В Панагюрище 3000 души изпяха в един глас ”Райна Княгиня”

Над 3000 души се събраха в Панагюрище и изпяха в един глас възрожденската песен "Райна Княгиня".

Обратно в новината

Коментари - В Панагюрище 3000 души изпяха в един глас ”Райна Княгиня” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Раде, Раде, бело Раде link

много хубаво събитие и идея. обаче важното е такива събития да са продиктувани от любов към нацията и историята ни, а не от омразата към други, но това е мое мнение.

ДО КАТО ИМА ТАКИВА КАТО ВАС ИМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ

Живее България. Браво Българи. Почваме да се усещаме вече.

трябва да е пред къщата на Доган и неговия слуга БОКО.

Mnogo тъпо.

И на тези български предатели ще им дойде времето и то даже наближава, хората се усетиха но много време мина, единствено ги поддържат корумпираните народни представители иначе отдавна тая партия да е на дъното

Чуйте тази песен Раде, Раде бело Раде вокал Владислава Василева музика Томас Бергер., ще ви разтърси. link

Защо сега пеете бе! Защо не пяхте когато избираха ДПС на власт?

мно-о-ого сме полимични. Всичко изкарваме на полемика, кой от кой по знаещ, начетен - професори същи. Абе това си е чист отговор на турчелята нагли. Това си чист политически акт. Браво на панагюрци!

браво, значи в панагюрския край останали 3000 българи. Ромите са радостни, темповете на намаляне на населението в БГ върят добре.

Ако ДПС стане 2 полит сила, тогава ...................

щото така или иначе ще поискат разин работи дето най-накра яможе да пробудят тъпия прости гадими се да кажа българсик народ

Българите се ГОРДЕЯТ, че са оцелели като НАРОД въпреки 500 века робство, това са почти 10 поколения! И още носят бремето от това РОБСТВО като народопсихология, най-първите им хора са били посичани и т., докато Европа е въздишала по Ромео и Жулиета нас са ни клали като животни, ЗАЩОТО СМЕ ХРИСТИЯНИ! дОРИ само ЗАРАДИ ТОВА заслужаваме УВАЖЕНИЕ и незнам какви са тези вражди, които отново разпалват фосилите от преди 1000 години! Потресаващо!

500 века .. ебахти и кроманьонците ни изкара ебахти и робството. Между другото Испанците са били повече под ислямски закони - от 700 до 1400 но им е през уя това ...

някак си твоята терминология е много НАЧЕТЕНА. Ха-ха, простъо!

ха, че да не би сега Испания да е ПРОЦЪВТЯВАЩА? Тях ги спаси това, че останаха при пазарно стопанство. Ей, много си тъп, бе!

Аман от глупотевини, като твоята.

Освен да викаш "аман" друго не ти остава, май!

Чудесно! Дали си се сетил да направиш Фейсбук страница "Горд съм че сме били 5 века роби!"

ще ти направя една страница аз на теб, знаеш ли как ще ти направя. Прати ми снимка ага и такава страница ще ти направя, че ....не Райна княгиня ще ми запаеш, ами Боят настана на старобългарски!

Удари си една и олаби че си напрегнат нещо!

ЧЕТЕТЕ СЕВРЮКОВА...И ДА ВЗИМАМЕ МЕРКИ! Защо ли мисля ,че вече е много късно? :((

за мен е просто загадка как така немците се срамуват от Хитлер и дори имат комплекси от него, докато фесоваците вместо да се извинят, че са унищожили една високоразвита култура по нашите земи, още бълнуват, че НАШИТЕ ТЕРИТОРИИ са техни? Абе те нормални ли са. НАСИЛВАЛИ СА НИ ЖЕСТОКО, унищожили са най-великите българи и гадните смръдни НЯМАТ ПРОСТО СРАМ. Едни немци признаха жестокостта на Хитлер и се черват от него, а тези изостанали фосили СРАМ НЯМАТ. Просто постресаваща простотия и духовно уродство!

