Паметник на Сталин бе монтиран в руската република Татарстан

Бронзовата статуя е в двора на частно училище в град Набережние Челни, който до 1988 г. носи името на Леонид Брежнев

Обратно в новината

Коментари - Паметник на Сталин бе монтиран в руската република Татарстан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само Терор за тия Крепостни селяни . Те без господар не могат да съществуват !

Сталин е грузинец. Името дето е имало училището Леонид Брежнев, той пък е украинец. При Сталин като компенсация за ВСВ Украйна получава западни територии. Ленин им подарява спечелената срещу Османската империя Новорусия (без частта Молдова). То и Ленин е смеска, включително с шведски и немски корени, освен еврейски и други. При Украинеца Хрушчов им подаряват Крим, макар винаги да е бил автономия и тогава (Кримска автономна ССР) и после.(Автономна република Крим и град Севастопол). Но в общи линии конфликта в Украйна е плод на действия и преди векове като формиране, от преди Киевска Русь/Русия и после при бандеровците.

И неща в България се кръщаваха на Сталин. Както и улица Хитлер и Мусолини в София.

И в Киев ще има.

На Путкин кога ще му сложат камик?

Велик държавник. Браво. Държал се е с алкохолика и чревоугодник военнопрестъпник Чърчил и Рузвелт като с две малки глупави деца. Жалко, че в Ялта не им е резнал зелките. А е можело.

За такива като теб само бой ебън и тесни обувки ..изрод .

Сюриозну ? Затова ли доставките по ленд лиза започват да идват през 1943 г ?

Нашата Сталинка Георгиева ще присъства ли на откриването. Нищо чудно да е дала и тя някой лев за паметника.

Сталин обърква плановете на западната измет за хилядолетен райх. Западните сатанисти само са чакали СССР да падне и да се прегръщат с Фюрера. Велик. Велик. Сега Вовата обърка плановете на следващите поголения западни сатанисти за господство. Всичко им умножи по нула. Мачакй Вова. В теб е надеждата на човечеството. Велик. Велик.

Това е Волжка България и там живеят Българи!!! П.а вие си слагайте т.ъ.п.и паметничета!

Tакъв паметник трябва да има и в УСР-айна. Защото без тоя грузински другар, сега нямаше да се правят на 'държава' и 'националност'.

нещо си в грешка, за обожествяването. А и не е руснак. Иди и прочети малко история, култ на личността етц ипр.

Ми, не. Повече е избил Хитлер. Но си близо. И ако се говори в положителен аспект е за Сталин - символа на единство по време на WWII. без тая война е щял да бъде наритан много по-рано, Както и Путин, ако не беше тази подлога-наркоман Зеленски да избива невинни украински граждани, и после да се чуди що се отцепват. Помисли преди да почнеш да цвъкаш., МАЙОР Павка

Сталин на практика наследява царя (Ленин не е могъл да даде никакво влияние поради краткото си управление) така че абсолютната власт не е нещо изненадващо и неочаквано при него. Репресиите са силно преувеличени обаче най вече поради това, че са разкрити от Хрушчов с когото цялото политбюро се е гаврило на пиянските си запои та е имал да си връща.

Да издигаш паметник на масов убиец и кръволок, това е много сбъркана ценностна система. Това е основата на сегашните войни на каПутин. Искам да видя как "танцува" във въздуха като Садам. Но съм навит да го очистят в крайпътната канавка като псето Кадафи. В краен случай става и като Милошевич.

По памет от четено, решението е на мирната конференция в Париж през 1947г., че България се връща с граници от 1.1.1941г., преди участието ни във войната. по принцип логично, макар и неизгодно. Тогава Чърчил е викал, че държава България не трябва да съществува. Не чувам някой да псува англичаните? А Франция иска финансово обезщетение, за участието ни на страната на Третият райх.

Избил? Ха, вижте демографията на СССР в началото на управлението на Сталин и в годината на смъртта му. Въпреки войната

Йосиф Сталин е обикновен главатар на банда за обири като млад и такъв си останал цял живот.

В Украйна требе да има паметник на Кубрат, а не на измислени раша "герои"!!!

малко хора знаят, че Народният съд е за да бъде омилостивена Франция, която прави подобно клане.

Сталин е убил 20млн руснаци само в концлагерите на архипелаг ГУЛАГ.Няма друг такъв убиец на собствения си народ.

всичкото комунизъм, производство на Франция и Германия, е бил, е и ще бъде нещо такова. вижте ЕС, с неговия болшевишки тип 'социалнизъм'. само на едно място има цветна ревпюция, която да не е работа на 'интернационала'. И тя е сработила (Китай). Макар че има още опити, от интернационалистите. Руснаците в момента правят каквото могат, за да оцелеят и да нямат Майдан (цветна революция) както през 17-та.

А Германия ни завлича с десетки милиарда лева дълг който им се опрощават. Натрупан основно по спогодбата Нойбахер, където тук всичко им е било безплатно.

да, но е дал на копеленцатата от Галциция половината Европейска Русия, и 1/3 от Полша.

Ха, а някои пропагандатори у нас чакат, Татарстан да се отдели от Русия, много ще чакат, защото там са най върлите поддръжници на руснаците, всички учат само руски език защото татарския става само за стихове. А Набережнье Чалньй е нов модерен град, с улици както магистрали и без ляв завой, огромни заводи Камаз, и пълноводна река Кама като Дунав.

