За първи път: Римският папа влезе в джамия в ОАЕ

Франциск I призова за религиозна свобода и осъди омразата и насилието в Божието име

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Atakam

Какъвто е нужен на света повече от всякога.

Atakam

Само просташки коментари. Малцина от пишещите са дали положителна оценка на визитата на папата. Добре, че са те за да ми вдъхнат надежда, че има и интелигентни хора в тази психиатрия наречена България. Много злоба ба хора, защо така. Живота ви явно е крайно неудолетворителен. Не си го изкарвайте на папата. Това посещение е повече от знаменателно. То е протегната ръка за мир, какъвто

"Няма насилие, което да може да бъде оправдано с религия". Има, има такова насилие. Ислямът е само насилие. Прочетете корана. Не се сещам какво друго има освен насилие. Ислямът е нацизъм, който се преструва на религия. Болшевизъм, който се представя за духовност. Кланета, които се представят за добродетелност. Изнасилвания, които се представят за святост. Няма по-отвратително нещо от религия, която иска да убива в името на своя бог.

Познайте колко е вярващ в Бог тоя католически поп след като е влязъл в джамия?!

А ТЕХНИЯТ ХОДЖА ИЛИ КАКТО ТАМ СЕ КАЗВА,ВЛЯЗЪЛ ЛИ Е В ЦЪРКВА?! ПАЛИЛ ЛИ Е СВЕЩИ И ЦЕЛУВАЛ ЛИ Е ИКОНИ?! ПРОСТО ПИТАМ!!! ЗАЩОТО ИНАЧЕ Е НЕРАВЕНСТВО,УНИЗИТЕЛНО Е ЗА ПАПАТА!

Този папа е Горбачов за религията. Не знам обаче доколко в тези смутни времена е подходящо да се прокламира мюсюлманите да прегръщат християните.

прокламира се християните да прегръщат мюсюлманите. Какво се прокламира сред мюсюлманите по отношение на християните можете навсякъде да намерите

Ей сега ще заживеем в мир с братята мюслимани. Само че те преди това ще поизколят и повзривят туй онуй и ще поредуцират "малко" християни. И след това ще плеснем с ръце и ще се прегърнем. И ей този йезуит ходи да целува на поганците емениите. Папите ще крепят Антихриста като дойде.

Не е никак за чудене. Той папа Йоан Павел ІІ Бог да го прости не само обикаляше джамиите ами и Корана целуваше, има си го на снимки в нета. Този няма да остане по-назад, нали ми краката на друговерци. Римокатолицизмът е ерес, отпаднала от Едната свята съборна и апостолска Църква още през ХІ век, а папите са неговите водачи и идеолози. Един от големите погроми над Константинопол, центърът на Източната Църква е дело на рицарите кръстоносци, рицари кръстоносци са изгорили живи и 26 български монаси в Зографския манастир на Света гора, защото са отказали да се подчинят на безбожната уния. Дира, и да ме изтриете както първия път, фактите са си факти.

Еретик -иезуит влязъл в джамия! Какво друго може да се очаква от него.???

ало джурналистите, кога ще се научите, джамията я прекръстиха и сега се казва Мария, майката на Исус, на арабски мариям ум исса ....оае са изключително толерантна държава, и много пъти помагат когато има конфликти ..,,,помогнаха за отвлечения от саудитска арабия ливански министър председател....в ОАЕ живеят хора от цял свят и всеки може да изповядва, каквото намери за подходящо.....това е много положителна новина....не разбирам коментарите и какво во пречи, че папата е в абу даби ....

и някой главен мюсюлмански поп да влезе в църква Намерих едни налъми от прабаба си и съм ги сложил на терасата. Чакам ги да цъфнат

Друг папа има ли та трябва да уточняваме че е римския?

изключително съм щастлив от факта, че преди около 1200 години българските владетели са избрали православието пред католицизма.

Че ще изберат ортодокса...католицизма е ерес.

Изключителни съм впечатлен от "визията" на гръцките православни, които са приели ислямското завладяване за предпочитане пред признаваме на католиците... Останалата част от историята я знаем. Виждаме и къде е цивилизацията и къде са външните тоалетни

Постулат на исляма е да се избиват неверниците... Никак не ми е ясно как и кой ще се откаже от това? В същото време на евреите им е призлявало от това нежелано посещение. Едно сдобряване на Рим с ислямския свят буквално ще разтърси соновите на еврейските синагоги, съответно и всички джамии, където се проповядва омраза към християните. Навсякъде пропагандата учи за унищожение на християнския свят, дори и в Европа через Истанбулската конвенция се договори унищожение на християнските ценности. Папата се изяви като истинският лидер на християнския свят и изглежда ще дойде време да се присъединим като нация към католиците. Особено ако гърците сърбите и руснаците продължават да се държат неадекватно. Щом от целия Балканкси полуостров само ние българите застанахме срещу Истанбулската конвенция, значи другите хич не помнят вярата си и са обсебени от омраза.

Свири ли ти щуреца?