Българите са единственото ПЛЕМЕ, което се гордее, че е било в робство 500 години. Според мен тези столетия не са минали без да оставят следи. В европейските държави има гражданско общество, а в България- рая, която безропотно приема рабската си участ и безчинствата на управниците си.

безчинстват вече 25 години мафиотите на дпс във всяка всяка друга страна щяха да са вече забранени българина е прекалено толерантен за съжеление това е причината местан и аверите му да са все още на свобода

писал глупости...да не взема да ти отговоря както трябва.Нямам намерение да разпалвам още нещата.Не трябва.

ДПСарите са едни първични овце.

абе на тези фесове като този дпс вземете му бг паспорта и му даите турски да живее изолиран тогава ще му доиде акъла в главата

Откога в България раздават турски паспорти!? Или сте си ги приготвили предварително и чакате само нареждане "отгоре" за да си изхвърлите българските.

НИЕ НЕ РАЗДАВАМЕ ПАСПОРТИ! вие се редихте с македонците да доказвате колко сте българи,за да може благодарение на нас да пътувате в белия свят! Ние сме си в Европа и не се налага да си търсим други паспорти! ОЧЕВАДНО Е,ЧЕ ИЗМЕТА ДПС СИ ПОЗВОЛЯВА МНОГО ДА ГОВОРИ. НО КОЛКОТО И ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА,НЯМА ДА СТАНАТ ХОРА!!!!

но Излел е Дельо хайдутин ще изпеем на босфора !

докога в страната ни ще се толерира наглоста на една явна антибългарска партия която от години върши само злини корумпира политици магистрати и бизнес фалира и ограбва банки и продължава наи нагло да се подвизава в парламента при това и противоконституционно

ДПС ще я има, защото на крадливата, корумпирана върхушка, която сте си избрали и трябва изкупителна жертва, която да е виновна за безкрайната мизерия, бедност и отчаяние, в което живеете, докато те самите закръглят поредния милион в швейцарските си сметки!

ДПС ще я има докато решим ние българите, решим ли да излезем всички да гласуваме ще умре за веки веков

муратъо и ДПС офицерко, така да ви изясня ситуацията: преди около 1000 години вашият вожд, воден от болния мозък на един педофил и слабограмотен човек Мухамед, отличаващ се с престъпления към човечеството, стъпва на българските земи и НАСИЛСТВЕНО с НЕБИВАЛА ЖЕСТОКОСТ се опитва да покръсти дедите ни. България СПИРА религията ВИ КЪМ ЕВРОПА. Само затова европекците трябва да ни НОСЯТ НА РЪЦЕ, защото ги спасихме от античовешката ви религия. Сега изповядвайте какво си щете, НО С ГРАНИЦА, а ГРАНИЦАТА Е там, където започва насилието ви към един народ с холядолетна история. НИКОЙ завоевател не си е позволяват да унищожи дори един ПЕРПЕРИКОН, НО вашите вождове унищожиха КУЛТУРАТА НИ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ. Не дигайте повече глави, защото сте най-изостаналите в света, а след вас са от Африка, заради водачите ви, които са НЕ СА ХОРА.

Неграмотен си и то не само по история, но и по български език- бегай у лево!

бегай у лево Ти пък си много грамотен, приличаш на тиква нед.оу.зря.ла в главата си! В лево или десно да "бегам", грамотнико? Моите грешки са технически, а твоите мисловни дребен хищник, с дебели мозъчни стени! По-добре техническа грешка, отколкото грешка на мисълта или на духовността- още по-зле!

нямате един образован и мъдър владетел, затова сте зле и изостанали от света, защото ВОДАЧИТЕ ВИ са против ЖИВОТА И ПРОТИВ ЧОВЕКА, затова!

