Папата разкритикува "врявата на консуматорското общество" по Коледа

Рекламната машина подканва да си разменяме винаги нови подаръки, заяви Франциск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рождество Христово с годините се е превърнало в перфектното отмъщение на търговците към Христос за това,че той ги изгонва от храма. Днес те превърнаха деня на тайнството на неговото раждане в най голямото търговско събитие на годината

Много добро

на папата сигурно му подаряват подаръци втора употреба!

stankow

Прав е светият отец. Търгашите направиха от хубавия празник "черен петък". И то черният петък е един ден, а за коледата джингъл-белс от октомври още дрънчат.

Папата е един от малкото световни лидери, които наистина милеят за хората в неравностойно положение (бедни, слаби, болни, имигранти и др.). Надявам се да има повече такива хора начело на богатите държави в света.

Ако е така, да продаде златото и да инвестира в храна и образование на бедните.

Папата, подобно на Карл Маркс, си иска без да се съобразява с човешкият характер! Човека може да се залъгва че вярва в разни невидими глупости но реално вярва само в това което може да види и да пипне. Бат ти Ицо го няма никакъв а консуматорските продукти ги виждаме навсякъде. Защо има очудване не мога да разбера?! Ако има богове, нека да се покажат така ясно и недвусмислено като продуктите в магазина, и тога вече можем да им вярваме и да ги слушаме. Но такива няма! Ако ги има или се крият по техни си лични причини, или нямат силата да се покажат, или ги е имало но са умряли/имигрирали на друго място или никога не ги е имало! Както и да го погледнеш, ние нямаме вина за това и при положение че само първият вариант е верен (има ги но се крият) не виждат как ще ме обвинят един ден че не съм вярвал в тях! Разни еврейски митологии - с точно толкова тежест колкото и други митологии като гръцката, скандинавската и други, не са доказателство за нищо освен за желанието на разни народи да си имат приказни обяснения за живота. И аз мога днеска да напиша 500 страници глупости, да се взривя утре на някое важно място, и след неколко години, може да сте убедени че ще имам последователи които ще посочват мойта книга като единствената най свята истина!!! Религията е като вино...колкото е по стара, толкоз е по правдоподобна и опиянява тези дето не могът да носят на пиене и ги кара да вършат глупости!

И "Ако има богове, нека да се покажат така ясно и недвусмислено като продуктите в магазина, и тога вече можем да им вярваме и да ги слушаме. Но такива няма! "...и прочие, и многоточие... ...Част от диалога между чекиста Яков Петерс, на чийто "акъл " е и "Аз ", и професора -хирург Валентин Феликсович Войно-Ясенецки ( известен сред православните християни като Св. Лука Кримски): Я. П.:Как така вярвате в Бога, попе и професоре Войно-Ясенецки? Нима сте го виждали някога вашия Бог? Л. В.-Я.: Бог наистина не съм го виждал, гражданино обществен обвинител. Но съм правил много мозъчни операции, и когато отварях черепната кутия никога не виждах там и ум. И съвест там също не намерих. Без коментар.

ДА,ТАКА Е,НО Е ЛИЦЕМЕРНО ИЗКАЗВАНЕ! ВАТИКАНА Е НАЙ-БОГАТАТА "ДЪРЖАВА"! МОЛЯ КОЙТО ИМА ВРЪЗКА С ПАПАТА,ДА ГО УВЕДОМИ,ЧЕ ИСКАМ ДА МИ УМИЕ РИТУАЛНО КРАКАТА ПРЕДИ НЯКОЕ ВЪЗКРЕСЕНИЕ,ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАМ ОБИДЕН,ЧЕ МЕ ПРЕНЕБРЕГВА,КАКВО КАТО НЕ СЪМ"БЕЖАНЕЦ"!!!

Не си разговарял лично с папа Франциск нали? Когато му кажеш лично мнението си и той ти отговори (пак лично), ще разбереш че точно този папа е враг на лицемерието! Да, Ватикана е свръхбогата институция. Но този папа ще я промени. Истински революционер, нещо като Васил Левски (който също така е бил и дякон).

ПОСЛЕДНИЯТ ПАПА-РЕВОЛЮЦИОНЕР,ДОКОЛКОТО СЪМ ЧЕЛ,Е ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ПЪРВИ, ПАПУВАЛ ТОЧНО 33 ДЕНА! И ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО? ЗАЩОТО Е РЕШИЛ ДА СЕ ПРАВИ НА РЕВОЛЮЦИОНЕР,ТРЪГНАЛ ДА ПРАВИ СПИСЪЦИ НА МАСОНИТЕ ВЪВ ВАТИКАНА И СОБСТВЕНИЯТ МУ СЕКРЕТАР СЕ ОКАЗАЛ МАСОН! ТА ТАКА,УМРЯЛ СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ОТ ...НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО,ЗАЩОТО ВАТИКАНА ПАЗ0И ТАЙНИТЕ СИ И СПОРЕД НЕГОВИТЕ ЗАКОНИ РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ ЦИВИЛНИТЕ ВЛАСТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ! ТОЛКОЗ ПО ВЪПРОСА С РЕВОЛЮЦИИТЕ,А ИМЕТО НА ЛЕВСКИ ДА НЕ СИ ПОСМЯЛ ДА ГО ПРИШИВАШ НА ТОЗИ ХИТРЕЦ!!!

точно така е

Да, за това са със скъпа охрана и окичени със злато. Ако си вярваха, нямаше да са педофили, педерасти и накичени като роми на свадба.

... kога (и дали изобщо) някой от водачите на Православния свят ще направи подобна проповед...

Всеки път когато отидеш на литургия, например.

всеки път когато слезе от линкълн-а

Папата не е в час! Как може да критикува "консуматорското общество", след като Сорос, апологета на това общество е Личност на Годината ...

Няма да разберат иронията ти. Аз се чудя и редакторите на дир-а как са дръзнали да пубиликуват подобна новина дори!