Ние с Жо до сега си мислихме, че по-тъпи хухавели от нас двамата няма. Той дърт и изкуфел, аз докторица занаятчия - къв акъл у нас и от къде? Оказва се, че има и по-големи тъпунгери от нас дето бъркат 16-ти - 17 -ти век по някакви земи на Волга с 21-ви век. Някакъв Българин, който по моему си е чист циганин е по-тъп от нас. Аз проверих - там на Волга е имало някога българи, които са приели доброзорно исляма. А едни други българи на Дунав са пък приели доброзорно християнството. Изобщо прави впечатление, че българите по всички направления , време и пространство действат предимно ДОБРОЗОРНО. Нали не съм съвсем тъпа

липсва ти МНОГО история. Сталин е победл с това, с което в момента оперира ЕС - болшевизъм, партийна линия, бюрократичен апарат, смазване на недоволните. Е, тогава се е налагало да ги стрелят, а сега просто им резват кинтите или кредитите или им замразяват авоарите.

Dwalin, Balin, Stalin Fili, Kili, Jugashvili

Тук преди 1944г. Цитати: Булевард „Евлогий Георгиев", от булевард „Виктор Емануил III" до улицата „Генерал Гурко", е кръстена на Адолф Хитлер. Булевард „Евлогий Георгиев", от улица „Гурко" до моста на булеварда „Фритьоф Нансен", носи името на Бенито Мусолини. Улица „Регентска", от паметника на Васил Левски до моста на булевард „Евлогий Георгиев", получава името "Виктор Емануил III".

да. ама не. и ние ги подкрепяме тези нещастни измислени анимационни герои.

Да издигаш паметник на НЕчовек, който е убивал и извършвал геноцид срещу собствената ти нация - волжки българи е особена форма на ционизъм... Почти съм убеден, че това е дело не на тамошните българи, които от години искат да си сменят името на оригиналното Болгария, а на хора от крвмълския кръг на империята на Злото!

Браво! Един велик човек и пълководец. А онази бройка, с жертвите и незнамиси какво, ами изфабрикуваха ги в последствие, както всъщност измислят нова история, нова медицина, нов морал. Чак последните години стана ясно колко неща са нарочно изфабрикувани.

Татарите са благодарни, че ги еизселвал и депортирал в Сибир. Явно им е допаднало!

Демек във волжко камска България!

Най-големият убиец в човешката история.

На знам кокло е убил Сталин, но по официални данни когато идва Сталин, СССР е 137 милиона, а когато отрявят Сталин е 188 милиона. И това при 20 милиона загуби във войната. И сталин направи от най разбитата от първата световна война държава държава номер 2 в света. И това въпреки че половината свят му правеха сечено. ОТделно има и статистика за броя на затворниците в СССР и САЩ по това време. И двете държави са с приблизително еднакво население и приблизително еднакъв брой затворници - и това при условие че в САЩ няма политически затворници.

Хора с извратено съзнание като теб !

Естествено...мъж на място а не джендър или ЛГБТ+

Кво общо имаш ти с Татарстан!? Или Чувашия...или Кабардино-Балкария!?

haha ... na snimakata: Stalin: Ama zashto uchilishteto e chastno? Stalin: ... v kakyv smisyl bombardirate ukraina? Stalin: ... ama kak taka Rusia pretendira da e naslednik ba Syvetskiq syiuz .. ami Gruziq i Ukraina, Estonia, Latvia, Litva? Stalin: Naistina li prezidenta na Rusia q e prevyrnal v oligarhichna kloaka v koiato priatelchetata mu sa nacionalizirali vsichko koeto gradihme tolkova godini?

доставките са почнали, когато се е видял сериозен риск СССР да победи самостоятелно. а Втория фронт се отваря, когато това е било факт, СССР спокойно са щели да стигнат до Ламанша, Гърция.и Турция.

Не съм разглеждал какво всъщност е правил Сталин. Но сина му е бил заловен в плен в Беларус. И Сталин отказва предложена размяна. Та бил казал: "Няма да разменя войник за фелдмаршал". "Германците предложиха да разменят Яша за някои от хората си... Да се пазаря с тях? Не, на война, като на война." "Яков няма да се измъкне от плен. Фашистите ще го застрелят..." "Не, Яков би предпочел каквато и да е смърт пред това да предаде Родината." Е поне за това може да се уважава. А за тези в СССР, че успяват във войната. Нещата обикновено не са черни и бели.

Верно...англосаксите няма кой да ги измести от пиедестала... Индианци...индиици, австралииските бушмени...южноафрикански негри

За съжаление има соросоиди...ма споко...патрона ви бере душа вече

Като не знаете историята с депортацията на татарите не ръсете простотии. А историята е следната: Сlед окупацията на Крим от немците татарите масово почват да им сътрудничат при което потърpевши са останалите и когато Червената армия си връща Крим, хората почват да си връщат на татарите за причинените неудобства, при което ситуацията излиза от контрол. И понеже гражданска война в тила на червената армия е последното нещо което му се иска на Сталин и затова ги изселва, Ако не ги е изселил един татарин е нямяло да остане жив в Крим.

Във Франция се спорело за 40-100 хиляди избити минали на страната на Райха. Тук с опрощаване на присъди, нямало 1100 убити, а имало и оправдани.

Пичката лелина болшевишка

Животно като Татарстан. Изкувствено създадена нация от червените боклуци, за да не признаят че са българи.

Това е човекът, който изчисти еврейската болшевишка кочина в КПСС, такива боклуци съратници на сифилистика Ленин, като Троцки, Зиновиев, Каменев, Каганович, Ягода и все осталная подобна сволоч.