Балгари Йонаци:))))Певачки миролюбиви:))Раби надепесарени в партер:)) Овци доганови:))

Очаквам с нетърпение това скоро да дойде по-бързо, че да си разчистим сметките веднъж завинаги! Какво чакате, страх ли ви е?

Не в Панагюрище, а в Исперих да се съберем!

Знаеш ли какво разбираме ние българите под "фес"? Ей такъв като тебе - нито турчин, нито българин, с ниско самочувствие, с липса на национално самосъзнание и родова памет. Много е кофти да си фес, нали? България и българите има история от 2000 годони, много преди да ви се роди Мохамедчо...и много преди да измислите фесовете... Така че не го мисли Бай Ганя. И жените ни са по-хубави, и песните ни, и страната ни.

Странно племе сте това "патриотите"! Когато някой турчин говори по-добре от вас български, образован е, кадърен, професионално реализиран и милее за родината си веднага се нахвърляте върху него: -Какво си въобразява и къде се намира този фес!? Ако обаче е простичък, покорен, работлив и изпълнителен следва: Тези за нищо не стават. Разбира се никога не се подставя под съмнение величието на Бай Ганя- венецът на твореца. Ако ли пък не владее добре български

ЗАЩО НЕ СИ ХОДИТЕ В ТУРЦИЯ,ТАМ НАЯМА БАЙ ГАНЯ??? ТАМ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ В ЛУКС,МЕЖДУ СВОИ,ТУК Е МИЗЕРИЯ ...ОТИДЕТЕ ТАМ,ОСТАВЕТЕ НИ НИЕ ТУК ДА СЕ МЪЧИМ,САМО ДА НЕ ВИ ВИЖДАМЕ.

Една наша приказка гласи: "Комшията е по-близък и от брат!" Затова е наш дълг да помагаме доколкото можем за да не изпаднете в абсолютна мизерия и самосъжаление.

Знаеш ли какво разбираме ние българите под "фес"? Ей такъв като тебе - нито турчин, нито българин, с ниско самочувствие, с липса на национално самосъзнание и родова памет. Много е кофти да си фес, нали? България и българите имат история от 2000 години, много преди да ви се роди Мохамедчо...и много преди да сте измислите фесовете... Така че не го мисли Бай Ганя. И жените ни са по-хубави, и песните ни, и страната ни.

ауу,едни жени имате,ама дет се продават за пет турски лири,кажи ми една "хубава"българка станала мисс свят

Наистина не знам и питам : На територията на днешна Гърция има ли някъде джамия? А в Румъния има ли?

Това което е сигурно, в Япония е забранено със закон всичко свързано с исляма. Преценили са , че така е по разумно.

В Гърция има джамии! Аз лично съм виждал в Комотини. А в гръцката армия когато се заклеват войниците го правят ,ако са мюсулмани върху корана а християните върху Библията! Все пак в Беломорска Тракия християните са по-малко от мюсулманите, както е и в Родопите у нас!

Не знам откъде черпиш данни, но в Беломорска Тракия мюсюлманите не са повече от християните.

Сега остава и китайците да изпеят песента на китайски език!

С патриотични песни, кръшни хора и с рокери едва ли ще се съхрани застаряващото и изчезващо българско сред плодящото се и множащо циганско и бежанско. В случая действително ДПС призовава към реално обединение на народа, но произтича неправилно възприемане на идеята, защото патриотите са шокирани от бързата подмяна на населението в страната. Време е и в България да привикнат с по различните както е във всички страни на Европа и света, още повече че не след дълго по различните тук значително ще преообладават над традиционните.

Сега,ходи си вземи шибаният хонорар от сорос и си го заври в г...а. Оцелели сме през вековете и ще оцелеем,така сме орисани.

"По-различните ще преобладават над традиционните"! Същото ще се случи и със обратните - след време ще преобладават над традиционните!Пита се в задачата от къде и как ще се появяват децата? Или ей така - всички различни ще станат еднакви и ще изчезнат в небитието!

