Папата обясни защо дърпа ръката си, когато искат да целунат пръстена му

Атакуваха Франциск, че ако не иска да спазва традицията, може да напусне поста си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ne moga da si spomnya imeto na gorkiyat nashenetz Sergei Antonov ,ako ne se luja, koito prez 80te godini go obviniha v opit za ubiistvo na papata zaedno s turchina .sled poveche ot 11 godini po zatvorite i go poludiha nakraya go oneviniha , no ne se iviniha na tzalata Bulgarska natziya ,taka kakto ni oporochiha pred tzyal svyat.kakvo neshto e naglosta na vsicki kalimyavki ?vekove nazad v Rim i KIril e bil Zatochen i suden ot pimokatolisheskata tzurkva za rasprostranyavane na bulgarskata azbuka i kultura.kogato papata go popital :Kirile zasho izglesh tolkova umoran ,KIril mu otgovori :zashoto se izmorih da razgovaryam s prostatz:, a sega prostatzite mu lijat zadnika na toya pluh.

Един адекватен папа ще има и цървулите ще го оплюят!

То някой булгаристанец може и това да направи

Страх го е човека да не му откраднат пръстена

Абе нали си наместник на Бог на земята!нали той те пази!!!кви микробиыкви пет лева!!!!!!!!!!!!!!

не го дръпнат за пръста че ще стане лошо

в православието духовните старци го правят от смирение . при него незнам.

Ами ако целуващия е нашенец, може да се наложи папата да си търси друг пръстен.

1. Правите ли разлика между Вяра и Религия? 2. Ръка/пръстен може и да не се целува [докосва с устни]... Покланят им се... Докосват ги до челото си поклонниците... ;) това е даже още отдаване на по-голяма почит... 3. Не се гнуси той самия... За безкрайни брой хора които цвливат дадения предмет иде реч...

както за много други неща.

Най накрая един разумен папа!

се гнуси от хората, това е истината. Когато получаваме причастие 100 човеа, да не би да се налага да ползваме индивидуални лъжчики и потири ? Религията е нещо различно, а този папа, освен всичко останало, е и гнуслив.

Вълк в овча кожа - не подозирате дори какво ни подготвя. Светата инквизиция отново ще е във вихъра си съвсем скоро - ще ни наложат да почитаме неделята, езическия ден на слънцето ( sunday), и пак ще се лее кръв за всеки, който не се подчини. Римокатолическата е най-върлият Закононарушител на Божия закон и Слово. Четете Библията, финалът на човешката история е до няколко години....

не е езическия ден на слънцето, а след Христос, неделята е денят на възкресението.

Адвентистите и всички протестанти идват от римокатолицизма. Лъжите на дявола на квадрат, това са протестантските секти.

Прилича на първи признаци на деменция. Дано не е така.

Не си е измил ръката, затва.

бил забравил отровата вътре, подготвена за по-късната му среща.... и си вика: ше земат да се натръшкат грешните мишени, къв съм бълък. дърпай пръстена, че изгорехме. И ти борджия.

всеизвестен факт е че тоя фалвив папа е педофил комунист и пръв приятел на ислямофашистите

католицизмът е: 1.кръвожадни кръстоносни походи 2.кръвожадна света инквизиция 3.кръвожадна "демократизация" на беззащитни държавици. някой против ?

1. Кръстонсите походи са следствие на опита поклониците които отиват по светите земи да бъдат защитените от враждебните на христоянството религии и народи по пътя до там. Постепено Папата и неговите съветници достигат до идеята, че това може да стане най-добре само ако светите земи бъдат отвуювани от неверниците. Много от съюзниците на Папата - крале и благородници не са водени от християнски мотиви в тези походи, а изцяло от егоидтично, това една основните причини която слага петно, на иначе добрите намерения. 2. Светата инквизиция не си служи с християнски средства, а със средствата на държавността и правосъдието които за онези времена на са много сурови в това е тяхната грешка. Все пак вещесрството зло и то трябва да бъде заклеймено. Всяка вещица е жрециа на езически богово които хрситиянството идентифицира днес явно и недвусмилено като демони. Демоните са символ на всичко най-зло, нечисто и деструктивно в човешката природа. 3. Католицизма не носи демокрация, а евнааелзация и то само за тези които я желаят. Много католически мисисонери стават жертви на езичници и съотвено ьветци, но свеата днес не е толкова див и жесток както преди, не без тяхна заслуга.

