Пандрол” обмисля да съди „Спаси София” заради скандала с трамвайните релси на „Графа”

Международната компания увери, че в българската столица работи с най-качествените материали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филмът е лесен! Ангажират се определени адвокатски дружества, които имат на абонамент съдии и готово! Вие да не мислите, че тези фирми са честни щом са от Белгия?! Вижтекакво е правила Белгия в Африка и после говорете!

Фънди в контраатака! Пандрол , мандрол и те са в кюпа!

Фънди в контраатака! Пандрол , мандрол и те са в кюпа!

"спаси софия"?! червени бок.луци! този път обаче настъпиха мотиката! тия ще им скъсат червените задн...фланелки!

Най-големите червени боклуци, управлявали България са ГЕРБ, по-гадни са и от БКП и БСП!

А каво става с Ге Пи груп ?

Тези "спаси София" са платени соросоиди и искат оставката на Фандъкова. Няма да им мине номера. Да ги съдят и осъдят.

Да бе, ние не живеем в София и не виждаме гербаджииските кражби! Некадърници крадливи, съсипахте града!

Moсква не вярва на сълзи! След милионите потрошени в идиотски и ненужни ремонти в София никой няма вяра, че ремонтът на Графа ще е качествен.

Това е поредната лъжа, която връзва в България. В България хората лесно се връзват, и много бързо.

Спокойно граждани на столицата... За пореден път се окрадоха едни " Парички" но затова пък градЪТ става все по-грозен .... След като се вземат парите.. все тая дали е по виенски или по "стахановски " ...

Във Франция или Белгия ако някой си х влезе в офиса и поиска да знае с какви материали строят просто ще го изгонят защото не дължат обяснение на никой друг освен на тези с който са сключили договор и техническия контрол на обекта.А след като незнайкото ги обвинява във измама следва да го съдят и осъдят че да му дойде акъла в главата.

Оди, там строи бе отворко, че за един такъв килешлък да ти одерат барем пет кожи от гърба.

Ми аз съм си там.и затова знам как се прави.и не съм отворко.работя в тази област от 25 години.говоря за чужбина.

Силно се надявам да ги осъдят. В България всеки си мисли че може да говори безнаказано всякакви глупости. И от какво по-точно ще спасяват София.? От г-жа Фандъкова ли? Че на ул. Граф Игнатиев такъв ремонт от 100 години не е правен. То бива безмозъчни индивиди, и платени тролове ама това вече минава всякакви граници.

Може да са мега хипер най-качествените, но щом не са според заданието за какво говорим??? Пък дори и рециклаж... също дума не обелват

Няма как изобщо да започнат да ги слагат ако не са "според заданието" . Хубаво е да се поинтересуваш преди да словоизливаш безсмислици .

Гледах как го коментират зам. кмет и други. Тази фирма едва ли е виновна. Но основната ползваща тези постелки, изменя проекта от една постелка на друга и от общината го приемат. Дори всичко да се приеме за основателно, то има огромен проблем. Имало е друг кандидат, който е бил изхвълен, само защото е предлагал постелка която не е одобрена. А точно същата постелка сега я слагат. Тоест честният е изхвърлен и друг променя на същата постелка. Иначе не съм запознат, че да го коментирам. Освен че някаква фирма е била прецакана абсолютно нечестно. Не знам каква е била офертата и така дали не прецакват гражданите, и за пари.

Въпросът е дали в тези материали са СЪЩИТЕ, както използваните в Париж. Че иначе леко смешни излизат тези... Пък и искали и среща със "Спаси София"... Какви ли аргументи са щели да представят? Може би $$$$$ ????

По гледано коментирано, едната постелка се прави от стари гуми. Ползва се и за други неща така. Което принципно има нещо екологично в това. Другата е някакъв неизвестен материал и била 3.5 евро на плоскост ли бе. Първата 2.5 евро. Сменят проекта от по-скъпата към по-евтината заради предимства, като оспорват сертификат на скъпата. Реално и другите могат да съдят разни от общината. Те също заявявали, че е сертифицирана подложката. Проблема е не само, че сменят на по-евтината, но и че е имало друг участник на търга, който е изхвърлен само защото е предлагат по-евтината настилка, въпреки че сега ще ползват точно нея.

Може и да бъркам и да бе 35 евро и 25 евро, но примерно на метър. Но съотношението е точно. А абсолютната стойност вероятно бъркам.

Какините кУрнелени идиотчета ще духат супата , а бе не разбрахте ли, че на курни СЪВЕТНИЧКАТА е БОЗАДЖИЕВА и от там всичко е боза и помия !

Казусът тук е друг! При участие в конкурса, една от фирмите е предложил този материал и за това е отстранена от конкурса. Печели го друга с по-висока оферта, но уж с по-качествен материал. След като 2-рата е спечелила, комисия от общината променя изискването за материала и допуска този, който в момента се влага. Заради него обаче една фирма е отстранена, а друга е получила повече пари за по-скъп материал!!!

Именно!

Сорос ще извади кинти за да плати глобата след евентуалната осъдителна присъда. Иначе Спаси София по принцип вдигат аларма за хубаво, но тук май лошо настъпиха мотиката.

Моля ви се не ги съдете. Те са едни пишлемета, които говорят само защото искат да изглеждат важни и имат отчаяна нужда да бъдат забелязвани. Не са лоши деца, просто не мислят, когато си отворят устите. Няма нужда от съдебни дела, не си заслужава за такива въздухари. Напляскайте ги по дупетата докато зареват за майките си и ги натирете в нея посока. Повече няма да се правят на разбирачи, няма да ги чуете.

Ето сега, г-жа Импексова и найните Спаси София и спаси България да започнат да плащат - защото те смятат, че всичко което хвърчи, може и да се яде !!!

Проблемът едва ли е в продукцията на белгийците, а в това какво влага Хъбов, така че да останат поне половината от парите за ремонта за него....

tonk11

Абе кретен, нали точно продукцията на белгийците се влага! Нали това е казуса в момента - разбирачите спасители обясняват, че въпросната продукция е некачествена! Ма е те едни разбирачи - като теб!

Спаси София НИТО веднъж не е говорила, че продуктите са некачествени. Изводите, които бяха направени са, че продуктите са НЕПОДХОДЯЩИ, а тези изводи се базират на факта, че Столичната община в търга е поставила такива критерии, които правят продукта на Пандрол неподходящ. Пандрол да съдят Крусев, не Спаси София.

И как са неподходящи? Как са подходящи за Виена, а за София не?

Като се срути нЕкоя сграда на График Натиев ще ти стане ясно. Къде ти София и Виена в един кюп.

dotan

Според изнесената информация материала просто няма да изолира нищо в случая със софийските трамваи. При други обстоятелства, които може би са налице във Виена материала би работил прекрасно. Ако разбираш малко от динамика ще знаеш, че няма универсален материал за изолиране на вибрации и трябва да се подбере такъв, който да ги гаси в очакваната честотна област. А тя зависи от параметрите на трамваите... Да не говорим, че по време на търга се обявява, че този материал е неподходящ и се отстранява един от участниците, няколко месеца по-късно същия човек, който твърди че е неподходящ си сменя мнението и одобрява промяната. В резултат проектанта се отказва да упражнява авторски надзор защото не е съгласен с тази промяна в проекта, която според него ще обезмисли изобщо слагането на тези виброгасители, които няма да се задействат изобщо при теглото на използваните в софия трамваи... най-малкото има нарушение на закона за обществени поръчки...