Да се присъединим към еретиците, а? А ти знаеш ли, че римокътолицизмът е отпаднал от Едната свята съборна и апостолска църква през ХІ век? А евреите няма да заплачат, защото точно те са си изобретили и исляма, за да унищожат чрез него християнството, къде "со кротце", къде "со благо", къде и "со малце кютек". И както виждаш така и става.

Човека който се е поддал на изкушенията на материализма и живее охолно заобиколен в злато, заграбено чрез лъжливата си религия да учи младежите да не се поддават на материализма, ами да разпродаде всичко и да закрива престъпната си паполическа църква. Техният бог е един и същ, бога на пустинята Алах, общ и за трите аврамистични религии и техните безбройни ереси.

Безобразието може да продължи дълго, преди... да дойде антихриста. Колко са контрастни тия двамцата - черно и бяло, а какво единомислие имат. И утре за блажените ще дойде раят - в мир с братята мюслимани. Да, ама не. Мир няма да има. Докато дойде Христос.

Свети Отец е само Бог. Този смъртен макар и папа не може и не е свети отец.

Този папа е менте!

Този папа ми харесва. Не е като Ратсингер, който прикриваше кардинали педофили и ги местеше от една държава в друга. Този даже ме съмнява дали реално вярва във въображаемия си директор. Земен човек е, и не се вживява, че е хванал господа за шлифера. Учил е за химик-технолог и баща му е железопътен работник. Два пъти на седмица излиза на едно балконче във Ватикана и мънка нещо. Ходих да го гледам, но нищо особенно. Едно млекопитаещо сред много други. Дори ме съмнява, че ще иска да го положат в съркофаг в криптата на базиликата Свети Петър. Там са положени едни помпозни дедки, не е истина. Този като му дойде времето вероятно ще каже - изгорете ме и изхвърлете въглеродните ми остатки над полето. Слушайте ми думата! Ловя се на бас за каса бира.

Този е фалшив Папа,такъв ще бъде и Антихриста,ще се харесва на всички ви,защото ще прави неща,които ще ви харесват,той ще ви подмами и ще ви накара да му се кланяте,като на Бог...

Той този е готов и за чипове и за антихристи и за всичко в комплект. Простащината му обаче надделява и над атеизма и над всичко друго.

Подготовка за построяването на Третия храм в Йерусалим и ИДВА АНТИХРИСТ, след което Голямата скръб - 3,5 години и ИДВА ИСУС ХРИСТОС! Последното време е, съвсем малко остава, пред очите ни се изпълняват пророчествата на Библията.

искам Машиах , искам Машиах , искам Машиах Сега!!

Този Исус от кога го чакаме. Май над 2 хил. години стана вече. Ако си прочетете внимателно крижката, ще разберете, че за неговите съвременници идването му е било въпрос на месеци. Даже самия той си казва, раздайте всичко и не мислете за утрешния ден. Аз скоро идвам - последвайте ме. Сега идва и моя въпрос. Ако вие вярвате, че малко остава, да ви дам банкова сметка, на която да трансферирате приходите от всичко ваше, което сте продали. Аз съм грешен и ме чака ада. Вие ще отивате скоро в рая. Вещи не ви трябват нали? Имаме ли сделка? Или не ви стиска.... Така си и знаех. Та толкова за вярата ви в неговото идване. Голословци...

Ти пък ако мислиш, че убедените християни са богати и успели. Не са, да те разочаровам.

Това,че ти не вярваш,не означава,че няма хора,които да вярват в неговото идване... Кога ще дойде си е негова работа,важното е ние сега да вярваме и да си помагаме един на друг,да се покаем за грешките и да се молим за прошка.

То и в ада няма да ти трябват. Пък и няма да ти е до мангизи в геената огнена.

Не турците, а турската партия ПНД, по-известна като "Сивите вълци", се опита да убие папата. И то не за друго, а по поръчение на поне 3 служби под егидата на ЦРУ (вижте за "Гладио") чрез нашата ДС да "натопят" КГБ. А "арабски шпионин" звучи много неориентирано. Това шиити,сунити,вахабити,суфисти,мутазилити? На кои от тях по-точно?

Богохулство.

Всичките действия и изказвания на този папа говорят,че и той е пудал на каишка на глобалистите.

Накрая май така ще излезе!

Тоя папа, де не би да е Арабски Шпионин ??? Турците опитаха да убият папата, който пазеше Европа... Ама тоя, май помага на ЧУжденците- Нашественици ??

Tozi Papa e neveroiaten chovek!

"В изказването си светият отец призова всички държави от Близкия изток "да предоставят същото право на гражданство" на хора "от различни религии". Уф, светът усилено върви от културен плурализъм към мултикултурализъм... А богът е един - парите....

Ренегат ... хахахах

Фак релиджън фул оф шит!!!!

Бог да ни е на помощ след това посещение..... От тук натам ще има 3 та световна война. Заради продажните папи... Ако не знаете, са били заточени 200 години в едно малко градче в Франция... Май ги чака същото но в СИБИР...

Абе, ако ГРОб-арите попаднат в такава зала, ще я опоскат за нула време! Ма*мицата им крадлива!

Другарите ... направо взривяват ...

Събра ли се,да си преброят парите.Най-голямата измислица на тоя свят,да пари за вяра и чакай ръката божия,да те погали........