — 13 мая в 730 утра 1942 года. Савичевы умерли. Умерли все. Осталась одна Таня. ...

Добре, а това каква проекция днес - 27 януари 2019 година? Задава ли се пак някой да мре? Може би към това готвят руснаците - "и да умрат, ще са в рая", както им каза "великият" вожд със спорен генетичен произход!

За почит към паметта на жертвите, не си ли чувал? Не си! То, от соросоид, каква почит очаква човек?

Може да почетеш някой с "минута мълчание", а не да правиш демонстрации, чрез паради! Това е манипулация, при това много подла и коварна - патент на кгб - всяване на "чувство на вина"

Жертвите са техни! Те да си преценят, как да ги почетат. А, паради се правят навсякъде. Виж, победените си стоят на панталоните.

имаше приказки че при обсадата оцелелите са пили чай от пръст..ха.ха нищо такова. яли са човешко месо.

Този който не помни историята си, е длъжен да я повтори! Така и ние! Лудите говеда ни бомбардираха на времето през 1944 и 1945г, а сега понеже нашите продажници педократи СДСари и ГРОБари им дадоха БЕЗДА ДОРИ ДА ПЛАТЯТ ЕДНА СТОТИНКА бази по цяла България, ще ни бомбардират заради тях!

2019-01-27 13:40:46 Schilo Кажи бе, муцуно тъпа: Защо немците не са могли да влязат в Ленинград? --- Голям и малък Сечко, в коплект с британският лендлийз и червенощитовите кинти! Ако не беше това стечение на обстоятелствата, Бундестага щеше да е в Кремъл!

Schilo

872 дни дни Голям и Малък Сечко ли са пазири. Всъщност, тоя лендлийз е американста помощ, от която над 2/3-ти са отишли точно за британците. За руснаците са били 3-4 процента от целия ресурс, използван през войната. Така чеу тая мантра ти я заврете някъде. Всъщност, как са спасени анките и британците в Ардените?

Попитайте народите на Литва, Латвия, Естония, защо сега голяма част от населението е руснаци! Какво се е случвало! Етническите прочиствания! Вие сте или глупаци или руснаци или платени тролове! За вас истината е без никакво значение! По-долу ви пуснах линк с един филм, изгледайте го! Само исторически факти!

не разбрах само каква победа празнуват руснаците. Цифрите.... СССР 30 милиона жертви, Германия 6 милиона..ха.ха