"Зуум" означава да увеличиш, да приближиш, да се вторачиш във нещо! Ти си се вторачил във пъпа си ли?

Утре в София,но не 3000,а всички българи.

sofiiski maraton

ние пък ще я изпеем 300 000 и така докато се научите на правилният майчин език! заедно ще ви затрием всички бълхари щом не ни искате

Прочети "Въпрос за 100 хил. лв" и се гордей, че си българин, ако си.

vupros za 1000 leva: Ot kude proizliza Chikago Buls

ТИ ОТКРИТО МЕ ЗАПЛАШВАШ,ТИ ЩЕ МИ ОТНЕМЕШ СВОБОДАТА. ДА ПОПИТАМЕ 1 СВЯТ КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ,ПОСЛЕ ДА НЕ МЕ ОБВИНЯВАШ,ЧЕ СЪМ ТЕРОРИСТ И СЪМ ТЕ РАЗЧЕКНАЛ ХИЛЯДИ ПЪТИ И СЪМ ТЕ НАКАРАЛ ДА СИ ИЗЯДЕШ СОБСТВЕНИЯ СИ К...

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ...НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО,БЪЛГАРИ....ЗАВИНАГИ

НЕ СЪМ МНОГО ОЧАРОВАН ОТ ТЕКСТА В В КОЙТО ПО ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ Е ОТДЕЛЕНО НА ТУРСКИЯ ПАША. БЕЗСПОРНО ЗАСТАВАМ МИРНО ПРЕД ГЕРОИЧНОТО ДЪРЖАНИЕ НА СМЕЛАТА РОДОЛЮБКА -ПАНАГЮРКАТА РАЙНА ПОПГЕОРГИЕВА.

какво е свършил в народното събрание ще каже че е работил за народа ами да покажат от тези закони през последните години нещо хубаво да има за народа да гръмогласни неща усвоихме над 95% от парите от ес но си ги взеха за тях някой да излезне и да каже на мен ми дадоха от тези пари толкова няма нали усвоили са си зя тях къде се бат бойко

Добро утро! Пак съм тук, и да напомня на тия които плюят Българското, да прочетат коментарите ми от вчера след 20,00 часа... /Бях писал нещо за майките на неверниците/

3000 човека , 3000 патриота. Ето нещо което ще ви изненада може би, защото не се учи в учебниците. Какво означава I STAN BUL"Стан" е персийска дума и означава "място на" или "родина на". На руски и на български "стан" и до днес се използва в значението на "лагер, поселище". През 707 г. арабите обсаждат византийската столица Константинопол с 200-хилядна армия. Император Юстиниан II, на когото хан Тервел преди две години е помогнал да си върне престола, изпраща до него молба отново да се притече на помощ. Тервел събира към 20-хилядна конница и сам я предвожда. За една седмица стига до малкото селище Секри в околностите на Цариград и там в първия момент направо се стъписва. Очаквал е да завари не повече от 50 хил. араби, но вижда, че полето е почерняло от тях и са обградили крепостта от Босфора до Мраморно море. Същото виждат и неговите боили и съветват хана да върне войската. Тервел обаче е намислил друго... Още на следващия ден разделя конницата си на 6 отряда и им заповядва всеки от тях в галоп да премине през арабския стан и да се върне обратно. По пътя си да сече с мечовете и да пронизва с копията всичко живо. Такива набези продължават 5 дни и при всеки от тях биват унищожавани по 6-7 хил. араби. На шестия ден Тервел разделя конницата си на две части и напада обсадителите по фланговете им, като им нанася огромни загуби! Седми ден няма... Арабите, които са изгубили почти половината от войската си, през нощта преминават на азиатския бряг и се оттеглят в Анадола. Вратите на официалната порта на Константинопол се разтварят и през тях излиза василевсът с неговата свита. Тервел е поканен да влезе в крепостта.