трай, братле, че минусите ще те затрупат...

Това е което е казал папата е ясно като бял ден. Според мен е доста умен човек и наистина се грижи за хората, дори когато са толкова тъпи. Най-лесно се разпространяват микробите чрез обмяна на телесни секрети. Като мляскат едно и също нещо постоянно си предават всякакви зарази. Не случайно на всички обществени места се извършват периодични дезинфекционни процедури. Като гледах репортажа, веднага ми светна за какво става въпрос. Само се чудех, тези там толкова ли са тъпи, че като виждат как човека не дава на предходните да целуват пръстените, защо налитат и те - не се ли замислят малко защо прави така. И у нас от доста време духовниците съветват като се ходи при някоя свещена икона, да не се целува а само да се докосне с пръсти. Така все пак опасността е много по-малка от пренос на зараза!

Нищо не знаете ! Папата е габровец и не дава да целуват пръстена му за да не го изтъркат.

На Нас - читателите по принцип ни е през хея защо папата прави такива неща! Това си е негова си - папска му работа! Не е необходимо да ни информирате, дирници!!!

Тия хора още живеят в средните векове.

Болшинството българи също....

дядка хитър ще излезе. Небесна му светиня знае най добре от всички че на небесното царство е най хубаво ,ама се дърпа не ще да ходи за натам. Защо ли?

Ултра религиозните глупаци да отидат на един планетариум да се запознаят със света. Колям праз, че си е дърпал ръката. И той е човек в края на крайщата. Я си представете на вас целия свят да ви целува ръката? Екземи ще ви излязат. Този Папа е от най-земните и нормални ръководители на католическата църква. Не се прави на недосегаем като предишните. Нека не забравяме, че религиите все пак са една измислица на човека и нищо повече.

днешният свят нямаше да го има...разрови се из нета, виж как са се създавали държавите, културата, философията...Религията е в основата на всичко това...

Байчо

Ако нямаше религии нямаше да е същото, вероятно вече щяхме да сме в космоса отдавна. Религиите са създадени за подчинение и да държат слабите духом.

Вярата дава щастие. Да си кажеш "Щом Господ иска така, така да бъде!" и да го вярваш решава много проблеми. По-малко депресия и т.н. Българите през турското иго са оцелели, заради вярата.

Бегай на лекар!

Да не подхващаме темата за инквизициите. Религиите са донесли много повече беди на човечеството от колкото ползи. В името на религията са ставали много от поробванията, убийствата и злините на този свят. Ако допуснем, че съществува висша сила, кои сме ние на земята , простосмъртните, да се правим на посредници? Самообявили се църковни настоятелсва са връзката между хората и Бог. Кой бивш агнет на ДС и кой не знам си какъв. Всичките скандали с опипани деца от католическите свещенниц които гръмнаха в последно време показват какъв фалш е всичко. Порно гледатли във Ватикана и т.н. Смях, смях, пък после целувайте ръцете

Имаме един от най-скромните папи в момента, който даже уми нозете на хора които желаеха от друг род. Аз лично нямам съмнение, че човек с подобна скромност и смирение е движен от добри мотиви. Като цяло свещеника в нашата енория след като се редуваме да целуваме кръста или реликвите ги избърсва с кърпа след всеки от нас, специално за пръстена на Папата не мога да кажа че има някакво изрично правило което да ми е известно.

......странно...