Че си много "производителен". Стамбул е произношението на тюргутски език на....Константинопол. А, и още един "пункт": Тервел няма. Има Травиата и "в тревуляка". Има Свети Цар Тривелий . Триждивелик. Както патронът на българските царе от памети века - Ерми Триждивеликият. И последно: Анадола е произношението на тюргутски на Анатолия. Тази земя още се нарича на нашенски Кападокия и Фригия.

Благодаря, то и Византия няма има Източна Римска Империя, но се употребява. Източната и западната християнска църква са канонизирали хан Тервел за светец свети Тривелий Теоктист спасител на Европа. Колкото до Истанбул, това е официалното име на града, нали така.

Много лесно манипулират хората вместо да излезнат и да покажат за тези 4г какво са направили за хората и за тях си те с история от 1878г си играят още минали са векове вече никой няма файда от това освен политиците които само преди избори вкарват хората по между им и след изборите не можеш да си запишеш час при тях даже стига омраза

Да, стига омраза, но го кажи на Местан

Ами лесно е - при този прост народ и тази нагла върхушка от тарикати и лакоми безродници, какво очакваш?

жителите на панагюрище 'що не си припомнят как си избраха кмета?

Както и да го погледнеш: песента и спортните успехи ВИНАГИ са ни обединявали; политиците и партиите - обратно. Сигурна съм, че тези посочени като цифра 3000 БЪЛГАРИ са забравили НС,МС,КС,ВС и каквато политическа гадория се сетите и са заплюли всички провокатори и разединители от ДС и ДПС. България е ЕДНА и не бива да се разделя - всеки го знае.

Аз бих тълкувал проявата на ДПС на митинга, като обединителен символ - пее се българския текст, като знак за приобщаване и приятелство, а след това текст на турски със съвсем битово съдържание, защото мелодияте е заимствана от оригинална турска лирична песен. Друго беше, ако бяха изпели "Стани, стани юнак балкански!" Вие, които подрънквате на "тънката патриотичнчна струна на простолюдието", защо не им изпеете някоя турска патриотична песен с български текст, та "да си го върнем тъпкано"?! Ами ако бяха пяли на американски-английски? Ура ли щяхте да викате? Алармаджии...

Пацо, да те попитам в прав текст - ти в ред ли си? Знам истинския отговор, не съм съвсем убеден ти знаеш ли го!

Защо бе, човек, какво ми е? Истината никога не е във факта, а в тълкуването му. А гледни точки - бол... Я си представи, че моето тълкуване беше по начало тълкуването на медиите. Каквато и провокация да е била замислена, тя щеше да умре още в зародиш, без никакъв ефект. А сега, след този медиен вой, турците ще са още по-компактни в изборите!

Много големи патриоти, обаче и убийци по пътищата.

Само с песни не става.Трябва да заиграят тоягите на байраците!

се вече че съм българин, с такъв дух този народ НЯМА да загине!

Народът вече е загинал бе, човече - останали са само около 3000 да пеят за Райна и байрака. А ти като се годееш, къде беше докато другите пееха?

Чудесно!Една и съща хубава песен се изпя първо на турски,после и на български.Нормални неща,а натегнати коментари,като за края на света...Хайде по-леко,да не скъсате някой мускул.

Ти за балуци ли ни взимаш. Райна Княгиня ще е пеят на турски, акъл имаш ли? Все едно българите да запеят за мохамед или там за някой турски водач! В ред ли си!

прекрасно начинание ,но защо правим всичко след като някои ни провокира.

И това е нещо. До преди няколко години дори нямаше реакция, каквото и да се случва. Сега видима промяна има, просто трябва още много да се постигне. Помисли само колко хора са станали жертви на всякакви работилнички на ниско и по-високо ниво по време на "прехода" та до ден днешен, без обществото да реагира по какъвто и да е начин, как всяка вредна за страната заповед от вън се е приемала, едва ли не, като "благословия". И сега е така, ще кажеш, що се отнася до партокрацията, но сега гражданите вече реагират. Това е началото на промяната.

много добар ти е коментара и бих се радвал това да стане реалност,но забравя6 едно и то е наи- важното ,сас стари к..ви нов бардак не се прави .

чашата на търпението преля.

Даскале, кажи и ти нещо бе, нека им покажем кои сме! Кажи нещо, я за Филип Тотя, я за Крума Страшний. Малко ли ги имаме и ний. Или земи, че изпей някоя песен, сега му е времето!!!

Горкият Алеко, на времето е иронизирал съвсем деликатно нашего рода, ако беше наш съвременник щеше да си счупи перото

Географски,природно и климатични условия територията на България е на най доброто място на континента Европа,това го знаят много добре и руснаци и турци.Затова трябва да има истински българи,не да мразим другите народи и култури,трябва да взимаме най дорото от другите и да сме отворени и към различните култури и икономики но да има ред и законност,и да не се робува на авторитети от миналото с пари и влияние която да гарантира икономическия и обществен живот.Който е крал и измамил(ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ,КОРУПЦИЯ,КОНТРАБАНДА ФАЛШИВИ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ,ПРАНЕ НА ПАРИ)-конфискувани имоти и банкови авоари.няма значение коя е личността Д Пеевски,Станишев,Доган,Сидеров,Г Първанов,Борисов и много други!

Госте, коментара ти е добър като попска проповед. Само дето няма кой да я чуе. Включил си СИДЕРОВ в списъка на крадците. Това е голяма грешка. И да има ТОЙ някакви пари, те са му дадени. Но в никакъв случай не са крадени. Той е мишена на много хора. А стъпи на криво, а е ликвидиран веднага. Напразно го подценяваш. Приятен ден.

получаваш пица и 30 гроша! айде ишалла и ще се видим на варадеро

много искаш от дупедавците- всички фо един в управлението са свикнали лоялността си към управлението да бъде заплатено я с някоя висока длъжност, я с някой лев, но ВИНАГИ са лоялни ЗАРАДИ ЛИЧНИЯ КЕЛЕПИР. Наследство от соца- хората ги деляха на ваши и наши, а не на можещи и мързеливи. Мързеливците бяха облагодетелствани от системата, защото с лоялностти си към нея си гарантираха ДОБЪР ЖИВОТ.

МОЛЯ ВИ ,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАРИОНЕТНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО,СРАМ МЕ Е ОТ ТЯХ

ЗАЩО НАРОДА РЕАГИРА А СОРОСОИДНИТЕ НИ ПОДЛОГИ СЕ СПОТАЙВАТ ,КАТО СВИНЯ В ЦАРЕВИЦА?

Защото са безродни продажници.

Така трябва да се реагира спрямо провокациите на ДПС.Политиците показаха че са в една игра-само разиграват театрални постановки в Народното събрание ,а навън ядят на една софра.

Народът е Народ, когато възстава! А въпросните тринадесет века не изобилствуват с доказателства, че ние сме Народ! Затова, за разлика от националната гордост на разменения срещу неколцина хитлеристки шпиони лайпцигски герой, изпитвам чувството на национален срам. Затова е и мотото на бедния Паисий в пролога. Защото нашият род все още няма история, и все още не е станал Народ! Неговата история е сведена до биографията на нашите властници през вековете.

Добре е да има национална гордост,патриотизъм но да е подплатена със реална икономика,добър жизнен стадарт,ред,законност и справедливост,като народите в Германия,Холандия,Швеция и Норвегия,иначе колкото и да пеем и тропаме хора по чуждите плошади полза -никаква.Господа-другари правете пазарна конкурентна икономика,помагайте си един на друг загърбрете омразата и зависта бъдете хора помежду си и се радвайте на живота!Причината за това нещастие на българинът е партийното статукво което е победило и утвърдило от 1989год насам!

Народа реагира на потурчване песента за Райна Княгина , а управляващите НЕ ! Оставка на цялото продажно марионетно правителство !